5524 - سخنگوی قوه قضائیه: کیفرخواست ۳ سارق مسلح منازل شهروندان تهرانی با اتهام محاربه صادر شد ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
سخنگوی قوه قضائیه:
کیفرخواست ۳ سارق مسلح منازل شهروندان تهرانی
با اتهام محاربه صادر شد
۱۴۰۳/۰۸/۰۱
به گزارش خبرگزاری میزان، اصغر جهانگیر در نشست خبری دیروز با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده سارقان مسلحی که از منازل شهروندان تهرانی سرقت میکردند، اظهارداشت: قوه قضائیه در راستای تامین امنیت پایدار در جامعه و احقاق حقوق مردم هیچ مسامحهای با متجاوزین به حقوق آنها از جمله سارقان مسلح نخواهد داشت. مردم مطمئن باشند با اینگونه مجرمان با اشد مجازاتهای عبرتآموز و بازدارنده برخورد خواهد شد.
جهانگیر با تشکر از زحمات مجموعه فراجا و پلیس آگاهی فراجا که با اقدامات شبانهروزی برای شناسایی این باند خطرناک اقدام کردند، افزود: این زحمات منجر به دستگیری سه تن از سارقان مسلح شد، البته دو تن از سارقان مسلح همچنان متواری هستند و با دستور قضائی انشاءالله اسامی و عکس آنها منتشر میشود و از مردم میخواهیم که با شناسایی آنها به ضابطان و مرجع قضائی برای رسیدگی فوری پرونده کمک کنند.
وی ادامه داد: در این پرونده پس از دستگیری سه نفر از عوامل اصلی که سارقان مسلح بودند، کیفرخواست به اتهام محاربه صادر شد و اولین جلسه رسیدگی به اتهامات آنها در روز دوشنبه با حضور تعدادی از خانواده شکات و وکلای آنها در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد و جلسه بعدی سهشنبه برگزار شد. این سارقان با سلاحهای سرد و گرم و به صورت رعبآور و خوفانگیز به منزل شهروندان هجوم برده و پس از سرقت از خانوادهها، ضرب و جرح و حبس آنها نسبت به تهیه فیلم از اقدامات خود و بعضا انتشار این فیلمها در فضای مجازی هم استفاده میکردند که این مسئله علاوهبر ایجاد رعب و وحشت برای خانوادههای مالباخته، برای سایر مردم هم ایجاد رعب و وحشت میکرده است.
سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: همه خانوادههایی که مورد سرقت قرار گرفتند دچار مشکلات روحی و روانی و بعضا جسمی شدند. سرکرده این باند که سوابق متعدد کیفری دارد، در بین بازداشت شدگان است و امیدواریم با پیگیریهای متعددی که دادگاه صورت خواهد داد، نحوه مجازات اینها بهنحوی باشد که مردم آرامش روانی را در خانههای خود پیدا کنند و اجازه نمیدهیم فرد و یا افرادی به این نحو بخواهند به حریم خصوصی مردم تجاوز کنند.
آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه
جهانگیر درباره آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه، اظهارداشت: در این خصوص همانگونه که قوه قضائیه همیشه اعلام کرده ما در پروندههایی که انتساب افراد به دستگاه قضائی باشند هیچ خط قرمزی نداشتیم و نخواهیم داشت و در این قضیه نیز دستگاه قضائی پیش قدم شده و اقدامات لازم را در این مورد به عمل آورده است.
وی افزود: از زمان تشکیل این پرونده و پیگیریهایی که صورت گرفت در دادسرا برای ۲۸ نفر از متهمان پرونده کیفرخواست صادر شد که همچنان پرونده تعدادی از متهمان در دادسرا مفتوح رسیدگی است پس از ارسال کیفرخواست به دادگاه و برگزاری جلسات متعددی که در دادگاه صورت گرفت همچنین ارجاع پرونده به کارشناس و اعلام نظر کارشناسی در نهایت تعدادی از متهمان مجرم شناخته شدهاند و محکوم شدند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در این پرونده از تعداد ۲۸ نفر متهم ۲۴ متهم محکوم شدند که فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه جز محکومان هستند که مجازاتهایی اعم از حبس تعزیری، مصادره اموال، عواید حاصل از جرم، پرداخت جزای نقدی، رد مال و شلاق برای آنها صادر شده است و چهار نفر از متهمان نیز رای برائت گرفتند، اما به دلیل اینکه رای صادره غیر قطعی بوده و در مرحله بدوی است از ارائه جزئیات خودداری میکنیم. انشاءالله پس از قطعی شدن رای اطلاعرسانی دقیق درباره جزئیات این پرونده به اطلاع عموم خواهد رسید.
بازداشت 3 توهینکننده به شخصیتهای جبهه مقاومت
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اخیراً برخی از شخصیتها و افراد توهینها و ادعاهایی را نسبت به جبهه مقاومت و رهبران و فرماندهان این جبهه داشتند آیا پرونده قضائی در این زمینه تشکیل شده است، گفت: در این خصوص بر اساس بررسیهایی که انجام شده به ۱۶ نفر تذکر و هشدار قانونی لازم داده شده است و سه نفر در این ارتباط احضار و بازداشت شدند.
خلأ قانونی در حوزه اتباع غیرمجاز نداریم
وی در پاسخ به این سؤال درباره اینکه در حوزه قضائی در برخورد با موضوع اتباع غیرمجاز که طبق قانون حضور و ورود آنها به کشور جرم است چه خلأهای قانونی داریم و چه نیازهایی وجود دارد تا بتوانیم از این معضل جلوگیری کنیم، اظهار داشت: کشور ایران در سالهای گذشته تلاش کرده تا نسبت به اتباع کشورهای همسایه که در معرض هجوم و ستم به نوعی جریانهای استکباری قرار گرفته بودند و در زمانی که آمریکاییها در کشور افغانستان حضور داشتند در جنگ ناعادلانهای را با مردم این کشور دنبال میکردند به نوعی کشور ایران پذیرای این اتباع مهاجر شد و تلاش کرد که این مهاجران آواره را به نحو احسن پذیرایی و اسکان دهد و با آنها همدردی به همراهی کند. لذا این حرکت افتخارآفرین ایران نسبت به همسایگانش نباید نادیده گرفته شود و باید متذکر شویم کشور همچنان تلاش کرده هر جایی که امکان کمک به مردم مسلمان منطقه وجود داشته در این راستا وظیفه انسانی و اسلامی خود را انجام دهد.
سخنگوی قوه قضائیه درخصوص اینکه اگر اتباع غیرمجاز وارد کشور میشوند خلأ قانونی داریم یا خیر، بیان داشت: باید بگویم خیر؛ چرا که بر اساس قوانین موجود از جمله قانون مجازات عبور دهندگان اشخاص غیرمجاز از مرزها، قانون گذرنامه، قانون ورود و اقامت اتباع خارجی در ایران که مصوب ۱۳۶۷ است و سایر قوانین و مقرراتی که وجود دارد نشان میدهد در حال حاضر با خلأ قانونی در این حوزه روبهرو نیستیم و امکان ساماندهی و برخورد قانونی لازم و قضائی با اتباع خارجی غیرمجاز وجود دارد.
جهانگیر گفت: نکتهای که باید به آن پرداخته شود ابهاماتی است که در راستای سیاست گذاری و عدم هماهنگی میان دستگاه اجرائی در حال حاضر وجود دارد لذا لازم است که وزارت کشور به عنوان متولی اصلی این مسئله و همچنین سازمان ملی مهاجرت اقدامات انجام شده و برنامههای پیش روی خود را برای مردم تشریح کنند و دستگاه قضائی در چهارچوب قوانین و مقررات آمادگی لازم برای همه گونه همکاری با دولت درخصوص سیاستهای اتخاذی و تدابیر لازم خواهد داشت.
اتهامات 2 خبرنگار امنیتی است؛ نه رسانهای
وی در پاسخ به سؤالی درباره مورد عفو قرار گرفتن برخی از زندانیان از جمله دو خبرنگار خانمها الهه محمدی و نیلوفر حامدی اظهار داشت: متهمین و محکومانی که پرونده آنها واجد شرایط عفو مقام معظم رهبری به عنوان عفو معیاری در سال ۱۴۰۱ در جریان اغتشاشات بود و کسانی که مشمول آن اصل میشدند پروندهشان مختومه شد. اما کسانی که فاقد شرایط لازم عفو بودند، کسانی بودند که در جریان اغتشاشات نبوده بلکه پروندههای مربوط سالهای قبل از اغتشاشات در حوزههای مختلف داشتند از جمله اینکه پروندههای امنیتی داشتند که سیر رسیدگی خود را طی میکرد.
درخصوص افراد یاد شده از جمله دو خبرنگاری که مطرح کردید، پیگیریها نشان میدهد این افراد آن بخشی از پروندهشان که مربوط به اغتشاشات سال ۱۴۰۱ بود مشمول عفو شناخته شده و مورد عفو قرار گرفتند، اما اتهاماتی داشتند که مربوط به قبل از سال ۱۴۰۱ بود که این اتهامات با حوزه خبر ارتباطی نداشته و امنیتی بوده آن پرونده سیر مراحل اجرائی را دنبال و به اجرای احکام ارسال شده است.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: نه تنها هیچگونه حساسیتی نسبت به خبرنگاران نبوده بلکه تاکنون حمایتهای لازم از اصحاب رسانه صورت گرفته است؛ زیرا ما اعتقاد داریم که هرجا اصحاب رسانه و خبرنگاران در جهت تنویر افکار عمومی، حاکمیت را یاری کردند، وظایف نظارتی حاکمیت به درستی انجام شده است.
امیدوارم برخورد با معدود افرادی که تحت پوشش رسانهای و خبرنگاری اقدام به اقدامات مجرمانه میکنند، حرکت عظیمی که برای کمک به جریان رسانهای کشور و حمایت از این جریان صورت میگیرد را تحتالشعاع خود قرار ندهد.