5460 - سید عباس عراقچی: ایران و عربستان بر عزم مشترک برای تقویت روابط با یکدیگر تأکید کردند ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
سید عباس عراقچی:
ایران و عربستان بر عزم مشترک برای تقویت روابط با یکدیگر تأکید کردند
۱۴۰۳/۰۷/۱۸
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه بعدازظهر چهارشنبه به منظور دیدار و رایزنی با مقامات عربستان عازم این کشور شد. وی در بدو ورود، مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت.
اسماعیل بقایی هامانه، سخنگوی وزارت امور خارجه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: وزیر امور خارجه، گفتوگوهای مفید و سازندهای با همتای عربستانی خود، امیر فیصل بن فرحان، در خصوص آخرین تحولات منطقه بهویژه غزه و لبنان داشتند. طرفین خواستار توقف جنگ علیه غزه و لبنان و رساندن هرچه سریعتر کمکهای انساندوستانه به آوارگان شدند. وی گفت: دو وزیر همچنین با مرور آخرین وضعیت روابط دوجانبه، بر عزم مشترک برای ادامه مسیر تقویت روابط در حوزههای مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی تاکید کردند.
رایزنی نماینده ویژه عراقچی با نبیه بری
محمدرضا رئوف شیبانی، نماینده ویژه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور غرب آسیا، با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان دیدار و در مورد آخرین تحولات منطقه و لبنان، وضعیت آوارگان لبنانی و لزوم توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و کمکهای انساندوستانه به این کشور گفتوگو کرد. شیبانی چندی پیش (دهم مهرماه)، توسط سید عباس عراقچی به عنوان نماینده ویژه در منطقه غرب آسیا منصوب شد.
گفتنی است، پیش از شیبانی هم سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به بیروت با مقامهای ارشد لبنان از جمله نبیه بری دیدار و بر حمایت ایران از لبنان تاکید کرد.
بقائی:لندن به جای طرح اتهامات بیاساس از نفوذ خود برای توقف جنایات رژیم اشغالگر استفاده کند
اسماعیل بقائیهامانه، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای یک مقام امنیتی انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران را کاملا مردود دانست و تکرار این ادعاها طی دو سال اخیر که بدون کوچکترین سند و مدرکی مطرح میشود را تقبیح کرد.
وی با یادآوری استفاده مکرر مقامات انگلیس از واژه «بالقوه» در توصیف اتهامهای ساختگی علیه ایران، اقدام نهادهای امنیتی این کشور در اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران را در راستای سیاست «دشمن سازی» مصنوعی و تحریف افکار عمومی از نقش دولت انگلیس در استمرار نسل کشی فلسطینیان و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی در منطقه دانست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به مقامهای لندن توصیه کرد به جای طرح اتهامهای بیاساس و مباحث گمراهکننده از نفوذ خود برای توقف تجاوز و جنایات رژیم اشغالگر استفاده کنند.
بقاییهامانه همچنین با اشاره به میزبانی لندن از برخی گروهها و تشکیلات تروریستی که با سوءاستفاده از مفهوم آزادی بیان به صورت نظاممند به ترویج خشونت و تروریسم و نفرت پراکنی میپردازند، تکالیف حقوقی بینالمللی همه دولتها برای مقابله با تروریسم و تحریک به خشونت را یادآور شد.
وی همچنین خواستار تجدید نظر انگلیس در سیاستهای غیرسازنده در قبال ملت ایران و منطقه غرب آسیا شد.
به گزارش ایرنا، «کن مککالم»، رئیس سرویس اطلاعات داخلی انگلیس روز سهشنبه طی سخنانی در لندن مدعی شد که تهدید داعش بازگشته و ایران و روسیه نیز سرگرم توطئه و خرابکاری در انگلیس هستند.
وی در بخشی از سخنان خود، بدون ارائه هیچ مدرک و شواهدی، ایران را به توطئه علیه انگلیس متهم و این ادعای نخنما را تکرار کرد که عناصر وابسته به تهران، مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در خاک انگلیس را تهدید میکنند. مککالم روسیه را نیز به تلاش برای ایجاد آشفتگی در خیابانهای انگلیس و اروپا متهم کرد و مدعی شد که مسکو برای انجام عملیات مخرب در انگلیس به شبکه عناصر جنایتکار متوسل شده است.
بقایی: صهیونیستها به دنبال اعمال نفوذ در انتخابات آمریکا هستند
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شتاب باند جنایتکار رژیم اشغالگر در کشاندن کل منطقه به یک جنگ فراگیر با هدف و نیت اعمال نفوذ شریرانه بر نتیجه انتخابات آتی آمریکا است.
وی افزود: این در حالی است که نهادهای امنیتی آمریکا- احتمالاً با اغواگری هدفمند رژیم صهیونیستی به دروغ ایران را متهم به دخالت در امور داخلی آمریکا میکنند! بقایی تاکید کرد: این آشکارا قلب واقعیتی گمراهکننده است.
وحید جلالزاده معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه شد
وزیر امور خارجه طی حکمی وحید جلالزاده را به عنوان معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه منصوب کرد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه سهشنبهشب ۱۷ مهر ۱۴۰۳ طی حکمی وحید جلالزاده را به عنوان معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه منصوب کرد.
به گزارش ایرنا، جلالزاده پیشتر سمتهای از جمله رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، استاندار آذربایجان غربی و مشاور رئیس دفتر و مدیرکل امور بینالملل دفتر رئیسجمهور را برعهده داشته است.
تاکید کاظمی قمی بر استفاده از ظرفیت منطقهای برای برونرفت افغانستان از مشکلات
حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در کابل و نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان درخصوص برگزاری فرمت مسکو درباره وضعیت و تحولات افغانستان گفت: ششمین اجلاس فرمت مسکو روز جمعه در پایتخت روسیه با حضور ده کشور و وزیر خارجه حکومت سرپرستی افغانستان برگزار شد. مسئله مهمی که وجود دارد این است؛ با وجود تحولاتی که در عرصه بینالمللی بهخصوص مسئله فلسطین و لبنان رخ داده، موضوع افغانستان همچنان بهعنوان یک موضوع مهم در حوزه منطقهای وجود دارد.
وی افزود: یکی از راهکارهای برونرفت از مشکلات و کمک به حکومت سرپرستی افغانستان و مردم این کشور، استفاده از ظرفیتهای منطقهای و کشورهای همسایه است، در حقیقت در اجلاس فرمت مسکو باز این کشورهای همسایه بودند که ضمن بررسی شرایط و تحولات برای اینکه چگونه این همکاریها را توسعه دهند در قالب یک ابتکار منطقهای دور هم جمع شدند؛ برای اینکه بشود در حوزه مقابله با تروریسم به افغانستان کمک کرد و اینکه چگونه میشود شرایط مقدماتی را برای آغاز بازسازی و سازندگی این کشور انجام داد تا جلوی سیل مهاجرت گرفته شود.
کاظمی قمی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در فرمت مسکو مطرح شد، توجه بر موضوع محیط زیست است، امروز مسئله محیط زیست بهعنوان دغدغهای در منطقه در این اجلاس مطرح شد.
نماینده ویژه رئیسجمهور درباره رویکرد کشورهای همسایه نسبت به افغانستان در پاسخ به تسنیم اظهار داشت: خوشبختانه رویکرد کشورهای منطقهای، یک رویکرد مثبت و هماهنگ است و اینکه در یک همکاری منطقهای ما به حکومت سرپرست افغانستان کمک کنیم و این حکومت را تشویق کنیم برای اینکه بهگونهای عمل کند تا حضور دیگران در خود این حکومت فراهم شود و این میتواند مقوم باشد و میتواند به چالشها و بحرانهایی که در این کشور که حاصل 20 سال اشغالگری و ویرانگری آمریکاییها بوده است، رسیدگی کند.
وی ادامه داد: امروز چالشها و بحرانهای سنگینی در این کشور وجود دارد و راهش این است که واقعاً یک دولتی که همگان در آن مشارکت داشته باشند شکل گیرد و مسئله دوم کشورهای همسایه هستند که میتوانند در یک همکاری در چارچوب یک نقشه راه کمک کنند که خوشبختانه در فرمت مسکو این موضوعات مطرح شد.
کاظمی قمی تصریح کرد: فکر میکنم با این همکاریهای منطقهای، نوع تعاملی که با کابل صورت میگیرد، فعال شدن گروه تماس منطقهای که با محوریت چین، روسیه، پاکستان و ایران است و درخواست برای حمایت جامعه جهانی بتوانیم شرایط رو به بهبود را پیش ببریم.
وی در آخر گفت: این یک واقعیت است با توجه به شرایطی که امروز تروریسم دارد و با حرکاتی که از مسکو تا چابهار ایران انجام داد، نشان میدهد که یک همکاری جمعی را میطلبد. بهنظرم فرمت مسکو میتواند به بهبود شرایط کمک کند.