نشست هماندیشی تخصصی بررسی فرآیند پرتودهی در حوزه سلامت، کشاورزی و صنعت با معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، معاونان سازمان انرژی اتمی، استاندار فارس و جمعی از مدیران صنعت هستهای و مسئولان استانی تشکیل شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست گفت: سند جامع راهبردی صنعت هستهای در افق 20 ساله در روز 20 فروردین امسال توسط رئیسجمهور رونمایی شد و براساس این سند استفاده از همه ظرفیتهای ملی و بهکارگیری آنها و حرکت در جهت تحقق این سند را آغاز کردیم.
محمد اسلامی افزود: در این سند چند محور اصلی پیشبینی شده؛ یک محور توسعه فناوری هستهای برای تولید برق است زیرا امروز براساس تکلیف ملی خود موظف به برداشتن گامهای اساسی برای کاهش تولید کربن و آلایندههایی که موجب تغییرات اقلیمی و شرایط کنونی شده؛ هستیم و به سهم خود باید در زمینه کاهش چشمگیر و صفر کردن تولید کربن حرکت کنیم.
وی افزود: براساس اهداف این سند نسبت به سرمایهگذاری برای تولید 10 هزار مگاوات برق هستهای اقدام کردهایم و اکنون ساخت نیروگاههای 2 و 3 بوشهر با ظرفیت 2 هزار مگاوات را در دست اقدام داریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: با نگاه متفاوت و در مقیاسهای مختلف ظرفیتسازی برای طراحی و ساخت راکتورها را آغاز کردهایم و بومیسازی آنها را در دستورکار قرار دادهایم.
اسلامی گفت: با گسترش فعالیتهای خود در سطح و عمق در نظر داریم به قطب سازنده نیروگاههای هستهای در دنیا تبدیل شویم و میزان تولید برق هستهای در کشور را به میزان قابل ملاحظهای افزایش دهیم.
وی ادامه داد: این هدف قابل دستیابی است و سرمایهگذاری مورد نیاز برای تحقق این هدف را تامین خواهیم کرد و با توجه به بازدهی بسیار خوب نیروگاههای برق هستهای در 2 دهه آینده این طرح را انجام خواهیم داد.