به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,926
بازدید دیروز: 7,460
بازدید هفته: 25,478
بازدید ماه: 18,387
بازدید کل: 25,885,129
افراد آنلاین: 34
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۲ اردیبهشت ۱٤۰٤
Tuesday , 22 April 2025
الثلاثاء ، ۲٤ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
5582 - فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا: سرمایه‌دارها و صهیونیست‌ها در انتخابات آمریکا بسیار اثرگذار هستند ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا:
سرمایه‌دارها و صهیونیست‌ها در انتخابات آمریکا بسیار اثرگذار هستند
  ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

‫فؤاد ایزدی؛ کارشناس میزگرد سیاسی تلویزیون کیست؟‬‎

فؤاد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در دوره تخصصی بررسی و نقد نظام انتخاباتی آمریکا که به همت پژوهشکده شورای نگهبان و با همکاری مؤسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران برگزار شد، در رابطه با لایه‌های حضور در انتخابات آمریکا، با طرح سؤالی اظهار کرد: آیا در آمریکا شورای نگهبان داریم؟ هم بله و هم خیر، چرا بله؛ یکی از اقدامات شورای نگهبان تفسیر قانون اساسی است که در آمریکا دادگاه عالی که منصوب رئیس‌جمهور و مورد تأیید سنا است وجود دارد. چرا خیر؛ در ایران یکی دیگر از کارهای شورای نگهبان احراز صلاحیت است که در آمریکا این مدل طی یک فرآیند طولانی ممکن است رخ بدهد که به وضوح این را در آمریکا نداریم.
وی افزود: تأیید صلاحیت و عدم تأیید صلاحیت در آمریکا طی پنج لایه و در ایران طی یک لایه انجام می‌شود. لایه اول این است که افرادی که مستقل و یا در دیگر احزاب هستند- دموکرات و جمهوری‌خواه نیستند- باید امضا جمع کنند و کار بسیار سختی است.
این استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: بنده زمانی که در آمریکا بودم دیدم که در مقابل فروشگاه‌های زنجیره‌ای امضا جمع می‌کردند. کار بسیار سخت و گسترده‌ای است. لذا این روش یکی از روش‌های رد صلاحیت توسط سیستم آمریکا محسوب می‌شود. نکته دیگر اینکه هر شخص باید در شهر محل مورد نظر از قبل ثبت‌نام کرده باشد و در همان شهر رأی دهد. لذا همین مسئله بر دشواری جمع‌آوری امضا می‌افزاید.
ایزدی با اشاره به لایه دوم تصریح کرد: لایه دوم، احزاب هستند که تشخیص می‌دهند فرد واجد شرایط هست یا خیر؟ چون احزاب خصوصی هستند، لذا خودشان تصمیم می‌گیرند چه کسی از میان آنها به عنوان کاندید ریاست جمهوری نامزد شود.
وی ادامه داد: اگر نامزد مورد نظر از این دو مرحله عبور کرد و این مراحل را رد کرد، در لایه سوم تازه کار شروع می‌شود. جذب پول و افراد در این مرحله کلید انتخاب شدن فرد به عنوان رئیس‌جمهور را رقم می‌زند. یعنی هزینه کردن در انتخابات عامل تأثیرگذاری برای رای‌آوری است. ولی بدون این اقدام، تنها ۶ درصد امکان انتخاب شدن به شما افزوده می‌شود.
به گزارش مهر، این استاد دانشگاه تهران مطرح کرد: چه کسانی پول می‌دهند؟ افراد یک درصدی جامعه، مثل ایلان ماسک یا بیل گیتس در این انتخابات شرکت کردند. ماسک به ترامپ و بیل گیتس به حمایت از هریس تبلیغات کرد.
ایزدی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذار در انتخابات آمریکا، گفت: نقش سرمایه‌دار این‌جا بسیار مهم است، چون آمریکا نظام سرمایه‌داری است. یهود نیز در این مرحله حضور دارد. شبکه صهیونیست‌ها در آمریکا در صورتی که ببینند حزبی درصدی با صهیونیست‌ها همراه نیست بلافاصله حمایت مالی از آن حزب را برمی‌دارند.
وی افزود: لایه چهارم چیزی به نام جریمندرینگ (Gerrymandering) است. یک سیستمی است که مرزهای حوزه انتخابیه ایالات را مشخص می‌کند. قوه مقننه محلی این مرزها را تعیین می‌کند. برخی اوقات که می‌خواهند کاری بکنند تا به نفع خودشان باشد مرزهای حوزه رأی را تغییر می‌دهند. یکی از دلایل دو قطبی در آمریکا هم وجود همین سیستم جریمندرینگ است.
این استاد دانشگاه تهران در پایان با اشاره به لایه پنجم عنوان کرد: لایه پنجم تکرار لایه سوم است. افرادی که می‌خواهند به واشنگتن برسند باید دو بار از سرمایه‌داران استفاده کنند. یک بار جذب سرمایه‌گذار برای تأیید شدن توسط حزب و یک بار در سطح کلی و برای تبلیغات رسانه‌ای. لذا کسی که این پنج لایه را رد کند موفق است.