به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,693
بازدید دیروز: 3,427
بازدید هفته: 21,233
بازدید ماه: 134,467
بازدید کل: 25,121,379
افراد آنلاین: 16
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۰ دی ۱٤۰۳
Thursday , 9 January 2025
الخميس ، ۹ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
5401 - روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
روزی نامه های غرب گدای ... 
۱۴۰۳/۰۷/۰۷
 خبری که روزنامه‌های زنجیره‌ای سانسور کردند - مشرق نیوز 

 

گفت‌و‌گوی تمدن‌ها چه تحفه‌ای بود که بخواهد الگو باشد!

روزنامه اعتماد نوشت: هر اندازه که گفتمان سید محمد خاتمی بهره‌مند از اصول آکادمیک، ثقیل و تو در تو بود و توجه استادان دانشگاه و آکادمیسین‌ها را به خود جلب می‌کرد، گفتمان پزشکیان ساده، صمیمی و همه فهم است. خاتمی در شرایطی که ‌هانتینگتون تئوری برخورد تمدن‌ها را در سال93 میلادی مطرح کرده بود، چارچوب نظری گفت‌وگوی تمدن‌ها را در سال 98 میلادی در سازمان ملل ارائه کرد. گفتمان مسعود پزشکیان که می‌توان آن را ذیل عنوان کلی «دعوا نکنیم» چارچوب‌بندی کرد، هرچند در ظاهر پیچیدگی و ساختارمند بودن بحث «گفت‌وگوی تمدن‌ها»ی خاتمی را ندارد اما از منظری خاص ترجمان همان ایده است. در واقع به نظر می‌رسد با گذشت بیش از 2 دهه از طرح بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها یکی از وزرای خاتمی، ترجمه‌ای همه فهم‌تر و صمیمی‌تر از همان مفهوم را ارائه کرده است. دوری از تنش، دعوا و درگیری تلاش برای توسعه و صلح و بهبود روابط، واقعیتی است که امروز منطقه و جهان بیشتر از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد.
این روزنامه همچنین از قول علی شکوری‌راد دبیر سابق حزب اتحاد ملت می‌نویسد: دیپلماسی در سطح بین‌الملل، شباهت جالبی به برخی رفتارهای بچگانه افراد عادی با هم دارد. روندی که ایده تنش‌زدایی را در سطح بین‌الملل با دشواری‌هایی همراه می‌کند. تصویری از بچه‌هایی که با هم قهر یا کل کل می‌کنند و قصد رو کم‌ کنی دارند، بعضا در سطح بین‌الملل هم ظهور و بروز پیدا می‌کند. وضعیتی که باعث می‌شود تنش‌ها، ادامه یافته و چنانچه یک قوه عاقله دخالت نکند، تداوم یابد. امروز دکتر پزشکیان در عرصه سیاسی و دیپلماسی رویکرد ساده، تخصصی و صادقانه‌ای دارد و آن را چه در عرصه داخلی و چه در صحنه بین‌الملل ابراز می‌کند. در واقع پزشکیان به جای اینکه جنبه‌های منفی و تشنج‌زای مسائل را مبنای روابط دیپلماتیک قرار دهد، مبنا را بر حسن نیت، برادری و احترام متقابل می‌گذارد. رویکردی که افقی تازه را به روی ایران باز می‌کند. علی‌رغم اینکه بیان دکتر پزشکیان فاقد پیچیدگی‌های مرسوم سیاستمداران است، اما شاخصه‌هایی دارد که توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند. این امکان وجود دارد که همین رویکرد ساده و صمیمی و مثبت‌اندیش به تحقق ایده تنش‌زدایی در سطح بین‌الملل کمک کند.
شکوری‌راد در پاسخ این سؤال که «اگر قرار باشد مهم‌ترین اولویت‌های دکتر پزشکیان در عرصه بین‌المللی را بیان کنید به چه موضوعاتی اشاره می‌کنید؟ کدام گره‌های بزرگ وجود دارد که باید توسط رئیس‌جمهور باز شود؟»، گفت: مشکل بزرگ ایران، اعتمادسازی است. البته دکتر پزشکیان ظرفیت این اعتمادسازی را دارد، آن هم به خاطر رفتار معطوف به هدف و صمیمیتی است که پزشکیان دارد. وی در پاسخ این سؤال که آیا می‌توان گفتمان پزشکیان در پرهیز از دعوا و تنش را تداوم ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها دانست؟، اظهار کرد: «حقیقت آن است که نمی‌توان گفت، گفتمان پزشکیان ادامه ایده گفت‌وگوی تمدن‌های خاتمی است، چون ویژگی‌های خاص خود را دارد، اما حتما متاثر از فضای گفتمانی دوران اصلاحات است. گفتمانی که ترجمان تازه‌ای از گفتمان اصلاحات است. گفتمان پزشکیان ذیل عنوان وفاق یا پرهیز از دعوا، هرچند از نظر ظاهری ساده‌تر از گفتمان پیچیده‌ای است که خاتمی در بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها ارائه می‌کرد اما هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین‌المللی، کارایی خاص خود را دارد.»
این همان پنداری «دعوا نکنیم» پزشکیان و «گفت‌و‌گوی تمدن‌های»ی خاتمی از سوی روزنامه اعتماد در حالی است که ماجرای گفت‌و‌گوی تمدن‌ها، یک عبرت تاریخی و نه درسی برای الگوبرداری. درست در همان سالی که به پیشنهاد دولت خاتمی از سوی سازمان ملل گفت‌و‌گوی تمدن‌ها نامگذاری شد، رژیم آمریکا با سکوت و همراهی سازمان ملل، افغانستان را اشغال کرد و صد‌ها هزار بی‌گناه را به خاک و خون کشید و دو سال بعد هم جنایت مشابهی را در عراق مرتکب شد. پس از آن هم ادعا کرد ایران محور شرارت است و باید مورد حمله اتمی قرار بگیرد.
شیرین‌کاری آن روز دولت خاتمی و مجلس ششم در تمجید از آمریکا و ایجاد اختلاف درگیری در داخل، پیامدی جز توهین و طلبکاری و افزایش گستاخی‌های آمریکا و اروپا نداشت. طرف اروپایی هم به مدت دو سال دولت روحانی و تیم روحانی- ظریف را سر کار گذاشت و نهایتا خواستار تعطیلی دائمی برنامه هسته‌ای ایران شد. بنابراین عبرت و سرشکستگی دولت خاتمی و افزایش تهدیدها، چیزی نیست که کسی بخواهد از آن الگوسازی بکند.
نکته دیگری که باید متذکر شد، این است که طرف مقابل در غرب برعکس جریان منفعل در ایران، صراحتا و با گستاخی در قول و فعل می‌گوید که دعوا دارد و همه نوع شرارت را مرتکب می‌شود و تعهداتش در مذاکرات را هم زیر پا می‌گذارد. اصلا هم در قید و بند اخلاق و برادری و دعوا نکنیم و این تعارفات نیست. بنابراین چنان ادبیاتی را حمل بر ضعف و غفلت و بی‌خبری و ناتوانی می‌کند و گستاخانه‌تر با طرف منفعل مواجه می‌شود.
 و بالاخره این که رویداد‌های تاریخی برای درس گرفتن و عبرت آموختن است و اگر کسانی به این عبرت‌ها پشت کنند، مصداق فرمایش امیر مؤمنان‌(ع) هستند که فرمود:  «إنَّ الشَّقِيَّ مَن حُرِمَ نَفعَ ما اُوتِيَ مِنَ العَقلِ و التَّجرِبَةِ. شقی و بدبخت کسی است که از سود عقل و تجربه‌ای که به او داده شده، 
محروم بماند».
 

 

اجبار نرم متقاضیان مسکن ملی به انصراف با اقدامات عجیب راه و شهرسازی استان تهران 
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حدود دو سال از آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن می‌گذرد. طرحی که در ابتدا قرار بود با 150 میلیون تومان تهرانی‌ها را صاحب خانه کند؛ اگرچه ظاهراً، سه سال پیش باید این طرح کلید می‌خورد که با سنگ‌اندازی‌های مختلف، به تعویق افتاد.
رستم قاسمی؛ وزیر فقید راه و شهرسازی دی‌ماه سال 1400 دراین‌باره گفته بود: «سود تسهیلات نهضت ملی مسکن 18 درصد و اقساط این تسهیلات 20ساله است. اقساط این وام پلکانی خواهد بود و فردی که امروز450 میلیون تومان تسهیلات دریافت می‌کند طی 20 سال آینده حدود یک‌ونیم میلیارد تومان پرداخت می‌کند که پرداخت آن به‌صورت پلکانی خواهد بود. افرادی که امروز ثبت‌نام می‌کنند دو سال بعد از تحویل مسکن پرداخت اقساط آن‌ها شروع می‌شود.»
او تصریح کرده بود: «پیش‌بینی می‌کنیم فردی که در تهران زندگی می‌کند اگر 150 میلیون تومان آورده خودش باشد حتماً صاحبخانه خواهد شد؛ چون زمین رایگان است. تمهیدات خوبی با وزارت صمت داشتیم که مصالح به‌گونه‌ای خریداری شود که تورم کمتر در آن تأثیر داشته باشد پروانه کار با قیمت ارزان در اختیار قرار می‌گیرد و سهم هزینه نظام مهندسی کمتر است و همچنین مالیات بسیار کمتری پرداخت می‌شود.
افزایش آورده در 2 ماه متوالی!
گفتنی است، حدود 31 ماه از این اظهارنظر می‌گذرد و متقاضیان نهضت ملی مسکن استان تهران تا امروز خیلی بیشتر از رقم اعلام‌شده، آورده این طرح را واریز کرده‌اند. فارغ از این ماجرا، قرار بود متقاضیان نهضت ملی مسکن هر چهار ماه یک‌بار اقدام به واریز آورده کنند.
این در حالی است که در یک نمونه اداره‌کل راه و شهرسازی استان تهران با تغییر رویکرد اقدام به ارسال پیامک‌های هشدار به متقاضیان کرده است. در جدیدترین نمونه این اداره‌کل با ارسال پیامکی به متقاضیان تا 20 مهرماه برای پرداخت 50 میلیون تومان فرصت داده است.
این پیامک به‌شرح زیر است؛ «با توجه به شروع عملیات اجرائی پروژه‌های نهضت ملی و تسریع در پیشرفت فیزیکی پروژه، نسبت به تکمیل آورده تا سقف 280 میلیون تومان تا تاریخ 20/07/1403 اقدام ‌نمایید (مبلغ این قسط 50 میلیون تومان). عدم واریز وجه در موعد مقرر موجب توقف پروژه، افزایش قیمت تمام‌شده و متضرر شدن متقاضیان خواهد شد. با توجه به امتیازبندی بر مبنای هر یک میلیون تومان در هر روز یک امتیاز، در صورت تأخیر در پرداخت، موارد در امتیازبندی و رتبه متقاضی لحاظ می‌گردد.»
این هشدار پیامکی درحالی به متقاضیان ارسال شده است که اوایل شهریورماه امسال اداره‌کل راه و شهرسازی استان با ارسال پیامک به‌شرح زیر به متقاضیان نهضت ملی مسکن به آنها هشدار داد نسبت به تکمیل آورده تا سقف 230 میلیون تومان اقدام کنند.
هدف چیست؟
لازم به یادآوری است، قرار بود متقاضیان تهرانی نهضت ملی مسکن با آورده 150 میلیون تومانی و تسهیلات 550 میلیون تومانی صاحب خانه شوند اما امروز همان متقاضیان با پرداخت ماهانه آورده و البته وام 800 میلیون تومانی مواجه هستند؛ وامی که البته هنوز ابلاغ نشده است. با این تفاسیر شایسته است وزیر راه و شهرسازی هرچه سریع‌تر به این موضوع ورود پیدا کند تا از پیامدها و تبعات منفی برای متقاضیان که احتمالاً یکی از آنها اجبار نرم به «انصراف از طرح است» جلوگیری به‌عمل آید. بارها کارشناسان گفتند که اعطای زمین رایگان و تسهیلات ارزان به مردم و ساخت تدریجی خانه‌های زمینی، چاره خانه‌دار شدن مردم به عنوان یک حق اولیه است. هدف وزارت راه و شهرسازی اگر خانه‌دار شدن مردم باشد شرایط را به‌‌گونه‌ای باید تمهید کند که مردم توان تحمل تبعات آن را داشته باشند.
 

 
 «تله جنگ» کلیدواژه ساخته ذهن‌های مریض
 
در طی هفته‌های اخیر، برخی از افراد ناآگاه و در روزهای گذشته، برخی از افراد پرحاشیه، همچون یکی از نمایندگان سابق مجلس که سابقا ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی را نیز برعهده داشته است، با تکیه بر کلیدواژه خائنانه «تله جنگ» سعی در تاثیرگذاری بر افکار عمومی و همچنین تصمیم مسئولین دارند.
جای تعجب دارد که این قماش افراد که کوچک‌ترین تحلیل و کوچک‌ترین تخصصی در حوزه امنیت بین‌الملل و روابط بین‌الملل نداشته و ندارند و در حوادث اخیر ساده‌لوحی ناشی از شهوت دیده شدن خود را به همگان ثابت کرده‌اند در چه سازوکار و با چه تفکری به مقام ریاست کمیسیون امنیت ملی به عنوان مهم‌ترین رکن سیاستگذاری و قانون‌گذاری در حوزه سیاست خارجی، امنیت بین‌الملل و... گماشته و انتخاب شده است.
نتیجه این کلیدواژه خیانت‌آمیز از سوی هر فردی، گستاخی بیشتر و گام به گام اسرائیل و آمریکا و ضربات متعدد به بازدارندگی و امنیت ایران است.