آیت اللّه سیدمرتضی مستجاب الدعواتی مشهور به مستجابی فرزند سیداسدالله مستجاب الدعواتی و نوه آیت الله سید ابوالحسن صدرعاملی و پسر عموی امام موسی صدر متولد ۱۳۰۲، از علمای سرشناس اصفهان بود که رابطه نزدیکی نیز با خاندان صدر داشت و به دلیل فعالیت در حوزه ورزش پهلوانی و زورخانه ای نیز همیشه جایگاه خاصی در بین اهالی گود پهلوانی داشته است، طلاب و مریدان ایشان را به عنوان عالمی مردمی، اهل دقت در مسائل اجتماعی و سیاسی می دانستند.
مرحوم آیت الله مستجاب الدعواتی، از مبارزان سیاسی و ضداستکباری نستوه و فعال در امور عالم المنفعه و در زمینه شعر و ادب و هنر صاحب آثار فاخر و نفیسی بود.
وی از مبارزان سیاسی دوره ملی شدن صنعت نفت و از نزدیکان مرحوم آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی بود که تحصیلاتش را در حوزه علمیه تهران و نجف ادامه داد و موفق به اخذ اجتهاد از آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی شد، آیت الله مستجابی در امور خیریه و عام المنفعه سابقهای طولانی داشت و دستی نیز در حوزه شعر و ادب و هنر داشت، در اوّلین جشنواره خیّرین و واقفین عرصة سلامت استان اصفهان که در 13رجب 1431، مصادف با ۱۵ تیر 1388 در باغموزة چهلستون اصفهان برگزار شد، به منظور تجلیل از خدمات ایشان نشان «حامی سلامت» توسط مدیرعامل مجمع خیّرین سلامت استان اصفهان به وی اهداء شد.
در مراسم بزرگداشت آیت الله مرتضی مستجابی الدعواتی که خرداد امسال برگزار شد از کتاب زندگینامه ایشان به نام «مجتهدی پهلوان» رونمایی شد که دراین کتاب به روایت زندگینامه این عالم درقالب خاطرات، اسناد، مکاتبات و تصاویر این مجتهد و هنرمند برجسته پرداخته است.
آیتالله مستجابی در حوزههای خیریه و عامالمنفعه فعالیتهای گستردهای داشت و از بنیانگذاران چندین مؤسسه خیریه در حوزه سلامت بود. از جمله، مرکز درمانی امام موسی صدر در اصفهان را تأسیس کرد.
وی علاوه بر فعالیتهای علمی و اجتماعی، در حوزه شعر، ادب، هنر خوشنویسی و ورزشهای باستانی نیز دستی داشت.
آن مرحوم از حدود ۱۱ روز قبل در بیمارستانی در اصفهان بستری بودند.
آیتالله سیدمرتضی مستجابالدعواتی، در سال ۱۳۰۲ شمسی در محله بیدآباد اصفهان دیده به جهان گشود.
وی فرزند سید اسدالله مستجابالدعواتی و نوه آیتالله سید ابوالحسن صدرعاملی بود.
آیت الله مستجابی تحصیلات حوزوی خود را در حوزههای علمیه تهران و نجف اشرف گذراند و موفق به دریافت درجه اجتهاد از آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی شد.
وی در دوران ملیشدن صنعت نفت، از مبارزان سیاسی و نزدیکان آیتالله کاشانی به شمار میرفت.
آیتالله مستجابی در حوزههای خیریه و عامالمنفعه فعالیتهای گستردهای داشت و از بنیانگذاران چندین موسسه خیریه در حوزه سلامت از جمله، مرکز درمانی امام موسی صدر در اصفهان بود.
وی علاوه بر فعالیتهای علمی و اجتماعی، در حوزه شعر، ادب، هنر خوشنویسی و ورزشهای باستانی نیز دستی داشت.
در نخستین جشنواره خیرین و واقفان عرصه سلامت استان اصفهان که در سال ۱۳۸۸ در باغ موزه چهلستون اصفهان برگزار شد نشان «حامی سلامت» به آن مرحوم اهدا شد.
در مرداد ماه امسال نیز آیین نکوداشت آیت الله مستجابالدعواتی در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) تهران و در انجمن مفاخر برگزار شد.
مراسم تشییع و خاکسپاری آیتالله مستجابالدعواتی
در اصفهان برگزار شد
۱۴۰۳/۱۲/۰۳
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر عالم ربانی آیتالله حاج سید مرتضی مستجابالدعواتی از علمای برجسته اصفهان روز پنجشنبه با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
پیکر عالم ربانی آیتالله حاج سید مرتضی مستجابالدعواتی از علمای برجسته اصفهان روز پنجشنبه از میدان فیض تا تخت فولاد اصفهان تشییع شد.
در این مراسم، اقشار مختلف مردم بهویژه خانواده معظم شهدا و ایثارگران، روحانیان، ورزشکاران، چهرههای ادبی و هنری حضور پرشور داشتند.
پیکر این عالم دینی و استاد اخلاق در گذر تکیه مقدس تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد. به گزارش ایرنا، در این مراسم سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور، حجتالاسلام سید جواد شهرستانی نماینده آیتالله سیستانی در ایران، حجتالاسلام و المسلمین سید یوسف طباطبایینژاد نماینده ولی فقیه در استان، مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان و جمعی از فرماندهان انتظامی و نظامی، طلاب حوزه علمیه و مسئولان استان اصفهان و نیز هیئتهای ورزشی استان حضور داشتند. به مناسبت رحلت آیتالله مستجابالدعواتی در استان اصفهان عزای عمومی اعلام شده بود. آیتالله سیدمرتضی مستجابالدعواتی در سال ۱۳۰۲ شمسی در محله «بیدآباد» اصفهان دیده به جهان گشود. وی فرزند سید اسدالله مستجابالدعواتی و نوه آیتالله سید ابوالحسن صدرعاملی بود. ایشان که تحصیلات خود را در حوزههای علمیه تهران و نجف اشرف گذراند و موفق به دریافت درجه اجتهاد از آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی شد، در دوران ملی شدن صنعت نفت، از مبارزان سیاسی و نزدیکان آیتالله کاشانی به شمار میرفت. آیتالله مستجابالدعواتی در حوزههای خیریه و عامالمنفعه فعالیتهای گستردهای داشت و از بنیانگذاران چندین مؤسسه خیریه در حوزه سلامت از جمله مرکز درمانی «امام موسی صدر» اصفهان بود. وی علاوهبر فعالیتهای علمی و اجتماعی، در حوزه شعر، ادب، هنر خوشنویسی و ورزشهای باستانی نیز دستی داشت. در نخستین جشنواره خیرین و واقفان عرصه سلامت استان که در سال ۱۳۸۸ در باغ موزه چهلستون اصفهان برگزار شد، نشان «حامی سلامت» به آن مرحوم اهدا شد.
تابستان امسال نیز آیین نکوداشت این علم ربانی در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) تهران و در انجمن مفاخر برگزار شد.