به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,228
بازدید دیروز: 3,427
بازدید هفته: 19,768
بازدید ماه: 133,002
بازدید کل: 25,119,913
افراد آنلاین: 106
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۰ دی ۱٤۰۳
Thursday , 9 January 2025
الخميس ، ۹ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
5523 - نبویان: حاج قاسم و یحیی سنوار شهید شدند ولی مقاومت زنده است ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
نبویان:
حاج قاسم و یحیی سنوار شهید شدند ولی مقاومت زنده است
۱۴۰۳/۰۸/۰۱

‫نبویان کیست که رأی اول تهران شده؟ از ادعای تحویل سردار قاسم سلیمانی در قالب  FATF تا تمجید از طالبان (+فایل صوتی)‬‎

حجت‌الاسلام محمود نبویان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید یحیی سنوار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شما ببینید چرا یک فرد می‌شود حاج قاسم و سید حسن نصرالله و امثال این شهدا، اینها سربازان اسلام هستند و تفکر و رفتارشان از اندیشه اسلام نشأت گرفته است و اینکه آیا با این شهادت‌ها ضربه‌ای به جبهه مقاومت وارد می‌شود یا نه، قطعاً می‌شود. 
وی گفت: ما حاج قاسم را از دست دادیم و امروز هم شهید یحیی سنوار؛ ولی تا امروز شاهد هستید که جریان مقاومت زنده است. امروز مثل شهید سنوار و بهتر از او هم در حماس هست و دشمن هیچ‌گاه پیروز نخواهد بود. 
نبویان افزود: باید به این سؤال فکر کرد که چرا رژیم صهیونیستی با همه حمایت‌هایی که از این رژیم می‌شود نتوانسته تونل‌های حماس را کشف کند و اسرای خود را آزاد کند؟ وعده الهی این است که حتماً جبهه مقاومت اسلامی پیروز است. الان همه پای کار خدا هستند و نوبت خداوند است که یاری کند و هیچ کشوری علیه شما در این شرایط پیروز نخواهد شد.  وی گفت: برحسب وعده‌ای که در قرآن آمده خطاب به آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی باید گفت که به‌زودی شکست خواهید خورد. 
نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر‌نشان کرد: نهراسیدن از دشمن و اینکه به قول حضرت علی‌(ع) در جنگ جمجمه‌های خود را به خدا بسپارید و از هیچ چیز و هیچ‌کس غیر از خدا نترسید، این همان ویژگی است که سنوار داشت و از او یک قهرمان ساخت. 
  قالیباف: اگر آئین‌نامه ایمنی رعایت می‌شد حادثه معدن طبس رخ نمی‌داد
خبر دیگر اینکه، محمدباقر قالیباف، رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز سه‌شنبه، یکم آبان‌ماه مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های صنایع و معادن، اجتماعی و اصل نودم قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ پروده طبس در رابطه با وضعیت معادن زغال‌سنگ، ضمن عرض تسلیت مجدد به خانواده‌ها و بازماندگان قربانیان این حادثه تلخ و مردم عزیز و شریف طبس و خانواده بزرگ معدن‌کاران کشور به‌ویژه معادن زغال‌سنگ، گفت: از روز اول وقوع حادثه، نمایندگان و کمیسیون‌های مربوطه و نایب‌رئیس‌ مجلس در محل حادثه حضور یافتند؛ در این رابطه چند نکته را که رو به افق آینده باشد را مطرح می‌کنم تا ادامه پیگیری کار را تا نتیجه نهائی پیش ببریم. 
وی ادامه داد: ما در مجلس به عنوان سیاستگذار باید توجه داشته باشیم که امروز در دنیا و در همین شرایط فعلی حدود ۳۰ درصد برق دنیا از زغال‌سنگ علی‌رغم ‌آلودگی و مباحث دیگر تأمین می‌شود اما در کشور این میزان ما صفر درصد است چون در کشور ما گاز وجود دارد و یکی از عوامل مؤثر در ناترازی‌های انرژی همین موضوع است. 
دکتر قالیباف یادآور شد: در عین حال که یکی از کشورهایی هستیم که بیش از ۱.۲ میلیارد تن مخازن کشف شده زغال‌سنگ را داریم اما به هر حال در حوزه تولید برق از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم. رئیس ‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در حوزه تولید فولاد چون از سیستم‌های کوره‌های بلند استفاده می‌شود ۸.۲ درصد از این ظرفیت استفاده می‌کنیم در شرایطی که در تولید فولاد جهان ۷۱.۵ درصد از زغال‌سنگ استفاده می‌کنند و این نکته مهم است که این ظرفیت را داریم اما چون از طرفی انرژی‌های فسیلی مانند گاز داریم و می‌توانیم به روش‌های دیگر استفاده کنیم متأسفانه به این موضوع کمتر یا اصلاً توجه نکرده‌ایم که فولاد را به روش احیای مستقیم در کوره‌های توسعه الکترونیکی و با گاز انجام می‌دهیم و این موضوع تبعات خود را دارد و امروزه ناترازی‌های فراوانی را هم در فولاد و هم در برق مشاهده می‌کنیم. 
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: نمایندگان در جریان هستند که در جریان گزارش‌هایی که با حضور وزرا در مورد آن بحث و گفت‌وگو کردیم یکی از موضوعات کوچک بودن معادن با ظرفیت بسیار کم است و باید به این مهم نیز توجه کنیم؛ در هر معدن ما متوسط ۳۵ هزار تن برداشت می‌کنیم اما در کشورهایی مانند هند ۱.۳ میلیون تن از هر معدن برداشت می‌کنند و همچنین در کشور چین ۷۰۰ هزار تن از هر معدن برداشت می‌کند و این موضوع نیز یکی از اشکالات راهبردی ما است که حتی اگر قانون خوب و ایمنی هم داشته باشیم باید به این موارد به عنوان رویکردهای اساسی‌مان توجه و آنها را اصلاح کنیم و به این موضوعات باید بیشتر در سیاستگذاری‌هایمان در مجلس و دولت و برنامه‌های بلندمدت توجه کنیم. 
 اگر ۲ یا ۳ ماده آئین‌نامه ایمنی را رعایت کرده بودیم این اتفاقات نمی‌افتاد
همچنین دکتر قالیباف یادآور شد: موضوع ایمنی از موضوعات مهم است و اگر شاخصی را در دنیا داشته باشیم در همین زغال‌سنگ به ازای هر ۱۰ میلیون تن برداشت یک نفر تلفات در دنیا داریم، این در شرایطی است که ما در هر یک میلیون تن ۳.۵ نفر تلفات داریم و مشخص است که با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم یعنی نوع مصرف و سیاستگذاری و بهره‌برداری از مشکلات جدی ما است و باید بدانیم که در اینجا هم در سیاستگذاری و هم در اجرا دچار اشکال هستیم و باید در مجلس به این موضوع توجه کنیم. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که آئین‌نامه ایمنی تصویب شده را مطالعه کردم دیدم اگر این آئین‌نامه رعایت می‌شد حادثه معدن طبس پیش نمی‌آمد و در همین ماده ۳۸۴ آئین‌نامه که در نشست کمیسیون گفتم اگر مانیتورینگ تعبیه می‌شد به طور حتم حادثه اتفاق نمی‌افتاد؛ آئین‌نامه داریم و در سال ۹۱ تدوین شده و از سال ۹۱ تا ۱۴۰۰، ۳.۵ نفر در هر یک میلیون تن در همین بازه زمانی در معادن فوت شدند و آئین نامه را به دلایل مختلف که در نشستی در گذشته هم توضیح دادم اجرا نمی‌کنند و نسبت به اجرای آن بی‌توجهی می‌شود و هر کس وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهد و باید به این موارد دقت و توجه کنیم. 
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: به نظر می‌رسد که آئین‌نامه ایمنی نیازمند سطح‌بندی است و سطح‌بندی به این معنا است که اگر به عنوان مثال در همین معدن که معدن درجه ۴ بوده وقتی در ماده ۳۸۴ آئین نامه بحث مانیتورینگ پیش‌بینی شده، اگر مشخص شود که در جایی این موضوع وجود ندارد کارگاه باید تعطیل شود که با این اقدام دیگر حادثه رخ نمی‌دهد بنابراین این آئین‌نامه نیازمند سطح‌بندی است و نیاز است به این موضوعات توجه کنیم و آنها را انجام دهیم تا چنین مشکلات و حوادثی پیش نیاید.
دکتر قالیباف ادامه داد: ما گزارش مربوطه را بر اساس تبصره‌های یک و ۲ ماده ۴۵ به دولت ارجاع می‌دهیم و دولت گزارش و پاسخ خودش را در مورد گزارش تنظیم شده ارائه خواهد کرد و سپس آن را به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه خواهیم کرد تا در کمیسیون مباحث جمع‌بندی و نظرات کمیسیون‌های تخصصی اخذ شود، از طرفی قانون معادن مربوط به ۲۶ سال قبل است، پیشنهاد اصلاح این قانون نیز مطرح است و بخشی از قانون نیز باید اصلاح شود تا در گزارش نهائی کمیسیون اصل ۹۰ و همچنین در بخشی از گزارش که جنبه قضائی داشته و در مسیر کار قضائی باید دنبال شود مدنظر قرار می‌گیرد و امیدواریم خارج از نوبت اصلاح قانون معادن را نیز بتوانیم انجام دهیم. 
رئیس ‌مجلس از تمامی نمایندگان و کمیسیون‌هایی که نسبت به تهیه این گزارش اقدام کرده‌اند تقدیر و تشکر کرد. 
دکتر قالیباف در این بخش از سخنان خود در پاسخ به سلمان اسحاقی با وارد دانستن تذکر وی با بیان اینکه موضوع پایین بودن کف حقوق کارگران حتماً دنبال می‌شود، گفت: کمیسیون اجتماعی حتماً این موضوع را بررسی کند تا مشکلی که برای قشر کارگری پیش آمده برطرف شود. 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تذکر حاجی‌دلیگانی، آن را وارد دانست و گفت: موضوع مطرح شده کاملاً درست است و در این خصوص با آقای اژه‌ای صحبت و قرار شد شعبه‌ای خاص برای آن در نظر گرفته شده تا در زمان‌بندی صورت گرفته کار دنبال شود. این حرف درست است و بنده هم موافقم که موضوع به مرکز پژوهش‌ها ارجاع و کار دقیقی ظرف مدت یک ماه تا ۴۰ روز روی آن صورت گیرد تا پیگیری کنیم. آقای پشمچی‌زاده (معاون نظارت مجلس) هم حتماً موضوع را پیگیری می‌کند. 
وی در ادامه با اشاره به بخشی از اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در اظهارات خود در صحن گفته بود سازمان ملی استاندارد باید استانداردها را به آنها بدهد، گفت: تبصره ۳ ماده ۳ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، دستگاه‌های اجرائی را مکلف کرده تا استانداردها را برای تأیید به سیستم استاندارد بدهند. 
دکتر قالیباف خطاب به میدری ادامه داد: از این‌رو شما منتظر اعلام استانداردها از سوی آنها نباشید؛ کار استاندارد کار خود شماست که باید آن را تنظیم کنید و استاندارد آن را تأیید کند تا کار را انجام دهید. همه ما می‌دانیم اگر تنها ۲ یا ۳ ماده آئین‌نامه اجرائی ایمنی با بیش از ۴۰۰ ماده را رعایت کرده بودیم، این اتفاقات نمی‌افتاد که به این موضوع نیز به جای خود رسیدگی خواهد شد. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در پایان از همه افرادی که گزارش تهیه کردند و اعضای دولت که در صحن برای رسیدگی به این گزارش حضور پیدا کردند، تشکر کرد. 
بابائی کارنامی: نحوه پرداخت حقوق و مستمری معدنکاران در قانون کار اصلاح شود
علاوه‌بر اخبار بالا، علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی در جریان قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های صنایع، اجتماعی و اصل نود مجلس در مورد حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ پروده طبس ضمن تشکر از مجلس برای پیگیری جدی، دقیق و سریع این موضوع و تسلیت به خانواده بازماندگان این حادثه، گفت: گزارش امروز بهانه‌ای است که دولت ورود جدی به موضوعات چالش‌برانگیز حوادث ناشی از کار در کشور داشته باشد.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی حوادث ناشی از کار جزو لاینفک کار در سراسر دنیا است، گفت: آمار حوادث در کشور ما نسبت به استانداردهای بین‌المللی به لحاظ کمی بیشتر است. نمایندگان مجلس به ویژه کمیسیون‌های تخصصی نباید از این مسئله به‌سادگی عبور کنند. ما در جریان این حادثه ۵۳ نفر از بهترین عزیزان خود در کشور را از دست دادیم اما باید از این حوادث درس بگیریم.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، ۳۱ نفر از هموطنان ایرانی در معادن مختلف کشور جان خود را از دست دادند، عنوان کرد: نظارت بر معدن ضعف‌های متعددی دارد؛ با ۸۵۲ نفر بازرس کار نمی‌توانیم بر اجرای قوانین کار نظارت کنیم لذا باید بازرسی در کشور را برخط کرد و بدانیم که پیشگیری بهتر از درمان است.
بابایی کارنامی یادآور شد: اگر در بلوک B و بلوک C بموقع اقدام می‌کردیم این تعداد از هموطنان خود را از دست نمی‌دادیم از این رو نباید به سادگی از این اتفاق بگذریم. ما به عنوان کمیسیون تخصصی مجلس خود را مکلف و موظف می‌دانیم تا نسبت به برخی مسائل اقدامات جدی‌تری داشته باشیم.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تأکید بر برخورد جدی با متخلفان، گفت: از دستگاه قضائی می‌خواهم با عاملان، متخلفان و کسانی که نقض‌کننده قوانین کار در کشور هستند، برخورد قاطع داشته باشد و با کسی تعارف نکند. اگر کارفرما مقصر است باید با او با جدیت برخورد شود. این معدن انفال بوده و بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار شده و کارگران آن شهید این راه شدند از این رو باید دقت نظر بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ماده ۳۸۴ آئین‌نامه ایمنی بر نصب مانیتور و لوازم ایمنی توصیه داشت که انجام نشد همچنین ماده ۱۰۱ قانون کار، بازرس را ضابط قضائی می‌داند از این رو باید با ضابطان این حوزه همکاری لازم صورت گیرد. استفاده از فناوری مهم است اما نباید هزینه آن را از جیب کارگر داد که قرارداد سفید برای کار امضا می‌کند.
بابایی کارنامی در ادامه با بیان اینکه در همین کشور شاهد فعالیت کارگرانی هستیم که قرارداد نداشته و نمی‌توانند از حمایت‌های بعد از حادثه برخوردار شوند که بسیار مهم است، اظهار کرد: حمایت‌ها ما همواره بعد از بروز حادثه بوده که دیر است. مستمری همواره بعد از حادثه برقرار می‌شود و قوانین می‌گوید بعد از حادثه حمایت شود در حالی که حمایت باید قبل از حادثه باشد که این اتفاق نیفتد.
عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین به‌ویژه برای کارگران معدن عنوان کرد: حقوق و مزایای مستمری بعد از حادثه و فوت و یا درمان کفاف زندگی خانواده معدنکاران را نمی‌دهد لذا دولت و مجلس باید نسبت به اصلاح قوانین اقدام کنند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: امروز وظیفه داریم بر اساس اصل ۳ قانون اساسی و توصیه‌های مترقی رهبر معظم انقلاب به فکر کارگران باشیم و حاکمیت حمایت جدی کند که در غیر این صورت به رسالت خود عمل نکرده‌ایم. کارگر و کارفرما دو بال پرنده هستند که اگر هر دو حمایت شوند می‌توانند پرواز کنند.
نخعی: وزرای کار و صمت به معادن ناایمن اجازه فعالیت ندهند
 علاوه‌بر اخبار فوق، مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه نیز در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون صنایع و معادن، کمیسیون اجتماعی و کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در خصوص حادثه معدن زغال‌سنگ طبس، گفت: از مسئولان مربوطه برای ورود به این حادثه به‌ویژه رئیس‌مجلس که از ابتدا ورود و جلسات متعددی را برگزار کرد تشکر می‌کنیم.
وی ادامه داد: زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که معادن را بدون ارتقای سیستم‌های ایمنی و توجه به ایجاد تغییرات در ایمنی مجدداً راه‌اندازی کنند. در این رابطه ضروری است که وزرای کار و صمت اجازه این کار را ندهند و نباید به این معادن و سایر معادن ناایمن دیگر اجازه فعالیت داده شود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس دوازدهم افزود: وعده‌هایی به خانواده‌های جان‌باختگان مانند مقرری و اعطای زمین داده شد اما هنوز عملیاتی نشده است و نیاز است این وعده‌ها تحقق یابد؛ وزیر کار باید موضوع تخصصی قاعده‌های بازرسی کار را مورد توجه جدی قرار دهد زیرا شرایط احراز بازرسان کار رعایت نمی‌شود و افرادی که قرار است در واحد بازرسی کار فعالیت کنند باید شرایط لازم را داشته و آموزش‌های لازم را ببینند و همچنین باید مشوق‌هایی برای آنها پیش‌بینی شود تا انگیزه کافی برای کار را داشته باشد و سخت‌گیری در مورد احراز شرایط بازرسان امری مهم است و همچنین توجه به آموزش و تجهیزات ایمنی مهم بوده و استفاده از این تجهیزات نیازمند آموزش است، زیرا در حادثه طبس شاهد ضعف آموزش بودیم.
به گزارش مهر، نخعی یادآور شد: آئین‌نامه ایمنی و قوانین و مقررات دقیق بوده و شرایط کارگاه‌ها با هم متفاوت و مدیریت ریسک باید مدنظر قرار بگیرد.