دادستان کل کشور با اشاره به حمایت دستگاه قضا از واحدهای تولیدی گفت:
در 6 ماهه اول امسال ۶۰۸ واحد احیا و از بیکاری ۹۰ هزار و ۴۶۸ نفر جلوگیری شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در گفتوگو با خبرگزاری میزان در مورد اقدامات دادستانی کل کشور برای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار داشت: برای تحقق شعار سال که در طول سالهای اخیر نیز عمدتاً با عناوین اقتصادی انتخاب میشوند، ستاد اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضا تشکیل شده است. معاون اول قوه قضائیه رئیس این ستاد است که ماهیانه جلسات مختلفی با حضور مسئولان اقتصادی در حوزههای مرتبط برگزار میشود، فعالان اقتصادی در این جلسات دعوت شده و مشکلاتشان شنیده میشود و بازدیدهایی در این رابطه انجام میشود، البته غیر از رئیس دستگاه قضا که در سفرهای استانی خود از واحدهای تولیدی و صنعتی مختلف بازدید میکنند دادستانها نیز وظیفه دارند که از واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و نیمه راکد بازدید داشته باشند و اگر هم از سوی کارآفرینان و صاحبان مشاغل گزارش و یا شکایتی ارسال شود، بلافاصله ورود کرده و اقدمات مفصلی انجام میشود.
موحدی آزاد افزود: شرکت در جلسات کمیته تخصصی هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط و کسب و کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه نظارت و تخصیص ارز، شورای راهبری بهبود محیط کسب و کار، کمیته دریافت و جابه جایی منابع ارزی کشور؛ پذیرش ۷۲۷ مورد درخواست بررسی مشکلات شرکتها، کارخانجات، بنگاههای تولیدی و سرمایهگذاری در دبیرخانه مرکزی اقتصاد مقاومتی در دادستانی کل کشور و بازدید از ۱۴ واحد تولیدی در راستای بررسی مشکلات تولید و رفع موانع آنها؛ پیگیری مشکلات فراروی کسب و کارها و پیشنهادهای عملیاتی اتاق ایران، پیگیری ترخیص مواد اولیه کارخانههای برای جلوگیری از تعطیلی خطوط تولید، جلسات مکرر با اتحادیهها، تشکلهای صنفی تولیدکنندگان و کارآفرینان، شرکتهای خدماتی، پیگیری مشکلات وارد کنندگان و صادر کنندگان و فعالان اقتصادی را از جمله اقدامات دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی مستقر در دادستانی کل کشور عنوان کرد.
وی ادامه داد: در کل کشور با گزارشهای دریافتی از سوی دبیرخانه ستادهای استانی پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه ۶۰۸ واحد در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ احیا و یا از تعطیلی آنها جلوگیری شده است که استانهای آذربایجان شرقی با ۲۸۴ واحد تهران با ۴۵ واحد و خراسان رضوی با ۳۴ واحد بیشترین واحدهای تولیدی احیا شده را دارا هستند.
دادستان کل کشور بیان داشت: مطابق اطلاعات جمعآوری شده در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد سه هزار و ۱۲۴ درخواست با موضوع مشکلات واحدهای تولیدی در دبیرخانه ستادهای استانی سراسر کشور ثبت شده است و بیشترین درخواستها در استانهای خراسان رضوی با ۴۴۲ مورد گلستان با ۴۲۰ مورد و البرز با ۳۴۱ مورد است که تعداد درخواستهای مختومه شده نیز در بازه زمانی فوقالذکر در کل کشور هزار و ۹۲۶ مورد است که از این تعداد بیشترین موارد مختومه مربوط به استانهای خراسان رضوی با ۴۴۱ مورد فارس با ۲۳۹ مورد و فارس با ۲۱۶ مورد است.
موحدی آزاد گفت: حمایت قضائی دستگاه قضا در کل کشور منتهی به احیای واحدهای تولیدی و جلوگیری از بیکاری نیروی انسانی و در نهایت اشتغال پایدار شده است، چنانچه در 6 ماهه اول سال در کل کشور از بیکاری تعداد ۹۰ هزار و ۴۶۸ نفر جلوگیری به عمل آمده است که استانهای اصفهان کرمان و کرمانشاه به ترتیب دارای بیشترین آمار حفظ اشتغال هستند و استانهای آذربایجان غربی البرز و همدان به ترتیب دارای بیشترین آمار نیروی کار ایجاد شده ناشی از حمایتهای قضائی هستند که طی آمار به دست آمده تعداد آن در بازه زمانی 6 ماهه اول سال جاری در کل کشور ۱۳هزار و ۳۴ نفر است.
دادستان تهران از تشدید برخورد با مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو و دانشآموز به خارج از کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری میزان، جلسه پیشگیری از فعالیت مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان و دانشآموزان به خارج از کشور با حضور علی صالحی دادستان تهران و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد.
دادستان تهران در این جلسه، گفت: در این جلسه مقرر شد، اسامی سایتهای این مؤسسات از طریق وزارت علوم در اختیار پلیس فتا قرار گیرد تا ظرف مدت یک هفته صفحات و سایتهای این مؤسسات در فضای مجازی مسدود شود. علی صالحی افزود: همچنین دفاتر فیزیکی این مؤسسات با حضور معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادستانی تهران پلمب و اطلاعرسانیهای لازم در این رابطه از طریق رسانه ملی به عمل میآید تا از این طریق مردم در جریان فعالیت این مؤسسات غیرمجاز قرار گیرند.
صالحی با تاکید بر اینکه اطلاعرسانی و آگاهسازی عمومی از مهمترین ارکان پیشگیری است، ادامه داد: صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و رسانههای دیگر زمینه اطلاعرسانی، آگاهسازی و ارتقای فرهنگ قانونمداری و مسئولیتپذیری اجتماعی را فراهم کنند و ضمن تولید و پخش برنامههای متناسب، باهمکاری وزارت علوم در این رابطه و انعکاس اخبار مربوط به برخورد با مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور، زمینه آگاهسازی عمومی را فراهم نمایند.
وی بیان داشت: در این جلسه سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف شد نسبت به احصا شرح وظایف همه دستگاههای متولی که دارای وظیفه هستند اقدام کند تا نسبت به ابلاغ وظایف و مطالبهگری در راستای انجام وظایف قانونی دستگاهها اقدامات لازم انجام شود؛ بنابراین هرگونه ترک فعل دستگاهها و نهادهای متولی در این راستا توسط این دادستانی پیگیری خواهد شد.
دادستان تهران گفت: به منظور رسیدگی به شکایات مردم از این موسسات، شعبه ویژهای در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل شده است و شکایات در این رابطه با جدیت پیگیری و رسیدگی میشود.
صالحی خاطرنشان کرد: ساماندهی این موضوع نیازمند عزم همگانی و جدی است و همه دستگاههای متولی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند. همه ما باید تلاش کنیم جوانان مستعد و نخبه ما در کشور خودمان تحصیل کنند و از خروج این ظرفیتهای انسانی از کشور تا حد امکان پیشگیری شود.