به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,702
بازدید دیروز: 5,442
بازدید هفته: 35,057
بازدید ماه: 111,782
بازدید کل: 25,098,700
افراد آنلاین: 26
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱٤ دی ۱٤۰۳
Friday , 3 January 2025
الجمعة ، ۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
5836 - عراقچی در بدو ورود به پکن: هدف از سفر به چین، هماهنگی بیشتر در مقابله با چالش‌ها است ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
عراقچی در بدو ورود به پکن:
هدف از سفر به چین، هماهنگی بیشتر در مقابله با چالش‌ها است
۱۴۰۳/۱۰/۰۷

‫اظهارات عراقچی در بدو ورود به پکن/ تشریح اهداف از سفر به چین - خبرآنلاین‬‎

سیدعباس عراقچی، در بدو ورود به پکن، پایتخت چین در جمع خبرنگاران درباره اهداف مورد پیگیری در این سفر گفت: هدف اصلی از این سفر رایزنی و مشورت‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است. ما در طول سال‌های گذشته همواره مشورت‌های نزدیک در همه موضوعات منطقه و بین‌المللی با چین داشتیم. در حال حاضر با شرایط حساسی روبه رو هستیم. هم در سطح منطقه‌ای و هم در سطح بین‌المللی التهاب و مسائل مختلفی در جریان است.
وزیر خارجه در ادامه با اشاره به اینکه در سال جدید میلادی، پرونده برنامه هسته‌ای و به تبع آن تلاش برای رفع تحریم با وضعیت جدیدی مواجه خواهد شد، گفت: در این زمینه نیاز به مشورت‌های بیشتر با چین وجود دارد. روابط دو جانبه دو کشور با هم خوب بوده و همچنان هم هست و طبیعی است که باید همفکری‌های خود را درباره موضوعات مختلف ادامه بدهیم.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه با تاکید بر اینکه این سفر در زمان مناسبی صورت می‌گیرد گفت: دعوت دوستان چینی ما هم برای همین بازه زمانی بود که در ابتدای سال جدید میلادی، مشورت‌های دوجانبه‌ای میان دو کشور صورت بگیرد و دو طرف برای رویارویی با چالش‌هایی که در سال جدید میلادی با آن روبه‌رو خواهیم شد، آماده‌ باشند. طبیعی است که با چالش‌هایی در سطح منطقه، بین‌الملل و همچنین در حوزه شورای امنیت روبه رو باشیم و لازم است که هماهنگی‌های بیشتری میان دو کشور صورت بگیرد.
عراقچی در نشریه «پیپلز دیلی» چین: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود
عراقچی، وزیر خارجه همزمان با سفر به پکن یادداشتی را در نشریه «پیپلز دیلی»، یکی از معتبرترین نشریه‌های چین، منتشر کرد، وی در این یادداشت اظهار داشت: مایه مباهات است که در آستانه عید بهاره چینی فرصت پیدا می‌کنم که برای رایزنی با دوست عزیزم جناب آقای «وانگ ایی» به پکن سفر کنم. شاعر کهن چین «یه یونگ» در توصیف عید بهاره چه زیبا سروده است «باد و یخبندان در آسمان و زمین از بین رفته و هوا در جهان هماهنگ است. سال‌های جدید به تقویم اضافه می‌شود و بهار، کوه‌ها و رودخانه‌های قدیمی را پر می‌کند». سفر من برای دیدار با دوستان قدیمی پس از ملاقات موفقیت‌آمیز رؤسای‌جمهور در قازان در حاشیه اولین حضور رسمی ج.ا. ایران به عنوان عضو اصلی بریکس در حالی صورت می‌پذیرد که در موقعیتی مهم و تاریخی در تحولات جهانی و منطقه‌ای، مسیر همکاری‌های عملگرایانه دو کشور با توافق سران فراخ‌تر از پیش شده است.
وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: از آخرین باری که در سال ۲۰۱۹ به پکن آمدم تقریبا ۵ سال می‌گذرد، آن زمان، برای شرکت در «نشست مشورتی مشترک در مورد برجام» به چین آدم و گفت‌وگوهای خوبی با دوستان چینی داشتم؛ مسئولانه تلاش کردیم تا طرف‌های مقابل را برای بازگشت به برجام و پایبندی به تعهدات ترغیب کنیم. ما با رویکردی مسئولانه و عملگرایانه نشان دادیم که موضوعات هسته‌ای، بخش جدایی‌ناپذیری از همکاری‌های راهبردی دو کشور است و آنچه یک توافق را ماندگار می‌کند، «مسئولانه رفتار کردن» و «پایبندی به تعهدات» است و با ایران به عنوان بازیگر مهم منطقه باید با احترام و به‌صورت برابر گفت‌وگو نمود. 
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: موفقیت چین به عنوان «یک کشور در حال توسعه» روزنه‌های امید فراوانی را برای دیگر کشورهای در حال توسعه می‌گشاید که در سایه وفاق و همدلی و همکاری می‌توانند بر سخت‌ترین مشکلات فائق آیند؛ ساخت جامعه بشری با آینده مشترک به عنوان شعار اصولی رئیس‌جمهور «شی جین پینگ» روندی تاریخی برای جامعه جهانی با آینده مشترک به وجود آورده و اعتقاد دارم با ابتکار رئیس‌جمهور پزشکیان همخوانی و هماهنگی دارد. ابتکار وفاق و همگرایی رئیس‌جمهور؛ کوششی است برای پاسداشت میراث گذشتگان و پل زدن به آینده و همزمان شناسایی فرصت‌ها از دل تهدیدها برای روشن کردن مسیر همکاری‌های جدید؛ چرا که خردورزان ایرانی بر این باورند که «گذشته، چراغ راه آینده است»و «پشت هر تاریکی، نوری وجود دارد.»
وی تصریح کرد: دیرینگی، اصالت و همه‌جانبه بودن از مشخصه‌های بنیادین روابط کنونی ایران و چین است و مایه مباهات است که میراث نیم قرن اخیر این روابط در پرتو خرد رهبران، با دستاوردهایی شگرف و ارزشمند همراه بوده است. رؤسای جمهور دو کشور بر پایه «ارزش‌های مشترک» و «ارتباطات مردمی کهن» مبنایی درست و ستونی محکم برای روابط تعریف کردند و با تاکید بر اصول احترام متقابل، عدالت، برابری، عدم مداخله و همکاری برد-برد برای توسعه، الگویی از مشارکت جامع استراتژیک را پایه‌گذاری کردند. طرفین با تدوین برنامه جامع همکاری ۲۵ ساله همبستگی و اعتماد سیاسی متقابل را افزایش داده‌اند و همکاری‌های همه‌جانبه دو کشور در حوزه‌های مختلف را بر مبنائی محکم استوار کرده‌اند. 
عراقچی در ادامه اظهار داشت: ایران و چین مدت‌هاست که همکاری‌های عملیاتی خود را برای ترویج چندجانبه‌گرایی و توسعه ارزش‌های بومی آغاز کرده و از منافع بنیادین یکدیگر در مجامع بین‌المللی دفاع کرده‌اند. هماهنگی‌های نزدیک سیاسی و دفاعی، تبادل هیئت‌های بلندپایه و حزبی، همکاری در ابتکار کمربند –راه، همکاری در اجرای «توافق سه جانبه پکن» به عنوان سرآغاز زنجیره آشتی در غرب آسیا، همکاری در سازمان همکاری شانگهای و بریکس برای ایفای نقش فعال‌تر در مجامع بین‌المللی؛ برگزاری گفت‌وگوهای نخبگانی و اندیشکدهای، همکاری‌های نزدیک فرهنگی و تبادلات موزه‌ای به ویژه نمایشگاه شکوه ایران باستان که هم اکنون در سومین ایستگاه خود بعد از پکن و شانگهای در سین کیانگ برپاست، نمونه‌های اخیر همکاری‌های عملگرایانه دو کشور است که هم‌سو با اجرائی کردن ابتکارات سه‎گانه رئیس‌جمهور شی بوده است و نقش مهمی در ترویج چندجانبه‌گرایی و تقویت همکاری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی داشته است.
وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: ایران و چین نه تنها در سطح دوجانبه و منطقه‌ای، بلکه در سطح فرامنطقه‌ای و بین‌المللی نیز منافع و دغدغه‌های مشترکی دارند. هر دو کشور با اعتقاد راسخ به اهمیت چندجانبه‌گرایی و منافع حاصل از همکاری جمعی در راستای سعادت جامعه بشری، در سازوکارهای چندجانبه از جمله سازمان همکاری شانگهای و بریکس به همکاری نزدیک ادامه می‌دهند. تشریک مساعی با سایر اعضا و شرکا، با هدف رفاه، توسعه و امنیت و پاسخ به چالش‌های جدید جهانی از اولویت‌های ایران و چین است. اطمینان دارم چین با ریاست موفقیت‌آمیز خود در سال ۲۰۲۵ در سازمان همکاری شانگهای، فرصت‌های جدیدی را برای همکاری جمعی فراهم خواهد نمود. 
وی افزود: دو کشور همچنان در کنار هم دو بال توسعه و امنیت را برای منطقه و جهان به پرواز درآورده و با اراده قوی ادامه خواهند داد.

برگزاری رزمایش مشترک امنیت دریایی ۲۰۲۴ که جلوه‌ای از همکاری‌های سطح بالا و تلاش مشترک برای تضمین امنیت دریایی بوده است، نشانی دیگر از همکاری‌های عملگرایانه و راهبردی فی‌مابین است.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: منطقه خاورمیانه با چالش‌های متعددی مواجه است که مسئله فلسطین هسته اصلی آن است. بحران انسانی در غزه ناشی از نسل‌کشی مورد حمایت برخی از قدرت‌ها با بی‌عملی جامعه جهانی و رفتارهای غیرمسئولانه تشدید شده است. 
جمهوری اسلامی ایران همواره از مطالبه مشروع مردم فلسطین برای حق تعیین سرنوشت دفاع کرده است. ما با دوستان چینی در این زمینه اشتراک نظر داریم که آتش‌بس فوری در غزه و ارسال کمک‌های انسان دوستانه مهم‌ترین اولویت در شرایط فعلی فلسطین است. 
درخصوص تحولات سوریه نیز جمهوری اسلامی ایران بر احترام به وحدت، حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه تأکید کرده و تصمیم‌گیری در مورد آینده سوریه را تنها بر عهده مردم این کشور بدون مداخله مخرب یا تحمیل خارجی می‌داند. این اصل قطعی باید مورد توجه همه بازیگران قرار گیرد که این مردم منطقه هستند که نقشی تعیین‌کننده در شکل دادن به سرنوشت سیاسی و اجتماعی و امنیت و توسعه خود دارند. 
عراقچی در ادامه بیان کرد: با تغییرات بی‌سابقه‌ای در جهان مواجهیم. این تغییرات، کشورها را همزمان با «فرصت»‌ها و «چالش»‌های پیچیده‌ای مواجه کرده و دنیا را بر سر «چهارراه تاریخی» قرار داده است تا خواه‌ناخواه بین تقابل یا همکاری، انحصار یا فراگیری، بسته بودن یا گشودگی، هرج و مرج یا ثبات دست به انتخاب بزنند. 
وی همچنین اظهار داشت: اگرچه برخی کشورها، تلاش می‌کنند تا با تحریف حقایق تقسیم موهومانه و جعلی جهان به «دموکراتیک» و «غیر دموکراتیک» و با توسل به اهرم «تحریم»‌، «فشار» و «استانداردهای دوگانه» کشورها را محدود و مجبور به انتخاب ارزش‌ها و منافع مورد نظر خود نمایند؛ ایران و چین برای مقابله با یکجانبه‌گرایی و قلدرمآبی، همواره در سوی توسعه و رفاه و همکاری و دوستی بین کشورهای جنوب جهانی و در سمت درست تاریخ خواهند ایستاد. چرا که «تقابل و دشمنی» صرفاً منافع جمعی جامعه بین‌الملل را تضعیف می‌کند و نهایتا هیچ برنده‌ای نخواهد داشت. 
سید عباس عراقچی در انتهای این یادداشت عنوان داشت: ایران و چین به‌عنوان دو تمدن کهن آسیایی دوستان دوران سختی هستند که همکاری‌ها را از آزمون زمانه، سربلند بیرون آورده و «تپه‌های جدید» را با هم برای رسیدن به «ارتفاعات بالاتر» پیموده‌اند تا سهم خود را به عنوان دو کشور مسئولیت‌پذیر در تامین صلح و توسعه جامعه بشری ایفا کنند. 
«نیم قرن طلایی آینده روابط ایران و چین» نشان خواهد داد که این سفر، شروع فصل جدیدی از همکاری‌های راهبردی بین دو کشور است، به ویژه وقتی به سبک خردورزان چینی: «اقدامات بلندتر از کلمات صحبت کنند.»
عراقچی: باید موانع پیش روی توسعه همه‌جانبه روابط تهران-توکیو را برطرف کرد
مراسم شب یلدا همراه با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر به میزبانی انجمن دوستی ایران و ژاپن و با حضور سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه،شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، برخی رؤسا و اساتید دانشگاه‌های کشور، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ژاپن، اعضای انجمن دوستی ایران و ژاپن، سفیر و اعضای سفارت ژاپن در تهران، انجمن شرکت‌های ژاپنی مقیم ایران و اتاق بازرگانی مشترک ایران و ژاپن برگزار شد. 
عراقچی طی سخنانی در این مراسم ضمن تبریک ولادت فرخنده حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر، به روابط دوستانه و دیرینه و اشتراکات فرهنگی بین ایران و ژآپن اشاره کرد و گفت: ارتباط و گفت‌وگو بین دو کشور بدون وقفه در سطوح مختلف ادامه داشته و همواره موجب گسترش همکاری‌های میان تهران-توکیو شده است. 
وزیر امور خارجه با اشاره به وجود ظرفیت‌های فراوان برای همکاری ایران و ژاپن در زمینه‌های مختلف، بر ضرورت تلاش و برنامه‌ریزی برای رفع موانع پیش روی گسترش و توسعه همه‌جانبه روابط تاکید کرد و تبادل هیئت‌های دیپلماتیک از جمله سفر اخیر رئیس بنیاد ساساکاوا به تهران را نشانگر تمایل دو طرف برای تحکیم راه‌های گفت‌وگو، همکاری و تفاهم بین دو کشور دانست.
سفیران جدید سه کشور رونوشت استوارنامه خود را تقدیم عراقچی کردند
خورخه فرنانندو لفبره نیکلاس سفیر جدید کوبا، سلامو کروما سفیر جدید سیرالئون و احمد المشعل المنصور سفیر جدید دولت کویت عصر چهارشنبه
۵ دی ۱۴۰۳ در آغاز مأموریت دیپلماتیک خود در تهران، با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تسلیم وی کردند.
همچنین جوزف ریختار سفیر جمهوری چک در پایان مأموریت دیپلماتیک خود در جمهوری اسلامی ایران، عصر چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ با حضور در وزارت امور خارجه، با سیدعباس عراقچی دیدار و خداحافظی کرد.

 

بقائی: بی‌عملی سازمان ملل در قبال جنایات رژیم صهیونیستی مغایر منشور ملل متحد است

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی صنعا و تأسیسات بندر الحدیده و تخریب زیرساخت‌های تولید انرژی در یمن را به شدت محکوم کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه این حملات را که با حمایت و همدستی آمریکا و انگلیس طراحی و انجام شده است را نقض همه قواعد و هنجارهای بین‌المللی به ویژه اصول منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل دانست و بی‌عملی سازمان ملل متحد در قبال قانون‌شکنی‌ها و جنایات فزاینده رژیم صهیونیستی را مغایر با مسئولیت‌ها و وظایف این سازمان طبق منشور ملل متحد دانست.
بقائی با اشاره به تداوم نسل‌کشی در غزه و گسترش دامنه تجاوز و توسعه‌طلبی رژیم اشغالگر به دیگر کشورهای منطقه، حملات مکرر رژیم صهیونیستی و آمریکا و انگلیس به زیرساخت‌های مدنی و تاسیسات زیربنایی یمن را در راستای سیاست اهریمنی رژیم اشغالگر برای تخریب و تضعیف کشورهای اسلامی توصیف کرد و خواستار اقدام فوری سازمان همکاری اسلامی و دیگر نهادهای منطقه‌ای و بین‌المللی در این زمینه شد.
بقائی تصریح کرد: این تجاوزات نقض آشکار صلح و امنیت بین‌المللی و جنایتی غیر قابل انکار علیه مردم قهرمان و شریف یمن است که تاکنون از هیچ مجاهدتی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین در برابر اشغالگری و نسل‌کشی دریغ نکرده‌اند.
ایران، اتهام‌زنی‌ رسانه‌ها مبنی بر دخالت در سوریه را رد کرد
بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حوادث روزهای گذشته در شهرهای مختلف سوریه و اعتراضات مردمی در واکنش به هتک حرمت یکی از اماکن مقدس، ضمن ابراز تعجب از اتهام‌زنی‌های بی‌اساس برخی محافل رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی سوریه، چنین ادعاهایی را کاملا مردود دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و وحدت ملی سوریه و شکل‌گیری یک نظام سیاسی فراگیر با مشارکت همه طیف‌های سیاسی و اقوام و مذاهب این کشور و احترام به حقوق اقلیت‌ها و حفظ حرمت اماکن دینی، بر ضرورت جلوگیری از گسترش ناامنی و خشونت علیه اقشار مختلف جامعه سوریه و تامین امنیت شهروندان تاکید کرد.
اقدام نظامیان اشغالگر در حمله به خودروی خبرنگاران جنایت جنگی است
اسماعیل بقائی هدف قرار دادن عمدی خودروی خبرنگاران در مقابل بیمارستان العوده در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه که منجر به شهادت ۵ خبرنگار شد را به عنوان جدیدترین مصداق جنایت جنگی از سوی رژیم صهیونیستی به شدت محکوم کرد.
وی با اشاره به اینکه روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه‌ که در مناطق درگیری مشغول به کار هستند همراه با تجهیزات آنها به عنوان اشخاص و اشیاء غیرنظامی طبق حقوق بشردوستانه بین‌المللی، به ویژه کنوانسیون سوم ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل‌های الحاقی ۱۹۷۷، باید مصون از هرگونه تعرض باشند، تاکید کرد اقدام نظامیان اشغالگر در حمله به خودروی خبرنگاران بدون تردید جنایت جنگی است و دادستان دیوان بین‌المللی کیفری باید این جنایت جدید را نیز به پرونده قطور جنایات ارتکابی در فلسطین اشغالی اضافه کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به شهادت بیش از ۲۰۰ نفر از اهالی رسانه طی ۱۵ ماه نسل‌کشی در غزه، کشتار اهالی رسانه توسط رژیم اشغالگر را در راستای توقف آگاه‌سازی افکار عمومی جهانی در مورد شدت و گستره جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین دانست و هشدار داد که استمرار و شدت نقض‌های فاحش حقوق بشردوستانه بین‌المللی در غزه و عدم واکنش بایسته از سوی نهادهای صلاحیت‌دار بین‌المللی نسبت به آنها، شالوده و بنیان هنجارهای مربوط به حقوق جنگ را در معرض بی‌اعتباری جدی قرار داده است.