1094 - خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۵/۱۷
پیغام سربسته؛ انتظار و ترس بخشی از مجازات صهیونیستهاست
سخنان اخیر سیدحسن نصرالله درباره نحوه مجازات رژیم تروریست اسرائیل، بسیار مهم و راهبردی بود. شاید کسانی، این بیانات دقیق را عملیات روانی حساب کنند؛ اما پشت هر جمله سید مقاومت، دهها و سند محکم خوابیده است.
دبیرکل حزبالله سهشنبه بعدازظهر گفت: «اسرائیل دیگر به قدرت قبلی خود باز نخواهد گشت. از دلایل این واقعیت، عملیات وعده صادق بود. میبینید که اسرائیل چگونه از پاسخ ایران و مقاومت ترسیده است، در حالی که خودش را قویترین ارتش منطقه میداند... اگرچه رادارهای اسرائیل و ماهوارههای آمریکایی، از ترس واکنش در حالت آمادهباش هستند، پهپادهای ما بدون مشکل وارد عکا شدند. حزبالله پاسخ میدهد، ایران پاسخ میدهد، یمن پاسخ میدهد و دشمن منتظر است و هر فریادی را پاسخ میداند؛ هیچیک از عملیاتهای ما تاکنون، انتقام فواد شکر نبوده است. مهمترین موضوع این است که عزم، تصمیم و توانایی وجود دارد... ما با ایرانیها شوخی میکنیم که ایران با پنبه سر میبرد، اما میگویم که همه ما در محور مقاومت، با پنبه سر خواهیم برید.
آینده سختی در انتظار دشمن است... دشمن در سراسر اراضی اشغالی، یک لنگه پا ایستاده و منتظر پاسخ مقاومت است. آنها میگویند حمله کنید و ما را راحت کنید. خداوند انشاءالله خلاصشان کند... پاسخ ایران و حزبالله قطعی است. پاسخ ما با تأنی و درنگ خواهد بود؛ یواش، یواش... این انتظار که روزها منتظر پاسخ هستند، بخشی از مجازات آنهاست».
بخشی از مستندات این روایت دقیق و عمیق و فنی را میتوان در میان انبوهی از ارزیابیهای محافل عبری و غربی و... طی چند روز گذشته مرور کرد؛ از جمله:
- رئیس سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: ایران به احتمال زیاد در پاسخ به ترور هنیه، به تاسیسات حیاتی ما حمله خواهد کرد.
- تایمز اسرائیل: در صورت وقوع جنگ با حزبالله، برق و آب و تلفن برخی شهرهای اسرائیل قطع میشود. ۴۰درصد از نیروی کار قادر به کار نخواهند بود. اسرائیل با صدها موشک با سرهای جنگی از ۵۰ کیلو تا ۱۰ برابر آن هدف قرار میگیرد. حزبالله اهدافی تا جنوب حیفا، از جمله تلآویو را هدف قرار میدهد.
- مؤسسه واشنگتن: اکثر مقامات اسرائیلی متوجه شدهاند که جنگ با حزبالله مانند هر جنگی که اسرائیل قبلاً انجام داده است، نخواهد بود.
- مورگان اورتَگِس، سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا: حزبالله، یک زرادخانه موشکی بالستیک بسیار پیشرفته دارد. میدانیم که ایران، جنگافزارها و پهپادها را به کیفیتی عالی رسانده و به همراه حزبالله این توانایی را دارند که گنبدآهنین و ارتش اسرائیل را شکست دهند.
- آرون استاین، رئیس مؤسسه مطالعاتی تحقیقات سیاست خارجی آمریکا: موشکهای بالستیک ایران میتوانند اسرائیل را مورد هدف قرار دهند؛ نیروهای مقاومتِ بسیار زیادی که در منطقه هستند، همراه با موشکهای بسیار زیادشان از نقاط قوت ایران به حساب میآیند.
- شارون ایدان، افسر بازنشسته و خبرنگار صهیونیست: بحران برای اسرائیل پیچیدهتر میشود؛ دومینوی لغو پروازها به اسرائیل به دلیل حمله ایران در حال افزایش است و دهها هزار اسرائیلی سرگردان هستند! اسرائیل یک آشفتگی بزرگ را تجربه میکند که در روزهای آینده بدتر هم میشود.
- بلومبرگ: بزرگترین کاهش در سهام اسرائیل از اکتبر، به دلیل ترس از حمله احتمالی ايران و شبهنظامیان منطقه رخ داده است.
- هندوستانتایمز: سقوط بازار سهام اسرائیل؛ مشکلات اقتصادی بدتر میشود و پول اسرائیل ضعیفتر میشود.
روزنامه صهیونیستی گلوبز: هزینه اسرائیل پیش از حمله ایران، به میلیاردها دلار رسیده است.
- والاستریت ژورنال: اینبار دشوار است که زمان حمله ایران را بدانیم، دفعه قبل ایران میخواست ما بدانیم، اما اینبار متفاوت است. حمله ایران به اسرائیل اینبار گستردهتر و پیچیدهتر از حمله قبلی خواهد بود. ایران، پهپادها و موشکهای بالستیکی دارد که سامانه گنبدآهنین، توان رهگیری آنها را ندارد و برای این کار برنامهریزی نشده است.
- لِری جانسون، تحلیلگر سابق سیا: همواره تلاش کردیم ایران را به دروغ، کشوری تروریست نشان دهیم، اما ایران همیشه از خود خویشتنداری نشان داده است. پیشبینی میکنم ایرانیان اینبار به اسرائیل رحم نخواهند کرد.
- یدیعوت آحارونوت: اینبار پاسخ ایران و حزبالله به ترورهای اسرائیل، بسیار شدیدتر و دقیقتر و ویرانگرتر از عملیات قبلی خواهد بود.
- یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون در کنست اسرائیل: میخواهم از دولت بپرسم آیا آنچه در روزهای اخیر شاهد هستیم، استاندارد جدید است؟ آیا برای شما قابل قبول است که پنج روز تمام نشسته و منتظر هستیم که چه کسی ما را بمباران میکند؟ چون بازدارندگی و دولتی وجود ندارد. ساکنان شمال، هیچ پیامی دریافت نمیکنند که چه زمانی میتوانند به خانههایشان برگردند. خطوط هوائی خارجی نمیخواهند به اینجا پرواز کنند.
- پولیتیکو: اسرائیل برای دفع یک حمله بزرگ احتمالی از سوی ایران و حزبالله، با کمبود مهمات ضروری مواجه است. مشخص نیست که کشورهای عربیِ همسایه اسرائیل، مانند ماه آوریل برای کمک به آن وارد عمل خواهند شد یا خیر. مقصرِ حمایتنکردن کشورهای عربی، نتانیاهو خواهد بود.
- مک گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: ادعای رهگیری ۹۰درصدی موشکهای ایرانی چرند محض بود. ایرانیها میتوانند خیلی سریع، موشکهای پدافندی ما و اسرائیل را به ته برسانند.
- اسرائیلهیوم: ایران دارای موشکهای بالستیک بسیار پیشرفته از جمله «شهاب۳» و «خیبرشکن» است و احتمالاً با آنها به اسرائیل حمله میکند. برخی از این موشکهای پیشرفته، به سختی قابل رصد و رهگیری هستند و میتوانند از سامانههای پدافندی عبور کنند.
- اکونومیست: پاسخ ایران به ترور اسرائیل کاملاً اجتنابناپذیر است. اما نمیتوان پیشبینی کرد که چگونه پاسخ خواهد داد. ایران قصد دارد اسرائیلیها را مضطرب نگه دارد. آیا ایران مانند ماه آوریل تنها پایگاههای نظامی را هدف قرار خواهد داد؟ این چیزی است که تحلیلگران اطلاعاتی اسرائیل آن را «ترکیبی» مینامند. آیا حمله صرفاً از سوی ایران خواهد بود، یا حزبالله و دیگر اعضای ائتلاف ایران؟ اسرائیل از ماه اکتبر، از همه جهت آتش گشوده، اما نیروهای نیابتی ایران، هنوز توان کامل خود را آزاد نکردهاند.
اسرائیل از توان موشکی متنوع ایران میترسد
وبسایت رادیو فرانسه در تحلیل تحولات اخیر نوشت: اسرائیل از توان موشکی متنوع ایران هراس دارد.
واکنش نظامی جمهوری اسلامی ایران به ترور اسماعیل هنیه در تهران از نظر بسیاری از کارشناسان مُحتمِل و حتی قطعی به نظر میرسد. اما کارشناسان درباره چند و چون این واکنش پیشبینیهای گوناگون میکنند. اسرائیل خود را برای هرگونه حمله احتمالی ایران و همپیمانانش به ویژه حزبالله آماده کرده است.
سنجش و برآورد قدرت نظامی ایران و اسرائیل چه بسا بتواند پرتویی بر آینده ناروشن آن بیفکند. به راستی کدامیک از این دو قدرت نظامی و موقعیت استراتژیکی برتری نسبت به دیگری دارد؟ به گفته کارشناسان از جمله «برنار هورکاد»، ایرانشناس فرانسوی، حمله گسترده موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در شب شنبه ۱۳ آوریل، حقیقتی را ثابت کرد و آن اینکه ایران توانایی حمله از راه دور را دارد و میتواند بیش از
۳۰۰ پرتابه انفجاری روانه خاک اسرائیل کند.
ایران در آن شب، حمله گستردهای با عنوان عملیات «وعده صادق» به اسرائیل انجام داد و بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد که بیشتر آنها پایگاه هوائی «نِواتیم» را هدف قرار داده بودند. هواپیماهای اف-۳۵ اسرائیل در آن پایگاه نگهداری میشوند. آن حمله از چند جهت بسیار معنادار بود. ایران برای نخستینبار، اسرائیل را هدف حمله موشکی و پهپادی قرار میداد.
فاصله سرراست هوائی میان ایران و اسرائیل ۱۸۶۸ کیلومتر است. آن حمله در عین حال نشان داد که جنگ ایران و اسرائیل که تاکنون نیابتی بود به مرحله تبدیل شدن به جنگی رودررو یا مستقیم رسیده است.
توان موشکی ایران را عنصر کلیدی قدرت نظامی آن میدانند. ایران به ساختن دهها نوع موشک کروز و بالستیک و نیز پهپاد روی آورده است. ایران مدعی است از موشکها و پهپادهای پیشرفتهتری نیز برخوردار است.
اسرائیل برای نابود کردن موشکها و پهپادهای ایران، جدا از هواپیماهای پیشرفته خود و متحدانش، دارای چندین لایه سامانه پدافند زمین به هواست. (اما) به گفته کارشناسان، اسرائیل در صورت حمله هماهنگ ایران و متحدانش از جمله حزبالله، حوثیها، شبهنظامیان گوش به فرمان ایران در سوریه و عراق، از دو چیز هراس دارد. نخست اینکه آنها صدها هزار راکت در اختیار دارند و رهگیری همزمان آنها بسیار دشوار است. دوم اینکه میترسد در بلندمدت با کمبود موشکهای ضدموشک روبهرو شود.
هراس اندیشکده آمریکایی از سفر دبیر شورای امنیت ملی روسیه به ایران
«بنیاد دفاع از دموکراسیها» در تحلیل سفر «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت ملی روسیه به تهران و دیدار با مقامات ارشد کشورمان نوشت، که این سفر روز ۵ اوت و همزمان با افزایش نگرانیها از حمله ایران به اسرائیل صورت گرفت.
طبق تحلیل این اتاق فکر آمریکایی، شویگو، یکی از افراد نزدیک به «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه است که با دریابان «علی اکبر احمدیان» فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران خدمت میکند، دیدار کرد. وی همچنین با «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور جدید ایران نیز گفت وگو کرد.
بنیاد دفاع از دموکراسیها با نگرانی آورده است: شویگو کمتر از یک هفته پس از ترور «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی حماس، که برای مراسم تحلیف پزشکیان به پایتخت ایران سفر کرده بود، وارد تهران شد. همزمان که روسیه ترور هنیه را به شدت محکوم کرده است، رئیسجمهوری ایران نیز روسیه را همپیمان استراتژیک ارزشمندی توصیف کرد.
این گزارش موضوع برجسته در روابط دو کشور را همکاری نظامی بین مسکو و جمهوری اسلامی دانسته که در دو سال گذشته و پس از حمله روسیه به اوکراین به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
«ایوانا استرادنر» پژوهشگر FDD تصریح کرد: هدف پوتین مشخص است. او میخواهد نظم کنونی جهان را تغییر دهد و غرب را تضعیف کند.
به گزارش ایرنا، این تحلیلگر مدعی است که هدف شویگو در تهران هم این است که روابط امنیتی دو کشور را ارتقا دهد تا ایران تقویت شود زیرا از این طریق مسکو بعدها میتواند به هدف فوق دست یابد و غرب را در مذاکرات مدیریت کند.
سعید قاسمی نژاد، مشاور ارشد این مؤسسه نیز تاکید کرد که همکاری و شراکت رهبران جمهوری اسلامی ایران و روسیه به شکلی عمیق در مخالفت ایدئولوژیک آنها با نظم بینالمللی آمریکا محور ریشه دارد.
وی بر این باور است که درگیری در اوکراین، خاورمیانه را به عنوان فرصتی برای گسترش نفوذ مسکو مطرح کرده است، ضمن آنکه در عین حال توجه را از جبهه اوکراین به سمت دیگری منحرف میکند.
این مؤسسه آمریکایی با بیان اینکه شویگو با هدف تقویت روابط نظامی به ایران آمده است، به نقل از مسکو تایمز عنوان داشت، دیدار با مقامات یکی از متحدان سیاسی کلیدی روسیه نقش مهم شویگو را برجسته میسازد. وی پیش از این وزیر دفاع روسیه بود و در آن زمان هم با رهبران ارشد ایران دیدار کرد. شویگو در حاشیه نشست آوریل گذشته سازمان همکاری شانگهای- شامل روسیه، هند، چین، ایران، پاکستان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان- با همتای ایرانی خود در مورد تقویت روابط امنیتی و افزایش قابل توجه قراردادهای نظامی بین تهران و مسکو مذاکره کرد.
طبق این گزارش، ایالات متحده از چنین سفر مهمی ناخرسند است و حتی «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم واکنش ناامیدانهای به سفر کنونی شویگو به ایران نشان داد. وی اظهار داشت که واشنگتن هیچ انتظاری ندارد که مسکو نقشی را در کاهش تنشهای منطقهای ایفا کند.
میلر با ناراحتی از سیاستهای مسکو اذعان کرد که روسیه از ۷ اکتبر، نقش سازندهای را- به نفع اسرائیل و غرب- اتخاذ نکرده است تا در جهت کاهش تنش گامی از سوی طرفهای مقابل اسرائیل برداشته شود.
شرق: با این پیرسالاری میشه گفت «جوانگرایی در کابینه»؟
روزنامه شرق میگوید در انتصابات دولت و برخی نامزدهای وزارت، هیچ اثری از تعهد جوانگرایی و دوری از سهمخواهی و سهمدهی دیده نمیشود.
شرق نوشت: در آستانه معرفی کابینه به نظر میرسد بسیاری از وعدهها پیرامون حضور پررنگ جوانان عملا محلی از اعراب ندارد. درحالیکه تصورات و پیشبینیها حکایت از آن داشت که دولت پزشکیان بهدنبال یک پوستاندازی جدی با هدف چابکسازی کابینه است و سعی دارد شمایلی از جوانگرایی را به نمایش بگذارد، تا به اینجای کار، رئیسجمهور حداقل در باب انتخابات و انتصابات در نهاد ریاستجمهوری از چهرههای جوان استفاده نکرده و طبق گمانهزنیها خبری هم از حضور جوانان در میان نامزدهای پیشنهادی برای وزارتخانهها شنیده نمیشود. بر حسب اخباری که میرسد امیدها به حضور جوانان در کابینه جدید چندان پررنگ نیست.
اقدام پزشکیان در سپردن معاونت راهبردی ریاستجمهوری به ظریف، از آن دست اتفاقاتی بود که انتقاداتی جدی را متوجه رئیسجمهور کرد. برخی با تأیید این انتخاب، میگویند ظریف میتواند بهترین گزینه برای این عنوان باشد و برخی نیز معتقدند این انتخاب، صحیح نیست و بهتر بود جا برای جوانترها باز شود. فرارو در همینباره نوشت: «با توجه به اینکه ظریف به عنوان ریاست شورای راهبری نیز فعالیت میکرد، برخی انتظار داشتند پس از پایان کار، ظریف در پشت صحنه فعالیت کند و سمت اجرائی دریافت نکند. عدهای از منتقدان نیز ضمن اشاره به سنوسال افرادی که تاکنون انتخاب شدهاند، میگویند با توجه به اینکه رئیسجمهور در آستانه ۷۰ سالگی است، انتخاب معاون ۷۳ساله، معاون اجرائی ۷۰ ساله و رئیس دفتر ۶۵ ساله، با مقوله جوانگرایی مد نظر رئیسجمهور در تضاد است».
هدایتالله آقایی، فعال اصلاحطلب هم باور متفاوتی از جوانگرایی دارد و از دید او نیز «جوانگرایی بدین معنا نیست که امروز در بالاترین سطوح حتما کسانی را که تجربه کافی ندارند و در کار استخوان نرم نکردهاند، به کار گماریم. جوانگرایی باید به معنای کادرسازی باشد... در شعارهای آقای دکتر پزشکیان باید بازنگری شود. اولا، متوسط سنی برای چینش کابینه و مدیران گفته نشده که مثلا 60 سال جوان است یا پیر حساب میشود؛ کمااینکه برخی مقامات بالای 70 سال دارند. ولی وزارتخانهای که سرنوشت کل آن بخش را تشکیل میدهد نمیتوان به افراد کمتجربه سپرد. به نظر میرسد که این بحث را باید مقداری از تابو بودن خارج کنیم».
اما برخی سیاسیون کاملا متفاوت و حتی متضاد از این نگاه و با ادبیاتی صریح و بدون تعارف، حضور چهرههای تکراری و سالخورده در دولت را زیر سؤال میبرند. همچنان که حشمتالله فلاحتپیشه تأکید دارد: «پزشکیان باید بداند که اصل اول تغییر و تحول مدیریتی، پایان دادن به حضور همیشگی نوچههای قدرت است؛ یعنی کسانی که واقعا نان نوچه بودن خودشان را میخورند، حتی اگر وزیر نباشند، عناوین دیگری مثل مشاور و هیئتمدیره شرکتهای دولتی و... را حفظ میکنند، اما در نهایت نوچههای گروههای قدرت هستند و به هیچ عهدی با رئیسجمهور پایبند نخواهند بود». متأسفانه برخی از افرادی که از روز شنبه مدعی پیوستن به کابینه آقای پزشکیان شدند بوی کهنگی میدهند و بارها فرصت خدمت به مردم و کشور را از دست
دادهاند».
البته بودند دیگر چهرههای سیاسی که با ادبیات طنز هم درباره جوانگرایی دولت چهاردهم مواضعی را مطرح کردهاند. همچنان که غلامرضا تاجگردون با اشاره به جوانگرایی در دولت چهاردهم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نمیدونم چرا ما پیرمردها وقتی موهامونو رنگ میکنیم فکر میکنیم جوون شدیم».
به طور قطع این روزها یکی از عارضههای سیاسی که مطرح میشود جولان این کمپینهای تندوتیز و عبوس است. میتوان با قاطعیت گفت که در این دوره و برای انتخاب وزرای دولت چهاردهم، فعالیت این کمپینها که نمادی از بیاخلاقیهای سیاسی بودند، میتواند یک خاطره ماندگار شود. چنین اتفاقی در آینده میتواند تبدیل به یک ناکارآمدی در برخی از وزارتخانهها شود. چون افرادی که میتوانند با توجه به امکانات خود چنین کمپینهایی راهاندازی کنند، قطعا اگر وزیر هم باشند باید به نیروهای سیاسی که همراه آنان بودند و مانورهای غیراخلاقی در کمپینها از خود نشان دادند روی خوشی نشان دهند.
والاستریت ژورنال: گنبد آهنین اسرائیل قادر به دفع حمله ایران نیست
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با انتشار یادداشتی به بررسی توانمندیهای جبهههای مقاومت که تهدیدی برای غلبه بر سیستمهای رهگیری اسرائیل است، پرداخت.
این روزنامه نوشت که ایران مجهز به پهپادها و موشکهای بالستیکی است که سامانه گنبد آهنین اسرائیل برای رهگیری آنها طراحی نشده، حزبالله نیز مجهز به زرادخانهای است که شامل دهها هزار گلوله خمپاره، راکتها و موشکهای متنوع از جمله موشکهای نقطهزن است.
وال استریت ژورنال در ادامه به سؤالی که به عنوان تیتر یادداشت گزارش خود انتخاب کرده، پاسخ داد: «چرا اسرائیل برای خنثی کردن هرگونه حمله ایران به چیزی بیش از گنبد آهنین نیاز دارد؟»
این در حالی است که «اسرائیل» برای «حمله هماهنگ شده از سوی ایران و متحدانش» آماده میشود و این بزرگترین آزمایش برای سامانه چندلایه پدافند هوائی آن است.
به نوشته این رسانه آمریکایی بر اساس این باور که «ایران و حزبالله موضوع متفاوتی هستند»، اسرائیل و ایالات متحده یک سیستم رهگیری هوائی بزرگتر را تشکیل دادند که بر تواناییهای نیروی هوائی اسرائیل، آمریکا و دیگر نیروهای هوائی و سامانههای کشورهای همسایه تکیه داشت و حتی برای سرنگونی موشکهای بالستیک ایران به کشورهای عربی متکی بود.
اما اینبار مسئولان آمریکایی بسیار نگران هستند که پاسخ ایران ممکن است با حملات همزمان حزبالله در لبنان و سایر نقاط در یمن و عراق همراه شود تا سیستمهای رهگیری اسرائیل را سردرگم کنند.
این روزنامه آمریکایی با توجه به سایر مشکلات مورد انتظار برای مقابله با رگبار گسترده موشکهایی که از چند جبهه شلیک خواهند شد، نوشت که سامانههای پدافند هوائی باید به سرعت چندین هدف مهاجم را با هدف ساقط کردن آنها طبقهبندی کنند و همه اینها باید در زمان کنونی اتفاق بیفتد.
بر اساس این یادداشت که ترجمه عربی آن در وبگاه شبکه المیادین بازنشر شد، نقطه ضعف اصلی سیستم رهگیری اسرائیل، توانایی پهپادها در فرار از سیستمهای راداری به دلیل توانایی آنها در پرواز در ارتفاع پایین - بهویژه اگر به صورت چند اسکادران نفوذ کنند - است.
والاستریت اعتراف کرد که پهپادهایی که ژوئیه گذشته تلآویو را هدف قرار دادند، موفق به فرار از «پدافند اسرائیل» شدند. از سوی دیگر، حزبالله نیز نشان داده که میتواند از پهپادهای شناسایی که نقشهبرداری از شمال فلسطین اشغالی، از جمله سایتهای حساس نظامی اسرائیل را انجام دادهاند، استفاده کند.
خبر دیگر اینکه، بیمارستان شهرک نهاریا در شمال فلسطین اشغالی دیروز اعلام کرد که در نتیجه حمله پهپادی حزبالله در الجلیل غربی، 19 نفر زخمی شدند که حال شماری از آنها بسیار وخیم است، این در حالی است که رسانههای صهیونیستی از کشته شدن یک صهیونیست در حمله پهپادی حزبالله خبر دادند.
لاپید: آیا منطقی است که کل اسرائیل از یک هفته قبل در حالت آمادهباش و تنش باقی بماند؟
از سوی دیگر «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با هجمه تند ضد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم و کابینه وی، بهدلیل ادامه وضعیت متشنج اسرائیل در نتیجه وحشت و انتظار برای پاسخ ایران و حزبالله، اعلام کرد: آیا منطقی است که کل اسرائیل از یک هفته قبل در حالت آمادهباش و تنش باقی بماند؟
این درحالی است که دو روز قبل یک رسانه عبری به سند ارتش اسرائیل درباره سناریوهای جنگ گسترده با حزبالله اشاره کرد که بیانگر نگرانی فزاینده صهیونیستها از وقوع چنین جنگی است.
روزنامه تایمز اسرائیل در این زمینه گزارش داد: یک سند توسط ارتش اسرائیل میان سران مقامات محلی در مناطق شمالی توزیع شده است که در آن سناریوهایی برای گسترش جنگ با حزبالله نشان داده میشود. سند مذکور شامل سناریوهای ترسناکی همچون قطعی برق بهمدت 3 روز در اغلب شهرها، قطعی آب که ممکن است تا چند روز طول بکشد، قطعی خطوط تلفن ثابت تا 8 ساعت، قطعی ارتباطات تلفن همراه تا 24 ساعت و قطعی رادیو و اینترنت است.
به گزارش تسنیم، رسانه مذکور عبری تصریح کرد: نهاد امنیتی اسرائیل ارزیابی میکند که ممکن است با یک حمله بیسابقه توسط صدها موشک حامل کلاهکهایی که 50 کیلوگرم یا 10 برابر این مقدار مواد منفجره حمل میکنند، باشیم. انتظار میرود حزبالله اهدافی را در جنوب حیفا و همچنین در تلآویو هدف قرار دهد که ممکن است تعداد زیادی از شهرکنشینان را مجبور به فرار به سمت قدس و مناطق جنوبی کند.
کاخ سفید: پاسخ ایران و حزبالله به اسرائیل هنوز آغاز نشده است
در همین زمینه، سخنگوی کاخ سفید در پی حملات اسرائیل به بیروت و تهران و ترور فرمانده حزبالله و رئیس دفتر جنبش سیاسی حماس اعلام کرد که به اعتقاد واشنگتن پاسخ تلافیجویانی ایران و حزبالله علیه تلآویو هنوز آغاز نشده و جو بایدن رئیسجمهور آمریکا بر تنشزدایی در منطقه متمرکز است.
«کارین ژان پی یر» سخنگوی کاخ سفید عصر سهشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «میخواهم اشاره کنم در حالی که معتقد نیستیم، هنوز پاسخ آغاز شده است، اما همچنان نگران افزایش خشونتها، از جمله شلیک پهپادهای حزبالله به سمت اسرائیل هستیم.»
سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که آمریکا به گفتوگوها برای تلاش برای کاهش تنش در منطقه ادامه میدهد.
به گزارش ایرنا، کارین ژان پی یر گفت که جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بر تنشزدایی در خاورمیانه متمرکز بوده و اعلام کرده است که ما به تلاش برای کاهش تنشها ادامه خواهیم بودهایم و در این خصوص کاملاً صریح بوده است.
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: تمرکز ما در حال حاضر ادامه تلاش برای کاهش تنش است و این همان کاری است که رئیسجمهور انجام داده است.
ژان پی یر گفت: «بایدن بسیار روی کاهش تنش متمرکز شده است و با شرکای آمریکا صحبت میکند تا مطمئن شود که این کار انجام شود.»
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در پی افزایش تنشها به دلیل حملات اسرائیل به بیروت و لبنان و ترور فواد شکر از فرماندهان ارشد حزبالله و نیز اسماعیل هنیه رئیس جنبش سیاسی حماس علاوهبر گفتوگو با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل، تاکنون با پادشاه اردن، امیر قطر و رئیسجمهور مصر بهصورت تلفنی گفتوگو کرده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیهای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی بهزودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را برعهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سهشنبه سیام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محلههای آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقههای ساختمان به بار آمد و فواد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.
آیا صهیونیستها در حیفا و تلآویو پاسخ ایران را دریافت میکنند؟
در روزهای گذشته بر حجم نگرانیهای آمریکاییها و صهیونیستها افزوده شده چرا که خوب میدانند عملیات متفاوت و غافلگیرکننده جبهه مقاومت در پاسخ به ترورهای صورت گرفته (فؤاد شکر فرمانده ارشد حزبالله، شهادت شماری از رزمندگان و فرماندهان حشدالشعبی عراق و شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس) قریبالوقوع است.
آمریکاییها و صهیونیستها پس از پروژه خودزنی در شهرک مجدل الشمس، حملات مشترک و زنجیرهای را در لبنان، عراق و ایران انجام دادند و با این ماجراجویی (گزینه ترور و باز کردن محورهای جدید جنگ در منطقه و عبور از تمامی خطوط قرمز) تصور کردند معادلات در منطقه غرب آسیا به سود آنان تغییر میکند اما حالا که دریافتهاند پاسخ مقاومت امکان دارد از چند مبداء عملیاتی با هدف قرار دادن احتمالی پایگاههای نظامی و شریانهای اقتصادی شهر تلآویو پایتخت خودخوانده اشغالگران و شهر راهبردی حیفا صورت گیرد، در شوک و هراس فرو رفتهاند.
به گزارش مشرق، با مشخص شدن فاصله مناطق مرزی ایران، جنوب لبنان، عراق، غرب سوریه و شمال یمن با سرزمینهای اشغالی این احتمال داده شده که عملیات علیه باند جنایتکار صهیونیستی به صورت مشترک از چند مبداء انجام شود و همین مسئله نگرانی اجماع واشنگتن را چند برابر کرده چرا که میدانند این پاسخ قاطع و فراموش نشدنی، محاسبات آمریکاییها را به گونهای تغییر خواهد داد که دیگر از خطوط قرمز عبور نکنند.
یک منبع میدانی که تحولات را در منطقه از نزدیک دنبال میکند به مراکز راهبردی شهر حیفا که احتمال دارد در عملیات جبهه مقاومت هدف قرار گیرند اشاره کرد و گفت: پایگاه نظامی رامات دیوید محل حضور اسکادرانهای 109، 110، 117 و 193 نیروی هوائی رژیم اشغالگر میتواند یکی از اهداف باشد.
این منبع میدانی با بیان این که این پایگاه از محور شمال غرب به شهر ساحلی حیفا متصل میشود، افزود: پالایشگاه حیفا در شمال شرق شهر و نزدیکی ساحل واقع شده است و در صورتی که هدف قرار گیرد خسارت سنگینی را به اقتصاد رژیم اشغالگر وارد میکند.
شهر ساحلی حیفا در غرب فلسطین اشغالی واقع شده است و بزرگترین و مهمترین شهر پس از تلآویو و قدس به شمار میآید؛ این شهر از محور غرب به دریای مدیترانه و از جنوب به تلآویو (پایتخت خودخوانده رژیم صهیونیستی) متصل میشود و از محور شرقی هم در فاصله 160 کیلومتری قدس قرار گرفته و حدود 200 هزار نفر جمعیت دارد و در مناطق حومه هم 300 هزار نفر ساکن هستند.
پایگاه اسکادران 27 نیروی هوائی ارتش رژیم صهیونیستی در فرودگاه بینالمللی بن گورین تلآویو هم احتمال دارد در لیست اهداف جبهه مقاومت قرار گیرد؛ پایگاه هوائی و نظامی پالماخیم در نزدیکی شهر «ریشون لتسیون» که در جنوب تلآویو واقع شده و از شمال شرق به شهر اشدود متصل میشود هم امکان دارد یکی دیگر از اهداف باشد.
این پایگاه مهم در نزدیکی مرکز پژوهش هستهای واقع شده و میزبان مدلهای مختلفی از بالگردها و پهپادها است و به گفته برخی منابع، جنگندههای اف 35 در این پایگاه مستقر هستند؛ این پایگاه محل استقرار سامانه دفاعی نیروی هوائی ارتش رژیم صهیونیستی به شمار میآید که به عنوان چتر حفاظتی جامع برای مقابله با تهدیدات موشکی استفاده میشود و از سویی دیگر محل پرتاب موشکهای فضاپیما و یک مقر حیاتی در جنگ علیه غزه است.
براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، این احتمال وجود دارد که پایگاههای هوائی تل نوف، رامون، رمات دیوید، نواتیم، هاتزر، هاتزریم به همراه فرودگاههای صحرایی «این شمر، بیرگیفگافا و عوودا» در عملیات جبهه مقاومت هدف قرار گیرند و البته در این میان نوع واکنش کشورهای عربی از جمله اردن، مصر و عربستان حائز اهمیت است.
کشورهای عربی که در مسیر عملیات در صورت دفاع از اسرائیل هدف قرار میگیرند
البته جبهه مقاومت به کشورهای عربی که در مسیر عملیات هستند پیام روشن داده اگر برای دفاع از صهیونیستها اقدامی انجام دهند و از سامانههای پدافندی خود استفاده کنند بدون شک هدف قرار خواهند گرفت و در صورت گسترده شدن جنگ هم هدف بعدی مخازن و پالایشگاههای نفتی آنان است که اقتصاد جهان را زیر فشار سنگین قرار میدهد.