2758 - متن عبری با خط عربی؛ بیانیه ضدایرانی شورای همکاری خلیجفارس ۱۴۰۱/۰۶/۱۸
متن عبری با خط عربی؛
بیانیه ضدایرانی شورای همکاری خلیجفارس
۱۴۰۱/۰۶/۱۸
همزمان با تشدید فعالیتهای لابی صهیونیسم و لفاظیهای اخیر مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران، شورای همکاری خلیجفارس با صدور بیانیهای به اتهامپراکنی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
طی روزهای گذشته و پس از پاسخ ایران به طرفهای مقابل، مقامات رژیم جعلی اسرائیل بهطور مستمر و مکرر به اظهارات ضدبرجامی و تشدید لفاظیها علیه ایران روی آوردند و از دور جدید تعاملات تلآویو و واشنگتن خبر دادند تا رویکرد فنی و کارشناسی ایران در قبال مذاکرات هستهای را تحت تأثیر قرار دهند.
از سوی دیگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در گزارشی تکراری و سیاسی با زیر پا گذاشتن اصول بیطرفی و حرفهایگری خود، بیانیهای یکسویه و جانبدارانه صادر کرد تا دستمایه شیطنتهای رسانههای معاند و اظهارات ضدایرانی برخی کشورهای غربی برای القای غیرصلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران باشد.
وزارت خزانهداری آمریکا هم پنجشنبهشب چهار شرکت و یک فرد ایرانی را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.
فعال شدن برخی حکام منطقه در زمین بازی رژیم صهیونیستی
هفته گذشته رد و بدل شدن مواضع ضدایرانی بین ایران و آمریکا بسیار برجسته و پررنگ بود. رئیس رژیم موقت صهیونیستی روز سهشنبه در سخنرانی در پارلمان آلمان با تکرار لفاظی، خواستار اعمال تحریمهای سخت علیه ایران شد.
دو سناتور دموکرات و جمهوریخواه در سفر به اسرائیل هم با مقامهای رژیم موقت صهیونیستی دیدار کردند و تعهد دادند دموکراتها و جمهوریخواهان کنگره با برجام مخالفت خواهند کرد!
نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی، سهشنبه هم در بازدید از پایگاه هوایی در فلسطین اشغالی به اظهاراتی علیه توافق هستهای با ایران پرداخت.
روزنامه والاستریت ژورنال هم در گزارشی درباره کارشکنیهای رژیم صهیونیستی برای ناکام گذاشتن تلاشهای دیپلماتیک ایران و قدرتهای غربی برای احیای توافق هستهای نوشت: مقامات اسرائیلی دستوپا میزنند تا بر دولت بایدن درحالیکه برای احیای توافق هستهای تلاش میکند، اعمالنفوذ کرده و همزمان با ورود مذاکرات وین به مرحلهای حساس، آمریکا را ترغیب کنند که مواضعش در قبال ایران را تشدید کند و هیچگونه امتیازی به آن ندهد.
والاستریت ژورنال نوشت: تلآویو قصد دارد رئیس موساد را به واشنگتن بفرستد تا علیه توافق لابی کند. «تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی هم در اظهاراتی گفت به موضع اسرائیل درباره توافق با ایران گوش میدهیم.
نکته قابلتأمل، پیداشدن سر و کله برخی حکام منطقه در زمین بازی رژیم صهیونیستی است.
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس، چهارشنبه گذشته در نشستی در ریاض به ریاست وزیر خارجه عربستان سعودی ضمن تکرار ادعای امارات درباره جزایر سهگانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی و همچنین ادعای مداخله ایران در امور یمن، خواستار شرکت در مذاکرات هستهای و گنجاندن برنامه موشکی ایران در این مذاکرات شدند.
بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، در این نشست افزون بر وزیر خارجه عربستان سعودی، وزرای خارجه بحرین، عمان، قطر، کویت، وزیر مشاور امارات و دبیرکل شورای همکاری خلیجفارس حضور داشتند.
شورای همکاری خلیجفارس در نشست مذکور با صدور بیانهای که از سوی رژیم صهیونیستی مشق شده است، ضمن تکرار ادعای امارات درباره جزایر سهگانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، از ایران خواست که برای حل این مسئله با ابوظبی وارد مذاکره مستقیم شود یا دو طرف به دیوان عالی بینالملل رجوع کنند!
این در حالی است که کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس (عربستان، کویت، امارات عربی متحده، بحرین، قطر و عمان که سابقه تشکیل هیچیک از آنها به ۱۰۰ سال نمیرسد) همگی از اسناد بلامنازع و متعددی که حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سهگانه را نشان میدهد، باخبرند.
شورای همکاری همچنین با مداخله در مذاکرات هستهای ایران و اتهامزنی به این کشور، رفتار ایران را «متزلزلکننده ثبات منطقه» و این کشور را حامی آنچه «تروریسم و شبهنظامیان فرقهگرا» خواند، توصیف کرد.
این شورا در ادامه خواستار شرکت در مذاکرات هستهای و تمامی مذاکرات و نشستهای منطقهای و جهانی مرتبط شد و در عین حال بر لزوم گنجاندن برنامه موشکی ایران، امنیت دریانوردی و تأسیسات نفتی در مذاکرات هستهای و... تأکید کرد.
شورای همکاری خلیجفارس همچنین ادعاهای همیشگی خود علیه ایران را تکرار کرد و بدون اشاره به مداخله امارات و عربستان سعودی در امور یمن، ایران را به «دخالت در امور یمن»، «قاچاق کارشناسان نظامی و سلاح» به این کشور متهم کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه به «مواضع شورای همکاری و تصمیمات ثابت این شورا درخصوص روابط با جمهوری اسلامی ایران» اشاره و «بر لزوم پایبندی این کشور به منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل درباره روابط میان کشورها ازجمله اصول حُسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی، حل اختلافات از راه مسالمتآمیز، عدم استفاده از زور یا تهدید با آن و نفی تروریسم و فرقهگرایی» تأکید شد.
مثلث «عبری- عربی- غربی» و دور جدیدی از فشارها علیه ایران
به نظر میرسد پس از رفت و برگشت پاسخهای ایران و آمریکا به پیشنهاد اروپاییها و شکلگیری گمانهزنیها و تحلیلها مبنی بر بنبست در مذاکرات، مثلث «عبری- عربی- غربی» دور جدیدی از فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده تا به خیال خود، مذاکرات هستهای و دیپلماسی منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تحت تأثیر قرار دهند.
نکته قابلتوجه در این بین، فعال شدن دوباره آلسعود علیه ایران آنهم در پازل اسرائیلیهاست چراکه بیانیه ضدایرانی شورای همکاری خلیجفارس و تکرار ادعاهای واهی و جعلی امارات درباره جزایر سهگانه و یا طرح موضوعاتی مانند مداخله ایران در امور یمن و... آنهم در شرایط کنونی مذاکرات هستهای؛ درواقع متنی عِبری با خط عربی است و جز در این بستر نمیتوان آن را ارزیابی کرد.
برخی حکام منطقه بهویژه مقامات ریاض در حالی آمریکا و اسرائیل (پلیس بد مذاکرات) را همراهی میکنند که؛
1) خود آمریکاییها (دموکرات و جمهوریخواه) بارها و بارها به شکست کارزار فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردهاند. جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تجربه بیش از 40 سال مقاومت در برابر تحریمها، به حدی از توانمندی و خودکفایی رسیده که برخی کشورها، ایران را الگوی خنثیسازی تحریمها میدانند.
2) کشورهای اروپایی که زمستان سردی را در پیش دارند- هرچند در همپوشانی و همراهی با آمریکاییها حرکت میکنند- اما هنوز حاضر نشدهاند بهشدت و حدَت گذشته در نقش پلیس بد مذاکرات قد علم کنند و این نقش را به اسرائیلی را سپردهاند.
3) عمق راهبردی و نقش مؤثر ایران در جبهه مقاومت به یک واقعیت مسلم و انکارناپذیر تبدیل شده و سیاست منطقهای جمهوری اسلامی ایران- آنهم در شرایطی که از یکسو دیپلماسی منطقهای و اقتصادی یکی از اولویتهای اساسی سیاست خارجی ایران بوده و از سوی دیگر ایران با قدرتهایی مانند روسیه و چین در جبهه ضدآمریکایی جای گرفته- تحت تأثیر عملیات تبلیغی و هیاهوهای رسانهای محور عبری- عربی- غربی قرار نخواهد گرفت.
4) برخی حکام منطقه که در قبال جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین سکوت و یا بعضاً همراهی میکنند هنوز که هنوز است از نحوه مواجهه آمریکاییها با آنان، درس عبرت نگرفته و نمیدانند که سرانجام همراهی با آمریکا، توهین و تحقیر و استثمار است.
سعودیها باید بدانند دوستی با آمریکاییها که در قال گذاشتن متحدین عربی خود، ید طولایی دارند، دوامی ندارد و وارد آوردن چند واحد فشار به ایران، مانند تیری است که درنهایت به سمت خود آنان کمانه میکند! باید به برخی کشورهای منطقه بهویژه آلسعود یادآور شد که پیش چگونه رئیسجمهور آمریکا (ترامپ) چند سال پیش به مقامات عرب توهین کرده و گفته بود که «ولیعهد عربستان شپش دارد!» یا براساس چه باوری نسبت به عربستان بود که ترامپ، آلسعود را «گاو شیرده» فرض میکرد و بارها در برابر دوربینها و رسانهها از «دوشیدن» بنسلمان و عربستان سعودی سخن به میان میآورد؟
کنعانی: جزایر سهگانه ایرانی جزو لاینفک و ابدی خاک ایران است
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (جمعه) ۱۸ شهریورماه به بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد.
به گزارش فارس، شورای همکاری خلیجفارس ضمن تکرار ادعای امارات درباره جزایر سهگانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی و همچنین ادعای مداخه ایران در امور یمن، خواستار شرکت در مذاکرات هستهای و گنجاندن برنامه موشکی ایران در این مذاکرات شد. کنعانی در همین خصوص با رد اتهامات بیاساس وارده در بیانیه پایانی نشست ۱۵۳ وزرای خارجه شورای همکاری خلیجفارس، جزایر سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزو لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند.
سخنگوی وزارت امور خارجه نقش سیاستهای مخرب و فتنهانگیزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی و اشتباه محاسباتی بعضی از کشورهای منطقه در باز کردن پای بیگانگان به معادلات امنیتی منطقه را از مهمترین عوامل بیثباتی در منطقه برشمرد و افزود: جای تأسف است که برخی از کشورهای عضو شورا بهجای مسئولیتپذیری و اصلاح سیاستهای ناکارآمد و شکستخورده، بر فرافکنی و بیان حرفهای تکراری و ملالآور اصرار میورزند.
همکاری و چارچوبهای منطقهای بدون حضور بیگانگان
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که همواره تاکید کرده، معتقد است همکاری و چارچوبهای منطقهای بدون حضور بیگانگان، بهترین روش برای رفع مشکلات، تقویت و تعمیق روابط بین همسایگان و تأمین ثبات و امنیت مشترک در منطقه است.
کنعانی از بازگشت و ازسرگیری فعالیت سفرای دولت کویت و دولت امارات متحده عربی در تهران و استمرار گفتوگوها با عربستان استقبال کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته بر لزوم اتخاذ رویکرد همکاریمحور از سوی همه کشورهای منطقه برای دستیابی به امنیت، ثبات و صلح در منطقه خلیجفارس تاکید دارد.
کنعانی همچنین با تاکید بر ضرورت اقدام برخی کشورهای منطقه در اصلاح رفتارهای متناقض خود اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه راهبردی و سیاست اصولی خود، همواره بهترین راهکار حل مسائل و مشکلات منطقه را تعامل و همکاری با همسایگان دانسته و از ابتکارهای مثبت و سازنده در توسعه مناسبات دوجانبه و منطقهای استقبال میکند.