به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,469
بازدید دیروز: 14,203
بازدید هفته: 44,433
بازدید ماه: 242,208
بازدید کل: 25,852,573
افراد آنلاین: 117
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۸ فروردین ۱٤۰٤
Thursday , 17 April 2025
الخميس ، ۱۹ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
1235 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....

۱۴۰۳/۱۰/۲۱

 

آه کودکان غزه گرفت :
کالیفرنیا در محاصره آتش و دود آمریکا 150 میلیارد دلار خسارت دید

آه کودکان و مادران غزه بالاخره دامن آمریکا را گرفت. طی 4 روز، بزرگ‌ترین آتش‌سوزی تاریخ ایالت کالیفرنیا، شهر «لس‌آنجلس» را خاکستر کرد. تا لحظه تنظیم این گزارش خسارت 150میلیارد دلاری به این شهر وارد شده است و این در حالی است که آمریکا برای ویرانی غزه 30میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی کمک کرده بود!
مثل معروفی در ادبیات فارسی وجود دارد که می‌گوید «کسی که باد بکارد طوفان درو می‌کند.» مصداق تازه این ضرب‌المثل، آتش‌سوزی‌های این روزهای کالیفرنیا است. آمریکا طی 15 ماه گذشته با حمایت نظامی و مالی از رژیم صهیونیستی، صحنه‌های آخرالزمانی را در غزه خلق کرده بود. در غزه اسرائیل با بمب‌های آمریکایی، خانه‌ای‌، مدرسه‌ای‌، مسجدی، درمانگاهی و بیمارستانی نماند که ویران نکرده باشد. اما بالاخره آه کودکان مظلوم غزه و مادران فلسطینی دامن آمریکا را گرفت تا وضعیتی مشابه بر ایالت کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس حاکم شود. «جیمز وودز»، بازیگر آمریکایی که خواستار «کشتار قاطع مردم غزه» شده بود، پس از سوختن خانه‌اش در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌ان» مثل یک بچه گریه و زاری می‌کرد...!
آتش‌سوزی چگونه شروع شد؟
ماجرا از سه‌شنبه گذشته و بروز یک آتش‌سوزی در مناطق جنگلی این ایالت شروع شد. مقامات و رسانه‌های آمریکایی ادعا می‌کنند که شرایط آب و هوائی موجب این آتش‌سوزی خانمان‌سوز شده است. برخی گزارش‌ها نیز نشان می‌دهد که عامل انسانی در این آتش‌سوزی دخیل بوده است. آمریکایی‌ها می‌گویند بادهای قدرتمند و تند موسوم به «سانتا آنا» با سرعت 112 کیلومتر بر ساعت در گسترش آتش‌سوزی و ناتوانی دولت در مهار آتش‌سوزی مؤثر بوده است. اداره ملی اقیانوس‌شناسی و شرایط جوی آمریکا هم می‌گوید: «تغییرات اقلیمی، از جمله افزایش گرما، خشکسالی طولانی و کاهش رطوبت هوا عوامل اصلی در افزایش خطر و گستردگی آتش‌سوزی‌های جنگلی در غرب آمریکا بوده است.» به گفته مقامات آمریکایی، بخش زیادی از این منطقه با خشکسالی شدید رو‌به‌روست و گیاهان خشک عامل شکل‌گیری آتش‌سوزی‌ مهیب و پیشروی سریع آن است. 
خسارت 150 میلیارد دلاری
 گزارش‌ها تا غروب روز گذشته به وقت تهران نشان می‌دهد آمریکا 5 برابر بیش از کمک‌های مالی که در طول جنگ غزه به رژیم اسرائیل کرده در آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا خسارت دیده است. برآوردهای اولیه از خسارات ناشی از این آتش‌سوزی بی‌سابقه بیش از ۱۰۰میلیارد دلار تخمین زده شده بود اما لحظه به لحظه میزان خسارت‌ها افزایش یافت. گزراش بی‌بی‌سی از تخمین خسارت‌ها عددی حدود ۱۳۵میلیارد دلار را نشان می‌دهد. این رقم به اندازه 8درصد بودجه سالانه دولت آمریکاست. ساعاتی بعد وب‌سایت مالی «Investopedia» میزان این خسارت را 150میلیارد دلار تخمین زد.
سی‌ان‌ان: صحنه‌های آخرالزمانی خلق شده است
 «سی‌ان‌ان» در توصیف این آتش‌سوزی می‌گوید، آتش‌سوزی صحنه‌های آخرالزمانی را در لس‌آنجلس مرکز ایالت خلق کرده و هزاران خانه و مغازه سوخته است. ده‌ها هزار تن آواره شده‌اند و میلیاردها دلار نیز خسارت به این ایالت زده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها، بیش از ۱۳۷هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و بسیاری از آنها فقط لوازم شخصی و اقلام کوچکی را همراه خود دارند. پلیس آمریکا اعلام کرده است تاکنون حداقل 10 نفر جان خود را از دست داده‌اند و اجساد آنها در نزدیکی آتش‌سوزی در «ایتون» پیدا شده است اما علت مرگ آنها هنوز مشخص نیست! دزدی و غارت نیز همزمان با این آتش‌سوزی، به دلیل خالی بودن خانه‌ها به‌شدت افزایش یافته است.
اعلام حکومت نظامی برای مهار دزدها!
«آتش‌سوزی»، تنها مشکل ایالت کالیفرنیا نیست. گزارش‌ها از غارت گسترده منازل تخلیه‌شده، از سوی باند‌های تبهکار حکایت دارد. فرماندار ایالت کالیفرنیا اعلام کرده است که 8هزار نیروی گارد ملی برای جلوگیری از غارت منازلِ تخلیه‌شده در مناطق درگیر آتش‌سوزی در لس‌آنجلس مستقر می‌شوند. به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های آمریکایی، مقامات محلی لس‌آنجلس به غارتگران و کلاهبرداران که افراد آسیب‌پذیر در آتش‌سوزی را هدف قرار می‌دهند، هشدار داده و تایید کرده‌اند که حداقل 20 نفر را در این زمینه بازداشت و همچنین مقرارت منع آمدوشد وضع کرده‌اند. فرماندار کالیفرنیا گفته است برای کسانی که به دنبال سوءاستفاده در مناطق تخلیه‌شده هستند، اجازه دهید واضح بگویم؛ «غارت قابل تحمل نخواهد بود.» 
به گزارش ایسنا، همزمان با ادامه آتش‌سوزی‌ها، «کاترین بارگر» رئیس هیئت نظارت و «رابرت لونا» کلانتر لس‌آنجلس اعلام کردند که مقامات شهر در بحبوحه نگرانی از غارت در جوامع آسیب‌دیده از آتش‌سوزی، منع رفت‌وآمد را در منطقه تخلیه‌شده وضع می‌کنند. «بارگر» اواخر روز پنج‌شنبه گفت: «ما باید در برابر افراد فرصت‌طلبی که می‌خواهند این قربانیان را شکار کنند بایستیم. شهر لس‌آنجلس با چنین پدیده‌ای کنار نخواهد آمد و اجازه نخواهد داد که تجربه آسیب‌زا بیشتر شود.»
«ناتان هوچمن»، دادستان منطقه لس‌آنجلس نیز به ساکنان در مورد غارتگران هشدار داد و قول داد که آنها را مجازات کند. دادستان منطقه لس‌آنجلس در بیانیه‌ای گفت: «در حالی که جامعه برای حمایت از یکدیگر تلاش می‌کند، ما همچنین از افرادی آگاه هستیم که قربانیان آسیب‌پذیر را هدف قرار می‌دهند تا از این بحران سوءاستفاده کنند و افراد آسیب‌پذیر را هدف قرار دهند... بگذارید صریح بگویم کسانی که به طور غیرقانونی به دنبال سود بردن از درد و رنج دیگران هستند، اعم از غارت، کلاهبرداری، دزدی یا هر نوع فعالیت مجرمانه دیگر قطعاً مجازات خواهند شد.» 
دفتر «گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا همچنین اعلام کرد که این ایالت بیش از ۷هزار و ۵۰۰ آتش‌نشان و پرسنل پشتیبانی را برای کمک به خاموش کردن آتش در لس‌آنجلس اعزام کرده است. ایالت‌های همسایه از جمله واشنگتن، اورگان، آیداهو، یوتا و نیومکزیکو نیز امکانات آتش‌نشانی را ارسال کرده‌اند. شرکت برق کالیفرنیای جنوبی هم به دلیل نگرانی‌های ایمنی و خطر آتش‌سوزی، برق نزدیک به ۱۲۰هزار مشتری را در شش شهرستان کالیفرنیای جنوبی قطع کرده است. این شرکت روز چهارشنبه در تارنمای خود اعلام کرد ۴۴۰هزار مشترک دیگر بسته به شرایط آب و هوائی ممکن است با خاموشی‌های مشابه رو‌به‌رو شوند.
لغو سفر بایدن به ایتالیا
کاخ‌سفید اعلام کرد که جو بایدن برای نظارت بر آتش‌سوزی گسترده در «لس‌آنجلس» ایالت کالیفرنیا، سفر برنامه‌ریزی‌شده در آخرین روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری خود به رم ایتالیا را لغو کرده است. رئیس‌ جمهور آمریکا همچنین روز پنجشنبه به وقت محلی گفت، آتش‌سوزی‌های جنگلی در لس‌آنجلس گسترده‌، ویرانگر و بدترین از نوع خود در تاریخ کالیفرنیا بوده است. جو بایدن هنگام تشکیل جلسه ویژه مقامات ارشد دولت در کاخ‌سفید، افزود: مردم در لس‌آنجلس «با یک کابوس مواجه شده‌اند». بایدن افزود که در حال اعزام ۴۰۰ آتش‌نشان و ۳۰ فروند هواپیما و هلیکوپتر آتش‌نشانی به لس‌آنجلس است، در حالی که پنتاگون هشت هواپیمای بزرگ و ۵۰۰ نیرو برای مقابله با آتش‌سوزی را اعزام خواهد کرد. بایدن در عین حال ادعاهای مطرح‌شده توسط دونالد ترامپ مبنی بر این که، کمبود آب باعث مشکل آتش‌نشانان در خاموش کردن آتش شده است، رد کرد. کامِلا هریس معاون رئیس‌جمهور و نامزد سابق ریاست‌جمهوری آمریکا نیز که اهل کالیفرنیا است، آتش‌سوزی‌ها را «آخرالزمانی» توصیف کرد. او  همچنین از مواردی که شرکت‌های بیمه، پوشش بیمه خانواده‌های آسیب‌دیده در این آتش‌سوزی را لغو کردند، انتقاد کرد.
«دونالد ترامپ» هم در شبکه اجتماعی «ایکس» به «گوین نیوکام» فرماندار این ایالت اهانت کرده و با تبدیل بخشی از نام خانوادگی او به «آشغال» نوشت: «یکی از بهترین و زیباترین نقاط آمریکا در حال سوختن است. همه‌جا خاکستر است و «گوین آشغال‌» باید استعفا دهد. همه اینها تقصیر اوست!!!»
صنعت سینمای آمریکا در معرض خطر
با گسترش آتش‌سوزی‌های متعدد در لس‌آنجلس آمریکا‌، برخی از بناهای مشهور هالیوود در معرض تهدید قرار گرفته‌اند و صنعت سینمای این کشور نیز خسارت دیده است. بر اساس گزارش‌ها آتش در تپه‌های هالیوود، در نزدیکی هالیوود بول و تنها چند کیلومتر دورتر از تابلوی نمادین هالیوود گسترش یافت. بر اساس اعلام رسانه‌های آمریکایی، این آتش‌سوزی که حدود ۴۳ هکتار را طعمه شعله‌های آتش کرده است، ویرانی را به قلب لس‌آنجلس و ریشه‌های صنعت سرگرمی آن نزدیک می‌کند. بر اساس گزارش‌ها، خانه هانتر، پسر جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا نیز در مالیبو در نتیجه آتش‌سوزی‌های شدید در ایالت کالیفرنیا به طور کامل سوخت. تصاویر نشان می‌دهد که این ملک 4میلیون دلاری بر اثر آتش‌سوزی به طور کامل به آتش کشیده شده و تنها دو دودکش از آن باقی مانده است.

 

یورونیوز خبر داد
ترامپ نتانیاهو را «حرامزاده»‌ای می‌داندکه می‌خواهد «آمریکا را وارد جنگ با ایران کند»

«دونالد ترامپ» ویدئویی را در پلتفرم «تروث‌سوشال» به اشتراک گذاشته است که در آن، «جفری ساکس»، استاد دانشگاه «کلمبیا»، از «بنیامین نتانیاهو»، به‌خاطر «تلاش‌های وسواس‌گونه‌اش برای سوق دادن آمریکا به جنگ با ایران» انتقاد کرده و وی را «حرام‌زاده» می‌نامد.
مقامات رژیم صهیونیستی همواره «آویزان» آمریکا بوده‌اند و به دلایل متعدد از جمله نفوذ لابی‌های قدرتمند این رژیم در بدنه اقتصاد و سیاست آمریکا، این کشور را به قیمت بی‌آبروتر کردنش، با سیاست‌های حیوانی خود همراه کرده‌اند. یکی از سیاست‌های حیله‌گرانه رژیم صهیونیستی در این بین، درگیر جنگ کردن ایران با آمریکا بوده است تا از قِبَلِ آن، خود را در حاشیه امن قرار دهد. آنها بارها تلاش کرده‌اند آمریکا را به بازگشت و درگیر شدن مجدد در منطقه ترغیب کنند، حتی در دورانی که اوباما اعلام کرد، سیاست چرخش به سمت چین را برمی‌گزیند. در رأس این تلاش‌ها، «بنیامین نتانیاهو» قرار دارد که همواره به دنبال بهره‌برداری از قدرت آمریکا برای رسیدن به مقاصد خود بوده است. برای درک میزان صحت این ادعا کافی است، یک پژوهش ساده ژورنالیستی درباره نقش لابی رژیم صهیونیستی در سیاست خارجی آمریکا انجام دهید.
در حالی که آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌خوبی می‌دانند حتی فکر کردن به حمله به ایران نتیجه‌ای جز پیامدهای مرگبار برای آنها ندارد، صهیونیست‌ها بارها برای ترغیب آمریکا به حمله علیه ایران لابی کرده‌اند. اما این تلاش‌ها با مخالفت آن بخش از قوه عاقله واشنگتن روبه‌رو شده است؛ چراکه آمریکایی‌ها می‌دانند هرگونه حمله به ایران به باتلاقی تبدیل خواهد شد که هیچ راه خروجی برای آنها باقی نمی‌گذارد. آنها حتی در چندین نوبت، این حماقت را شبیه‌سازی کرده و نتیجه‌اش را دیده‌اند. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا احتمالاً امثال نتانیاهو را بیش از پیش به اجرائی کردن این سیاست امیدوار کرده است اما ترامپ هم با همه آن حماقت‌ها و خودشیفتگی‌هایش، از خطرات این حماقت به خوبی آگاه است. «دونالد ترامپ» می‌گوید در سیاست خارجی خود دو شعار اصلی را دنبال کرده است: ۱- سیاست اول آمریکا و ۲- عدم ورود به جنگ جدید. «ترامپ» و تیم احتمالی وی از حامیان اصلی رژیم هستند و قطعاً به کمک‌های مالی به این جانیان ادامه خواهند داد اما مخالف حضور نظامی در غرب آسیا هستند. در همین راستا، ترامپ روز چهارشنبه، ۱۹ دی (۸ ژانویه)، ویدئویی را در پلتفرم «تروث‌سوشال» خود منتشر کرد که در آن، «جفری ساکس»، استاد دانشگاه کلمبیا، از نتانیاهو به ‌خاطر تلاش‌های وسواس‌گونه‌اش برای سوق دادن آمریکا به جنگ با ایران انتقاد می‌کند.
به گزارش «یورونیوز»، این ویدئو گزیده‌ای از سخنرانی «ساکس» است که در آن سیاست خارجی آمریکا مورد نقد قرار گرفته و انگیزه‌های حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ بررسی می‌شود. «ساکس» در این سخنرانی می‌گوید: «ماجرا این است که نتانیاهو از سال ۱۹۹۵ نظریه‌ای داشت مبنی بر اینکه تنها راه خلاص‌شدن از شر حماس و حزب‌الله، سرنگونی دولت‌هایی است که از آنها حمایت می‌کنند، یعنی عراق، سوریه و ایران... نتانیاهو همچنان تلاش می‌کند ما را وادار کند همین امروز یا این هفته با ایران بجنگیم. متأسفم که باید بگویم او فردی عمیقاً حرام‌زاده و سیاه‌دل است، زیرا ما را به جنگ‌های بی‌پایانی مثل عراق و افغانستان کشانده و به‌دلیل نفوذی که در سیاست آمریکا دارد، به اهدافش رسیده است. اما آن جنگ کاملاً ساختگی بود.» بازنشر این اظهارات از سوی ترامپ به این معنا است که اولاً ترامپ هم مثل «ساکس» نتانیاهو را عمیقاً یک حرامزاده می‌داند و ثانیاً، می‌داند نباید وارد درگیری مستقیم با ایران شود!
طرح کنگره آمریکا برای تحریم دیوان بین‌المللی کیفری
حکم بی‌سابقه دیوان بین‌المللی کیفری مبنی بر دستگیری و محاکمه «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی، خشم مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا را برانگیخته است. ترس از دستگیری باعث شده است تا مقامات رژیم با احتیاط فراوان از فلسطین اشغالی خارج شوند. به گزارش خبرگزاری «مهر»، قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب طرحی خواستار تحریم دیوان بین‌المللی کیفری شدند. این مصوبه به‌دلیل اتخاذ مواضع ضدصهیونیستی علیه این نهاد بین‌المللی درخواست تحریم کرده است. اکنون، بر اساس قوانین آمریکا، این طرح پس از تصویب در مجلس نمایندگان، باید در مجلس سنا نیز به تصویب برسد. در صورت تصویب این طرح در سنا که احتمال آن بسیار زیاد است، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای آن، این طرح را به قانون تبدیل خواهد کرد.
نظامیان اسرائیلی از سفر کردن می‌ترسند
درخواست افکار عمومی برای دستگیری و محاکمه مقامات و نظامیان رژیم صهیونیستی به جرم جنایت در غزه و آغاز این روند مبارک از سوی 50 کشوردنیا، موجب ترس و نگرانی صهیونیست‌ها شده است. در همین زمینه، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» گزارش داده است که این هفته داستان یک نظامی«اسرائیلی» که نزدیک بود در سفر به برزیل دستگیر شود، باعث ایجاد شوک در «اسرائیل» شد. همچنین به گزارش «ایرنا»، روزنامه «اسرائیل هیوم» فاش کرد که شکایتی در دادگاه سوئد علیه یک نظامی ارتش رژیم صهیونیستی ثبت شده و این نظامی در شکوائیه ارائه‌شده به ارتکاب جنایت جنگی متهم شده است.

 

چگونه صهیونیسم اسرائیل را نابود خواهد کرد

مترجم: سید محمد امین آبادی
همزمان با این که موفقیت یا شکست مذاکرات برای آزادی اسرای صهیونیست در ‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد، تنش‌های داخلی درون رژیم صهیونیستی به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است. هرگز پیش از این، مسئله اسرای صهیونیست تا این حد به یک موضوع سیاسی برای صهیونیست‌ها تبدیل نشده بود. این بار، نه‌تنها میان رهبران سیاسی این  رژیم  اختلاف وجود دارد (به‌طوری‌که رهبران راست‌گرا آشکارا تمایل خود را برای قربانی کردن گروگان‌ها به‌منظور دستیابی به اهداف نظامی ابراز کرده‌اند) بلکه حتی در میان خانواده‌های اسرا نیز اجماعی وجود ندارد. در چندین مورد، این خانواده‌ها حتی از سوی رهگذران مورد حمله قرار گرفته‌اند. اگرچه اختلافات سیاسی و اجتماعی از دیرباز در پروژه صهیونیسم وجود داشته است، اما این بار بحران به شکلی عمیق‌تر رخ داده است، به‌گونه‌ای که ماهیت خود صهیونیسم را به چالش کشیده و آن را وادار به بازتعریف خود کرده است.
این بحران بیانگر یک بحران عمیق اجتماعی و ایدئولوژیک است و پرسش‌هایی را درباره آینده حکمرانی در این سرزمین اشغالی به‌ویژه با توجه به تداوم تلاش‌های جناح راست افراطی برای اصلاحات قضائی مطرح می‌کند. این بحران وجودی در زمانی رخ می‌دهد که اسرائیل مدعی است به‌طور فعال در حال تغییر واقعیت‌های منطقه‌ای است. اقدامات آن شامل پیشروی در مرزهای لبنان علی‌رغم توافقات با حزب‌الله برای عقب‌نشینی، نفوذ به جنوب سوریه در پی فروپاشی دولت اسد، و به‌طور سیستماتیک تعمیق حضور خود در غزه است.
این اقدامات نشان‌دهنده یک استراتژی گسترده‌تر برای توسعه‌طلبی است. در همین حال، سرنوشت اسفبار اسرای اسرائیلی به مسئله‌ای ثانویه برای تل‌آویو تبدیل شده است، چراکه روایت قربانی شدن آن‌ها برای دستیابی به اهداف نظامی به یک واقعیت پذیرفته‌شده بدل شده است. ایده قربانی کردن اسرا برای منافع نظامی در ایدئولوژی صهیونیستی تازگی ندارد. این مسئله به «دستورالعمل ‌هانیبال» بازمی‌گردد، که به نیروهای اسرائیلی اجازه می‌داد تا به‌جای مذاکره برای آزادی سربازان اسیر، آن‌ها را به قتل برسانند.
امروز، این طرز تفکر در نسل‌کشی مداوم غزه تجلی پیدا کرده است، جایی که «گروگان‌ها»یعنی افرادی که دولت اسرائیل در حفاظت از آن‌ها شکست خورده است به‌طور مداوم قربانی می‌شوند، حتی با وجود آنکه مذاکراتی برای آزادی آن‌ها در جریان است. این تغییر ناشی از بازتعریف کدهای فرهنگی اسرائیل توسط راست‌گرایان افراطی مسیحی است که طرز تفکری «اسپارتی» را پذیرفته‌اند. در این طرز تفکر، جامعه به‌گونه‌ای تربیت می‌شود که برای جنگی همیشگی آماده‌ باشد.
اکنون روایت موجود در «اسرائیل» به ستایش مرگ، فداکاری و فتوحات نظامی می‌پردازد و زندگی غیرنظامیان را در اولویت قرار نمی‌دهد. در حالی که اکثریت جامعه اسرائیل از نسل‌کشی غزه حمایت می‌کنند، افکار عمومی آن هنوز به طور کامل پیامدهای بلندمدت این مسیر را درک نکرده است. تسلیم شدن در برابر سیاست‌های انتقام‌جویانه نه‌تنها ساکنان اسرائیل را از درون متلاشی می‌کند، بلکه خطر پیامدهای بین‌المللی ویرانگری را نیز به همراه دارد، زیرا جهان به اقدامات مهارناپذیر تل‌آویو علیه جمعیت غیرنظامی واکنش نشان می‌دهد. «موشه یعلون»، وزیر دفاع پیشین و رئیس سابق ستاد ارتش، که از چهره‌های سرسخت راست‌گرا محسوب می‌شود، یکی از معدود صداهایی است که نسبت به این مسیر هشدار داده است. او وضعیت کنونی را به «سومین ویرانی معبد» برای اسرائیل تشبیه کرده است که سرانجام اسرائیل را نابود خواهد کرد. در حالی که «یعلون» به پاک‌سازی قومی اسرائیل در شمال غزه اذعان دارد، در عین حال تأکید می‌کند که این سیاست‌ها مشروعیت اسرائیل را از بین برده و آن را به یک دولت مطرود در عرصه بین‌المللی تبدیل می‌کند.
با گذشت 15 ماه از این جنگ، اسرائیلی‌ها شروع به درک بهائی کرده‌اند  که باید بپردازد. فراتر از خطرات جانی اسرای اسرائیلی، مردم اکنون با وضعیت رو به وخامت استاندارد زندگی، اقدامات ریاضتی اقتصادی گسترده در بودجه 2025، تحریم‌های بین‌المللی و انزجار جهانی از جامعه خود مواجه هستند. سرخوشی که زمانی با تسخیر سرزمینی همراه بود، کمرنگ شده است. گسترش لشکرکشی‌های نظامی اکنون تنها خبر از سال‌ها درگیری اضافی و هزینه‌های فزاینده‌ای می‌دهد که زندگی اسرائیلی‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد، به‌ویژه که گزارش‌ها خسارت روانی جنگ را بر سربازان اسرائیلی نشان می‌دهند که خشونت میدان جنگ را به خانه‌های این سربازان کشانده است. گزارش اخیر سازمان بین‌المللی صهیونیستی زنان (ویزو) نشان می‌دهد که خشونت‌های خانگی در 6 ماه اول جنگ 65 درصد افزایش داشته است. 
شکاف‌های بین رهبری اسرائیل و افکار عمومی آن، تنها سیاسی نیست بلکه شکاف‌های موجود شکاف‌های اساسی و عمیق‌تری در درون خود صهیونیسم را آشکار می‌کند.. صهیونیسم زمانی وعده امنیت، رفاه اقتصادی و اتحاد یهودیان را داده بود. اما امروزه، تغییر به سمت سیاست‌های راست‌ مسیحی‌، شکافی بین وعده‌های صهیونیسم و ​​آنچه که صهیونیسم ارائه می‌کند، ایجاد کرده است. نخبگان سکولار صهیونیستی که زمانی اسرائیل را از پیچیدگی‌های منطقه عبور می‌دادند، جای خود را به رهبرانی داده‌اند که برای چنین وظایفی مجهز نیستند. شعار «پیروزی کامل» نمونه‌ای از این واگرایی است. تعریف جدید پیروزی که ریشه در جنگ‌های فرسایشی طولانی مدت و قلدری منطقه‌ای دارد، اتحادهای سیاسی را که بقای اسرائیل را حفظ کرده‌اند، تضعیف می‌کند.
شکست ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و وسواس برای بازگرداندن «قدرت بازدارندگی» به هر قیمتی، اسرائیل را متلاشی از هم گسسته و موج بی‌سابقه‌ای از مهاجرت را به دنبال داشته است. بر اساس آمار رسمی مرکز آمار اسرائیل، در هفت ماه نخست سال ۲۰۲۴، حدود ۴۰,۶۰۰ نفر برای مدت طولانی اسرائیل را ترک کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۹ درصد افزایش داشته است. بسیاری از این افراد، ستون فقرات اقتصادی و فکری اسرائیل را تشکیل می‌دهند. «دان بن‌داوید»، اقتصاددان، هشدار داده است که خروج حتی درصد کوچکی از این گروه می‌تواند اسرائیل را فلج کند. افرادی مانند «بن‌داوید» و «موشه یعلون» از معدود بازماندگان نخبگان قدیمی هستند که اهمیت ایجاد تعادل میان عملیات نظامی، حفظ سطح زندگی، مشروعیت بین‌المللی و روابط قوی با غرب را درک می‌کردند. اما امروز، این تعادل از بین رفته است و اسرائیل در فضائی بی‌ثبات قرار گرفته که با تحولات منطقه‌ای در لبنان، سوریه و عراق و نیز بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به قدرت در آمریکا، تشدید شده است. مسئله اسرا نشانه‌ای از تحولی عمیق‌تر در صهیونیسم است که شکاف‌های درونی آن را آشکار کرده و در عین حال، فرصت‌های سیاسی بی‌سابقه‌ای را برای فلسطینیان فراهم آورده است. اگرچه نخبگان صهیونیست در گذشته جنایات خود را با دیپلماسی پنهان می‌کردند، اما رهبران کنونی با تکبر و بی‌اعتنایی به جایگاه متزلزل اسرائیل رفتار می‌کنند. سؤال اساسی این است آیا فلسطینیان می‌توانند از این تکبر صهیونیست‌ها به نفع خود استفاده کنند؟
منبع: میدل ایست آی