به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,493
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 48,409
بازدید ماه: 121,324
بازدید کل: 24,821,455
افراد آنلاین: 77
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
5614 - سوخت نیروگاه‌ها چرا تأمین نشد؟ ضرورت پاسخگویی وزرای نفت و نیرو ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
سوخت نیروگاه‌ها چرا تأمین نشد؟
ضرورت پاسخگویی وزرای نفت و نیرو 
۱۴۰۳/۰۸/۲۱

‫چرا هشدارها جدی گرفته نشد؟ | سیاست روز‬‎

به گزارش خبرنگار کیهان، برای نخستین بار به دستور دولت خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در بخش خانگی، در میانه پاییز اعمال شده است. از سوی مسئولان دولتی، این‌طور ادعا شد که سلامت مردم از تولید برق با مازوت و آلودگی هوای ناشی از آن مهم‌تر است؛ بنابراین سه نیروگاه تولید برق با مازوت دست از کار می‌کشند و درعوض خاموشی‌های روزانه دو ساعته در کل کشور اجرائی می‌شود.
اما خیلی زود مشخص شد که این توجه به سلامت مردم، ربط زیادی به اعمال خاموشی‌های سراسری نداشته و علت اصلی خاموشی پاییزه دلیل دیگری دارد.
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی علت تصمیم دولت برای قطعی برق را کاهش ذخایر گازوئیل و نفت‌کوره نیروگاه‌ها و افزایش ناترازی گاز اعلام کرده است.
 آدرس غلط و تکالیف بر زمین مانده
«مالک شریعتی» عضو کمیسیون انرژی مجلس هم ضمن اشاره به «قطعی برق»، گفت: اعلام جدول خاموشی به بهانه حذف مازوت و کاهش آلودگی آدرس غلطی است که دولت می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، او توضیح داد: اگر مازوت هم می‌سوزاندند باز ما خاموشی داشتیم. علتش این است که تکالیف درخصوص ذخیره‌سازی، تکالیف افزایش راندمان نیروگاه‌ها و تکالیف درخصوص کیفی‌سازی سوخت پالایشگاه‌ها انجام نشده است.
عضو کمیسیون انرژی عنوان کرد: حذف مازوت و قطعی برق باعث ایجاد مشکلات برای مردم است. این‌که ما یک مشکل را با مشکل دیگر جایگزین کنیم راه‌حل مناسب نیست.
 هشدارهایی که شنیده نشد
در این زمینه، حسینعلی حاجی‌دلیگانی عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس نیز در روز 31 شهریور امسال نسبت به خالی‌شدن ذخایر سوخت نیروگاه‌ها هشدار داده و گفته بود که نسبت به عدم ذخیره‌سازی مناسب سوخت مایع در بخش نیروگاهی به وزارت نفت هشدار دادیم و دو وزارتخانه نیرو و نفت موظف شدند تا در زمینه تأمین منابع ذخیره سوخت مایع برای نیروگاه‌ها اقدام عاجل و جدی صورت دهند.
همچنین عبدالحسین همتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: راه‌هایی برای کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها وجود داشت و دولت می‌توانست درصد گوگرد مازوت را کم کند. روش‌های مختلفی وجود دارد، شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه می‌توانند کمک کنند، اما متأسفانه دولت با قطعی برق، صورت‌مسئله را پاک ‌کرده است.
وی ادامه داد: البته به نظرم دولت کار درستی نکرده و باید تدابیری برای میزان ذخایر سوخت نیروگاه‌ها می‌اندیشید، به‌طوری که ما از حدود 3 ماه پیش هشدارهای لازم را در زمینه ذخیره سوخت نیروگاه‌ها به دولت داده بودیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مشکل قطعی برق و ناترازی‌ها فراتر از این‌هاست، اظهار کرد: شاید اگر مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها هم متوقف نشده بود، باز هم قطعی برق را با تأخیر مثلا یک‌ماهه شاهد بودیم، زیرا مصرف گاز خانگی در فصل سرد بیشتر است و عواملی دست‌به‌دست هم داده که نتوانند سوخت نیروگاه‌ها را تأمین کنند.
 خاموشی نتیجه تامین نشدن سوخت
به گزارش اقتصاد معاصر، به گواه آمار از زمانی که دولت چهاردهم بر مسند نشسته، سرعت رشد ذخایر نیروگاهی منفی شده است. به طوری که متوسط روزانه پر شدن و تخلیه مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور، مهر و آبان به ترتیب منفی پنج، منفی پنج و 9 دهم و منفی ۲۱ میلیون لیتر در روز بوده است.
این وضعیت سبب شده که تا هفته اول آبان‌ماه، میزان ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افت کند. به طوری که در هفته اول آبان سال گذشته، این عدد برابر با ۷۷ درصد بود و در مدت مشابه امسال به 41 و دو دهم درصد کاهش یافته است.
همچنین طبق آمار، بیش از ۸۰ درصد از ذخایر گازوئیل این نیروگاه‌ها تمام شده و این موضوع می‌تواند وضعیت تولید برق را به خطر بیندازد. از همین‌رو، این وضعیت می‌تواند موجب خاموشی در ۱۰ هزار و 500 مگاوات از ظرفیت برق کشور شود.
مسئولان پاسخگو باشند
این گزارش می‌افزاید اینکه دولت اعلام می‌کند در ابتدای شهریورماه، ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته، کاهش قابل توجهی داشته، نکته‌ای درست است اما اینکه با وجود رشد نسبی تخصیص گازوئیل و مازوت به نیروگاه‌ها از ابتدای شهریورماه تا میانه آبان، چرا وزارت نفت و وزارت نیرو پیش‌بینی واقعی نسبت به نیاز نیروگاه‌ها در ایام سرد امسال و میزان عقب‌ماندگی نداشته‌اند که با تصمیمات متمرکزتر بتوانند گازوئیل مورد نیاز نیروگاه‌ها را در فاصله دو ماه‌ و نیم گذشته تامین کنند، سؤال مهمی بوده که تاکنون بی‌پاسخ مانده است.
به‌ نظر می‌رسد نمایندگان مجلس نیز از این مهم غافل بوده‌اند و وظایف نظارتی خود را در این مدت، به‌ خوبی انجام نداده‌اند و صرفا به چند هشدار بسنده کرده‌اند.
جا دارد کمیسیون انرژی مجلس، از وزرای نفت و نیرو بخواهد تا به این سؤال مهم پاسخ داده شود که «چرا با وجود مشخص بودن چالش کسری مخازن ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها از ابتدای دولت، تدبیری برای حل این مشکل نشده و اکنون مجبور به اعمال خاموشی در بخش خانگی شده‌ایم؟»