5616 - قالیباف در گفتوگوی تلفنی با نبیه بری: جمهوری اسلامی ایران به روند آتشبس در غزه و لبنان کمک میکند۱۴۰۳/۰۸/۲۱
قالیباف در گفتوگوی تلفنی با نبیه بری:
جمهوری اسلامی ایران به روند آتشبس در غزه و لبنان کمک میکند
۱۴۰۳/۰۸/۲۱
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی و نبیه بری، رئیسمجلس لبنان روز گذشته (۲۱ آبان ماه) به منظور تبادل نظر درخصوص آخرین وضعیت لبنان بهصورت تلفنی گفتوگو کردند.
رئیسمجلس شورای اسلامی در ابتدای این گفتوگوی تلفنی ضمن تقدیر از میهماننوازی همتای لبنانی خود در سفر اخیر خود به بیروت، گفت: بعد از پایان سفرم به لبنان عازم ژنو شدم و سعی کردم مسائل لبنان را در یکصد و چهل و نهمین مجمع پارلمانی اتحادیه بینالمجالس جهانی IPU مطرح و پیگیری کنم. در همین راستا خطاب به همه کشورهای حاضر در این مجمع شرایط لبنان را تبیین کردم.
قالیباف بیان کرد: به محض بازگشت به ایران نیز پیگیر کمکهای انساندوستانه و انجام پشتیبانیهای لازم از لبنان بودم.
وی افزود: در ایران رهبری معظم انقلاب، مردم، دولت و مجلس از لبنان حمایت میکنند. امروز محور شما هستید و در صحنه سیاسی لبنان در مرکز گفتوگوهای مربوط به آتشبس و رسیدگی به جنگزدهها قرار دارید، از این رو محور مقاومت و ما از جنابعالی حمایت سیاسی و هرگونه حمایت دیگری که لازم باشد به عمل میآوریم.
قالیباف با بیان اینکه برای موفقیت لبنان دعا میکنیم، گفت: بر اساس توافقاتی که در زمان شهید سیدحسن نصرالله نیز صورت گرفته بود، کمک میکنیم تا روند آتشبس پیش برود.
با اتکا به قدرت ایمان و توانمندی بر دشمن پیروز میشویم
نبیه بری، رئیسمجلس لبنان نیز در این تماس تلفنی ضمن تشکر از تماس و اهتمام قالیباف نسبت به مسائل لبنان، بیان کرد: اهتمامی که در سفرتان به لبنان داشتید را در ژنو هم شاهد بودیم. مطمئناً هر جا که حضور داشته باشید این اهتمام را دارید.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز لبنان بسیار حساس است، افزود: دشمن صهیونیستی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار لبنانی را آواره کرده و درصدد حذف کامل بخشهایی از روستاها و شهرکهای جنوب لبنان از روی نقشه است. صهیونیستها در حال ارتکاب جنایاتی شبیه غزه، در جنوب لبنان یعنی ضاحیه جنوبی بیروت و منطقه بقاع هستند.
نبیه بری ادامه داد: اگر بخواهم به اختصار شرایط لبنان را تشریح کنم؛ باید بگویم همان کاری که در غزه کردند را در لبنان تکرار میکنند؛ البته این اقدام باعث نمیشود که مقاومت به ایستادگی و مبارزه خود ادامه ندهد.
رئیسمجلس لبنان گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی به صورت مداوم در حال قتل و کشتار هستند و خانوادههایی را در جریان این حملات به طور کامل از بین بردهاند. در شرایط حاضر بار سنگین آوارگی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به ما تحمیل شده است. در این شرایط با اتکا به قدرت ایمان و توانمندیهایمان انشاءالله بر دشمن پیروز میشویم.
رفیعی: درصدی از عوارض آزادراهها برای مدیریت پسماند تخصیص مییابد
خبر دیگر اینکه، سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، با اشاره به جزئیات جلسه این کمیسیون، اظهار کرد: در این جلسه بودجه مربوط به حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست که در تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کشور آمده است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۳۵۰ پیشنهاد برای این بخش از بودجه ثبت شده بود، کمیسیون تصمیم گرفت ۲۰۰ پیشنهاد را به صورت منقح شده مورد بررسی قرار دهد و در نهایت نیز ۵ پیشنهاد اساسی، اولویتدار و مهم در چهار محور کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ جهت بررسی ارائه شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تاکید کرد: یکی از مهمترین محورهایی که در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت، لزوم تبعیت مصوبات لایحه بودجه از برنامه هفتم پیشرفت کشور بود و بر این اساس تاکید بر این بود که مصوبات بودجهای کمیسیون در هر چهار بخش کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست ذیل برنامه هفتم تعریف شود.
به گزارش مهر، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از اتمام جلسه کمیسیون، جلسه کمیته محیط زیست برگزار شد که در آن جلسه هم پنج موضوع اولویتدار در حوزه محیط زیست را که ذیل برنامه هفتم تعریف میشدند، مورد بررسی قرار دادیم و به تصویب رسید.
رفیعی توضیح داد: یکی از مهمترین موضوعات، مربوط به بحث مدیریت پسماند استانهای شمالی بود که در برنامه هفتم نیز برای پسماند تکالیفی را داریم، منتها استانهای شمالی با توجه به وضعیتی که در حال حاضر با آن مواجه هستند، لازم است در بودجه حتماً ردیف خوبی را داشته باشند که مقرر شد درصدی از محل عوارض آزادراهی و بزرگراهی برای مدیریت پسماند در استانهای شمالی تخصیص داده شود.
یوسفی: میزان افزایش حقوق سال آینده ۴۰ درصد شود
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با مهر، با تاکید بر اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ یکسری ابهامات دارد، اظهار کرد: نگرانی بنده آن است که سفره مردم در سال آینده کوچکتر شود و تورم افزایش شدید پیدا کند.
وی بیان کرد: الان مردم با قیمت گزاف خودرو خریداری میکنند و آیا آنان مقصر هستند که میزان مصرف یک خودروی نو در ۱۰۰ کیلومتر، ۱۰ تا ۱۲ لیتر است یا مصرف کامیون ۳۰ تا ۳۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است؟ آیا مردم باید هزینه سوءمدیریت مافیای خودرو را دهند؟
همراهی مجلس با دولت
یوسفی همچنین با بیان اینکه مجلس با کلیات لایحه بودجه سال آینده موافقت کرد تا با دولت همراهی کند اما درباره جزئیات آن حرف داریم، گفت: نکته بعدی درباره لایحه بودجه سال آتی مربوط به افزایش حقوقها به میزان ۲۰ درصد است، در حالی که تورم به گفته نهادهای رسمی کشور حدود ۳۵ درصد و حتی در بازار بیش از ۴۰ درصد است. وی ادامه داد: با این شرایط یعنی سال آینده ۴۰ درصد به هزینههای مردم اضافه میشود و در مقابل، افزایش حقوق آنان فقط ۲۰ درصد است و به این معناست که عملاً نه تنها افزایش حقوق اتفاق نمیافتد، بلکه ۲۰ درصد سطح خرید مردم کاهش مییابد.
لزوم تناسب حقوق با تورم
در همین راستا، یوسفی تاکید کرد: امروز ما به صراحت میگوئیم که موافق افزایش حقوق بازنشستگان، کارمندان، کارگران بر اساس میزان تورم هستیم. دولت حقوقها را برای سال آینده ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش دهد و ما در مجلس با افتخار به آن رأی میدهیم.
وی در واکنش به این سؤال که گویا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ دولت تدابیری اتخاذ کرده است تا از خانوارهای پرجمعیتتر حمایت بیشتری شود، به این صورت که ضریب افزایش حقوق ۲۰ درصد است، اما «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در افزایش حقوقها اثر دارد و با توجه به افزایش عائلهمندی افراد، این ضریب بر احکام پرسنلی کارکنان دولت اثر میگذارد، گفت: حق عائلهمندی موضوع جدیدی نیست و همواره به این صورت بوده که کسی که تعداد بیشتری فرزند دارد، از فردی که تعداد فرزند کمتری دارد، حق عائلهمندی بیشتری دریافت میکند و دولت این کار را به عنوان افزایش حقوق در نظر گرفته است؟ این کار بازی با الفاظ است.
دولت در لایحه بودجه ارز اختصاص یافته به کالاهای اساسی و دارو را کاهش داده است
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش ارز اختصاص یافته به کالاهای اساسی و دارو در لایحه بودجه سال آینده کشور، اظهار کرد: وقتی دولت ارز اختصاص یافته به کالاهای اساسی و دارو را کاهش داده، چگونه میخواهد این موضوع را جبران کند؟ آیا با این کار قرار است داروهای خاص و کالاهای اساسی گران شود؟ دولت باید در این زمینه شفافسازی کند.
پور دهقان: اجرای نصف و نیمه قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان قابل پذیرش نیست
در راستای همسانسازی حقوق بازنشستگان، مصطفی پوردهقان، نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با مهر گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور، باید ۴۰ درصد قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ اجرائی شود.
وی متذکر شد: مجلس شورای اسلامی منابع لازم برای اجرای این قانون را در بودجه پیشبینی کرده و دولت مکلف است نسبت به عملیاتی کردن این قانون اقدام کند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهان اجرای کامل و دقیق قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند و اجازه نمیدهند کسی حرف از توقف اجرای این قانون یا اجرای نصف و نیمه آن بزند و این موضوع برای مجلس قابل پذیرش نیست.
وی درباره علت عدم اجرای کامل قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان، ادامه داد: برخی از دولتمردان میگویند که دولت صرفاً ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع و آن هم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان دولتی در اختیار دارد و باید برای همسانسازی مابقی بازنشستگان، اوراق قرضه منتشر کند؛ این مسئله دیگر هنر دولت است که چگونه میخواهد برای اجرای کامل همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین مالی کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان را تصویب و شورای نگهبان هم آن را تأیید کرد و این موضوع الان قانون است. در این شرایط، اگر سازمان برنامه و بودجه بگوید که اجرای این قانون در اولویتش نیست، ما قطعاً برخورد میکنیم. دولت باید منابع مالی لازم برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان را در نظر گیرد.
بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از پژوهشگاه فضائی ایران
خبر دیگر اینکه، علی کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از پژوهشگاه فضائی ایران، گفت: این بازدید با هدف بررسی اطلاعات، تصاویر و دادههای ماهواره خیام در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بود.
وی توضیح داد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک با دو هدف ساماندهی خدمات حوزه زمین و پیشگیری از تخلفات از سال ۱۴۰۱ در دستور کار اجرا قرار گرفته است و یکی از پیش نیازهای اصلی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در حوزه نظارت دقیق بر عملکرد دستگاههای مسئول و متولی زمین و مدیریت آن، نیاز مبرم به تصاویر و نقشههای پوششی در کل کشور است.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از طرفی به دلیل زمانبر و هزینه بر بودن تصویربرداری و تهیه نقشه در کشور، یکی از راههای پیش رو که بتواند در ارائه تصاویر با دقت مناسب و با صرفهجویی زمان که همچنان نیاز سامانه را هم برآورده کند، استفاده از عکسها و تصاویر ماهواره خیام است.
کشوری ادامه داد: در همین خصوص و با دعوت رئیس سازمان فضائی ایران، اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به همراه کارشناسان جلسه بازدیدی در محل پژوهشگاه فضائی ایران حضور یافتند و جلسهای برگزار شد که در این جلسه، توضیحاتی راجع به اقدامات و پیشرفتهای کشور در حوزه صنعت فضائی کشور و خدمات رسانی به دستگاههای دولتی، عمومی و بخش خصوصی ارائه شد.
وی اظهار کرد: موضوع بهکارگیری اطلاعات و دادههای ماهواره خیام در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در پایان مقرر شد جلسهای با حضور دستگاههای بهرهبردار سامانه یا همان سازمان منابع طبیعی و همچنین سازمان فناوری اطلاعات به عنوان مجری طرح، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان امور اراضی در محل کمیسیون اصل ۹۰ برگزار شود تا موضوع بهرهگیری از تصاویر ماهواره خیام در دستور کار دستگاههای مسئول قرار بگیرد.