2867 - جهت تامین نظر شورای نگهبان : طرح شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی اصلاح شد ۱۴۰۱/۰۷/۲۰
جلسه علنی مجلس دیروز به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و رسیدگی به طرح شفافیت قوای سه گانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در دستور کار قرار گرفت. نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواردی از طرح شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها را جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
نمایندگان در صحن علنی مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود، مواردی از این طرح را اصلاح کردند.
نمایندگان بندهای «پ» و «ث» ماده (۱) این طرح را به شرح زیر اصلاح کردند: الف- عبارت «و نهادهای تحت نظر آن مانند مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی دادگستری، کانون سردفتران و دفتریاران، کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مرکزی.» به انتهای بند «پ» الحاق گردید. همچنین چند بند دیگر از این طرح نیز اصلاح شد.
مجلس
مرجع تصویب جداول لایحه بودجه سالانه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند. سمیه محمودی، سخنگوی کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی درخصوص این طرح، گفت: در ۱۱ دوره مجلس شورای اسلامی نمایندگان صرفاً احکام بودجه را بررسی کردهاند، اما جداول و ارقام بودجه در مجلس مورد بررسی قرار نمیگیرد.
وی بیان کرد: بر اساس این طرح دولت احکام بودجه را در ابتدای آذر ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه میکند و مجلس طبق روال تا آخر بهمن ماه آن را بررسی میکند و سپس جداول و ارقام بودجه به مجلس شورای اسلامی میآید و نمایندگان به بررسی آن میپردازند. سخنگوی کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر این اساس، احکام و جداول بودجه هر دو به تصویب مجلس میرسد و به موقع به دولت ارائه میشود.
اصلاح طرح مانعزدایی از صنعت برق
نمایندگان در جلسه علنی دیروز ایرادات شورای نگهبان به طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق را اصلاح کردند. بر این اساس یک تبصره به شرح زیر به ماده ۳ الحاق شد: تبصره- دستورالعمل تعیین بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی موضوع این ماده، حداکثر تا پایان فروردین ماه هر سال، توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت نیرو و وزارت صنعت معدن و تجارت و یک عضو ناظر از کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر اساس شاخصهای «سهم درآمد محصولات صادراتی صنایع»، «شدت انرژی صنایع مذکور» و نیز «سهم هزینه برق در قیمت تمام شده محصولات این صنایع» تهیه و توسط وزیر نیرو ابلاغ میشود.
همچنین ماده ۴ به شرح زیر اصلاح شد: ماده ۴- صنایع انرژیبر موضوع ماده (۳) این قانون با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل پنجاه و پنج درصد (٪۵۵) و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند. در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد. وزارت نیرو مکلف است از تأمین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آنها را منتقل کند. برق مازاد نیروگاههای فوق در بهابازار (بورس) انرژی و یا به صورت قرارداد دوجانبه قابل فروش است. وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو سوخت مورد نیاز نیروگاههای مذکور را تأمین کند.