1259 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۱۱/۲۸
ادعای خبرگزاری فرانسه درباره علت منع فرود هواپیماهای ایرانی در بیروت
یک منبع مطلع امنیتی مدعی شد که لبنان پس از هشدار آمریکا درباره سرنگون شدن هواپیماهای ایرانی به مقصد بیروت، به ایران پیام داد که مجوزی برای پروازهای ایرانی به مقصد بیروت صادر نمیکند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه در گزارشی مدعی شد: یک منبع امنیتی لبنانی روز یکشنبه گفت که لبنان ۲ بار در طی هفته جاری، پس از آن که آمریکا هشدار داد رژیم صهیونیستی ممکن است هواپیماهای ایرانی به مقصد بیروت را سرنگون کند، به این هواپیماها اجازه فرود در بیروت را نداد.
این خبرگزاری افزود: اولین مورد از منع یک پرواز ایرانی از فرود در بیروت، پنجشنبه بود که مقامات لبنانی به ایران اطلاع دادند نباید پروازی به مقصد بیروت انجام شود. این منبع لبنانی به خبرگزاری فرانسه گفت: اسرائیلیها از طریق آمریکاییها به لبنان اطلاع دادند که اگر این هواپیمای ایرانی در لبنان فرود بیاید، فرودگاه را هدف قرار میدهند.
این منبع افزود: طرف آمریکایی به لبنان اطلاع داد که اسرائیل درباره تهدید خود جدی است. به گفته این منبع مطلع، بعدا، وزارت امور عمومی و حملونقل لبنان پس از مشورت با نخستوزیر و رئیسجمهور این کشور از صدور مجوز برای این پرواز خودداری کرد. این منبع مطلع همچنین گفت که این پیام پیش از برخاستن هواپیمای این پرواز منتقل شده بود.
از پرواز هواپیمای دیگری به مقصد بیروت نیز جمعه گذشته جلوگیری شد که با اعتراض حامیان مقاومت مواجه شد.
«نواف سلام» نخستوزیر لبنان، شنبه(دیروز) در این باره گفت: امنیت فرودگاه بیروت بر هر گونه ملاحظات دیگری مقدم است. او افزود: امنیت مسافران و شهروندان لبنانی موضوعی است آن را به خطر نمیاندازیم.
رژیم صهیونیستی، بارها مدعی استفاده حزبالله لبنان از فروگاه بیروت برای واردات تسلیحات از ایران شده است. اگرچه، حزبالله و مقامات لبنان اینگونه اتهامات را رد کردهاند.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «یوسف رجی» وزیر خارجه لبنان روز گذشته(شنبه) و در یک تماس تلفنی تبادلنظر درخصوص راههای حل مشکل پیش آمده در انجام پروازهای مسافری میان ۲ کشور گفتوگو و طرفین آمادگی خود را برای گفتوگوهای سازنده همراه با حسننیت اعلام کردند.
وزیر خارجه آمریکا همزمان با حمایت تسلیحاتی از اسرائیل، ایران را تهدید کرد
همزمان با تحویل محموله ۱۸۰۰ تنی آمریکا به رژیم صهیونیستی، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با نتانیاهو محور مقاومت و ایران را تهدید کرد. در صورتی که تنها یک روز از اثبات پوچ بودن تهدیدات آمریکا گذشته است.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در سفر روز یکشنبه خود به سرزمین اشغالی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل دیدار و گفتوگو کرد.
بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو و مارکو روبیو روز یکشنبه پس از دیدار و گفتوگو با یکدیگر، در ارتباط با مسائل منطقهای، کنفرانس مطبوعاتی مشترکی برگزار کردند و بار دیگر به ایران و محور مقاومت پرداختند.
به گزارش ایرنا به نقل از معاریو، این کنفرانس مطبوعاتی در شرایطی برگزار میشود که شامگاه گذشته محموله بمب ۱۸۰۰ تنی دولت آمریکا که پیش از این، توسط جو بایدن تعلیق شده بود، به رژیم صهیونیستی رسیده بود.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این کنفرانس مطبوعاتی در ارتباط با حماس اظهار کرد: طبق دستور ترامپ، ریاست جمهوری آمریکا، حماس نمیتواند به عنوان یک نیروی حکومتی یا نظامی در غزه باقی بماند. زیرا با وجود حماس، دستیابی به صلح در منطقه امکانپذیر نیست. وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: ایران تنها عامل بیثباتی در منطقه است. رئیسجمهور ترامپ بهصراحت اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد. وی در ادامه با تمجید دروغین از رژیم صهیونیستی افزود: اگر مانند اسرائیل در این منطقه بیشتر بود، صلح، آرامش و ثبات خاورمیانه را فرا میگرفت. به همین منظور اسرائیل همیشه میتواند از کمک دولت آمریکا برخوردار باشد.
نتانیاهو: ترامپ بزرگترین دوست اسرائیل است و هیچ چیزی مهمتر از ایران نیست
نتانیاهو نیز در کنفرانس خبری مشترک با روبیو گفت: ترامپ بزرگترین دوست اسرائیل در تاریخ کاخ سفید است و حمایت ثابت وزیر خارجه آمریکا از اسرائیل ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ما با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفتوگو کردیم، ما مأموریت درباره ایران را تمام خواهیم کرد. نتانیاهو ادعا کرد که اسرائیل و آمریکا در برابر آنچه وی «چالشهای ایرانی» خواند، میایستند. وی گفت: ما گفتوگوهای واقعا مفیدی را با روبیو انجام دادیم؛ هیچ چیزی مهمتر از ایران نیست.
به گزارش ایرنا، نتانیاهو درباره غزه و حماس نیز گفت: ما استراتژی واحدی با ترامپ به خصوص درباره زمان گشودن درهای جهنم (به روی حماس) در صورت آزاد نشدن همه گروگانها (اسرای صهیونیست) داریم. نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین گفت: درباره آینده سوریه پس از سقوط رژیم بشار اسد نیز با وزیر امور خارجه آمریکا گفتوگو کردم؛ ما به آتشبس در لبنان نیز پایبندیم و از دولت انتظار داریم که به این توافق پایبند باشد، حزبالله باید کاملا خلع سلاح شود، هر قدرتی در سوریه نیز چنانچه معتقد است که میتواند اسرائیل را تهدید را کند، سخت در اشتباه است. وی ادامه داد: دادگاه کیفری بینالمللی نیز احکام بازداشتی بر اساس دروغ صادر کرد؛ منطقه خاورمیانه فرصتها و چالشهای زیادی دارد.
وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت: تصور نمیکنم که هیچ متحدی برای اسرائیل بهتر از ترامپ وجود داشته باشد، بایستی گروگانها (اسرای صهیونیست) در غزه آزاد شوند، ترامپ تأکید کرد که ممکن نیست حماس به عنوان یک قدرت سیاسی و نظامی تداوم داشته باشد.
وی افزود: فروپاشی رژیم اسد تحول مهمی است اما نباید یک نیروی بیثباتکننده دیگری جای آن را بگیرد.
روبیو درباره ایران نیز مدعی شد: ایران منبع تهدید در منطقه است، ممکن نیست که به ایران اجازه دهیم سلاح هستهای در اختیار داشته باشد. این اظهارات در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که برنامه هستهای کشور کاملا صلحآمیز است و سلاح هستهای هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. وی همچنین گفت: ترامپ با نتانیاهو برای تضمین آزادی گروگانها از غزه تلاش میکند.
فارین پالیسی: رفتار ترامپ آمریکا را ضعیف و رقبا را متحد میکند
سردبیر نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا، نسبت به خسارتهای بزرگی که سیاست خارجی دیوانهوار ترامپ به اقتدار آمریکا خواهد زد، ابراز نگرانی کرد.
استفان والت که نظریهپرداز روابط بینالملل و استاد دانشگاه هاروارد هم هست، در یادداشتی خاطر نشان کرد: سیاستهای نامتعارف و غیرقابل پیشبینی کاخ سفید باعث نگرانی متحدان آمریکا شده و آنان را به تشکیل ائتلافهای جدید سوق داده است. ادامه این روند، موقعیت آمریکا را تضعیف میکند و فرصتهای بیشتری برای رقبای جهانیاش فراهم خواهد کرد.
والت در فارنپالیسی نوشت: قسم میخورم برنامه من این بود که در این هفته، درباره چیزی غیر از رئیسجمهور ایالات متحده دونالد ترامپ بنویسم، اما سیل سیاستهای بدی که از کاخ سفید سرچشمه میگیرد غیرممکن است که نادیده گرفته شود؛ بهویژه وقتی که سیاست خارجی را به شکل ناگهانی و گسترده به سمت چیزهای عجیب و غریب میکشد. مسئله کلیدی، تاثیری است که اعمال تعرفههای ترامپ، و سایر ابتکارات او بر زندگی آمریکاییها خواهد داشت و بخشی از پاسخ به این سؤال بستگی به این دارد که بقیه جهان چگونه به تلاشهای سنگین ترامپ برای ضرب و شتم و قلدری آن واکنش نشان میدهند.
در جهانی فاقد قدرت مرکزی، همه دولتها تمایل دارند که اگر یک دولت بیش از حد قوی شود نگران باشند؛ زیرا نمیتوانند مطمئن باشند که چگونه ممکن است از قدرتی که در اختیار دارد استفاده کند. نتیجه این است که دولتهای ضعیفتر تمایل زیادی به متحد کردن نیروها برای کنترل قدرتهای قویتر دارند و در صورت تلاش برای تسخیر یا تسلط بر قدرتهای ضعیفتر، آنها را شکست میدهند. اگر یک قدرت قوی در نزدیکی آن قرار گیرد یا ارتش قدرتمندی داشته باشد که به نظر میرسد اساساً برای سلطه بر دیگران طراحی شده است یا اگر به نظر برسد که نیات بدی دارد، تمایل به تعادل افزایش مییابد. ایالاتمتحده قویترین قدرت اقتصادی و نظامی جهان از زمان جنگ جهانی دوم بوده، با این حال بیشتر قدرتهای بزرگ و متوسط جهان ترجیح میدهند با آن همسو شوند تا اینکه در برابر آن تعادل برقرار کنند.
اگرچه متحدان ایالات متحده اغلب قضاوت ایالات متحده را زیر سؤال میبردند و نگران بودند که سیاستهای ایالات متحده ممکن است بهطور ناخواسته به آنها آسیب برساند، در حالت تعادل، آنها همچنان ایالات متحده را بهعنوان یک شریک مفید و نه بهعنوان یک خطر جدی میدیدند. برتری ایالات متحده نیز قابل تحمل بود؛ زیرا هر دو دولت دموکرات و جمهوریخواه بهطور کلی با متحدان با احترام رفتار میکردند. اما رویکرد ستیزهجویانه دولت ترامپ به کشورهای سنتی طرفدار آمریکا مانند کانادا یا دانمارک بیسابقه است. شرکای آمریکایی نه تنها باید نگران باشند که ایالات متحده دیگر قابل اعتماد نیست، بلکه باید نگران باشند که بهطور فعال بدخواه است. وقتی رئیسجمهور تهدید میکند که کانال پاناما را بازپس میگیرد یاگرینلند را فتح میکند یا کانادا را به پنجاهویکمین ایالت تبدیل میکند- مهم نیست که معاهدات موجود چه میخواهند یا پاناما، دانمارک یا گرینلندیها درباره آن چه میگویند- همه کشورها باید نگران باشند که ممکن است گزینه بعدی باشند.
همانطور که تئوری موازنه تهدید پیشبینی میکند، برخی از رهبران این کشورها در حال حاضر از تلاشهای هماهنگ برای مقاومت در برابر برنامه خطرناک ترامپ حمایت میکنند. هفته گذشته، وزیر دارایی سابق کانادا خواستار برگزاری نشست سران مکزیک، پاناما، کانادا و اتحادیه اروپا شد تا پاسخهای مشترکی به تعرفهها و حق حاکمیت ترامپ ارائه دهند. مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه عرب با صدور بیانیهای مشترک پیشنهاد ترامپ برای پاکسازی نژادی فلسطینیان از غزه و کرانه باختری را رد کردند. اگر ترامپ به مسیر کنونی خود ادامه دهد، چنین تلاشهایی افزایش خواهد یافت و برخی کشورها به دنبال کمک از پکن خواهند بود، حتی شرکای آسیایی آمریکا. رویکرد رادیکال ترامپ نتیجه معکوس خواهد داد. او ممکن است در کوتاهمدت چند امتیاز کسب کند؛ اما نتایج بلندمدت مقاومت جهانی بیشتر و فرصتهای جدید برای رقبای آمریکا خواهد بود. حفظ تعادل جهان مستلزم استفاده انتخابی از قدرت و مقدار قابل توجهی خویشتنداری است. یعنی به دنبال هر فرصتی برای تحقیر کشورهای ضعیفتر یا رهبران آنها نباشیم. سایر کشورها باید متقاعد شوند که واشنگتن به وعدههای خود عمل خواهد کرد و قطع یک توافق یا دادن امتیاز صرفاً درخواستهای جدیدی را ایجاد نخواهد کرد. متاسفانه، خویشتنداری، وفای به قولها و رفتار محترمانه با دیگران هرگز بخشی از کتاب بازی ترامپ نبوده و افراد کمصلاحیتی که او منصوب کرده است، این احتمال را کاهش میدهد که سیاست خارجی ایالات متحده با ظرافت عمل کند.
همگان از قدرت ایالات متحده آگاهند؛ اما اکنون شاهد پیامدهای کنار گذاشتن دستکش مخملین هستیم. همانطور تجربه تاریخی از مهاجمان گذشته نشان میدهد، کشورهایی که به زورگویی و مجازات بهعنوان ابزار اصلی دیپلماسی متوسل میشوند، سرانجام خود را در وضعیتی مییابند که دوستان کمتر، دشمنان بیشتر و نفوذ محدودتری دارند. تصور نمیکردم ایالات متحده بتواند همسایگان نزدیک و بسیاری از متحدان دیرینه خود را بهطور دائمی از خود براند، اما شواهد نشان میدهد که دقیقاً در همین مسیر قرار گرفته است.
اکثریت آمریکاییها معتقدند نباید به اسرائیل کمک شود
اخیرا نیویورک تایمز مقالهای را منتشر کرده است که در آن به گرایش مردم آمریکا نسبت به اسرائیل پرداخته است، ولی نکته جالب اینکه قسمتهایی از این نظرسنجی مؤسسه IPSOS را در مقاله خود نیاورده است. در این نظرسنجی که واقعیت جامعه آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی را نشان میدهد، اکثریت (۵۳ درصد) آمریکاییها معتقدند که نباید برای اسرائیل هزینه کنیم. در این نظرسنجی بر مبنای سن؛ 60 درصد شهروندان 18 تا 29، 60 درصد 30 تا 44 سال، 52 درصد 45 تا 59 سال و 43 درصد بالای 60 سال به هزینه کردن آمریکا برای رژیم صهیونیستی اعتراض داشتهاند.
بر مبنای نژاد هم 49 درصد سفید پوستان، 54 درصد سیاه پوستان و 64 درصد هیسپانیکها(اسپانیا زبانها) و 54 درصد هم سایر نژادها همین نگاه را نسبت به هزینه کردن آمریکا برای اسرائیل دارند.