به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 765
بازدید دیروز: 8,739
بازدید هفته: 9,504
بازدید ماه: 144,133
بازدید کل: 25,754,693
افراد آنلاین: 39
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۱۷ فروردین ۱٤۰٤
Sunday , 6 April 2025
الأحد ، ۸ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
۱۴۲۹ - اسماعیل رفیعی: نقش ما در تحقق دولت کریمه امام زمان(عج) ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
نقش  ما  در تحقق دولت کریمه امام زمان(عج) 
۱۴۰۳/۱۱/۲۴
‫منبر حسینی(3) :مهدویت،حجت الاسلام شیخ اسماعیل رفیعی، مشهد، 1434 ق - YouTube‬‎
اسماعیل رفیعی
در دعای شریف افتتاح که تحفه‌ای است از جانب حضرت حجت (عج)به دوستداران و منتظرانش برای شبهای ماه مبارک رمضان، به این جمله نورانی بر می‌خوریم: اللهم إنا نرغب الیك في دولة كريمة؛ بارالها! ما مشتاق دولت كريمه « حضرت مهدی‌(ع)» هستیم و پس از چند سطر، شکایتی بر زبان جاری می‌کنیم: اللهم انا نشکوالیک فقد نبینا و غیبه ولينا...؛ خدایا از تو شکایت می‌کنیم به خاطر فقدان و عدم حضور پیامبرمان (صلی الله علیه و آله) و پنهان بودن سرپرست مهربانمان. امام زمان (ارواحنا فداه) در ضمن این دو جمله این مطلب را به ما گوشزد می‌فرمایند که هر شیعه و محب خاندان نبوت باید مشتاق و شیفته تأسيس حكومت حقه آن حضرت بوده و از غیبت و نبودن آن نازنین بقدری محزون و ناراحت باشد که در تمام شبهای ماه رمضان که موسم استجابت دعاست‌، دست به درگاه خدا بردارد و از این وضعیت شکایت کند.
 آنگاه که به سراغ روایات گهربار ائمه معصومين‌(ع)رفته و پیشگویی‌های آنان را درباره جهان پس از ظهور از نظر می‌گذرانیم‌، با چنان تصویر فاخر و با شکوهی مواجه می‌شویم که این اشتیاق و شکایت را کاملا توجیه می‌کند. در این‌جا به گوشه‌هایی از خیرات و زیبایی‌هایی که به برکت حضور و حاکمیت حضرت مهدی(عج) در عالم جلوه گر می‌شود اشاره می‌کنیم:
 1.تمام عرصه گیتی تحت یک نظام به رهبری امام زمان در می‌آید؛
2.عقل مردم کامل می‌شود؛
3. دین اسلام دین برتر و حاکم می‌شود؛
4.دو دشمن انسان یعنی نفس اماره و شیطان رام می‌شوند و قدرت منحرف کردن بشر را از دست می‌دهند؛
5.کینه‌ها از دلها بیرون می‌رود؛
6. هیچ گناهی بر روی زمین انجام نمی‌شود؛
7.تمام فقرا بی‌نیاز می‌شوند؛ 
8. اموال آن‌قدر زیاد می‌شود که هر کس نزد حضرت برود به او مال فراوانی عطا می‌کند؛
9.هر که دارای ضعف و ناتوانی باشد قوی می‌شود؛
10. نابینایان بینا می‌شوند؛
11. زمینگیران شفا می‌یابند؛
12. عمرها طولانی می‌شود؛
13؛ علم و دانش بشر به تکامل نهائی می‌رسد؛
 14.انسانها به مواهب و نعمتهایی دست می‌یابند که پیش از آن و در هیچ دوره‌ای دست نیافته بودند؛
 15. به خاطر خوبی‌هایی که خداوند به مردم زمین می‌کند زندگان آرزو می‌کنند کاش مردگانشان بودند و....  اما چرا تاکنون چنین حکومتی تاسیس نشده است و چرا با وجود نزدیک بودن امام زمان(عج) به ما و نیاز مبرم بشر به این‌گونه اصلاحات‌، هنوز حضرت قیام و انقلابشان را آغاز نکرده‌اند؟ چرا بیش از1100 سال است که تشکیل چنین دولتی به تاخیر افتاده است؟ 
جواب از خلال آیات و روایات به دست می‌آید و خلاصه آن بر قلم عالم جليل القدر خواجه نصير الدين طوسي جاری می‌شود: «عدمه منا »؛ نبودن و غیبت او از ناحیه ماست. اگر شرایط روز فرج مهیا نیست به سه علت زمینه‌سازی برای فرج امام زمان و در نتیجه بهره مند شدن عالمیان از مواهب آن حکومت حقه بر عهده خود مردم است و این تفکر که ظهور امری کاملا الهی است و بشر هیچ نقشی در آن ندارد کاملا غلط و بی‌پایه است:
علت اول، سنت خداوند: إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بانفسهم (رعد /۱۱)؛ خداوند سرنوشت هیچ قوم و ملتی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنها خود را تغییر دهند. این جمله که در دو جا از قرآن با تفاوت مختصری آمده است،یک قانون کلی و عمومی را بیان می‌کند؛ قانونی سرنوشت‌ساز و حرکت آفرین و هشدار دهنده. این قانون که یکی از پایه‌های اساسی جهان بینی و جامعه‌شناسی در اسلام است، به ما می‌گوید: مقدرات شما قبل از هر چیز و هر کس در دست خود شما است و هرگونه تغییر و دگرگونی در خوشبختی و بدبختی اقوام در درجه اول به خود آنها بازمی‌گردد. شانس و طالع و اقبال و تصادف و تأثیر اوضاع فلکی و مانند اینها هیچ کدام پایه ندارد. آنچه اساس و پایه است این است که ملتی خود بخواهد سربلند و سرفراز و پیروز و پیشرو باشد و یا به عکس خودش تن به ذلت و زبونی و شکست بدهد.  حتی لطف خداوند یا مجازات او، بی‌مقدمه، دامان هیچ ملتی را نخواهد گرفت، بلکه این اراده و خواست ملت‌ها و تغییرات درونی آنهاست که آنان را مستحق لطف یا مستوجب عذاب خدا می‌سازد. با توجه به این اصل قرآنی این انسان است که زمام سرنوشت و تاریخ خود را در دست دارد. درد او از خود اوست و دوای او به دست خودش: 
وان لیس للانسان إلا ما سعى (نجم /۳۹)؛ برای انسان بهره‌ای در سعی و کوشش او نیست.  
حال می‌گوییم: بر اساس این قانون اگر مردم بخواهند از عذاب دوران غیبت رها شده و لطف زمانه ظهور را درک کنند، باید خود دست به کار شوند. نشستن و چشم به آسمان دوختن گره‌ای از کار باز نمی‌کند. بیش از یازده قرن است که این وضعیت را ادامه داده‌ایم، هنوز در سیاه چاله غیبت به سر می‌بریم. امام خمینی(ره) می‌فرمایند: البته پر کردن دنیا از عدالت، این را ما نمی‌توانیم‌، اگر می‌توانستیم می‌کردیم‌، اما چون نمی‌توانیم ایشان باید بیاید... اما باید فراهم کنیم کار را؛ فراهم کردن اسباب این است که کار را نزدیک بکنیم، کار را طوری بکنیم که مهیا بشود عالم برای آمدن حضرت‌(ع) (صحیفه نور، ج ۲۰ ص ۱۹۸) البته ماورای اسباب و عوامل ظاهری یک سلسله مددهای عینی و الطاف الهی است که در انتظار بندگان با ایمان و پر جوش و با اخلاص است ولی آنها را هم بی‌حساب به کسی نمی‌دهند بلکه شایستگی و آمادگی لازم دارد.
علت دوم، سیره و روش اهل بيت(ع): با با یک نگاه به تاریخ اسلام و بررسی قیامها و خانه‌نشینی‌های اهل بیت به این نکته می‌رسیم که هر جا معصومین به پا خاسته‌اند با خواست مردم و زمینه‌سازی آنها بوده و هر جا دست از قیام شسته و شمشیر را به کناری نهاده‌اند به خاطر عدم اقبال مردم و بی‌توجهی آنان بوده است.
نمونه بارز این قاعده را در زندگانی مولا امير المؤمنين‌(ع)مي توان یافت. بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) و اتمام جریان سقیفه امام علی‌(ع)به همراه حضرت زهرا (س)و امام حسن و امام حسين‌(ع) تا سه شب بر در خانه مجاهدان جنگ بدر رفته و حق خود را یاد آور شدند و آنان را برای یاری خویش فراخواندند‌، ولی صبح جز چهار نفر کسی از آنان نزد حضرت نیامد.وقتی امام عهد شکنی و بی‌وفایی آنان را دید خانه‌نشینی را اختیار کرد. (کتاب سليم بن قيس ) بعد از ۲۵ سال هم که زمام امور را در د دست گرفته و ردای خلافت را بر دوش افکند علت را ازدحام مردم بر در خانه خود و اعلام آمادگی آنان برای بیعت و یاری او بیان کرد و فرمود: سوگند به خدایی که دانه را شکافت و جان را آفرید، اگر حضور فراوان بیعت کنندگان نبود و یاران، حجت را بر من تمام نمی‌کردند و خداوند از علما عهد و پیمان نگرفته بود که در برابر شکم بارگی ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند، مهار شتر خلافت را بر کوهان آن انداخته رها می‌کردم.... (خطبه سوم نهج‌البلاغه) دقت کنید که امیر المؤمنين‌(ع) تصریح می‌فرماید اگر یاری مردم نبود (عهد و پیمان خدا همیشه هست) خانه‌نشینی و غیبت از حاکمیت را ادامه می‌دادم. یعنی قیام مردم رمز قیام حضرت است. در تأیید این مطلب به این کلام مولا توجه کنید: اگر چهل نفر با اراده قوی از مردم می‌یافتم قطعا با قوم (غاصب) می‌جنگیدم. (بحار الأنوار، ج ۲۸ ص ۳۱۳) 
در روایات دیگری امام سجاد‌(ع) در جواب اعتراض عباد بصری که چرا حج را به جای جهاد و قیام برگزیده اید، پس از اشاره به اوصافی فرمودند: هنگامی که یارانی با این خصوصیات ببینیم جهاد با آنها با فضیلت‌تر از حج است.(فروع کافی، كتاب الجهاد) امام صادق‌(ع) نیز در جواب سدیر صیرفی که به حضرت عرض کرد: نباید بنشینید بلکه قیام بر شما واجب است، با اشاره به گله‌ای از بزغاله‌ها فرمود: به خدا قسم‌،اگر شیعیان من به تعداد این بزغاله‌ها بودند، خانه نشستن بر من جایز نبود.(اصول کافی‌،كتاب الايمان والكفر) كلمه به کلمه این احادیث را باید از زبان امام زمانمان به گوش دل بشنویم، اینها درد دل قطب عالم امکان است. او چشم به راه یارانی است که دست بیعت به سوی او دراز کرده و برای جانفشانی در رکابش اعلام آمادگی کنند. 
علت سوم، روایات: اگر به آن دسته از روایاتی که عالم قبل از ظهور را ترسیم کرده و سیر وقایع زمینه‌ساز فرج را بیان می‌کنند دقت کنیم و توضیح و تفسیر عالمان مهدی پژوه را در این زمینه از نظر بگذرانیم‌، به این نتیجه می‌رسیم که قیام و خیزشی از سرزمین مشرق(که بنا به نظر تمام متخصصین عرصه مهدویت منظور از آن ایران است) به وقوع خواهد پیوست که زمینه فرمانروایی حضرت مهدی(عج)را به وجود آورده و آن حضرت پس از این قیام و به پشتوانه آن، نهضت جهانی خود ر را آغاز می‌کند. پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: مردمانی از مشرق زمین قیام می‌کنند و زمینه را برای سلطنت مهدی آماده می‌نمایند.(کشف الغمه، ج3، ص 267) امير المؤمنين‌(ع) می‌فرماید: آغاز کار مهدی از مشرق است. (بحار الأنوار، ج ٥2‌، ص ٢٥2) سخن در این باب بسیار است. در بسیاری از احادیث به نام خراسان، قم، طالقان و سرزمینهای دیگری از ایران اشاره شده و تصریح گردیده که یارانی دلاور و عاشق خاندان نبوت از آنها برخاسته و زمین را برای آشکار شدن امام زمان فراهم می‌کنند. کتاب‌ها و مقالات زیادی در این خصوص به رشته تحریر درآمده که طالبین می‌توانند به آنها مراجعه کنند. 
بر اساس این سه علت می‌گوییم روشن شدن چشم عالمیان به جمال دلربای حضرت مهدی(عج) و به پایان رسیدن دوران فلاکت بار غیبت با نشستن و دست روی دست گذاشتن محقق نخواهد شد بلکه به اقدام عملی از جانب ما نیاز دارد.