به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,340
بازدید دیروز: 3,016
بازدید هفته: 9,416
بازدید ماه: 75,489
بازدید کل: 23,737,299
افراد آنلاین: 7
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱٤۰۳
Monday , 6 May 2024
الاثنين ، ۲۷ شوّال ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
1007 - ایلات در برابر بابل / مقاومت عراق به تجاوز اسرائیل فوراً پاسخ داد ۱۴۰۳/۰۲/۰۱

ایلات در برابر بابل

مقاومت عراق به تجاوز اسرائیل فوراً پاسخ داد  

  ۱۴۰۳/۰۲/۰۱

‫حمله مقاومت اسلامی عراق به یک هدف مهم در ایلات‬‎

منابع خبری از انفجارهایی در پایگاه نظامی «کالسو»، پایگاهی مشترک میان ارتش عراق، حشد‌الشعبی و پلیس فدرال، در استان بابل عراق خبر دادند؛ هنوز مدتی از این تجاوز نگذشته بود که مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: مبارزانش بامداد روز شنبه با پهپادهایی به یک هدف حیاتی در ایلات حمله کردند. مقاومت اسلامی افزود: «این عملیات در پاسخ به نقض حاکمیت عراق توسط دشمن صهیونیستی و هدف قرار دادن خائنانه اردوگاه‌های حشد‌الشعبی انجام شد.»
حمله به یک پایگاه نظامی عراق
یک منبع سرویس امنیتی عراق بامداد شنبه به اسپوتنیک گفت: انفجارهایی در پایگاه نظامی «کالسو» در استان بابل عراق رخ داده است. به گزارش ایسنا، این منبع گفت: انفجارها در انبارهای مهمات روی داده است. استان بابل نزدیک بغداد و در جنوب آن واقع شده است. به گزارش یک منبع آگاه امنیتی در عراق پایگاه کالسو، پایگاهی مشترک میان ارتش عراق، حشد‌الشعبی و پلیس فدرال عراق است. در همین حال آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این حمله نقش نداشته است، اما به نظارت بر گزارش‌های رسیده درباره آن ادامه می‌دهد. به گزارش شبکه العربیه، در این انفجار دست‌کم یک نفر کشته و چند تن زخمی شده‌اند و گفته می‌شود حمله موشکی دلیل انفجارها بوده است. برخی منابع هم حمله هوائی پهپادی را دلیل این انفجارها اعلام کرده‌اند.
رئیس کمیته امنیتی استان بابل عراق، با اشاره به زخمی شدن دست‌کم ۱۲ نفر از جمله غیرنظامیان، گفت: انفجارهای رخ داده در پایگاه نظامی «کالسو» ناشی از حملات موشکی بی‌هدف بوده است. به گزارش ایسنا، «مهند العنزی»، رئیس کمیته امنیتی استان بابل عراق در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره گفت: این بمباران بی‌هدف و غیرمتمرکز بود و بیش از یک مکان را هدف قرار داد و بخش بزرگی از آتش‌سوزی‌های رخ‌داده ناشی از سوختن انبارهای سوخت در پایگاه و علف خشک بوده است.
بیانیه حشد‌الشعبی
در واکنش به انفجار و بمباران یک پایگاه نظامی متعلق به نیروهای حشد‌الشعبی و ارتش عراق، فرماندهی حشدالشعبی عراق با انتشار بیانیه‌ای این انفجار را تأیید و اعلام کرد که انفجاری در مقر نیروهای بسیج در پایگاه نظامی کالسو در شمال استان بابل در جنوب بغداد رخ داده است. به گزارش مهر، در بیانیه نیروهای حشد‌الشعبی عراق گفته شده است که یک تیم تحقیقاتی در محل انفجار حاضر شدند و این انفجار منجر به خسارات مادی و زخمی شدن برخی افراد شده است.
پاسخ سریع مقاومت عراق و حمله به ایلات اشغالی
مقاومت اسلامی در عراق در ۲ بیانیه جداگانه اعلام کرد که مبارزان آن ۲ عملیات را در اراضی اشغال‌شده فلسطین در سال ۱۹۴۸ با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین انجام دادند که در یکی از آنها هدف حیاتی اشغالگران در ایلات و نیز در عملیاتی قبل‌تر پایگاه هوائی «عوبدا»ی این رژیم را هدف قرار داده‌اند. براساس گزارش المیادین، مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد: مبارزانش بامداد روز شنبه با پهپادهایی به یک هدف حیاتی در ایلات حمله کردند. مقاومت اسلامی عراق همچنین افزود: این عملیات در پاسخ به نقض حاکمیت عراق توسط دشمن صهیونیستی و هدف قرار دادن خائنانه اردوگاه‌های حشد‌الشعبی انجام شد. مقاومت اسلامی در بیانیه‌ای کوتاه که جمعه‌شب منتشر شد، اعلام کرد که مبارزان آن دوشنبه پایگاه هوائی «عوبدا»ی رژیم صهیونیستی را در سرزمین‌های اشغالی با پهپاد هدف قرار دادند و تاکید کرد که به انهدام سنگرهای دشمن ادامه می‌دهند.
هشدار گردان‌های سیدالشهدا
دبیرکل گردان‌های سیدالشهدا در عراق به حمله هوائی به مقر فرماندهی نیروهای حشد‌الشعبی در عراق در پایگاه کالسو در جنوب بغداد پایتخت این کشور واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، ابوعلاء الولایی، دبیرکل گردان‌های سیدالشهدا در عراق در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» نوشت: «به هر کسی که پشت این حمله شنیع به مقر حشد‌الشعبی باشد، پاسخ داده می‌شود. هر که پشت حمله باشد و هرکس که ثابت شود در این جنایت شنیع دست دارد، پس از تکمیل تحقیقات لازم، بهای آن را خواهد پرداخت.» وی افزود: اگر دشمن حساب باز کرده که دست نیروهای حشد‌الشعبی با دستورات رسمی بسته است و از آن انتظار پاسخ نداشته باشد، بداند که مقاومت این‌طور نیست.
همچنین جنبش حماس حمله به مقر حشد‌الشعبی در استان بابل را محکوم کرد. جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما حمله بامداد دیروز (شنبه) به مقر حشد‌الشعبی در پایگاه کالسو در استان بابل را محکوم می‌کنیم. این حمله تجاوز و نقض حاکمیت و امنیت عراق و انعکاس وحشی‌گری صهیونیسم است که تجاوزات خود را در تمام منطقه گسترش می‌دهد.
نفوذ به شبکه‌های داعشی و هلاکت سرکردگان
خبر دیگر از مقاومت عراق آنکه عضو کمیسیون امنیت پارلمان عراق از هلاکت تعدادی از سرکردگان مهم تشکیلات تروریستی داعش در عملیات ویژه نیروهای این کشور خبر داد. «وعد القدو»، عضو کمیسیون امنیت پارلمان عراق، تأکید کرد که نیروهای امنیتی این کشور طی سال جاری میلادی در جریان چندین عملیات ضربتی بیش از ۳۰ عنصر داعشی را به هلاکت رسانده‌اند. وی افزود: ما شاهد تحول محسوس در زمینه اقدامات اطلاعاتی نیروهای عراق و نفوذ به شبکه‌های داعشی در استان‌های مختلف هستیم. القدو تصریح کرد: در میان عناصر داعشی به هلاکت رسیده طی ماه‌های گذشته تعدادی از سرکردگان مهم این تشکیلات به چشم می‌خورند که در کمین‌های منحصربه‌فرد نیروهای عراقی در طوزخورماتو، الحویجه و بیابان الانبار به هلاکت رسیده‌اند. وی بیان کرد: یک تحول بنیادین در زمینه مبارزه با تروریسم از طریق اجرای عملیات پیشدستانه و رصد اطلاعاتی دقیق برای شناسایی مخفیگاه‌های داعش و انهدام آنها به وجود آمده است.
حملات بی‌امان حزب‌الله
مبارزان مقاومت اسلامی لبنان عصر روز جمعه تجهیزات جاسوسی در پایگاه «بیض بلیدا» رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی را هدف حمله قرار دادند. طبق اعلام وبگاه لبنانی العهد، مقاومت لبنان همچنین اعلام کرد: این پایگاه را با سلاح‌های مناسب مورد حمله قرار دادند که مستقیما به اهداف اصابت کردند. همچنین، خبرنگار المیادین در جنوب لبنان از حمله مستقیم مقاومت لبنان به پایگاهی وابسته به رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی «شبعا» خبر داد. این منبع ادامه داد: مقاومت هدفی را در شهرک یهودی‌نشین «المطله» مورد اصابت قرار داده است. همچنین یک خودروی اسرائیلی از نوع «هامر» را در منطقه المطله منهدم کرده است.
همچنین حزب‌الله لبنان اعلام کرد: مبارزان مقاومت در راستای حمایت از مردم و مقاومت در غزه تجمع سربازان دشمن صهیونیستی را در جبل عداثر با موشک هدف قرار دادند. خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد آژیرهای هشدار در منطقه شهرک متولا، کریات شمونا و مناطق اطراف به دلیل ترس از نفوذ یک پهپاد از جنوب لبنان به صدا درآمد. منابع پیش از این نیز اعلام کردند، ۲ موشک از جنوب لبنان به سمت یک پایگاه صهیونیستی در اطراف شهرک «سعسع» در الجلیل علیا شلیک شد. آژیرهای هشدار در الجلیل علیا به صدا درآمدند. این در حالی است که پیش‌تر مقاومت لبنان دیروز (شنبه) اعلام کرد: مبارزان ما در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین در غزه و حملات متجاوزان صهیونیست به جنوب لبنان، پایگاه «حدب یارین» در الجلیل غربی را با سلاح مناسب هدف قرار دادند که منجر به تلفاتی در این پایگاه شد. به نقل از المیادین، رسانه‌های عبری پیش از این اعلام کردند: آژیرهای هشدار در رامات دالتون، برعام، دالتون، یرؤون و آویویم به دلیل نفوذ پهپاد به صدا درآمد.
اداره اطلاع‌رسانی حزب‌الله لبنان اعلام کرد: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف آن، رزمندگان مقاومت اسلامی مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را در جبل عدائر را با موشک هدف قرار داد. همچنین حزب‌الله لبنان در بیانیه دیگری بیان کرد: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف، رزمندگان مقاومت اسلامی تجهیزات جاسوسی دشمن صهیونیست در مرکز الراهب را با سلاح مناسب هدف قرار داده و تلفات قطعی به اشغالگران وارد کردند.
از رویارویی با اسرائیل عقب نمی‌کشیم
معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان با اعلام مجدد حمایت خود از غزه تاکید کرد که با هرگونه تجاوز و تشدید تنش از سوی رژیم صهیونیستی مقابله خواهند کرد. «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: ما به هرگونه تخطی اسرائیل پاسخ خواهیم داد. وی افزود: ما با هرگونه تشدید تنش از سوی اسرائیل، آن‌طور که ایجاب کند، مقابله خواهیم کرد. نعیم قاسم عنوان داشت: ما نه از رویارویی با اسرائیل و نه از حمایت غزه دست نخواهیم کشید و نخواهیم پذیرفت که این پرونده بسته شود مگر بعد از آنکه پرونده غزه و آتش‌بس بسته شود. معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان همچنین خاطرنشان کرد: پشتیبانی ما برای غزه است و لبنان می‌داند که اگر در برابر آنچه که امروز در این باریکه رخ می‌دهد سکوت کند، نفر بعدی خواهد بود.
همچنین، به گزارش مهر، «نبیل قاووق»، عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان، اعلام کرد که دشمن صهیونیست تصور می‌کرد که با هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق می‌تواند به محور مقاومت به منظور توقف حمایت از غزه فشار بیاورد تا مقاومت فلسطین را به تنهائی هدف قرار دهد و شروط خود را تحمیل کند اما آنچه رخ داد واکنش شجاع و قوی ایران بود و دشمن غافلگیر شد. وی افزود: واکنش ایران تصمیمی راهبردی و تاریخی و شجاعانه بود که معادلات و محاسبات منطقه را تغییر داد. قاووق گفت: دشمن صهیونیست جرأت عبور از معادله ایران را نداشت و در بازدارندگی شکست خورد. عضو شورای مرکز حزب‌الله لبنان بیان کرد: ما به جامعه جهانی تکیه نمی‌کنیم بلکه به جبهه‌های مقاومت از فلسطین تا لبنان و عراق و یمن توجه داریم.
رهبر انصارالله از خوش‌رقصی عربستان برای اسرائیل می‌گوید
خبر دیگر از رهبر مقاومت یمن است. آن‌طور که فارس نوشته است، «سید عبدالملک الحوثی»، رهبر معنوی انقلاب یمن و جنبش انصارالله (شاخه یمن مقاومت)، روز شنبه (1 اردیبهشت؛ 20 آوریل) از دنباله‌روی شماری از کشورهای اسلامی از رژیم صهیونیستی و غرب به شدت انتقاد کرد و گفت: «عربستان حتی چارت‌های آموزشی خود را درباره یهودیان صهیونیست و اسرائیل تغییر داده است.» وی با اشاره به اینکه ریاض با حذف آیات قرآنی مربوط به یهودیان از کتب درسی در این مسیر حرکت می‌کند، گفت: «آل‌سعود به جایی رسیده‌اند که آیات قرآنی را حذف می‌کنند که درباره جنایات یهودیان سخن می‌گوید و آنان را رسوا می‌کند. آنان حتی بدون هیچ خجالتی، به یهودیان صهیونیست بیشتر احترام می‌گذارند تا به قرآن.» او با تأکید بر اینکه یکی از سران عربستان گفته است اسرائیل، همپیمان آینده این کشور است، تصریح کرد: «این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که ما شاهد دشمنی اسرائیل با اسلام و مسلمانان هستیم. صهیونیست‌ها شعار مرگ بر عرب‌ها سر می‌دهند. البته امارات نیز مانند عربستان، شیوه‌های آموزشی خود را تغییر داده که مبتنی بر دوستی با اسرائیل است.»

 


 

 

 

وقتی تنبیه اسرائیل توسط ایران واقعیت مهمی را در منطقه آشکار کرد

‫بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش - خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency‬‎

انتقال بخشی از تقابل ایران و اسرائیل، از جنگ سایه، به زد و خورد آشکار، جدا از اثبات «نیاز راهبردی» تل‌آویو به خارج از خود، که در جنگ غزه عیان شده بود، یک واقعیت انکارناپذیر دیگر را نیز نشان داد و آن «تنزل بازدارندگی و هژمونی سیاسی-نظامی» آمریکا و عمیق‌تر شدن آن، در مقایسه با گذشته خود آمریکا در غرب آسیا (خاورمیانه) است.
شاید قبل از آنکه نیاز باشد برای مستدل کردن ادعای تنزل فزاینده، داده‌های متعددی ارائه شود، ذکر همین تغییر کافی باشد مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها طی دو دهه اخیر، از وضعیت تهدید مکرر ایران به حمله نظامی و بیان جمله معروف «همه گزینه‌ها روی میز است»، به جایی رسیده‌اند که طی دو هفته گذشته روزی سه نوبت صبح، ظهر و شب تکرار می‌کردند: «ما در هیچ اقدام نظامی علیه ایران شرکت نمی‌کنیم» و تلاش کردند این را به اسرائیل و بنیامین نتانیاهو بفهمانند که آماده تحمل تبعات درگیری منطقه‌ای نیستند.
تنزل و ضعف آمریکا در منطقه غرب آسیا، واقعیتی غیرقابل انکار است. وضعیت آمریکا را باید با وضعیت خودش طی دو دهه اخیر مقایسه کرد. خود آمریکایی‌ها هم به این امر معترفند. شاید دونالد ترامپ گاهی خود را دیوانه وانمود کند، اما حرف اخیر او درباره بیانیه جو بایدن بعد از اتمام حمله تنبیهی ایران به اسرائیل، درست بود. او گفت: «حمله ایران ضعف بزرگ آمریکا در دوره جو بایدن را نشان داد». جدا از اهداف انتخاباتی ترامپ، این ضعف ابتدا آنجا عیان شد که بعد از حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، تهران تهدید کرد، تل‌آویو را تنبیه می‌کند و آمریکا آن را قبل از همه پذیرفت، سپس تأکید کرد که قصد ندارد وارد اقدامی نظامی علیه ایران شود. در مرحله بعد همه توان پدافندی‌اش را جمع کرد و (به قول سید حسن نصرالله) یک لنگه پا منتظر ماند تا حمله ایران انجام شود و از اسرائیل دفاع کند. وقتی هم دفاع کرد، بالافاصله بایدن با نتانیاهو تماس گرفت و اسرائیل را از پاسخ دادن به ایران بر حذر داشت. در ادامه، وقتی خبر تحرک سه کوادکوپتر در ایران منتشر شد، آمریکا بلافاصله اعلام کرد هیچ مشارکتی در اقدام علیه ایران نداشته است. تأکید مکرر این امر، به این معنا نیست که آمریکا توان حمله نظامی به ایران را ندارد. اما موضوع، چیز دیگری است. موضوع این است که آمریکا و ایران، آمریکا و ایرانِ سال‌های گذشته نیستند. قدرت بازدارندگی ایران در سطح منطقه رشد داشته و قابل نادیده گرفتن نیست.
فَکت دیگری نیز هست. چند مسئول کنونی و سابق آمریکا (که نام مسئولانی کنونی‌ فاش نشد)، به رویترز گفتند، درگیری ایران و اسرائیل، «ضعف راهبرد» آمریکا در منطقه را نشان داد. جوزف ووتل فرمانده سنتکام طی سال‌های 2016 تا 2019 گفت، نیروهای آمریکایی در وضعیتی نیستند که آماده درگیری بزرگ و طولانی مدتی در خاورمیانه باشند. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) باید در مفروضات خود درباره نیازمندی‌های نظامی در منطقه برای مواقعی که بحران، وخیم می‌شود، بازنگری کند. همچنین مایکل مولروی معاون دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا در دوره ترامپ می‌گوید «فکر نمی‌کنم همه آنچه الان داریم، همان مقدار نیروی کافی‌ای باشد که دوست داریم در حمایت از اسرائیل داشته باشیم، آنگاه که جنگی مستقیم بین اسرائیل و ایران رخ دهد».
درست است که آنچه این فرماندهان آمریکایی بیان می‌کنند حقیقت دارد و در صورت بروز جنگ فراگیر، نیروهای آمریکایی حاضر در آمریکا توان مداخله بهنگام را شاید نداشته باشند یا نیروهایشان در مقایسه با استراتژی «یکپارچگی میادینِ» (وحده الساحات) محور مقاومت ناکافی باشد، اما آنها یک ضعف دیگر را با پوشش اسرائیل مخفی می‌کنند و آن کاهش بازدارندگی نیروهای آمریکا، پایگاهها و شناورهایشان مقابل محور مقاومت است. نمونه عملی و عینی آن در دریای سرخ قابل مشاهده است. نیروهای مسلح یمن وقتی آبراهه دریای سرخ را برای کشتی‌های اسرائیلی بستند، در مقابل تهدید و اقدام عملی آمریکا نه تنها عقب‌نشینی نکردند بلکه کاملا با اراده آشکار، با کشتی‌های جنگی آمریکایی و حتی انگلیسی و فرانسوی در دریای سرخ و خلیج عدن، مقابله کردند و نکته مهم‌تر این است که یمن هنوز از حداکثر توان خود هم استفاده نکرده‌ اما با همین مقدار هم موفق شده، باب‌المندب را برای اسرائیل بسته نگاه دارد و حضور آمریکا در دفاع از اسرائیل را در دریای سرخ بی‌اثر کند. بنابراین مسدود شدن دو آبراهه حیاتی باب‌المندب و تنگه هرمز برای آمریکایی‌ها و تبعات آن، چیزی نیست که قبل از درگیری با ایران، به آن توجه نکنند.
آمریکا ناچار شد افغانستان را ترک کند؛ اکنون تحت فشار دولت عراق است تا حضور رزمی‌اش را به حضور آموزشی و مستشاری تغییر دهد؛ حضور رزمی‌اش در دریای سرخ مقابل نیروی مسلح یمن، ناکارآمد است؛ از بروز هر گونه درگیری منطقه‌ای بشدت نگران است و کشوری که طی دو دهه گذشته ایران را به حمله نظامی تهدید می‌کرد امروز از آن دَم نمی‌زند و به هشدار ایران گردن می‌نهد و صرفاً به دفاع از اسرائیل بسنده می‌کند. این آمریکایی است که حتی در مقابل کابینه راستگرای اسرائیل هم صدایش و خواسته‌اش کامل شنیده و عمل نمی‌شود. به گزارش فارس، در نتیجه همان‌طور که طوفان الاقصی ضعف راهبردی اسرائیل را بر ملا کرد، تبعات این طوفان و عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل، ضعف راهبردی آمریکا در منطقه را نیز آشکار کرد. ضعف راهبردی بدین معناست که اسرائیل بدون کمک آمریکا، در حوزه نظامی، اقتصادی و سیاسی توان تحمل تبعات جنگ و طولانی شدن آن را ندارد؛ اگر پل هوائی تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل قطع شود، اگر کمک مالی آمریکا به اقتصاد اسرائیل قطع شود، اگر حمایت دیپلماتیک بین‌المللی آمریکا از اسرائیل نباشد (وتو قطعنامه‌ها، محکوم نشدن در دیوان دادگستری بین‌المللی و...)، این رژیم قادر نیست جنگ را به مدت طولانی تحمل کند و به کشتار مردم غزه ادامه دهد. این تعریف، در بعد اقتصادی هر چند بر ایران هم صدق می‌کند اما نکته مهم در این نیست؛ نکته در این است که آمریکا نیز در مقایسه با گذشته خود دچار تنزل شده و این کشور هم تحمل تبعات اقتصادی، نظامی و شاید سیاسی دو دهه قبل خود بخصوص در دولت کنونی را نداشته باشد.