به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 12,165
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 123,277
بازدید ماه: 262,449
بازدید کل: 25,249,321
افراد آنلاین: 97
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
2749 - شینهوا: قلدری آمریکا مذاکرات وین را طولانی کرده است ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
شینهوا: قلدری آمریکا مذاکرات وین را طولانی کرده است 
۱۴۰۱/۰۶/۱۴
خبرگزاری دولتی چین: دست‌های کثیف آمریکا صلح جهانی را برهم زده است
 
خبرگزاری دولتی «شینهوا» در یادداشتی با موضوع مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های ایران، بر «غیرقابل اعتماد بودن» آمریکا تاکید کرد.
«گائو وِن چِنگ» نویسنده این مطلب نوشت: «به رغم فراز و نشیب‌ها در مذاکرات از زمان آغاز آن از حدود یک سال و نیم قبل، تهران همچنان درباره تعهدات سیاسی واشنگتن و تداوم تعهدش با توجه به سابقه بدی که قبلا بر جای گذاشته، مردد بوده است.»
در یادداشت شینهوا به عدم اعتبار و غیرقابل اعتماد بودن آمریکا به‌عنوان یکی از موانع مهم مذاکرات وین اشاره شده است. در این رسانه دولتی چین تصریح شده است: «در حالی که انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر (کنگره) در راه است، تفرقه سیاسی و نزاع حزبی در ایالات متحده تشدید شده است. قانونگذاران حزب جمهوری‌خواه حملاتشان را علیه توافق احتمالی هسته‌ای با ایران شدت داده و حتی به آن کارشکنی علیه آن تهدید کرده‌اند.»
روزنامه‌نگار و تحلیلگر ساکن چین در ادامه خصومت ریشه‌دار آمریکا با ایران و مواضع تند واشنگتن علیه تهران را به عنوان یکی دیگر از موانع به نتیجه رسیدن مذاکرات وین توصیف کرد.
نویسنده این یادداشت در خبرگزاری دولتی شینهوا نوشت: «تحلیلگران همچنین روی این موضوع دست گذاشتند که سیاست خصومت‌آمیز بلندمدت واشنگتن علیه ایران و رفتار قلدرمابانه آن باعث تداوم تنش‌ها در روابط دو جانبه شده است و این دلیل عمیق‌تری برای طولانی شدن مذاکرات است.»
به اعتقاد این روزنامه‌نگار و تحلیلگر چینی: « اگرچه دولت بایدن بارها تمایل خود را برای از سرگیری پایبندی به برجام ابراز کرده است، اما همان‌طور که علی باقری کنی مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران گفت، دولت کنونی آمریکا نتوانسته است از «میراث شوم» سلف خود فاصله بگیرد.»
به نوشته یادداشت این خبرگزاری پرتیراژ چینی، «در جریان مذاکرات ایالات متحده به لفاظی‌های تهدیدآمیز خود علیه ایران و اعمال تحریم‌های جدید ادامه داده است. وزارت امور خارجه ایران اوایل ماه آگوست اعلام کرد که اعتیاد آمریکا به تحریم‌ها و استفاده از آن به عنوان اهرم فشار علیه دیگران از ویژگی‌های نظام مبتنی بر هژمونی آمریکاست».
کنعانی: پاسخ ایران به «مورا» سازنده، شفاف و قانونی بود منتظر دریافت پاسخ طرف‌های مقابل هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت پاسخ اخیر ایران که به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا ارائه شد سازنده، شفاف و قانونی و در مسیر کمک به شکل‌گیری توافق بوده و منتظریم دیدگاه و پاسخ طرف مقابل را بشنویم.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز دوشنبه‌ ۱۴ شهریور ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره لغو تحریم‌های برجامی و پسابرجامی در صورت حصول توافق گفت: لغو کامل تحریم‌ها علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران از اهداف اساسی مذاکرات جاری بین ایران و طرف‌های امضا‌کننده توافق برجام است.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای اینکه نقش متعهدانه و مسئولانه خودش را در ارتباط با توافق برجام و مذاکرات رفع تحریم‌ها ایفا کند، دیدگاه‌های خودش را در این زمینه مجددا به هماهنگ‌کننده منتقل و منعکس کرد و در این ارتباط منتظر دریافت پاسخ طرف‌های مقابل و مشخصا دریافت پاسخ دولت آمریکا است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران دیدگاه‌ها و نکات خودش را به طرف اروپایی منتقل کرده و منتظر هستیم دیدگاه و پاسخ طرف مقابل را بشنویم. معتقدیم چنان‌که در طرف مقابل اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد و همانند جمهوری اسلامی ایران سازنده عمل کنند و نگاه رو به جلو داشته باشند، پاسخ ایران سازنده، شفاف و قانونی بوده و می‌تواند در صورت وجود اراده سیاسی متقابل، زمینه را فراهم کند که در زمان بسیار کوتاه جمع‌بندی مذاکرات انجام شود و توافق صورت گیرد. کنعانی عنوان کرد: بحث لغو تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ملت ایران از اهداف اساسی ماست و ایران در این خصوص تلاش می‌کند و این از اهداف مهم و اولویت‌های اساسی تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران است.
روند مذاکرات در چارچوب محرمانه ادامه دارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات یکی از نمایندگان تهران درباره مفاد توافق احتمالی اظهار داشت: درخصوص اظهاراتی که از سوی افراد مختلف درباره مفاد توافق منتشر می‌شود، اظهارنظری نمی‌کنم. گمانه‌زنی‌های مختلفی از سوی افراد و اشخاص مختلف درباره مفاد توافق مطرح می‌شود. مسئول مذاکرات در ایران مذاکره‌کننده ارشد ایران آقای باقری است و دولت ایران را در مذاکرات رفع تحریم‌ها نمایندگی می‌‌کند. روند مذاکرات در چارچوب محرمانه ادامه دارد و به‌صورت طبیعی باید به روند محرمانه بودن مذاکرات ملتزم باشیم و تاکنون طرف‌های دیگر هم تلاش کردند که این التزام را رعایت کنند.
وی ادامه داد: فارغ از اظهارنظر درباره گمانه‌زنی‌هایی که توسط افراد مختلف صورت می‌گیرد، ایران در رویکرد سازنده خودش برای دستیابی به توافق خوب، قوی و پایدار در حال تلاش است و در این مسیر قرار دارد و امیدواریم با رویکرد سازنده طرف‌های مقابل بتوانیم در آینده نزدیک به توافق پایداری دست یابیم.
مهم‌ترین بحث مورد نظر ما بحث تضمین‌هاست
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات وین و بحث تضمین‌ها و مسائل باقیمانده بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: متعاقب دریافت پاسخ طرف آمریکایی از طریق هماهنگ‌کننده پاسخ خود را ارائه کردیم. پاسخ ما به لحاظ محتوا با دو هدف اساسی صورت گرفت، یکی اینکه ما تلاش کردیم از بندهای دریافتی از طریق هماهنگ‌کننده ابهام‌زدایی کنیم و تلاش کردیم متن را شفاف کنیم و یک متن قوی‌تری ارائه کنیم.
 این امر با هدف پایدار کردن توافق احتمالی آتی صورت گرفت. به این معنا که در صورت شکل‌گیری توافق از سوءتفسیرهای احتمالی آتی که می‌تواند روند اجرای توافق را با اخلال و مشکل مواجه کند، پیشگیری کنیم. ما در این خصوص سازنده عمل کرده و حرکتمان رو به جلو بود. همین انتظار را داریم که طرف مقابل سازنده عمل کند. وی درباره بحث تضمین‌ها نیز افزود: مهم‌ترین دستورکار بحث تضمین‌هاست. هر توافقی شکل بگیرد، اگر چارچوب تضمین محکم نباشد، در هر زمانی ممکن است شاهد اتفاقات ناگوار در ارتباط با توافق باشیم. همان‌طور که در مرحله قبل بعد از توافق ۲۰۱۵ هم شاهد این رخداد بودیم. ایران یک‌جانبه به توافق عمل کرد دولت آمریکا خارج شد و عمل نکرد و طرف‌های اروپایی به تعهداتشان عمل نکردند و نتوانستند خسارات ناشی از خروج یک‌جانبه و غیرقانونی دولت آمریکا را جبران کنند. کنعانی اضافه کرد: موضوع تضمین برای ایران بسیار حائز اهمیت است و دو وجه دارد. یک وجه آن تضمین لغو تحریم‌هاست به گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران از مزایا و منافع اقتصادی برجام به صورت کامل منتفع شود. وجه دیگر تضمین موضوع هسته‌ای است و دور کردن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رفتار و بازی‌های سیاسی است و اینکه اتهامات سیاسی در مناسبات آتی ایران با آژانس، باعث ایجاد خلل و اخلال در روند اجرای توافق نشود. به گزارش فارس، وی گفت: بحث تضمین برای ایران مهم است هم در حوزه انتفاع اقتصادی و رفع تحریم‌های اقتصای و هم در حوزه رفع مشکلات مرتبط با همکاری‌های شفاف و قانونی و سازنده ایران با آژانس.
بحث بسته شدن مسائل پادمانی برای ایران در روند مذاکرات حائز اهمیت است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مسائل باقیمانده بین ایران و آژانس نیز اظهار داشت: بحث بسته شدن مسائل پادمانی برای جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات حائز اهمیت است تا بتوانیم شاهد شکل‌گیری شرایط پایدار برای اجرای توافق احتمالی باشیم.
توافق احتمالی  تنظیم‌کننده روابط دوجانبه ایران و دولت آمریکا نیست
کنعانی در پاسخ به سؤال خبرنگار لس‌آنجلس‌تایمز درباره این که اگر برجام احیا شود آیا شرکت‌های آمریکایی امکان حضور در ایران را خواهند داشت؟ اظهار داشت: توافق برجام و توافقی که احتمال می‌رود در آینده شکل بگیرد، تنظیم‌کننده روابط دوجانبه ایران و دولت آمریکا نیست، بلکه حل و فصل‌کننده یک بحران تصنعی و غیرضروری است که در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران با اهداف و انگیزه‌های سیاسی باز شده و تاکنون این پرونده مفتوح باقی مانده است.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: موضوع توافق برجام و مذاکراتی که غیرمستقیم از سوی مذاکره‌کننده اتحادیه اروپا و با واسطه اتحادیه اروپا با آمریکا برقرار است، صرفا ناظر بر بستن پرونده ادعایی هسته‌ای علیه ایران است و ناظر بر مناسبات و ارتباطات دوجانبه ایران و دولت آمریکا نخواهد بود. 
پاسخ‌های سازنده ایران
سخنگوی وزارت خارجه درباره برخی اظهارنظرات مطرح شده درباره به تاخیر افتادن مذاکرات تا نوامبر و بعد از انتخابات در آمریکا گفت: آنچه در ارتباط با مسئولیت ایران در روند مذاکره بود، مسئولانه و بموقع عمل کردیم و پاسخ‌های داده شده هم پاسخ‌های سازنده است و معتقدیم چنان‌که اراده سیاسی متقابل باشد، نیاز به تاخیر در نشست بعدی نیست و اراده و تعامل سازنده متقابل می‌تواند ما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به جمع‌بندی روند مذاکرات و توافق برساند.
وی گفت: امیدواریم در سوی طرف آمریکایی نیز شاهد نگاه و رویکرد سازنده باشیم و به توافق دست‌یابیم.
‌هاآرتص: پشت پرده سفر ضدبرجامی رئیس‌ موساد به واشنگتن هدف؛ به تاخیر ‌انداختن توافق تا بعد از انتخابات آبان ماه آمریکا
بن ساموئلز در روزنامه اسرائیلی‌هاآرتص نوشت: دیوید بارنئا، رئیس‌موساد، که شاید بیشترین نقد را نسبت توافق احیای برجام دارد، روز دوشنبه به واشنگتن رفت تا مقامات آمریکایی را برای اتخاذ مواضع قوی‌تری علیه تهران تحت تاثیر قرار دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: بارنئا، سومین مقام ارشد اسرائیلی که طی چند هفته گذشته برای انتقال نگرانی‌های اورشلیم به واشنگتن سفر کرده است. او قرار است با مقامات ارشد دولت بایدن از جمله مقامات کاخ سفید، سیا، رئیس‌ستاد مشترک ارتش، پنتاگون و وزارت خارجه و سایر نهادهای امنیتی دیدار کند.
سفر رئیس‌موساد پس از آن صورت می‌گیرد که وی در ماه گذشته یک انتقاد علنی کم سابقه از سیاست دولت بایدن در قبال ایران کرد و اشاره به این داشت که توافق در عرض چند هفته به امضا خواهد رسید. با این حال، پیام‌های بارنئا در راستای رویکرد یایر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل نیست که تلاش کرده رویکردی کمتر تقابلی برای ابراز نارضایتی‌ها از تلاش‌های دیپلماسی ایالات متحده اتخاذ کند. انتقاد شدید او توجه مقامات اسرائیلی و آمریکایی را به خود جلب کرد و به یاد کارزار ضدبرجامی نتانیاهو در سال 2015 افتادند که با سخنرانی جنجالی او در کنگره به اوج خود رسید، رویدادی که لاپید می‌گوید اسرائیل همچنان بهای آن را می‌پردازد. دیدارهای آتی بارنئا با اعضای کنگره، اگرچه تلاش مستقیمی برای حرکت در مسیر نتانیاهو در برابر توافق هسته‌ای نیست، بدون شک خاطرات بسیاری از مقامات دولت بایدن را که در آن زمان در دولت اوباما نیز فعالیت می‌کردند، زنده خواهد کرد.
علی‌رغم پیش‌بینی قبلی رئیس ‌موساد در مورد قریب‌الوقوع بودن توافق، مذاکرات بار دیگر با مانع برخورد کرد. این اتفاق پس از ارائه آخرین پاسخ ایران روی‌داد، پاسخی که آمریکایی‌ها آن را حرکت به عقب توصیف کردند.
بارنئا راه ایال هولاتا مشاور امنیت ملی و بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل را می‌رود که با سفرها و دیدار حضوری سعی در تحت تأثیر قرار دادن مقامات آمریکایی دارند، تلاش‌هایی که مقامات اسرائیلی می‌گویند در حال نتیجه دادن بود. مصداق نتیجه این تلاش‌ها، تعهد ایالات متحده به حذف نکردن سپاه پاسداران از لیست سیاه تروریسم بود.
در همین حال، ایالات متحده و ایران به ویژه در مورد موضوع تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد تهران با هم اختلاف دارند. البته مقامات اسرائیلی نمی‌دانند که آیا این موضوع اصلی است که مذاکرات را از ریل خارج می‌کند یا خیر. دیدار بارنئا از آمریکا یک هفته قبل از نشست شورای حکام در وین انجام می‌شود که در آن درباره پیشرفت‌های هسته‌ای ایران گفت‌وگو خواهد شد. فراتر از بحث تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اسرائیل همچنین ایالات متحده را تحت فشار قرار می‌دهد تا زمان اجرایی شدن مراحل مختلف توافق را به تعویق بیندازد. ایران همچنین خواستار تضمین‌های اقتصادی و تعهدات بیشتر برای لغو تحریم‌ها بود.با این سرعت، دستیابی به توافق پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر (آبان) به طور فزاینده‌ای بعید به نظر می‌رسد. این موضوع در واقعیت هدف آشکار برای اسرائیل است که می‌تواند مانع دیگری برای بایدن در مسیر توافق بتراشد.
بورل: خوش‌بینی من برای توافق در وین کمتر شده است
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در سخنانی گفت که طی ۲۸ ساعت اخیر خوشبینی وی برای احیای توافق هسته‌ای با ایران کمتر شده است.
وی در ادامه سخنانش بدون اشاره به کارشکنی آمریکا گفت: «مذاکرات هسته‌ای ایران در حال انحراف و نه همگرایی است.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: «من همچنان در حال گفت‌وگو با مشارکت‌کنندگان توافق هسته‌ای ایران هستم.» بورل افزود: «امروز من اطمینان کمتری در این باره دارم که توافق هسته‌ای ایران به سرانجام خواهد رسید.»
آمریکا: به موضع اسرائیل درباره توافق با ایران گوش می‌دهیم
«تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی تصریح کرده که واشنگتن موضع تل‌آویو را در مذاکرات رفع تحریم‌ها با ایران در نظر می‌گیرد.
روزنامه جروزالم‌پست به نقل از این مقام آمریکایی نوشته واشنگتن هیچ‌گاه دست اسرائیل را در برابر ایران نمی‌بندد. او گفت: «ما از تهدید ناشی از ایران مطلع هستیم.»
تام نایدز در ادامه گفت: «دولت [آمریکا] به راهکار دیپلماتیک علاقه‌مند است اما تنها به راهکاری که مبتنی بر شرایط مطرح‌شده در پیش‌نویس اتحادیه اروپا باشد.»
وی همچنین گفت: «موضع ما روشن است. ما به مواضع اسرائیل گوش می‌کنیم. به عنوان مثال، مسئله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نظر بگیرید که از فهرست FTO وزارت خارجه آمریکا خارج نشد.»
نایدر در ادامه درباره سفر رئیس موساد به واشنگتن برای دیدار با مقام‌های سیا، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا گفت: «می‌دانیم اسرائیلی‌هایی هستند که با توافق مخالف هستند. در تماس دائمی هستیم. از او در آمریکا برای دیدار با هر کسی استقبال می‌شود.»