به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 15,450
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 126,562
بازدید ماه: 265,734
بازدید کل: 25,252,606
افراد آنلاین: 90
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
2648 - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: فرانسه واسطه احیای مجدد مذاکرات برجام شده است ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
 
فرانسه واسطه احیای مجدد مذاکرات برجام شده است
 
  ۱۴۰۱/۰۵/۰۸

جلیل رحیمی جهان‌آبادی | ایران اینترنشنال

«جلیل رحیمی جهان‌آبادی» در مورد اعلام آمادگی فرانسه برای میانجی‌گری مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: فرانسه درصدد است تا روند مذاکرات هسته‌ای احیا شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی تصریح کرد: فرانسه موضع دوگانه‌ای را در مذاکرات هسته‌ای بازی می‌کند از طرفی دوست ندارد که نقش آمریکایی‌ها در این مذاکرات معادل همه اروپا باشد و در تلاش است نقش و جایگاه اروپا را در این مذاکرات احیا کند این سیاست کلی فرانسویان است.
نماینده مردم تربت‌جام بیان با بیان اینکه فرانسه سیاست جدیدی را در منطقه در پیش گرفته است گفت: آنها در تلاش‌اند تا خلأ وجود آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا را به نحوی پر کنند و احیای روابط با کشورهای حاشیه مدیترانه، خاورمیانه و خلیج‌فارس، بخشی از سیاست فرانسوی‌ها است.
رحیمی جهان‌آبادی با بیان اینکه فرانسه علاقه‌مند است در این مذاکرات نقش خود را پررنگ‌تر از بقیه کشورهای اروپایی ایفا کند، اظهار داشت: تلاش‌های از سوی دولت فرانسه برای تقویت همکاری‌ها صورت گرفته و گفت‌وگوی مفصلی بین رئیس‌جمهور ایران و فرانسه انجام شده است دیدگاه ایران به این کشور منتقل شده و آنها هم دیدگاه آمریکایی‌ها را منتقل کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: الان که سیاست و مصلحت کشور در این است که با آمریکایی‌ها به‌صورت مستقیم گفت‌وگو نکنیم فرانسویان می‌توانند این نقش را برای انتقال پیام ایفا کنند و میانجی‌گری کنند.
نماینده مردم تربت‌جام گفت: با وجود تحریم‌های اعمال‌شده از سوی غرب، ایران در موضع ضعف نیست، البته در اینکه به زیرساخت‌ها و اقتصاد آسیب‌های وارد شده است شکی نیست، اما طرف غربی هم خود را فریب می‌دهد و از زمانی که برجام را امضا کرد و بعد از برجام خارج شد دستاوردی نداشته است آیا وضعیت افزایش سانتریفیوژ ایران کاهش پیدا کرده؟ و یا غنی‌‌سازی کمتر شده؟ برعکس نفوذ ایران در خاورمیانه بیشتر شده و قدرت پهپادی ایران هم ارتقا پیدا کرده است جایگاه ایران و آمریکا در خاورمیانه قابل‌مقایسه نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: زمانی که برجام با ایران امضا شد آمریکایی‌ها در افغانستان و عراق حضور داشتند اما اکنون از منطقه خارج شده‌اند این نشان می‌دهد غرب در موضع ضعف قرار گرفته است.
وی با اشاره به سفر جو بایدن به خاورمیانه اظهار داشت: تلاش رئیس‌جمهور آمریکا برای احیای جایگاه عربستان در بازار انرژی به شکست منجر شد این نشان می‌دهد که خاورمیانه دیگر خاورمیانه گذشته نیست و تصور آمریکایی‌ها نسبت به ایران نادرست است.
نماینده مردم تربت‌جام اظهار داشت: اگر غربی‌ها فکر می‌کنند ایران با داشتن مشکلات اقتصادی هر خواسته‌ای را می‌پذیرد و پای هر موافقت‌نامه‌ای را امضا می‌کند، بزرگ‌ترین اشتباه غربی‌هاست. ملت ایران هرگز در برابر خواسته نظام سلطه تسلیم نخواهند شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اعلام آمادگی فرانسه برای میانجی‌گری مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا گفت: ایران کشورهای قطر، عمان و عراق را برای میانجی‌گری ترجیح می‌دهد چون پیوندهای عمیق‌تری با این کشورها داریم و درک بهتری از مسائل منطقه ما دارند البته هر کشوری که بخواهد مساعی جمیله و میانجی‌گری کند ایران استقبال می‌کند.
رحیمی جهان‌آبادی بیان داشت: خاورمیانه زمانی زیر سیطره آمریکایی‌ها بود اما در شرایط فعلی اجلاس اخیر عربستان نشان داد که متحدان آمریکایی‌ها هم معتقدند که نمی‌شود با طناب آمریکا به چاه رفت و در سفر اخیر بایدن به عربستان هم رفتار سردی با وی صورت گرفت و کشورهای منطقه
پی بردند که مشکلات منطقه‌ای را باید خود کشورها حل کنند و امیدی به آمریکایی‌ها نیست.
رابرت مالی: از نظر من برجام دیگر مُرده است
بن کاسپیت در المانیتور نوشت: «اکنون زمان نجات توافق هسته‌ای ایران است» عنوان یادداشتی بود که در ۲۶ ژوئیه توسط جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در فایننشال تایمز منتشر شد. بورل نوشت: «این متن بهترین توافق ممکن است که من آن را عملی می‌دانم. پس از ۱۵ ماه مذاکرات فشرده و سازنده.... من به این نتیجه رسیده‌ام که زمان برای مصالحه‌های مهم دیگر تمام شده است.»
در ادامه این مطلب آمده است: مقامات اسرائیلی با ارزیابی بورل موافق هستند. یک منبع دیپلماتیک اسرائیلی در بیت‌المقدس که خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت: بورل سعی کرد تا زمانی که می‌تواند این لحظه را به تعویق بیندازد، اما او چاره دیگری نداشت. توافق روی میز است. به نظر می‌رسد هر دو طرف از تماس‌ها خسته شده‌اند و به نظر می‌رسد به نقطه پایانی رسیده‌اند.
این منبع ارشد خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها نیز از این تحولات ناامید شده‌اند. راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اخیراً پیامی را به اسرائیل ابلاغ کرد و گفت که او معتقد نیست ایرانی‌ها متن پیشنهادی بورل را بپذیرند و افزود: «از نظر او [مالی]، این توافق مرده است.»
بورل: اکنون زمان تصمیم‌گیری برای نجات توافق هسته‌ای است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی که روز شنبه در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد نوشت: هدف ما همیشه این بوده است که توافقی را منعقد کنیم که به نفع همه باشد. یعنی به نفع اروپا، به نفع ایران و به نفع جامعه جهانی که همه ما به آن دست یافتیم. ما برجام را در جولای ۲۰۱۵ منعقد، آن را اجرا و حفظ کردیم.
وی با بیان اینکه «این توافق محدودیت‌های شدیدی را برای فعالیت‌های هسته‌ای ایران و گسترده‌ترین رژیم نظارت و بازرسی که تاکنون توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اجرا شده است، تضمین کرد»، افزود: اجرایی شدن برجام منجر به کاهش ۹۸ درصدی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران و حذف هزاران سانتریفیوژ شد. علاوه‌بر این، اعمال موقت پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سایر مقررات شفافیت برجام به آژانس اجازه می‌دهد تا هر سایت (اتمی) را که می‌خواهد، در ایران بازرسی کند.
بورل اضافه کرد که در مقابل، برجام دورنمای مزایای اقتصادی ناشی از لغو تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل علیه ایران را فراهم کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اذعان کرد:‌ اجرای کامل این توافق به‌شدت تحت تأثیر تصمیم دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای خروج ایالات‌متحده از آن و پیگیری یک کارزار یک‌جانبه «فشار حداکثری» قرار گرفته است. وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا و همه مشارکت‌کنندگان در این توافق با تصمیم ایالات‌متحده در این زمینه مخالفت کردند اعتراف کرد که «فشار حداکثری» دولت ترامپ شکست خورد «زیرا اتحاد جمعی مشارکت‌کنندگان این توافق را زنده نگه داشت و اکنون ادامه این کار (حفظ برجام) مهم‌تر از هر زمان دیگری است.»
بورل در ادامه به راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران موسوم به اینستکس اشاره اما اذعان کرد: خروج ایالات‌متحده به‌طور چشمگیری منافع اقتصادی مورد انتظار برای ایران را کاهش داد و به همین دلیل است که برجام هرگز نتوانست ظرفیت کامل خود را به منصه ظهور بگذارد. این در حالی است که مردم ایران نیز از مزایای کامل لغو تحریم‌ها محروم شده‌اند.
فرصت برای سازش و مصالحه‌های مهم، تمام شده است
وی در ادامه به مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها و ازسرگیری اجرای توافق هسته‌ای اشاره کرد و افزود: پس از ۱۵ ماه مذاکرات سازنده و فشرده در وین و تعاملات بی‌شمار با اعضای برجام و ایالات‌متحده، به این نتیجه رسیده‌ام که فضا برای سازش و مصالحه‌های مهم، دیگر تمام شده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توضیح داد: اکنون متنی را روی میز گذاشته‌ام که با جزئیات دقیق به لغو تحریم‌ها و همچنین گام‌های هسته‌ای موردنیاز برای بازگرداندن برجام می‌پردازد. این متن نشان‌دهنده بهترین توافق ممکن است که من به‌عنوان تسهیل‌کننده مذاکرات، آن را امکان‌پذیر می‌دانم.
وی تصریح کرد: اکنون باید تصمیماتی اتخاذ شود تا از این فرصت منحصربه‌فرد برای موفقیت استفاده شود و ظرفیت بزرگ توافق (هسته‌ای) به منصه ظهور گذاشته شود.
بورل بر همین اساس نتیجه گرفت: هیچ جایگزین جامع یا مؤثر دیگری را در دسترس نمی‌بینم.
وی در ادامه مدعی شد، هرروزی که توافق وین به تأخیر می‌افتد، منافع اقتصادی ملموس (ناشی از برجام) برای مردم ایران از طریق لغو قابل‌توجه تحریم‌های آمریکا و همچنین مزایای عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای برای جهان به تعویق می‌افتد. به تعبیر وی، توافق وین سود اقتصادی و مالی قابل‌توجهی را به همراه خواهد داشت و همچنین امنیت منطقه‌ای و جهانی را تقویت می‌کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان تصریح کرد: اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های سیاسی سریع، برای پایان دادن به مذاکرات وین براساس متن پیشنهادی من و بازگشت فوری به یک برجام کاملاً اجرا شده فرا رسیده است.