به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 206
بازدید دیروز: 3,427
بازدید هفته: 18,746
بازدید ماه: 131,980
بازدید کل: 25,118,893
افراد آنلاین: 19
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۰ دی ۱٤۰۳
Thursday , 9 January 2025
الخميس ، ۹ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
5497 - عراقچی: شهید «سنوار» منبعی الهام‌بخش برای رزمندگان مقاومت است ۱۴۰۳/۰۷/۲۷
عراقچی: 
شهید «سنوار» منبعی الهام‌بخش برای رزمندگان مقاومت است
   ۱۴۰۳/۰۷/۲۷

‫عراقچی: آخرین تصویر شهید سنوار، منبعی الهام‌بخش برای رزمندگان مقاومت خواهد  بود - ایرنا‬‎

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در پیامی در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: سرنوشت او (یحیی سنوار)- که به زیبایی در آخرین تصویر به نمایش درآمده است- کسی را از ادامه نبرد منصرف نمی‌کند، بلکه منبعی الهام‌بخش خواهد شد برای تمامی رزمندگان مقاومت در منطقه، اعم از فلسطینی و غیرفلسطینی.
وی افزود: ما، و بی‌شماری از دیگر انسان‌ها در اطراف جهان، به نبرد بی‌ادعای او برای آزادی مردم فلسطین سلام می‌کنیم. شهدا تا ابد زنده‌اند، و امروز آرمان آزادسازی سرزمین‌های اشغالی فلسطین از هر زمانی زنده‌تر است.
 آغاز به کار اجلاس سازوکار همکاری منطقه‌ای قفقاز
اجلاس وزرای خارجه سازوکار همکاری منطقه‌ای قفقاز موسوم به ۳+۳ متشکل از آذربایجان، ارمنستان، ایران، ترکیه، گرجستان، روسیه در استانبول ترکیه، با حضور وزرای خارجه ایران، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه روز جمعه آغاز به کار کرد.
دیدارهای دوجانبه با وزرای شرکت‌کننده و با مقام‌های عالی‌رتبه کشور میزبان در حاشیه این اجلاس برنامه نیز در دستورکار وزیر امور خارجه کشورمان است. در ابتدای این نشست ‌هاکان فیدان وزیر امورخارجه ترکیه رسما از سیدعباس عراقچی، استقبال کرد.
عراقچی پیش از ورود به استانبول با سفر به اردن و مصر با مقامات ارشد این کشورها درخصوص مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و به خصوص جنگ در غزه و لبنان رایزنی و تبادل نظر کرده بود.
پیش از این نیز، عراقچی در راستای رایزنی‌های منطقه‌ای درخصوص آخرین تحولات غزه و لبنان و تلاش برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی به لبنان، ‌ سوریه، ‌عربستان، قطر، عراق، عمان سفر و با مقامات ارشد آن کشورها به بحث و تبادل نظر پرداخت.
استانبول نهمین مقصد از تور منطقه‌ای وزیر امور خارجه در روزهای اخیر است.
درک مشترکی در منطقه نسبت به احتمال گسترش جنگ وجود دارد
سید عباس عراقچی در بدو ورود به استانبول برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه «۳+۳» با اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی عنوان کرد: با توجه به تهاجمات رژیم صهیونیستی و شرایط خطرناک منطقه، سفرهایی به منطقه داشتم؛ در دور اخیر نیز پس از اردن و مصر اکنون به ترکیه آمده‌ام که این سفر با دومین اجلاس وزرای خارجه «۳+۳» مصادف شده است.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه اکنون درک مشترکی نسبت به خطر درگیری‌ها در غزه و لبنان و وضعیت آوارگان و احتمال گسترش جنگ وجود دارد. همیشه با ترکیه روابط خوبی داشتیم و در دیدار با وزیر خارجه و رئیس‌جمهور این کشور نیز مشورت و رایزنی‌های منطقه‌ای صورت خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه ادامه داد: اجلاس «۳+۳» نیز البته بدون حضور گرجستان برگزار خواهد شد، ولی بقیه کشورهای منطقه ‌این عزم و اراده را نشان داده‌اند که درخصوص مسائل منطقه قفقاز گفت‌وگوها کرده و هماهنگی‌هایی صورت گیرد.
وی همچنین اظهار داشت: باید مراقبت کنیم موضوعات منطقه‌ای به طریق مسالمت‌آمیز حل و فصل شود و ترتیبات امنیتی و سیاسی منطقه باعث صلح و ثبات در منطقه شود.
تأکید تهران و قاهره بر بسیج تمام ظرفیت‌ها برای فشار بر رژیم صهیونیستی
همچنین سیدعباس عراقچی که با هدف بسیج ظرفیت‌های دیپلماتیک کشورهای منطقه جهت جلوگیری از تشدید ناامنی‌های ناشی از ادامه نسل کشی و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی‌ به مصر سفر کرده است، با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار، ضمن مرور آخرین وضعیت منطقه و ابراز نگرانی و تاسف شدید نسبت به استمرار تجاوزات و جنایات رژیم اشغالگر در فلسطین اشغالی و لبنان، اهمیت استفاده از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از تشدید اوضاع امنیتی منطقه و کاهش درد و رنج مردم در فلسطین و لبنان مورد تاکید قرار گرفت.
عراقچی در این دیدار ضمن ابلاغ سلام رئیس‌جمهوری کشورمان، دیدگاه‌های ایران درخصوص وضعیت خطرناک امنیتی در منطقه و رایزنی‌های جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه و برخی بازیگران فرامنطقه‌ای در دو هفته گذشته را تشریح کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی‌ ضرورت بسیج تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک کشورهای منطقه برای افزایش فشارها جهت توقف جنایات و همچنین امدادرسانی فوری به آوارگان فلسطینی و لبنانی را خاطرنشان کرد.
رئیس‌جمهور مصر: وضعیت امنیتی موجود در منطقه هشدارآمیز است
رئیس‌جمهور مصر نیز در این دیدار با ابلاغ متقابل سلام به دکتر پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، دیدگاه مصر و نگرانی‌های این کشور در مورد تحولات منطقه را بیان کرد.
السیسی، وضعیت امنیتی موجود در منطقه را هشدارآمیز توصیف کرد و بر ضرورت جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع، استفاده از همه ظرفیت‌ها برای توقف تجاوزات و جنایات در غزه و لبنان، جلوگیری از افتادن منطقه در دام یک جنگ مصیبت‌بار، حفظ تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی همه کشورهای منطقه و حراست از ثبات و امنیت در منطقه تاکید کرد.
طرفین همچنین با توجه به تحرکات مثبت در روابط دوجانبه، بر تداوم رایزنی‌ها و ادامه روند مشورت‌ها برای توسعه متقابل روابط دوجانبه توافق کردند.
ضرورت پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی به عنوان ریشه اصلی ناامنی در منطقه وزیر امور خارجه همچنین با بدر عبدالعاطی، همتای مصری خود دیدار و درخصوص مهم‌ترین مسائل و تحولات منطقه‌ای تبادل نظر کرد.
عراقچی با تاکید بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت پایان اشغالگری به عنوان ریشه اصلی ناامنی در منطقه، خواستار تلاش همه‌جانبه و مضاعف کشورهای منطقه برای توقف کشتار و تجاوز در فلسطین اشغالی به ویژه غزه و کرانه باختری و نیز در لبنان شد.
وی همچنین بر ضرورت اقدام عملی جامعه جهانی برای جلوگیری از ادامه تهدید امنیت و ثبات منطقه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی و همکاری بین‌المللی برای امدادرسانی فوری به آوارگان فلسطینی و لبنانی تاکید کرد.
وزیر خارجه مصر نیز با تشریح دیدگاه مصر و اقدامات و تحرکات دیپلماتیک این کشور برای کاهش تنش‌ها در منطقه، بر ضرورت تلاش مشترک کشورهای منطقه و جامعه جهانی جهت حراست از صلح، ثبات و امنیت در منطقه و تسریع و تسهیل کمک‌های بشردوستانه به مردم مظلوم غزه و لبنان تاکید کرد.
وزرای خارجه ایران و مصر موضع مشترک دو کشور مبنی بر ضرورت توقف تجاوز و جنگ علیه غزه و لبنان، جلوگیری از تشدید ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه، احترام به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی همه کشورهای منطقه، و ضرورت ارائه کمک‌های فوری بشردوستانه به آوارگان در غزه و لبنان را مورد تاکید قرار دادند.
طرفین همچنین با اشاره به تحولات مثبت و رو به جلو در تعاملات فیمابین دو کشور، برای ادامه روندهای جاری و تداوم رایزنی‌های متقابل به منظور گسترش روابط دوجانبه تفاهم کردند.
دوران «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی‌ها به سر رسیده است
علاوه‌بر اینها، وزیر امور خارجه در فضای مجازی نوشت: دوران سیاست خبیثانه «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی‌ها در منطقه ما مدت‌های مدیدی است که به سر رسیده است.
وی افزود: بخش ایران در بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج ‌فارس پیام‌های زیادی در خود دارد.
عراقچی ادامه داد: از نظر ما روشن است که مسیر همکاریِ با احترام که از سوی ما در ملاقات‌های مختلف از جمله در نیویورک به آنها پیشنهاد شد اکنون با تمایل اروپا برای «تقابل» پاسخ داده شده است از طریق تحریم پروازهای مسافری و ایراد اتهام عبث «اشغالگری» به ایران!
وزیر امور خارجه افزود: جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده‌اند و تا ابد نیز چنین خواهد بود.
 

 

بقایی‌ هامانه:جهان حمایت آمریکا و آلمان به عنوان تأمین‌کنندگان سلاح‌های صهیونیست‌ها را از یاد نمی‌برد
 
 اسماعیل بقایی ‌هامانه در پیامی که در حساب شخصی خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشت، عنوان داشت: در سالروز حمله هوائی رژیم‌ صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه که منجر به شهادت بیش از ۵۰۰ بیمار شامل زنان و کودکان زخمی شد، به یکدیگر یادآوری می‌کنیم که قساوت و بی‌رحمی در صورتی که با خودشیفتگی ایدئولوژیک و مصونیت همراه شود، هیچ حد و مرزی ندارد.
وی افزود: مردم مظلوم غزه در شب ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ در آن بیمارستان پناه گرفته بودند که توسط جنگنده‌های رژیم صهیونی قتل عام شدند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: این اولین مورد از جنایت جنگی توسط اسرائیل در غزه در روزهای نخستین از شروع نسل‌کشی بود که با محکومیت یکصدای جامعه جهانی مواجه شد.
بقایی‌هامانه همچنین تصریح کرد: افسوس که اطمینان رژیم اشغالگر از بی‌کیفرمانی تضمینی حاصل از حمایت همه‌جانبه آمریکا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی موجب تکرار آن جنایت و جنگ گسترده‌تر علیه فلسطینی‌ها در سراسر سرزمین مادری‌شان شده است.
وی در ادامه بیان داشت: مردم فلسطین، منطقه و جهان از خاطر نخواهند برد که آمریکا و آلمان به عنوان مهم‌ترین توجیه‌گران جنایات اسرائیل، همزمان بزرگ‌ترین تأمین کنندگان سلاح‌های مرگبار به این رژیم هستند. همدستی و شراکت در جنایت به اندازه ارتکاب جنایت، شنیع است.
  توقف جنایات مستمر علیه غزه و لبنان هدف مشترک همه ما است
همچنین اسماعیل بقایی‌هامانه در پیامی در فضای مجازی که به زبان عربی منتشر شد، درباره دیدار وزیر امور خارجه ایران با همتای مصری خود نوشت: در دیدار و گفت‌وگوی سید عباس عراقچی و بدر عبدالعاطی وزیران امور خارجه ایران و مصر‌، علاوه‌بر مباحث دوجانبه مورد علاقه دو کشور، موضوعات منطقه‌ای و ضرورت تقویت رایزنی و هماهنگی بین کشورهای اسلامی و دیگر بازیگران اثرگذار جهت پایان دادن به تجاوز و نقض‌های فاحش حقوق بشردوستانه بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه این پیام آمده است: توقف جنایات شنیع و تجاوزات مستمر علیه غزه و لبنان، و جلوگیری از گسترش ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه، هدف مشترک همه ما است.
وی پیش از این نیز در پیامی در حساب کاربری خود دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر نوشت: عراقچی گفت‌وگوی بسیار مفیدی با رئیس‌جمهور مصر عبدالفتاح السیسی راجع به تحولات منطقه داشتند؛ ضرورت و فوریت توقف تجاوزات و جنایات در غزه و لبنان، جلوگیری از تصعید خطرناک ناامنی که می‌تواند کل منطقه را درگیر جنگ کند و تبعات مخربی برای همه کشورهای منطقه داشته باشد و نیز ضرورت ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به آوارگان مورد تأکید قرار گرفت.

 

واکنش مقامات ایران به بیانیه وقیحانه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌ فارس:
جزایر سه‌گانه بخش لاینفک ایران بوده و خواهد بود
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تکرار ادعاهای بی‌اساس در مورد جزایر سه گانه ایرانی در بیانیه پایانی نشست مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس را شدیداً تقبیح نمود و آن را نشانه روشنی از عدم پایبندی کشورهای عضو اتحادیه به اصول و اهداف منشور ملل متحد خصوصاً اصل احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی دولت‌ها دانست. 
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک ایران زمین بوده و خواهد بود و استفاده از مفاهیم و گزاره‌های انحرافی یا تکرار ادعاهای نادرست و گمراه‌کننده در مورد این بخش مهم از سرزمین ایران هیج تغییری در واقعیت امر ایجاد نمی‌کند. جمهوری اسلامی ایران، جزایر یادشده را جز جداناشدنی از سرزمین ایران دانسته و ضمن احترام به اصول منشور ملل متحد و رعایت اصل حسن همجواری، حاکمیت ملی و صلاحیت‌های حاکمیتی خود را در قبال جزایر ایرانی مورد نظر اعمال می‌کند. 
بقایی با ابراز تأسف از اینکه برخی کشورهای منطقه نیز به جای تمرکز بر فوری‌ترین مسئله کنونی جهان اسلام، منطقه و جهان یعنی استمرار نسل کشی مردم مظلوم فلسطین و تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، به طرح ادعای نادرست ارضی علیه یک کشور همسایه می‌پردازند، اظهار داشت: انتظار می‌رفت کشورهای منطقه از فرصت نشست مشترک با سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا -که بعضی از آنها جزو تأمین کنندگان اصلی تسلیحات و نیز حمایت سیاسی برای رژیم آپارتاید اسرائیل هستند- برای پاسخگو کردن آنها و توقف نسل کشی و تجاوزات اسرائیل استفاده کرده و حامیان رژیم اشغالگر را ترغیب به خودداری از همدستی با این رژیم نمایند. 
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به اهمیت توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی ایران به عنوان لازمه اعمال حق ذاتی دفاع مشروع و بازدارندگی در برابر تهدیدها و مطامع طرف‌های یاغی و جنگ طلب، و نیز به عنوان ظرفیتی برای حراست از امنیت و ثبات در منطقه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با رویکردی مسئولانه و با پایبندی به اصول و قواعد حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، از توانمندی نظامی خود جز برای دفاع مشروع استفاده نکرده است. 
بقایی با یادآوری ماهیت کاملاً صلح آمیز فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، شبهه افکنی در مورد برنامه هسته‌ای کشورمان را مغرضانه، بی‌مبنا و غیرقابل قبول دانست و به کشورهای اروپایی یادآوری کرد که آنها خود نیز به دلیل بی‌عملی و انفعال در برابر باج خواهی‌های دولت آمریکا در زمان ترامپ و ناتوانی در ایفای تعهداتشان، مقصر عدم اجرای برجام محسوب می‌شوند. 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به شرایط خطیر منطقه و تهدید جدی علیه صلح و امنیت منطقه از ناحیه نسل کشی و تجاوزات مستمر در غزه و لبنان، به کشورهای منطقه توصیه کرد اولویت فوری و عاجل که همانا پایان دادن به کشتار بیگناهان در فلسطین اشغالی و لبنان و تخریب زیرساخت‌های آنها است را فراموش نکنند و برای اقدامی جمعی و هماهنگ جهت توقف جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی همکاری نمایند. 
بقایی تغییر لحن کشورهای اروپایی درخصوص جزایر سه‌گانه ایرانی را هم ناشی از سیاست انفعال و باج‌دهی آنها در مقابل رژیم صهیونیستی دانست و به اتحادیه اروپا توصیه کرد از افتادن در ورطه عادات قدیمی از جمله عادت به مداخلات تفرقه انگیز در منطقه غرب آسیا بپرهیزد و اجازه دهد کشورهای منطقه خود هرگونه سو تفاهم یا نگرانی در مورد هر موضوعی را به صورت مستقیم و در فضائی مثبت از طریق گفت‌وگوی محترمانه حل و فصل نمایند. 
 خرازی: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات دشمنی آشکار با ایران است
خبر دیگر اینکه، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی‌ در بیانیه‌ای با تبیین انگیزه‌های اتحادیه اروپا در حمایت از ادعای کشور امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی گفت: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات، دشمنی آشکار با ایران است. 
وی افزود: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات در قضیه جزایر سه‌گانه دشمنی آشکار این اتحادیه با ایران به بهانه واهی حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین است و این در حالی است که آمریکا و اروپا هیچ‌کدام تأیید نکرده‌اند که ایران موشک بالستیک به روسیه داده باشد و از طرفی ایران مخالفت خود را بارها با اشغال اراضی اوکراین اعلام کرده، خواستار برقراری آتش‌بس، مذاکره و رفع اشغال شده است.
خرازی تاکید کرد: دلیل مواضع دشمنانه اروپا را، چه در تحریم شرکت‌های هواپیمایی و چه در صدور بیانیه اخیر آن‌ها، باید در حمایت ایران از مقاومت فلسطین و حمایت اروپا از رژیم اشغالگر فلسطین و متجاوز به مال و جان فلسطینیان دانست که با ارسال سلاح‌های کشتار جمعی و کمک مالی به آن رژیم خونخوار، در برابر ایران قرار گرفته‌اند و بدین ترتیب، در حمایت از یک طرف در یک مقوله تمامیت ارضی، منافقانه تیر زهرآلود خود را به دلیل اختلاف با ایران بر سر قضیه فلسطین، به سمت ایران نشانه می‌روند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی‌ در ادامه بیان داشت: موضع دشمنانه اتحادیه اروپا در مورد جزایر سه گانه فاقد هرگونه ارزش حقوقی است و صرفاً موضعی سیاسی برای جذب کمک‌ها و منابع مالی کشورهای ثروتمند خلیج فارس، به خصوص امارات متحده عربی، برای جبران هزینه‌های سنگین مشارکت آن‌ها در جنگ اوکراین است و الا حقوقدانان آن‌ها بخوبی می‌دانند که وقتی استعمار انگلیس در سال ۱۹۷۱ دست از اشغال منطقه، از جمله جزایر سه‌گانه برداشت و کشورهای جدید التاسیسی چون امارات و بحرین پدیدار شدند، جزایر سه‌گانه را نیز به صاحب اصلی آن یعنی ایران سپرد، زیرا همه نقشه‌های تاریخی حکایت از تعلق این جزایر به ایران داشت و انگلیس نمی‌توانست کاری جز آن کند. البته، در این میان محمدرضا پهلوی نیز دست به خیانتی نابخشودنی زد و با جداشدن بحرین از سرزمین مادر خود، یعنی ایران، براساس یک همه‌پرسی صوری موافقت کرد.
خرازی متذکر شد: بنابراین، اسناد و مدارک مربوط به تعلق جزایر سه‌گانه به ایران به قدری محکم و گویاست که چنین بیانیه‌هایی که با انگیزه جذب منابع مالی دیگران صادر می‌شود، هیچ خللی در موضع قاطع ایران مبنی بر تعلق آن جزایر به ایران و مصمم بودن نیروهای مسلح ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود ایجاد نمی‌کند. البته، گفتنی است که اینجانب در دوران وزارت خود، گفت‌وگوهایی دوستانه را با مسئولین کشور امارات برقرار کردم و برای رفع سوءتفاهمی که بر سر جزیره ابوموسی و حضور اتباع اماراتی در بخش جنوبی آن پدید آمده بود، تلاش کردم براساس قرارداد ۱۹۷۱ که امنیت جزیره و از جمله امنیت اتباع اماراتی ساکن در بخش جنوبی آن را به ایران سپرده است، اقدام گردد و بدین ترتیب، مسئله بین دو کشور حل و فصل شود که متأسفانه با زیاده‌خواهی و بدعهدی طرف اماراتی بی‌نتیجه ماند.