به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,154
بازدید دیروز: 4,654
بازدید هفته: 6,808
بازدید ماه: 6,808
بازدید کل: 24,994,143
افراد آنلاین: 101
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۰۲ دی ۱٤۰۳
Sunday , 22 December 2024
الأحد ، ۲۰ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۷۴ - سیدالشهدای جبهه مقاومت ۱۴۰۳/۰۷/۱۰

سیدالشهدای جبهه مقاومت

  ۱۴۰۳/۰۷/۱۰

‫زندگینامه سراسر مبارزه و مجاهدت شهید سید حسن نصرالله‬‎
کامران پورعباس
فرزند شایسته حضرت فاطمه زهرا(س) و سیدالشهدای مقاومت لبنان، سید حسن نصرالله، از خاندانی خادم‌الحسین(ع) در سال 1960 در بیروت متولد شد. نسب خاندان نصرالله به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد. اسناد تاریخی قدیمی تأکید می‌کند خاندان نصرالله طی دوران حیات جدشان «سیّد ابراهیم المجاب بن سیّد محمد العابد بن الامام موسی الکاظم» در سال ۲۴۷ هجری متولی بارگاه حسینی بوده و جد آنها «ابو الفائز محمد» که خاندان به نام وی نام‌گذاری شده، با سادات «آل‌طعمه»، «آل‌قفطون»، «آل‌ضیاء‌الدین»، «آل‌تاجر»، «آل‌مساعد» و «آل‌محمدامین» پسرعم بوده‌اند.
اجداد سید حسن نصرالله، نسل اندر نسل مسئول و ناظر بر بارگاه حسینی بوده و دارای املاک و مستغلاتی در منطقه عین التمر و داخل کربلاء منطقه الحسینیه بوده‌اند که اسناد تاریخی آن همچنان موجود بوده و تاریخ آن به بیش از چهار قرن قبل بازمی‌گردد. افزون بر این «سید نصرالله الفائزی الحائری» جد سید حسن در سال ۱۱۶۸هجری در استانبول به شهادت رسید، در حالی که از بارزترین شخصیتهای علمی زمان خویش شمرده می‌شد. 
خاندان سید حسن نصرالله، خاندان شهادت است و علاوه‌بر شهادت یکی از اجداد، فرزندش سید‌هادی نصرالله نیز حضور شجاعانه و گمنامی در خط مقدم و خطرناک‌ترین عرصه‌های مبارزه با دشمن صهیونیستی داشت و سرانجام نیز در 21 شهریور 1376 در حمله به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در قله موسوم به جبل الرفیع در جنوب لبنان به شهادت رسید؛ شهادتی عظیم و حیرت‌انگیز و استثنایی که دنیا را متحیر کرد.
و اکنون سید حسن نصرالله، رهبر کبیر مقاومت لبنان از تبار معصومین(ع) و از خاندان شهادت، پس از سه دهه فرماندهی کم‌نظیر حزب‌الله لبنان به دست نامشروع‌ترین و جنایتکارترین و خونخوارترین و تروریست‌ترین رژیم تاریخ به شهادت رسید و قهرمانانه و سرفرازانه «عند ربهم یرزقون» گردید. 
نگاهی کوتاه می‌اندازیم به دوران رهبری شهید سید حسن نصرالله بر مقاومت لبنان و دستاوردهای آن.
تأسیس و دبیرکلی حزب‌الله لبنان 
فعالیت سیاسی شهید سید حسن نصرالله از 15 سالگی آغاز شد و آن زمانی بود که مسئول جنبش امل در زادگاهش روستای البازوریه شد. در سال 1979 و پس از بازگشت از نجف اشرف، به عضویت دفتر سیاسی جنبش امل در آمد و مسئولیت این جنبش در استان البقاع در شرق لبنان را بر عهده گرفت. در سال 1982به همراه چند روحانی دیگر از جنبش امل جدا شد و حزب‌الله لبنان را تأسیس کرد و مدتی معاون ابراهیم امین السید مسئول حزب‌الله در بیروت و مدتی نیز معاون اجرائی حزب‌الله بود. 
سید حسن نصرالله در سال 1992 زمانی که 32 ساله بود، به عنوان سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان و جانشین شهید سید عباس موسوی انتخاب شد و در طول سه دهه رهبری مقاومت لبنان، حزب‌الله را به قدرتمندی و اقتداری کم‌نظیر رسانید.
ویژگی‌های بارز و اعلای شهید سید حسن نصرالله
اخلاص، سر لوحه اعمال قرار دادن «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم»، ارادت به معصومین(ع) و شهدای کربلا و کربلاییان، ولایتمداری، ارادت عمیق به امام خمینی و امام خامنه‌ای و پیروی همه‌جانبه از ولی‌فقیه، احترام ویژه به شهدا و زنده نگاه داشتن یاد شهدا و اصرار بر ادامه راه شهدا و بزرگداشت خانواده شهدا، شهادت‌طلبی و... از جمله ویژگی‌های بارز و اعلای شهید سید حسن نصرالله هستند.
تبدیل حزب‌الله به یک نیروی سرنوشت‌ساز و تأثیرگذار در منطقه
شهید نصرالله توانست حزب‌الله لبنان را به یکی از قدرتمندترین نیروهای شبه‌نظامی و سیاسی و یکی از قدرتمندرین و مقتدرترین بازوان مقاومت در منطقه تبدیل کند.
شهید نصرالله در دوران دبیرکلی حزب‌الله، به طور گسترده در حیات سیاسی داخلی لبنان مشارکت کرد و در انتخابات پارلمانی سال ۱۹۹۲، اولین انتخابات پارلمانی که پس از پایان جنگ داخلی در لبنان برگزار شد، به پیروزی مهمی دست یافت و با انتصاب ۱۲ نفر از اعضای حزب‌الله در پارلمان لبنان، فراکسیون «وفاداری به مقاومت» را تشکیل داد. در انتخابات پارلمانی لبنان در سال‌های ۱۹۹۶، ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ همواره بر حضور نمایندگان جنبش حزب‌الله در پارلمان افزوده شده است.
شهید نصرالله با ایجاد اتحادهای استراتژیک با ایران و گروه‌های مقاومت در خارج از لبنان و همچنین اتحادهای سیاسی با گروه‌های داخلی، توانست موقعیت حزب‌الله را در منطقه و در داخل لبنان تقویت کند. توانایی چانه‌زنی و ائتلاف با گروه‌های سیاسی، موجب شد تا هیچ کابینه و دولتی بدون جلب موافقت حزب‌الله در لبنان تشکیل نشود. حزب‌الله همواره حضور پررنگی در پارلمان داشته است.
سید شهید مقاومت در مدیریت بحرانها نیز توانایی‌های خود را نشان داده و توانسته بود در مواقع بحرانی، با اتخاذ تصمیمات سریع و مؤثر، حزب‌الله را از بحران‌های مختلف عبور دهد. از ترور رفیق حریری در فوریه 2005 تا انفجار بندر بیروت در آگوست 2020 و پیش از آن گروگانگیری سعد الحریری در ریاض و توطئه‌ها و اتهامات یکی پس از دیگری که در فضای سیاسی لبنان متوجه حزب‌الله می‌شد، جز با درایت و هوشمندی سید شهید امکان عبور از آن‌ها وجود نداشت.
اسطوره مقاومت لبنان در برابر فشارهای داخلی و خارجی، با جسارت و استقامت، همواره راهبردهای خود را دنبال می‌کرد و به طور مداوم به مردم لبنان و جهان، پیام مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم را ارائه می‌داد. در نهایت، نبوغ شهید نصرالله در مدیریت بحران‌ها، حفظ استقلال حزب‌الله، پیشبرد اهداف این حزب و حفظ هویت شیعی در لبنان و منطقه، به شدت مؤثر واقع شد تا جایی که حزب‌الله را به یک نیروی سرنوشت‌ساز و تأثیرگذار در منطقه تبدیل کرد.
رهبریِ پیروزی‌آفرین در عرصه مبارزه با بحران‌های نظامی و امنیتی
مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دستاورد فرماندهی و مدیریت شهید سید حسن نصرالله، رهبری در عرصه مبارزه با بحرانهای نظامی و امنیتی و کسب پیروزیهای شگفت‌انگیز و خیره‌کننده در آنها بود؛ به گونه‌ای که در دوران رهبری سید مقاومت، تمامی درگیری‌ها و جنگ‌های حزب‌الله لبنان با پیروزی و ظفرمندی عجین گردیدند.
حزب‌الله لبنان در دوران رهبری سید حسن نصرالله به قدرتی منطقه‌ای تبدیل شد و توانست پس از انجام عملیات‌های متعدد، در سال ۲۰۰۰ رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی از لبنان و آزاد کردن اسرای لبنانی کند.
در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶، حزب‌الله توانست با حضور مستقیم و میدانیِ شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید سید حسن نصرالله، نخستین شکست تاریخ اسرائیل در جنگ با محور مقاومت را به ثبت رساند که این پیروزی حزب‌الله و سید حسن نصرالله بازتابی عظیم و بین‌المللی داشت و زمینه‌ساز پیروزی‌های آیندۀ مقاومت فلسطین در جنگهای متعدد با رژیم صهیونیستی گردید. 
در عرصه مبارزه با داعش، حزب‌الله لبنان با رهبری سید حسن نصرالله از ابتدای جنگ در کنار ارتش سوریه علیه گروه‎های تکفیری جنگید و هزاران شهید از جمله چندین فرمانده ارشدش را تقدیم کرد و در نابودی داعش و تکفیری‌ها نقش اساسی داشت. 
نقش‌آفرینی ممتاز در طوفان‌الاقصی
پس از آغاز طوفان‌الاقصی توسط مقامت فلسطین که شکست ترمیم ناپذیری را به رژیم اشغالگر قدس تحمیل کرد، حزب‌الله لبنان از روز نخست در کنار مجاهدان فلسطینی قرار گرفت و هر روز شمال سرزمین‌های اشغالی را مورد حملات گسترده هوائی قرار داد و پایگاه‌های بسیار زیاد نظامی و مقرهای متعدد راهبردی صهیونیست‌های جنایتکار را ویران کرد؛ به گونه‌ای که شمال سرزمینهای اشغالی خالی از سکنه و فاقد توان نظامی گردید.
به گفته کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی، حزب‌الله لبنان به تنهائی نیمی از توان ارتش این رژیم را در جبهه شمال درگیر کرده و مانع از حضور همه‌جانبه ارتش اشغالگر در جبهه جنوب در نوار غزه شده است.
در هفته‌های اخیر هم که رژیم جعلی و غده سرطانی اسرائیل حملات ددمنشانه و بی‌سابقه‌ای به لبنان انجام داد و با انفجار پیجرها و بیسیمها و برخی دستگاههای دیگر و همچنین با حملات متعدد و پردامنه هوائی عده زیادی از مردم لبنان و اکثریت فرماندهان رده بالای لبنان را به شهادت رساند، حزب‌الله لبنان بر وسعت و دامنه حملاتش افزود و تهاجمات گسترده هوائی به اهداف راهبردی در عمق سرزمین‌های اشغالی انجام داد و اهداف متعددی را در شهرهایی همچون حیفا و تل‌آویو مورد اصابت قرار داد.
با شروع حملات سنگین رژیم صهیونیستی به لبنان در هفته اول مهرماه 1403، حملات حزب‌الله نیز به شدت افزایش و توسعه یافت. این توسعه شامل افزایش تعداد حملات، توسعه شعاع حملات و به کارگیری سلاح‌های جدید بود.
از نظر شعاع حملات، موشک‌های حزب‌الله از یکسو به تل‌آویو در شعاع بیش از 100 کیلومتر و سمت شرق به شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرانه باختری در 200 کیلومتری مرزهای لبنان رسید. از نظر به کارگیری سلاح‌های جدید نیز حزب‌الله طی 3 روز موشک‌های فادی 1، 2 و 3 را که موشک‌های بالستیک میان‌برد محسوب می‌شوند، به کار گرفت.
تشدید عملیات حزب‌الله، میدان را دچار تحولی شگرف کرد و تحلیلگران صهیونیست را وادار به بیان نوعی عجز و درماندگی در شکست دادن حزب‌الله کرد. 
حملات متعددی که مقاومت اسلامی لبنان علیه رژیم صهیونیستی تاکنون صورت داده، با سلاح‌ها و توانمندی‌هایی صورت گرفته که به ظاهر تجهیزات چندان پیشرفته‌ای نیز به حساب نمی‌آیند و هنوز توانمندی‌های حساس حزب‌الله در این جنگ به کار گرفته نشده‌اند. این توانمندی‌ها هم شامل سلاح و هم شامل طرح‌های عملیاتی است که می‌تواند صحنه میدان را به شکلی باورناپذیر دچار تحول کنند.
ساختار و انسجام و اقتدار فوق‌العاده قوی در حزب‌الله 
و سرانجام بعد از به منتها درجه رسیدنِ جنایات صهیونیست‌ها و به شهادت رساندنِ سید حسن نصرالله رهبر افسانه‌ای مقاومت لبنان به همراه فرمانده مجاهد علی کرکی فرمانده جبهه جنوب لبنان و سردار سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، باز حزب‌الله لبنان از پای ننشست و به دلیل ساختار و انسجام و اقتدار فوق‌العاده قوی، بلافاصله پس از شهادت رهبر بی‌نظیرش و در شرایطی که تمامی فرماندهان میدانیِ ارشدش به شهادت رسیده بودند، توانست حملات هوائی متعدد و بی‌سابقه‌ای به نقاط مختلف سززمینهای اشغالی انجام دهد و بر ادامه راه شهید سید حسن نصرالله و شهدای آزادی قدس تأکید کرده و مهر عملی بزند.
اقتدار بی‌نظیرِ حزب‌الله لبنان در دوران رهبری شهید نصرالله 
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای رهبری 32 ساله شهید سید حسن نصرالله بر مقاومت لبنان، اقتدار بی‌نظیرِ حزب‌الله لبنان و برخورداری‌اش از توانمندی‌های حیرت‌انگیز انسانی و نظامی و تسلیحاتی است که گزیده‌ای از آنها را بررسی می‌کنیم. امروزه حزب‌الله لبنان گر چه همچنان به‌عنوان یک جنبش شناخته می‌شود، اما در حد یک ارتش کامل و مقتدر است.
حزب‌الله دارای زرادخانه نظامی بزرگی با چند صد هزار موشک از جمله هزاران موشک نقطه‌زن است. گزارش‌هایی مبنی بر پیشرفت بسیار چشمگیر در یگان پهپاد و هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین قابلیتهای پدافند هوائی و سامانه‌های ضد‌تانک حزب‌الله وجود دارد.
حزب‌الله لبنان زرادخانه گسترده‌ای از توپخانه، موشک، موشک‌های بالستیک، ضدجنگنده، ضدتانک و موشک ضدکشتی در اختیار دارد.
اعترافات آمریکایی‌ها به الگو بودنِ حزب‌الله برای گروه‌های مقاومت 
شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در شهریور 1401 گزارش داد: با گذشت ۴۰ سال، حزب‌الله از لحاظ نظامی قوی‌تر از هر زمان دیگر است. حزب‌الله علاوه‌ بر عرصه نظامی، در زمینه سیاسی نیز موفقیتها و پیروزی‌های درخشانی کسب کرده است و مقبولیت و محبوبیت بی‌نظیری در میان مردم لبنان دارد. حزب‌الله لبنان اکنون تبدیل به الگویی بزرگ و تمام عیار برای گروه‌های مقاومت در سرتاسر منطقه شده است. پشتیبانی گسترده از محور مقاومت در سطح منطقه، سیاست راهبردی حزب‌الله است که در فلسطین و سوریه تجلی ویژه‌ای داشته است. حزب‌الله در شکست تروریست‌های تکفیری و داعش و همچنین در به افول و انزوا کشاندن رژیم ‌اشغالگر قدس نقش‌آفرینیِ اساسی داشته است. حزب‌الله بالغ بر 10 گردان در چندین تیپ و ۱۰۰ هزار رزمنده آموزش دیده و مجهز و آماده برای مقابله با هرگونه تجاوز در داخل و خارج لبنان دارد. هزاران رزمنده در یگان نخبه نیروی رضوان هستند که از سوریه بازگشته‌اند و تجربیات عملیاتی غنی خود را به مرز با اسرائیل آورده‌اند. این نیروها با هدف عبور از مرزها و نفوذ به عمق رژیم صهیونیستی آموزش می‌بینند. این قابلیتهای نظامی به حزب‌الله این توانایی را داده که هرگونه درگیری با رژیم صهیونیستی را به یک تهدید بزرگ برای این رژیم تبدیل کند تا جایی که همواره در گزارش‌های سالانه مرکز مطالعاتی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، حزب‌الله به عنوان یکی از تهدیدات استراتژیک که موجودیت اسرائیل را به خطر‌انداخته است، توصیف می‌شود.
نگاهی به ظرفیت‌های نظامی حزب‌الله 
برخی ظرفیت‌های نظامی حزب‌الله چنین است:
پهپادهای هجومی حزب‌الله بیش از 2000 پهپاد از انواع مختلف در اختیار دارد که بخش بزرگی از آنها تهاجمی هستند. این پهپادها در ابتدا برای مأموریت‌های شناسایی هوائی طراحی شده بودند، اما امروزه با توسعه فناوری‌ها و پیوند آنها با هوش مصنوعی وارد عصر جدیدی شده‌اند و می‌توانند دقیق و نابودکننده باشند؛ به‌عنوان مثال این پهپادها می‌توانند اهداف حساسی مانند رادارهای متصل به سامانه‌های دفاعی را مورد اصابت قرار دهند و آنها را فلج کنند. 
پهپادهای حزب‌الله از نظر دقت، سرعت، مدت پرواز، برد و وزن مواد منفجره‌ای که می‌توانند حمل کنند، علاوه‌بر ارائه تکنیک‌های راداری و هوش مصنوعی به‌طور مداوم در حال توسعه هستند و در زمینه جنگ الکترونیک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
یکی از نگرانی‌های جدی رژیم صهیونیستی درخصوص توانمندی‌های نظامی حزب‌الله، شامل پهپادهای هجومی حزب‌الله است. این بخش از توانمندی حزب‌الله برای صهیونیست‌ها کاملاً ناشناخته است و آنها از اینکه حزب‌الله چه پهپادهایی را با چه توانمندی‌هایی در اختیار دارد، چندان اطلاع دقیق ندارند، اما می‌دانند حزب‌الله هنوز چیزی از قدرت پهپادی خود را رو نکرده است.
حزب‌الله یک‌بار از نسخه‌ای از پهپاد ابابیل استفاده کرد. این نوع پهپاد که توسط اپراتور هدایت می‌شود، معمولاً دارای دوربین است و تا لحظه اصابت به هدف، به سمت هدف نهائی خود، تصویربرداری می‌کند.
در شرایط کنونی اینکه حزب‌الله چه نمونه‌های جدیدتری از این سلاح را در اختیار دارد، برای صهیونیست‌ها ناشناخته است. فرض کنید حزب‌الله با پهپادهای رادارگریز خود به عمق سرزمین‌های اشغالی حمله کند. آنچه نتیجه فرضی اولیه است، اینکه رژیم صهیونیستی قادر به رهگیری بخش قابل توجهی از آنها نخواهد بود، چرا که این پهپادها معمولاً در ارتفاع پایین حرکت می‌کنند و فراوانی آنها نیز رهگیری‌شان را سخت‌تر از قبل می‌کند و این به معنای تغییر معادله در میدان نبرد است.
موشک‌های حزب‌الله 
حزب‌الله مجهز به زرادخانه بزرگی از سلاح‌های پیشرفته به ویژه در سطح سلاح موشکی است.
به گفته رسانه‌های اسرائیلی، حزب‌الله بیش از 200 هزار موشک در اختیار دارد که بیش از نیمی از آنها موشک‌های نقطه‌زن هستند که حاشیه خطای آنها از چند متر فراتر نمی‌رود. حزب‌الله دارای موشک‌های کاتیوشا و گراد با برد 40 کیلومتر، موشک‌های فجر3 با برد بیش از 45 کیلومتر و فجر5 با برد بیش از 75 کیلومتر است. همچنین موشک‌های رعد2 و رعد3 با برد 70 کیلومتر، خیبر1 با برد بیش از 100 کیلومتر، زلزال 1 و 2 با برد حدود 160 و 210 کیلومتر، فاتح 110 که یک موشک بالستیک با برد حدود 300 کیلومتر بوده و کلاهک جنگی به وزن 500 کیلوگرم را حمل می‌کند، را در اختیار دارد.
اما موشک‌هایی که بیش از همه صهیونیست‌ها را نگران‌ می‌کند، موشک‌های اسکاد هستند که آخرین نسخه آن بیش از 700 کیلومتر برد دارد و می‌تواند تمام اهداف حیاتی و حساس داخل فلسطین اشغالی را مورد اصابت قرار دهد. علاوه‌بر آن حزب‌الله چندین سامانه موشکی ضدتانک در اختیار دارد که می‌تواند تیپ زرهی ارتش اسرائیل را فلج کند. 
حزب‌الله دارای موشک‌های زمین به دریا با انواع و بردهای مختلف است که می‌تواند کشتی‌ها و قایق‌های نظامی اسرائیل را مورد اصابت قرار دهد و منهدم کند.
حزب‌الله در حال حاضر سامانه‌های موشکی ضدکشتی از انواع مختلف مانند موشک نور با برد 200 کیلومتر، موشک قادر با برد بیش از 300 کیلومتر و نیز موشک یاخونت در اختیار دارد که برد نسخه اول آن به بیش از 300 کیلومتر می‌رسد و یکی از بهترین موشک‌های ضدکشتی جهان است. علاوه‌بر آن حزب‌الله موشک‌های دیگری نیز در اختیار دارد که برد آنها به 1000 کیلومتر می‌رسد که قابل شلیک از سکوهای ثبات و متحرک هستند و خطری ویرانگر برای ناوهای اسرائیلی محسوب می‌شوند.
سامانه‌های پدافند هوائی پیشرفته حزب‌الله نیز بخش دیگری از توانمندی‌های نظامی این حزب محسوب می‌گردد که نوع یا تعداد دقیق آنها فاش نشده است. برخی منابع اسرائیلی اعلام کردند که حزب‌الله دارای موشک‌های زمین به هوای شانه‌ای است که می‌توانند هدف را از مسافت 5 کیلومتری و ارتفاع 3.5 کیلومتری رهگیری کنند.
حزب‌الله در جنگ کنونی از 3 موشک‌های فادی1، 2 و 3 و موشک قادر1 رونمایی کرد. اما هیچ کس نمی‌داند سایر موشک‌های حزب‌الله چه توانمندی‌هایی دارند. تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی تخمین می‌زنند، حزب‌الله دست کم موشک‌هایی را که انصارالله یمن به کار گرفته است، در اختیار داشته باشد. اما اینکه فراتر از آنچه توانمندی‌هایی در اختیار حزب‌الله است، برای آنها چندان شناخته شده نیست و همین ناشناخته بودن، برای آنها یک دغدغه جدی ایجاد کرده است؛ چرا که توانمندی‌های ناشناخته می‌توانند با ورود به میدان تا زمانی که شناخته شوند، مشکلات جدی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کنند.
سلاح‌های نقطه‌زن و هوشمند 
یکی از جدی‌ترین توانمندی‌های حزب‌الله لبنان، موشک‌های نقطه‌زن و هوشمند آن است. صهیونیست‌ها طی سال‌های گذشته همواره نسبت به این توانمندی حزب‌الله اظهار نگرانی کرده‌اند. صهیونیست‌ها می‌دانند، سلاح‌های نقطه‌زن و هوشمند حزب‌الله اگر وارد میدان شوند، دیگر تلفات رژیم صهیونیستی به این اندازه نخواهد بود. اگر سلاح‌های هوشمند و نقطه‌زن وارد میدان شوند، معادله به طرز شگفت‌انگیزی تغییر خواهد کرد. بنابر برآورد مراکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی تعداد این سلاح‌ها فراتر از 10 هزار فروند است که البته این تعداد فقط شامل موشک‌هایی است که در زمین و دریا می‌توانند به کار گرفته شده و دو عرصه زمین و دریا را تحت تأثیر قرار دهند. حتی در صورت اتکا به همین برآورد اندک و غیرواقع‌بینانه از زرادخانه تسلیحاتی مقاومت اسلامی لبنان، این مسئله به شدت می‌تواند معادله میدانی را در لبنان به نفع حزب‌الله تغییر دهد.
یگان رضوان، کابوس رژیم صهیونیستی
حزب‌الله دارای نیروی زمینی قدرتمندی است، به ویژه یگان نخبه «رضوان» که کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی آن را یکی از کارآمدترین یگانهای رزمی در جهان توصیف می‌کنند. نیروهای این یگان مهارتهای رزمی بی‌نظیری دارند. 
طبق اطلاعاتی که محافل و مراکز صهیونیستی از یگان رضوان به دست آورده و منتشر کرده‌اند، تعداد نیروهای این یگان حدود 2500 نفر تخمین زده می‌شود که همه آنها در دوره‌های تخصصی در زمینه تک‌تیراندازی، استفاده از سلاح‌های ضدتانک و تردد در مناطق کوهستانی و انجام مأموریتهای نظامی آموزش دیده‌اند.
عنوان «یگان رضوان» برگرفته از نام شهید عماد مغنیه معروف به حاج رضوان، یکی از بزرگ‌ترین فرماندهان و مغز متفکر حزب‌الله لبنان است.
این یگان یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین واحد‌های نظامی حزب‌الله لبنان محسوب می‌شود و عموماً در عملیات‌های بسیار مهم و پیچیدۀ مقاومت اسلامی لبنان علیه رژیم اشغالگر قدس و ارتش متجاوز و نامشروع آن شرکت می‌کند. ضمن اینکه میزان تلفات نظامیان صهیونیست در برخورد با این یگان بیشتر از درگیری آنها با سایر نیرو‌های حزب‌الله گزارش شده است.
یگان رضوان تا امروز ضربات متعدد سخت و دردناکی را به رژیم صهیونیستی وارد ساخته و فرماندهان و سربازان ارتش این رژیم نیز به شدت از آنها هراس دارند.
اعضای یگان رضوان قابلیت‌های بسیار ویژه‌ای دارند که ازجمله آنها می‌توان به توانایی بالای اطلاعاتی و عملیاتی و دارا بودن تجهیزات نظامی و رزمی بسیار مدرن اشاره کرد. نیرو‌های رضوان آموزش‌های پیشرفته نظامی را تا امروز دیده‌اند و همین امر نشان از آمادگی بسیار بالای آنها برای انجام هر نوع مأموریت سخت و خطرناک دارد.
در حوزه عملیات‌ها و ماموریت‌هایی که تا امروز توسط یگان رضوان انجام شده و اغلب آنها نیز با موفقیت همراه بوده، می‌توان به حضور در جنگ ۳۳ روزه، حضور در سوریه و مبارزه با تروریست‌های تکفیری و همچنین به اسارت گرفتن نیرو‌های ارتش اسرائیل اشاره کرد. 
موضوعاتی که موجب شده تا این یگان حزب‌الله از اعتبار و جایگاه خاصی در میان مردم لبنان و گروه‌های مقاومت در منطقه برخوردار شود.
توانمندی‌های ناشناخته و مافوق‌تصور 
آنچه به آن اشاره شد، تنها بخشی از توانمندی‌های حزب‌الله لبنان است که در دوران رهبری شهید سید حسن نصرالله مهیا گردیده است و عمدۀ آنها نیز براساس تخمین و از روی حدس و گمان کارشناسان نظامی صهیونیست معرفی می‌شوند. 
در کنار اینها باید توان رزمی حزب‌الله و ترس صهیونیست‌ها از نیروهای ویژه رضوان را نیز اضافه کرد که برای صهیونیست‌ها یک کابوس به حساب می‌آیند. نتیجه اینکه حزب‌الله به اذعان تحلیلگران رژیم صهیونیستی توانمندی‌هایی در اختیار دارد که بخش اعظم آنها را در مقابله با رژیم صهیونیستی به کار نگرفته است و به کارگیری بخشی از آنها رژیم صهیونیستی را پشت مرزهای لبنان زمینگیر کرده است. 
از همه مهم‌تر اینکه هنوز کار به عملیات زمینی نکشیده است و به نظر نمی‌رسد صهیونیست‌ها جرأت ورود به این عرصه را داشته باشند، چرا که این عرصه، نقطه قوت حزب‌الله به حساب می‌آید.
حزب‌الله با وجود اینکه از سال ۲۰۰۶ توانایی‌های نظامی خود را به شکل قابل توجهی توسعه داده، اما هرگز اطلاعات دقیقی در این زمینه فاش نمی‌کند و عمده اطلاعات مربوط به قدرت آن، توسط منابع آمریکایی و صهیونیستی منتشر می‌شود.
امروز حزب‌الله به‌عنوان یک نیروی نظامی مدرن و رو به رشد در نظر گرفته می‌شود و تشکیلات نظامی آن و طرحهای رزمی که بر آن تکیه می‌کند، بیشتر به کار یگانهای ویژه و نخبه نزدیک است تا ارتشهای معمولی. 
تیرماه 1403، مشاور اقتصادی سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، حزب‌الله لبنان را از نظر میزان ذخایر موشکی یکی از پنج قدرت موشکی جهان دانست و پایگاه خبری آمریکایی مدیا لاین گزارش داد که حزب‌الله لبنان یک تهدید نظامی بزرگ برای رژیم صهیونیستی است زیرا ده‌ها هزار مبارز و بیش از ۱۰۰هزار موشک در اختیار دارد و همچنین روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت نوشت که مقاومت لبنان از توانایی‌های نظامی بالا و تجهیزات و فناوریهای بسیار خطرناک برخوردار است.
پیروزی جبهه فلسطین و مقاومت و حزب‌الله و ادامه راه شهید نصرالله
رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل محور مقاومت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، چند روز قبل از شهادت سید حسن نصرالله و در پی حوادث خونین لبنان و شهادت تعداد زیادی از فرماندهان رده بالای حزب‌الله لبنان، فرمودند: 
«حوادث لبنان و فلسطین هم مثل حوادث جنگ تحمیلی و دفاع مقدس ما است؛ این هم جهاد فی‌سبیل‌الله است....
حزب‌الله لبنان که به خاطر غزه سینۀ خودش را سپر می‌کند و در معرض این حوادث تلخ قرار می‌گیرد، دارد جهاد فی‌سبیل‌الله می‌کند.
در این نبرد هم دشمن کافر و خبیث از بیشترین تجهیزات برخوردار است؛ آمریکا پشت سرش است.... دشمن از پول، از سلاح، از امکانات، از تبلیغات جهانی برخوردار است؛ طرف مقابل، مؤمنین، مجاهدین فی‌سبیل‌الله، عُشری از اعشار آن امکانات را هم ندارند امّا در عین حال، آن کسی که پیروز است، طرفِ مجاهدِ فی‌سبیل‌الله است؛ مقاومت فلسطین پیروز است، حزب‌الله پیروز است. تا امروز هم این پیروزی مال طرف حزب‌الله و نیروهای مقاومت بوده...
بله، ضربه وارد می‌کنند؛ کسانی از عناصر مؤثر و ارزندۀ حزب‌الله را به شهادت رساندند که بلاشک، این خسارت بود برای حزب‌الله، امّا این خسارتی نبود که حزب‌الله را از پا بیندازد؛ استحکام سازمانی و انسانی حزب‌الله بسیار بیشتر از این حرف‌ها است؛ آنها، اقتدارشان، توانایی‌شان، استحکامشان خیلی بیشتر از این حرفها است که با این شهادتها ضربۀ اساسی بخورند. بله، البتّه از دست دادن یک نفر، به خصوص اگر فرمانده باشد و سابقۀ جهاد فی‌سبیل‌الله داشته باشد، خسارت است؛ در این شکّی نیست. بنابراین، هم تا امروز اینها پیروز شده‌اند، هم به توفیق الهی، به حول و قوۀ الهی، پیروزی نهائی در این نبرد متعّق به جبهۀ مقاومت و جبهۀ حزب‌الله خواهد بود.»04/07/1403
بعد از شهادت سید حسن نصرالله و دو فرمانده همراهش و صدها نفر از مردم بیگناه لبنان در حمله وحشیانۀ هوائی صهیونیست‌ها به ضاحیه جنوبی بیروت با استفاده از ۸۵ بمب سنگرشکن که وزن هر کدام یک تن بود(در عصر روز 6 مهر 1403)، رهبر انقلاب دو پیام در یک روز صادر فرمودند.
در پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان که ساعاتی قبل از اعلام رسمیِ شهادت سید حسن نصرالله منتشر شد، آمده است:
«جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچک‌تر از آنند که به ساخت مستحکم حزب‌الله لبنان صدمۀ مهمی وارد کنند. همۀ نیروی 
مقاومت منطقه در کنار حزب‌الله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد.... امروز هم لبنان به حول و قوۀ الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. بر همۀ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.»07/07/1403
و در پیام بسیار مهم و راهبردیِ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجت‌الاسلام سیدحسن نصرالله آمده است:
«مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه، در حوادث دیشب لبنان به فیض شهادت نائل آمد و به ملکوت پرواز کرد. سید عزیز مقاومت پاداش دهها سال جهاد فی سبیل الله و دشواریهای آن را در خلال یک پیکار مقدس دریافت کرد. در حالی شهید شد که سرگرم طراحی برای دفاع از مردم بی‌پناه ضاحیۀ بیروت و خانه‌های ویران‌شده و عزیزان پرپرشدۀ آنان بود، همچنان که دهها سال برای دفاع از مردم ستمدیدۀ فلسطین و شهر و روستای غصب‌شده و خانه‌های تخریب‌شده و عزیزان قتل‌عام‌شدۀ آنان طراحی و تدبیر و جهاد کرده بود. فیض شهادت پس از این همه مجاهدت حق مسلّم او بود.
دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت را و جبهۀ مقاومت پرچمداری برجسته را و حزب‌الله لبنان رهبری کم‌نظیر را از دست داد، ولی برکات تدبیر و جهاد چند ده سالۀ او هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایه‌گذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت. ضربات جبهۀ مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، به حول و قوۀ الهی کوبنده‌تر خواهد شد. ذات پلید رژیم صهیونی در این حادثه، به پیروزی دست نیافته است.
سید مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند.»07/07/1403
همان گونه که ملاحظه می‌گردد، رهبر انقلاب اسلامی در بحرانی‌ترین و وحشتناک‌ترین شرایط منطقه و لبنان، مکرراً و مصرانه از استحکام سازمانی و انسانی و اقتدار و توانایی حزب‌الله لبنان سخن گفته‌اند. ادامه راه مبارزه با صهیونیست‌ها در سطحی گسترده‌تر از قبل، بعد از شهادت تعداد زیادی از فرماندهان عالی‌رتبه حزب‌الله و شهادت رهبر اسطوره‌ای‌شان سید حسن نصرالله، گواهی روشن و متین و متقن بر این تأکیدات مکرر رهبری است. 
نکته دیگر آنکه رهبر انقلاب از راه و مکتب بودنِ سید مقاومت و ادامه راهش و بر زمین نماندنِ خون شهید سید حسن نصرالله سخن می‌گویند که این امر تکلیف و رسالت محور مقاومت و حزب‌الله لبنان را در آینده مشخص کرده است و سرانجام مهم‌تر از همه آنکه رهبر انقلاب در شرایط فوق‌العاده بغرنج و مصیبت‌بارِ کنونی، همچون سابق، مکرراً وعده فتح و ظفر و پیروزی می‌دهند و با قاطعیت از پیروزی مقاومت فلسطین و حزب‌الله سخن گفته و بشارت پیروزی نهائی جبهۀ مقاومت و جبهۀ حزب‌الله را خاطرنشان می‌کنند. 
به امید محو غده سرطانی اسرائیل و پیروزی نهائی محور مقاومت و رهایی ملت فلسطین در پرتو خونهای شهدای راه آزادی قدس در آینده‌ای نزدیک، به توفیق الهی و به حول و قوۀ الهی.