عراقچی در گفتوگو با شبکه المیادین اظهار داشت: به نظر من منطقه با تهدیدهای جدی از سوی رژیم صهیونیستی روبهرو است و این رژیم از انجام هیچ جنایتی دریغ نمیکند.
وی گفت: بسیار طبیعی است که کشورهای منطقه از احتمال تکرار جنایتهایی که در نوار غزه و دیگر مناطق در جریان است، احساس خطر کنند.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی قطعی است اما چگونگی و زمان آن بستگی به شرایط مناسب دارد.
عراقچی تصریح کرد: در پاسخ نه تاخیر و نه عجله میکنیم و عملیات وعده صادق ۳ انجام خواهد شد.
وزیر امور خارجه ایران، گفت: حمله به تاسیسات هستهای ایران یک اشتباه بزرگ و موضع ما در این باره روشن و ثابت است، اگر رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای ما حمله کند، مقابله به مثل میکنیم و گمان نمیکنم که دست به چنین اقدام جنونآمیزی بزند.
عراقچی ادامه داد: این رژیم فکر میکند که میتواند از طریق هدف قرار دادن رهبران و فرماندهان مقاومت در منطقه، فرهنگ و اندیشه مقاومت را از بین ببرد.
وی افزود: تهران نقش بزرگی در ایجاد و تقویت فرهنگ مقاومت دارد و به همین خاطر رژیم صهیونیستی، آن را دشمن اصلی خود در منطقه بهشمار میآورد.
سفر من به بیروت در زمان بسیار حساسی انجام شد
عراقچی گفت: سفر من به بیروت در زمان بسیار حساسی انجام شد و هدف اصلی آن نیز اعلام ایستادگی ما در کنار مقاومت و پشتیبانی کامل از مقاومت بود.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه صحبتهایی که درباره تنها گذاشتن حزبالله توسط ایران شنیده میشود، تلاشهایی در چارچوب جنگ روانی و تبلیغاتی غربیها است، تصریح کرد: در این شرایط، مقاومت را تنها نمیگذاریم و با هر شیوه و ابزار ممکن از آن پشتیبانی میکنیم.
عراقچی گفت: مقاومت اسلامی لبنان یک وجود مستقل و دارای پایگاه بزرگ و وسیع اجتماعی است و ما فقط آن را حمایت و پشتیبانی میکنیم.
وی افزود: حزبالله حضور فعال در میدانهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی لبنان دارد و این واقعیتی انکارناپذیر است.
عراقچی تاکید کرد: ما اطمینان داریم که حزبالله به جایگاهی والا و بالاتر از آنچه که داشت در لبنان و منطقه دست خواهید یافت.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه با بیان اینکه آمریکا در حال انجام تحرکات و اقداماتی در منطقه با هدف برقراری آتشبس است، افزود: فرستاده آمریکا، مذاکراتی جدی و اساسی با نبیهبری رئیس پارلمان لبنان انجام داد.
عراقچی گفت: آمریکا دیدگاه طرف لبنانی را دریافت کرده است و باید منتظر ماند آیا این دیدگاهها مورد موافقت قرار میگیرد یا خیر؟
وی افزود: این مذاکرات توسط دولت لبنان و نبیه بری انجام میشود و امیدواریم به آتشبس منجر شود.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: ما هیچ مخالفتی با برقراری آتشبس در لبنان و نوار غزه نداریم و از هر تصمیمی که در این باره گرفته شود حمایت میکنیم.
وی افزود: در حال حاضر تلاشهای فشردهای برای برقراری آتشبس در نوار غزه در جریان است اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
عراقچی گفت: رژیم صهیونیستی در برقراری آتشبس در نوار غزه جدی نیست زیرا آن به معنای شکست و ناکامی کابینه این رژیم است اما امیدواریم که تلاشها و فشارهای بینالمللی برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به پذیرش آتشبس و توقف جنایتها در نوار غزه به نتیجه برسد.
وی افزود: برقراری آتشبس در نوار غزه در کنار جلوگیری از گسترش دامنه جنگ، از مهمترین موضوعاتی بود که با وزیر خارجه قطر بحث کردیم.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه ما با دوستان خود در حماس و رهبران سیاسی آن تماس مستمر داریم، گفت: وزیر خارجه قطر تاکید کرد که تصمیمی برای بستن دفاتر حماس در دوحه گرفته نشده و همه آنچه در این باره مطرح شده، شایعه است.
عراقچی تاکید کرد: شایعه تعطیلی دفاتر حماس در دوحه با هدف فشار بر رهبران سیاسی حماس و دولت قطر انجام میشود.
وی در ادامه به تلاشهای نیروهای مقاومت اشاره و تصریح کرد: تردیدی ندارم که این درگیریها با پیروزی مقاومت به پایان میرسد. مقاومت پیروز از این جنگ خارج خواهد شد و این رژیم منزوی و طرد شده است و کشورهای منطقه به اشتباه بودن عادیسازی روابط با آن پی بردهاند.
روابط ما با ریاض در وضعیت بسیار مناسبی است
عراقچی در ادامه همچنین با اشاره به روابط جمهوری اسلامی ایران با عربستان، گفت: روابط ما با ریاض در وضعیت بسیار مناسبی است و این روابط بر اساس اعتماد متقابل و همکاری مشترک است.
وزیر امور خارجه ایران افزود: ما با عربستان دیدگاهها و مواضع همسانی نسبت به تحولات منطقه داریم و روابط ما در مسیر صحیح قرار دارد.
عراقچی همچنین با بیان اینکه بهبود روابط ما با عربستان تاثیر مثبتی بر روابط ما با دیگر کشورهای عربی داشته است، ادامه داد: همچنین روابط ما با بحرین بهبود یافته است و تصمیم به از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور گرفتیم.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه با اشاره به اینکه اکنون هیچ کانال ارتباطی با دولت جدید آمریکا نداریم، گفت: در صورت نیاز از طریق سفارت سوئیس در تهران با دولت کنونی آمریکا تماس برقرار میکنیم.
وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون پرونده هستهای ایران نسبت به گذشته با پیچیدگیهای بزرگ روبهرو است، افزود: ضرورتی برای نشستن بر سر میز مذاکرات با کشورهای ۱+۵ نمیبینم زیرا خیلی چیزها تغییر کرده است.
عراقچی گفت: اگر دولت جدید آمریکا بخواهد سیاست فشار حداکثری و سیاستهای خصمانه را درپیش بگیرد، موضع ما در این باره روشن است.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه به سفر رافائل گروسی به ایران اشاره کرد و گفت: سفر رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران یک سفر سیاسی بود و تلاش کردیم که زمینه تفاهم مشترک برای همکاری و حل و فصل مشکلات موجود ایجاد کنیم و از طریق گفتوگو و مذاکره برای آن راهحلی بیابیم.
وی افزود: تروئیکای اروپایی منتظر بازگشت گروسی نماندند و پیشنویس قطعنامه خود را به شورای حکام تحویل دادند.
عراقچی تاکید کرد: اما اراده واقعی ما همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است اما اقدامات اروپاییها خلاف این رویکرد است.
وی با بیان اینکه پیشتر به کشورهای اروپایی هشدار دادیم که به چنین اقدامات سیاسی پاسخ مناسبی میدهیم، افزود: اروپاییها بهخوبی میدانند که چنین فشارهایی نمیتواند ما را از همکاری مثبت با آژانس باز دارد.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: راه درست برای حل و فصل اختلافات، مذاکرات سازنده است.
تخت روانچی:
تهران و ریاض به دنبال صلح در منطقه هستند
مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت که ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح و آرامش پایدار در منطقه رو به رشد و باثبات هستند و این امر نیازمند همکاری دوجانبه منطقهای و تقویت آن و کاهش تهدیدات کنونی است.
وی در حاشیه سفرش به عربستان و دیدار با مسئولان این کشور تاکید کرد که اقدامات ایران و عربستان نمونه موفق همکاری دوجانبه و چندجانبه بینالمللی در چارچوب توسعه، صلح و برقراری امنیت منطقه و جهان است.
تخت روانچی همچنین بر تداوم گسترش همکاری میان دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و کنسولی بر اساس مشترکات تاریخی و فرهنگی و اصل حسن همجواری تاکید کرد.
اخیرا بر اساس بیانیهای که وزارت خارجه عربستان در پی برگزاری دومین نشست کمیته مشترک سه جانبه عربستان، چین و ایران برای پیگیری توافق پکن در ریاض منتشر کرد، ریاض و تهران از نقش مثبت و مداوم جمهوری چین و اهمیت آن در اجرای توافق پکن استقبال کردند.
معاون وزیر خارجه ایران خاطرنشان کرد: دو طرف به تبادل دیدگاههای مختلف در راستای شروع جدی و عملی برای همکاری مشترک پرداختند و نشست سه جانبه کمیته مشترک در ریاض فرصت ارزشمندی برای برقراری روابط مداوم و مثبت میان ایران، عربستان و چین فراهم کرد.
وی گفت که فضای نشستها دوستانه و شفاف بود و سه کشور به تبادل آرا مختلف و موضوعات مشترک پرداختند بر تداوم این روند مثبت تاکید کردند.
تخت روانچی خاطرنشان کرد که هیئت ایرانی دیدارهای مثبت و دوستانهای با طرفهای عربستانی و چینی داشت و در این دیدارها به مسئله تقویت همکاری دوجانبه و سه جانبه و بررسی روابط در طول سال گذشته پرداخته شد.
مجید تختروانچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه اخیرا در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در سفر به عربستان، ملاقات خیلی سازنده و پرثمری با همتای خود ولید الخریجی داشتم که در آن موضوعات مختلف مورد علاقه در سطوح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مورد بحث قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: ایران و عربستان سعودی دو کشور برادر و همسایه با اشتراکات فراوان هستند و روابط نزدیک آنها در خدمت منافع کل منطقه خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مجید تخت روانچی که در صدر هیئتی به ریاض سفر کرده بود
روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ با ولید الخریجی قائممقام وزیر خارجه سعودی دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار مناسبات دوجانبه، راههای تقویت و گسترش روابط در زمینههای مختلف و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
در نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل
ایران اتهامات ضدایرانی آمریکا و انگلیس درباره منطقه و اوکراین را رد کرد
امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نامهای به باربارا وودوارد رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس در نشست شورای امنیت علیه ایران گفت: «ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نمیتوانند خود را در حالی که زمینهساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت
بیقید و شرط آنها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیریها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تضعیف میکند.»
به گزارش ایرنا، سفیر ایران در سازمان ملل همچنین با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، تاکید کرد: موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.
متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به خانم باربارا وودوارد سفیر و نماینده انگلستان و رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون اتهامات ایالات متحده آمریکا و انگلستان به شرح زیر است:
مکاتبه حاضر در پاسخ به اتهامات بیاساس مطرحشده توسط نمایندگان ایالات متحده آمریکا و بریتانیا در جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد مورخ ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین» ارسال میگردد. در این نشست، نماینده ایالات متحده آمریکا با هماهنگی رژیم اسرائیل، تلاش ناامیدانهای کرد تا با متهم کردن ایران به بیثباتسازی منطقه به منظور پیشبرد دستور کار سیاسی خود، مسئولیت همدستی مشترک آنها در جنگ نسلکشی جاری اسرائیل در غزه و جنایات جنگی این رژیم در لبنان را منحرف سازد. این اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه رد میشود.
ایالات متحده آمریکا از طریق حمایتهای بیقید و شرط سیاسی، نظامی و مالی خود از رژیم اسرائیل، مسئولیت مستقیم بیثباتی منطقه و جنایات ارتکابی علیه غیرنظامیان در غزه، کرانه باختری و لبنان را برعهده دارد.
این حقیقت غیرقابل انکار است که کشتار غیرنظامیان، ویرانی و تخریب زیرساختها در غزه و لبنان با تسلیحات ساخت آمریکا و حمایتهای بیدریغ آن در حالی به وقوع میپیوندد که وتوهای مکرر ایالات متحده علیه قطعنامههای آتشبس در شورای امنیت، رژیم اسرائیل را از پاسخگویی مصون نگه داشته است.
ایالات متحده آمریکا به جای ترویج صلح و امنیت، شورای امنیت را فلج کرده و به رژیم اسرائیل مجوز داده تا تجاوزات و کشتار خود را با توجیه دفاع از خود و با مصونیت کامل ادامه دهد؛ این مهم در وتوی قطعنامه آتشبس که توسط ایالات متحده اخیراً صورت پذیرفت، نمایان است.
به همین ترتیب، ما اتهامات بیاساس مطرحشده توسط وزیر امور خارجه بریتانیا در این جلسه، که ایران را به بیثباتسازی منطقه متهم کرده است، قاطعانه رد میکنیم. این ادعاهای بیپایه تلاشی آشکار برای پنهان کردن نقش تاریخی و مستمر بریتانیا در ایجاد بیثباتی و آشوب در منطقه است. تحمیل استعماری بریتانیا در دوران قیمومت فلسطین، همراه با مهندسی سیاسی حسابشدهای که با هدف محروم کردن مردم فلسطین از حقوق خود انجام شد، پایهگذار بیعدالتیها و قساوتهایی است که امروز شاهد آن هستیم.
بریتانیا نقش محوری در تأسیس رژیم غاصب اسرائیل ایفا کرد و مستقیماً در آوارگی، رنج و سرکوب مردم فلسطین همدست است. میراث تفرقه و سلب مالکیت همچنان ادامه دارد و با حمایت بریتانیا از نقضهای رژیم اسرائیل علیه حقوق بینالملل و تأمین مداوم تسلیحات پیشرفته برای این رژیم، تشدید
شده است.
بنابراین، ایالات متحده و بریتانیا نمیتوانند خود را در حالی که زمینهساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت بیقید و شرط آنها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیریها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تضعیف میکند.
همچنین اتهامات مشابه مطروحه توسط نمایندگان این دو کشور علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، که در همان روز و در جلسه علنی شورای امنیت ذیل دستور کار «حفظ صلح و امنیت بینالمللی در اوکراین» مطرح شد، قاطعانه رد مینماید. موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.
موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.