به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 390
بازدید دیروز: 2,468
بازدید هفته: 7,481
بازدید ماه: 390
بازدید کل: 25,867,136
افراد آنلاین: 14
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ اردیبهشت ۱٤۰٤
Monday , 21 April 2025
الاثنين ، ۲۳ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
5983 - عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
پاسخ وزیر خارجه به شایعه‌سازان 
عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد 
  ۱۴۰۳/۱۱/۱۰

‫عراقچی: پیام مشخصی از سوی دولت جدید آمریکا دریافت نکرده‌ایم‬‎

وزیر امور خارجه فضاسازی مدعیان اصلاحات برای مذاکره با آمریکا را بر هم زد.
پیش از ظهر دیروز، در شرایطی که طیف مأموریت‌دار غربگرا، خیال شوم خود برای معامله اقتدار کشور با آمریکا را در رسانه‌هایش جشن گرفته، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به‌ احتمالات مطرح شده درباره مذاکره و توافق با آمریکا توضیح داد: هیچ پیام مشخصی میان دو کشور نه ارسال نه دریافت شده است و آنچه که گفته می‌شود فقط در رسانه‌ها است.
وی با اشاره به گفت‌وگوی خود با شبکه اسکای نیوز انگلیسی درباره مذاکره با آمریکا گفت: صحبت من در مصاحبه کاملا روشن بود، گفت‌وگوهای ما با کشورهای اروپایی جریان دارد و در طرف مقابل منتظر تبیین سیاست‌های آنها هستیم و آنها را بررسی خواهیم کرد. اگر جمع‌بندی در کشور به سمتی رود که امکان شکل‌گیری مذاکراتی به صورت برابر وجود دارد، درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ تصمیمی در این زمینه وجود ندارد، در رابطه با هرگونه توافق و مذاکره‌ با آمریکا تصریح کرد: ملاک ما همان بی‌اعتمادی گذشته است که همچنان حاکم بر روابط دو کشور است. ما قبلا توافق کردیم، ایران این توافق را اجرا کرد اما آنها بودند که آن را به هم زدند.
به گزارش ایرنا، عراقچی گفت: طبیعتاً رفع این بی‌اعتمادی به این آسانی و با کلمات خوب و زیبا امکان‌پذیر نیست و احتیاج به اقدامات عملی و سیاست‌های مشخص دارد. زمانی که ما از این سیاست‌ها مطلع شویم شرایط را بررسی کرده و تصمیم خواهیم گرفت.
زمینه‌‌سازی مذاکره با رژیم تروریست آمریکا و محاکمه ایران توسط مدعیان اصلاحات
تأکید آقای عراقچی بر اینکه هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد و نیز تصریح وی بر اینکه ملاک ما همان بی‌اعتمادی گذشته است، پاسخی است به طیف غربگرا و مدعیان اصلاحات که با تیترهایی نظیر «مذاکره و مودت»، «با دشمنان مدارا» و... تقلا کرده است زمینه‌های مذاکره با رژیم تروریست آمریکا و محاکمه ایران را فراهم کند و ضمن آبروبخشی و عصا گذاشتن زیربغل آمریکا، بار دیگر ایران را از دستیابی به حقوق خود بازدارد. این در شرایطی است که آمریکا طرف بدهکار برجام است و باید خسارات نقض توافق هسته‌ای را به ایران پرداخت کند. 
التماس و فضاسازی مدعیان اصلاحات برای مذاکره با ترامپ در شرایطی است که آمریکا در هر سه دوره اوباما، بایدن و ترامپ تعهدات خود در برجام را زیر پا گذاشت. امروز هم افراد منصوب شده توسط ترامپ، دارای دو ویژگی مشترک صهیونیست و ضدایرانی بودن هستند.
مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه آمریکا از طراحان تحریم‌ها و مخالف سرسخت کاهش تحریم‌هاست و از «مذاکره تحت شرایط سختگیرانه با ایران» سخن گفته و قبلا در تجمعات سازمان تروریسنی منافقین شرکت کرده است.
بزک ترامپ باجگیر توسط مدعیان اصلاحات
مدعیان اصلاحات ترامپ باجگیر را بزک می‌کنند و او را اهل تعامل و مذاکره و معامله از موضع برابر جا می‌زنند در حالی‌که او در مراسم تحلیف و فرمان‌های اجرائی که صادر کرد، ادعای آنان را باطل کرد و برای همه جهان شاخ و شانه کشید. نشان داد باجگیر است و حتی دنبال اشغال ‌گرینلند، پاناما و مناطقی از کانادا.
متأسفانه برخی چهره‌های سیاسی مانند آقایان همتی، ظریف، پزشکیان، عارف، ربیعی، عبدالعلی‌زاده و... در اظهاراتی نسنجیده همانند دوره برجام از ایران ضعیف‌نمایی می‌کنند. برخی دولت را ناتوان از حل مشکلات جا می‌زنند و پیام ضعف به دشمن ارسال می‌کنند. مدعیان اصلاحات طی چند ماه اخیر اقتصاد کشور را به شدت تضعیف کرده‌اند.
جو ویلسون، نماینده آمریکایی در واکنش به سخنان مخدوش و ضد منافع ملی ظریف در داووس نوشت: «او به شکل تحقیرآمیز برای مذاکره با ترامپ التماس کرد؛ اکنون وقت تحریم بیشتر است.»
قبلا مرحوم‌ هاشمی، روحانی و ظریف (و محافل همسو) در زمین باتلاقی دشمن بازی می‌کردند؛ و امروز همان محافل، به علاوه ‌برخی مسئولان دولتی.
تیر خلاص به مذاکرات برجام را سخنانی از این قبیل زد:
ـ نامه سرّی به امام نوشتم و تایپ هم نکردم. نوشتم آمریکا ابرقدرت است و بدون رابطه و مذاکره با او نمی‌شود ادامه داد.
ـ خزانه خالی است.
ـ اگر توافق نکنیم، جنگ می‌شود.
ـ آمریکا کدخداست.
ـ باید همراه شویم؛ نمی‌توانیم در برابر قدرت‌های بزرگ بایستیم؛ با شعارهایی که گاهی هم توخالی است.
ـ باید توافق انجام شود تا مشکل رکود، اشتغال، تولید، آلودگی هوا و آب خوردن حل شود.
ـ کمتر از ۳ ماه به توافق می‌رسیم. اولین گشایش‌های اقتصادی را ظرف صد روز می‌بینید.
ـ آمریکا ظرف ۵ دقیقه می‌تواند توان نظامی ما را نابود کند.
این نوع اظهارات غلط موجب شد وبسایت رادیو فرانسه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ بنویسد: «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند. بر پایه این جمع‌بندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر می‌کند و در همان حال، قیمت فروش را کمتر خواهد کرد».
این در حالی بود که مقامات آمریکایی معتقد بودند: تحريم‌ها نمی‌‌تواند مانع ایران شود و ما نشانه‌هایی از آغاز شکاف بر سر تحریم‌‌ها به‌ویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
جان کری، ۶ فروردین ۹۴: شکست مذاکرات با ایران، موجب فروپاشی رژیم تحریم‌ها خواهد شد
جان کری ۶ فروردین ۹۴: شکست مذاکرات با ایران، موجب فروپاشی رژیم تحریم‌ها خواهد شد. تحريم‌ها نمی‌‌تواند مانع ایران شود، طرف‌های ديگر مذاکرات هم از رويکرد‌هايی مانند تحريم‌ دست خواهند کشيد و به ما می‌‌گويند شما کار خودتان را انجام بدهيد، ما نيز کار خودمان را می‌کنیم.
وندی شرمن، ۹ آبان ۹۴: به هنگام مذاکره با ایران، نشانه‌‌های شکاف و فروپاشی تحریم‌‌ها آشکار شده بود
وندی شرمن، ۹ آبان ۹۴: به هنگام مذاکره با ایران، نشانه‌‌های شکاف و فروپاشی تحریم‌‌ها آشکار شده بود. فکر نمی‌‌کنم تحریم‌‌ها برقرار می‌‌ماند. ما نشانه‌هایی از آغاز شکاف بر سر تحریم‌‌ها به‌ویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
اوباما، ۲۱ دی ۹۵: «اگر ۸ سال پیش به شما گفته بودم می‌توانیم برنامه هسته‌‌ای ایران را بدون شلیک یک گلوله تعطیل کنیم، احتمالا می‌گفتید بیش از حد بلندپروازانه است، اما با توافق توانستیم.»
گفتنی است، دولت ترامپ برای مذاکره با دولت روحانی و تیم ظریف، 12 شرط توهین‌آمیز گذاشته بود. هنگامی هم که ظریف با اشپیگل مصاحبه کرد و تداعی درخواست مذاکره از آن گفت‌و‌گو شد، ترامپ پاسخ داد: نه مرسی!
علاوه‌بر اینها، گفتنی است ظریف در حالی در ایام انتخابات اخیر ادعا کرد «وقتی آقای بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریم‌های نفتی را شُل بکند. اجازه بدهید آقای ترامپ دوباره برگردد، آن وقت ببینیم دوستان چه می‌کنند»! که وقتی سناتور تد کروز از وزیر خارجه آمریکا پرسید «چرا فروش نفت ایران از روزی ۳۰۰ هزار بشکه به ۲میلیون بشکه در روز رسیده؟»، بلینکن پاسخ داد: «ما تحریم‌های بیشتری علیه شرکت‌های ایرانی اعمال کردیم. بیش از ۲۰۰ نفر را تحریم و ۵۰ فروند از ناوگان سایه ایران را متوقف و بیش از ۶۰۰ تحریم وضع کرده‌ایم، اما آنها سخت تلاش کردند و برای دور زدن تحریم‌ها هر کاری که توانستند، انجام دادند. ما هر روز به تلاش برای مقابله با آنها ادامه می‌دهیم [اما] آنها مصمم هستند و این کار را انجام می‌دهند.
اظهارات آقای عراقچی فضاسازی منافقانه مدعیان اصلاحات برای مذاکره با ترامپ را بر هم زد. آنها با اشاره به تحرکات «دولت سایه در دولت» برای ارتباط‌گیری با آمریکا، وانمود می‌کردند موافقت رهبری برای این کار اخذ شده شده است!
رهبر انقلاب روز سه‌شنبه همزمان با عید مبعث در دیدار رؤسای سه قوه و جمعی از مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم خاطرنشان کردند: «قرآن توصیف روشنی دارد: [می‌فرماید:] «وَدّوا مَا عَنِتُّم» (سوره‌ آل‌عمران، بخشی از آیه‌ ۱۱۸)؛ هر چیزی که شما را دچار مشکل می‌کند، دشمنان شما، کفّار، و کسانی که تابع شیطان هستند و شیطانی حرکت می‌کنند، آن را دوست می‌دارند.
 
 «قَد بَدَتِ البَغضاءُ مِن اَفواهِهِم وَ ما تُخفی صُدورُهُم اَکبَر» (سوره‌ آل‌عمران، بخشی از آیه‌ ۱۱۸)؛ دشمنی در زبانشان هم پیدا است؛ حرف هم که می‌زنند، نطق هم که می‌کنند، دشمنی‌شان را نشان می‌دهند؛ حرکت هم که می‌کنند، دشمنی را نشان می‌دهند، امّا آنچه در دلشان هست بیشتر است؛ آنچه دشمنی آنها را [ایجاد می‌کند]. گاهی اوقات، در یک مواردی این دشمنی‌ها ظاهر می‌شود؛ یعنی یک جاهایی همان ضمایر خصمانه‌ خبیث در مواردی خودشان را نشان می‌دهند. مثلاً فرض کنید در کنگره‌ آمریکا برای تکّه‌‌تکّه شدن هزاران کودک، نمایندگان بلند می‌شوند، برای قاتل کف می‌زنند و تشویقش می‌کنند! این همان «وَما تُخفی صُدورُهُم اَکبَر» است که اینجا‌ ظاهر می‌شود، این‌جا [خودش را] نشان می‌دهد. چندین هزار کودک را تکّه‌تکّه کنند، بعد بیایند اینجا مورد تشویق قرار بگیرند! یا کاپیتان ناو وینسنس آمریکا بزند یک هواپیمای مسافربری را با حدود سیصد مسافر سرنگون کند و همه‌ سرنشینان را هلاک کند، بعد به او مدال تشویقی بدهند. این «ما تُخفی صُدورُهُم» اینجا ظاهر می‌شود، این‌جا نشان می‌دهد خودش را. اینها همیشه پشت لبخندهای دیپلماسی پنهان است؛ 
پشت لبخندهای دیپلماسی، این‌جور دشمنی‌ها، این‌جور کینه‌ها، این باطن خبیث، پنهان است. چشمانمان را باز کنیم: وَ فَهماً فی خَلقِک‌. چشمانمان را باز کنیم؛ «تُسِرّونَ اِلَیهِم بِالمَوَدَّه» (سوره‌ ممتحنه، بخشی از آیه‌ ۱) نباشیم. حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله می‌کنیم، با چه کسی داریم حرف می‌زنیم؛ این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند امّا می‌فهمد که چه‌ کار باید بکند. باید بشناسیم، بدانیم.»
قرآن کریم در سوره آل عمران مؤمنان را از افشای اسرار به بیگانگان برحذر می‌دارد و هشدار می‌دهد که (نشانه‌های) دشمنی از دهان (و کلام)‌شان آشکار شده؛ و آنچه در دل‌هایشان پنهان می‌دارند، از آن مهم‌تر است. آیاتی که مورد اشاره رهبر حکیم انقلاب قرار گرفت؛
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَه مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ»
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید! محرم اسراری از غیر خود، انتخاب نکنید! آنها از هرگونه شرّ و فسادی در‌باره شما، کوتاهی نمی‌کنند. آنها دوست دارند شما در رنج و زحمت باشید. (نشانه‌های) دشمنی از دهان (و کلام)‌شان آشکار شده؛ و آنچه در دل‌هایشان پنهان می‌دارند، از آن مهم‌تر است. ما آیات (و راه‌های پیشگیری از شرّ آنها) را برای شما بیان کردیم اگر اندیشه کنید!» (آل عمران ـ 118)
خداوند متعال در سوره ممتحنه، مؤمنان را از مودّت، به‌ویژه دوستی پنهانی با کافران‌ستیزه جو بر حذر می‌دارد:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَ عَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّه وَ قَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ و َإِيَّاكُمْ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي و َابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّهِ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ و َمَا أَعْلَنْتُمْ وَ مَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ»
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید! دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید! شما نسبت به آنان اظهار محبّت می‌کنید، در حالی که آنها به آنچه از حقّ برای شما آمده کافر شده‌اند و رسول‌الله و شما را به خاطر ایمان به خداوندی که پروردگار همه شماست از شهر و دیارتان بیرون می‌رانند؛ اگر شما برای جهاد در راه من و جلب خشنودیم هجرت کرده‌اید؛ (پیوند دوستی با آنان برقرار نسازید!) شما مخفیانه با آنها رابطه دوستی برقرار می‌کنید در حالی که من به آنچه پنهان یا آشکار می‌سازید از همه داناترم! و هر کس از شما چنین کاری کند، از راه راست گمراه شده است!» (ممتحنه ـ 1)
محافل خارجی معتقدند خاورمیانه که روزگاری طولانی در دست آمریکا بود، دیگر در دست کاخ‌ سفید نیست اما رکن داخلی کارزار غرب علیه ایران در سودای تکرار دیپلماسی التماسی است. بی‌اعتنایی به غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و تقلای مجدد مذاکره از روی ساده‌لوحی است یا خیانت؟!
 
 
سفیر ایران در روسیه:نزدیکی بیشتر ایران، روسیه و چین تقابل با شعار «اول آمریکا» است
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: نزدیکی هر چه بیشتر ایران، روسیه و چین تقابل مستقیم با منافع دولت جدید آمریکاست که شعار «اول آمریکا» را سرلوحه سیاست‌های جهانی خود قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم جلالی؛ سفیر ایران در روسیه در صفحه اجتماعی ایکس در رشته توئیتی درباره رابطه ایران و روسیه نوشت: مهم‌ترین چالش برای آمریکا، ارتقای سطح همگرایی و مشارکت جامع بین ایران، روسیه و چین خواهد بود. وی افزود: از نقطه‌نظر نخبگان آمریکایی تهران، مسکو و پکن می‌توانند در میان‌مدت، قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری خود را برای اعمال چالشی پایدار بر نظم جهانی با الگوی غربی، تجمیع کرده و متعاقب آن موجب تغییر در ساخت نظم آتی با ماهیتی پسا غربی، چندقطبی و عادلانه شوند.
سفیر ایران در روسیه در پیام دیگری در این شبکه اجتماعی به زبان روسی درباره شکل‌گیری بلوک‌های جدید منطقه‌ای با حضور ایران، روسیه و چین و تقویت و ثبات روندهای چندجانبه‌گرایی در شبکه ایکس نوشت: نزدیکی هر چه بیشتر ایران و روسیه و متعاقب آن شکل‌گیری بلوک‌های جدید منطقه‌ای، به‌ویژه با حضور دیگر قدرت‌های نوظهور آسیایی همچون چین، نویدبخش تقویت و تثبیت روندهای چندجانبه‌گرایی در سطح جهانی خواهد بود؛ امری که در تقابل مستقیم با منافع دولت جدید آمریکا است که شعار «اول آمریکا» و به بیان دیگر یکجانبه‌گرایی را سرلوحه سیاست‌های جهانی خود قرار داده است.
  نیاز 300 میلیارد دلاری روسیه به واردات کالا
جلالی در بخشی از گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب درخصوص فعالیت‌ها و همکاری‌های ایران و روسیه در ایجاد اقتصاد بدون دلار گفت: اقتصاد روسیه یک اقتصاد حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری در سال است که نیمی از آن واردات کالاها به روسیه است. حدود ۳۰۰ میلیارد دلار ارزش واردات به روسیه است. 
او افزود: من زمانی که روی اقتصاد روسیه متمرکز شدم این را فهم کردم که اگر ما همه وجهه همت‌مان را برای گسترش روابط اقتصادی با روسیه بگذاریم خصوصاً بعد از اینکه روسیه هم تحریم شد و فضای جدیدی به وجود آمد، ما می‌توانیم از یک رشد بزرگ اقتصادی بهره‌مند شویم. 
سفیر ایران در روسیه ادامه داد: حتی چند سال پیش که رهبر معظم انقلاب، سال تولید ملی را اعلام کردند؛ گزارشی نوشتیم که واقعاً می‌شود با روابط اقتصادی با روسیه تولید ملی را در داخل کشور افزایش داد؛ چون اقتصاد روسیه نیازمند کالا است. روسیه ۵۸ درصد تجارتش با غرب بود و اکنون بخش اعظم این تجارت از بین رفته است.
جلالی افزود: معاهده «مشارکت جامع راهبردی» دارای یک پیام مشخص است و آن این است که جمهوری اسلامی ایران درخصوص گسترش روابط خود با کشورهایی که با آنها همسویی دارد، جدی است و همچنین در حوزه مبارزه با یکجانبه‌گرایی نیز دارای رویکردهای مشترک جدی با کشورهای همسو است.
او ادامه داد: این نشان می‌دهد که ما برای این گسترش همکاری‌هایمان با این سنخ از کشورها از جمله فدراسیون روسیه، جدی هستیم. این رهیافت به روابط، یک رویکرد کاملاً ملی و فراجناحی به پدیدارهای نوظهور سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارد. این اقدام مهم، همان تلاشی است که در دولت جناب آقای رئیسی برای تدوین موافقت‌نامه انجام شد و در دولت جناب آقای پزشکیان نیز با جدیت پیگیری و به مرحله عمل رسید. 
  موانع تحقق رشد تعامل ایران و روسیه
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: در مسیر تحقق رشد اقتصادی در سایه تعامل با روسیه پنج مانع جدی وجود دارد که می‌بایست از سر راه اقتصاد برداشته شود. مانع نخست؛ شناخت ایرانی‌ها نسبت به بازار روسیه است که متأسفانه در این باب شناخت دقیق و مناسبی وجود ندارد. البته طی سالیان گذشته افزایش شناخت داشتیم اما هنوز این نیازمند این است که بیشتر در این خصوص کار کنیم.
جلالی افزود: مانع دوم، مسئله ترانزیت است که ما باید خطوط ارتباطی افزایش بدهیم در بخش دریایی، استفاده از دریای خزر که در این خصوص کریدور شمال- جنوب رشت-آستارا، به لحاظ زیرساختی، بسیار پراهمیت است. در سال ۲۰۲۴ بر اساس آمار رسمی فدراسیون روسیه حدود ۲۰ میلیون تن کالا به ایران آمد یا از ایران عبور کرد. ما باید این میزان را افزایش بدهیم و به بالای ۱۰۰ میلیون تن کالا در سال برسیم و این امکان کاملاً فراهم است. باید راه‌آهن رشت-آستارا را تکمیل و کریدور بخش شرقی را فعال‌تر کنیم. در بحث ترانزیت و ایجاد راه‌های مواصلاتی جاده‌ای ریلی و همچنین استفاده از دریای خزر.
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: سومین مانع در این مسیر، مباحث مربوط به گمرک است. گمرک ما نیازمند این است که یک حرکت جدی را انجام بدهد و در حوزه‌هایی، خانه تکانی کند. باید به سمت گمرک دیجیتالی برویم و عملاً فضائی را فراهم کنیم که کالا بتواند به راحتی عبور کند. با توجه به اینکه ما همسایگی خاکی با روسیه نداریم لذا تعامل با کشورهایی مثل آذربایجان و ارمنستان از غرب و ترکمنستان و قزاقستان از شرق بسیار مهم است و لازم است که یک نوع «همگرایی گمرکی» هم در این بخش‌ها ایجاد شود که البته طی سالیان گذشته خیلی خوب بود.
جلالی افزود: به عنوان مثال، ما سال ۲۰۲۳ برای اولین بار از بخش شرقی کریدور شمال جنوب توانستیم بهره‌برداری کنیم و حدود ۶۵۰ هزار تن کالا در سال ۲۰۲۳ و حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا در سال ۲۰۲۴ عبور داده شد. 
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: مانع چهارم مسئله پولی و بانکی است که این هم باید بین دو کشور حل شود؛ البته گام‌های خوبی برداشته شده است. یکی از گام‌ها این است که پیام‌رسان‌های محرمانه‌مان به یکدیگر متصل شده و امروز ما درباره ارتباط با روسیه نیاز به سوئیفت نداریم. بخش بعدی اتصال کارت میر و شتاب است که دارد انجام می‌شود. بخش بعدی پیمان پولی است که بین بانک‌های مرکزی دو کشور و ارتباطات بانکی منعقد شده و دارد تسهیل می‌کند.
به گفته کاظم جلالی پنجمین مانع هم بحث لجستیک است که در این خصوص هم باید به شکل ترکیبی، هم در بحث کامیون، هم در بحث قطار، هم در بحث کشتی، هم در بحث نوسازی بنادر ما و خیلی مسائل دیگری که در این حوزه وجود دارد اقدامات جدی لحاظ شود. نباید روسیه را مانند سایر کشورها ببینیم، به هر حال اقتصاد روسیه اقتصاد بزرگی است و ما می‌توانیم ایفای نقش جدی داشته باشیم. 
او افزود: امروز هم اقتصاد روسیه نیازمند ورود کالاهای ایرانی است. در گذشته روسیه ما را بیشتر در حوزه سیاسی و امنیتی برای خود تعریف می‌کرد. امروز ما را در حوزه اقتصادی تعریف کرده است. به همین دلیل، آنها در حوزه گمرک در حوزه ترانزیت در حوزه ارتباطات با ایران دارند گام‌های مهمی را برمی‌دارند.

 

 
بازنشر بیانات رهبر معظم انقلاب توسط وزیر امور خارجه در فضای مجازی 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در جلسه دیدار با مسئولان نظام و سفرای اسلامی را در صفحه شخصی خود در فضای مجازی بازنشر کرد. 
همزمان با سالروز بعثت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) رؤسای سه قوه و جمعی از مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم روز سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ با حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
 
رهبر معظم انقلاب در این دیدار در بخش دیگری از بیانات مهم خود تاکید کردند: پشت لبخندهای دیپلماسی آمریکا نمونه‌هایی از باطن خبیث، دشمنی‌ها و کینه‌ها پنهان است و باید در مقابل این حقایق، چشمان خود را باز کنیم و مراقب باشیم که با چه کسی مواجهیم و با چه کسی معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم.
این بخش از بیانات رهبر انقلاب در صفحه رسمی ایشان در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد.
همچنین، این بخش مهم از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار روز سه‌شنبه در صفحه شخصی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان بازنشر شد.