1264 - خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۱۲/۰۳

ذیل پیشنهاد مذاکره آمریکا به ایران مطرح شد
گاردین: «هنر معامله» ترامپ متکی بر «تهدید» و «تهمت» است
روزنامه «گاردین» چندی پیش ذیل موضوع امکانسنجی «مذاکره»، به سیاست ترامپ مبنی بر «تهدید» و «تهمت» اشاره کرد و نوشت: در سیاست و تجارت «هنر معامله» ترامپ بهشدت متکی بر تهدیدها و تهمتها است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» دوشنبه (29 بهمن/17 فوریه 2025) طی گزارش نوشت: نتانیاهو به دنبال این است که ترامپ را به حمله آینده به سایتهای هستهای ایران بکشاند. نخستوزیر اسرائیل از آمریکا میخواهد تا به تمام کردن کار ایران کمک کند.
در گزارش این روزنامه آمده است: بنیامین نتانیاهو متعهد شده است که با حمایت دونالد ترامپ، دولت او «کار» خنثی کردن تهدید ایران را به پایان خواهد رساند.
گاردین با اشاره به سخنان ترامپ گزارش داد: ترامپ ترجیح میدهد با تهران معامله کند، اما همچنین به صراحت اعلام کرده است که در صورت شکست مذاکرات، اقدام نظامی آمریکا را بررسی میکند و دولت او فشار حداکثری را مطرح کرده است: تا ایران از تمام برنامه هستهای خود دست بکشد.
این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش با نقل اظهارات مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا نوشت: «همه گزینهها روی میز است. دولت جدید تنها در صورتی با ایران صحبت خواهد کرد که آنها بخواهند از کل برنامه خود دست بکشند».
گاردین با ادعای اینکه در اوایل ماه جاری، رئیسجمهور آمریکا به رژیم ایران یک انتخاب جدی پیشنهاد کرد، به نقل از ترامپ نوشت: «من مایلم توافقی با ایران در زمینه غیرهستهای انجام شود. من این توافق را به بمباران ترجیح میدهم.»
در ادامه این گزارش آمده است: در سیاست و تجارت، «هنر معامله» ترامپ بهشدت متکی بر تهدیدها و تهمتها بوده است، اما تحلیلگران این سؤال را مطرح میکنند که این موضوع چقدر با تهران عملی خواهد بود. آنها همچنین هشدار میدهند که با پیشرفت تواناییهای هستهای ایران- نتانیاهو تلاش میکند- تا ترامپ را به حمله مشترک متقاعد کند. نخستوزیر اسرائیل در تلاش است تا دولتهای متوالی ایالاتمتحده- از جمله دولت ترامپ- را متقاعد کند که در اقدام نظامی علیه ایران، شرکت کنند. ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوری خود در کاخسفید، در راستای هدفش برای دور نگه داشتن آمریکا از جنگهای خارجی، این کار را رد کرد.
گاردین همچنین گزارش داد: در سال 2018، ترامپ یکی دیگر از درخواستهای نتانیاهو را انجام داد و ایالاتمتحده را از یک توافق چندجانبه سهساله که برنامه ایران را در ازای کاهش تحریمها محدود کرده بود، خارج کرد. از آن زمان، ایران توسعه هستهای را پیش برد و اکنون مقادیر فزایندهای اورانیوم غنیشده 60درصد تولید میکند، که به این معنی است که یک گام فنی کوچک- تا تولید مواد شکافتپذیر با درجه تسلیحات- فاصله دارد.
این روزنامه انگلیسی نوشت: تهران اصرار دارد که قصد ساخت سلاح هستهای را ندارد و عضو معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای باقی میماند.
گاردین با ادعای آسیبپذیری ایران نوشت: نتانیاهو در دیدار با مارکو روبیو، وزیر خارجه جدید آمریکا، به صراحت اعلام کرد که میخواهد از این آسیبپذیری ایران استفاده کند.
این روزنامه به نقل از نتانیاهو نوشت: «تحت رهبری قدرتمند پرزیدنت ترامپ و با حمایت بیدریغ شما، من شک ندارم که ما میتوانیم کار را به پایان برسانیم.»
گاردین با اشاره به ادعای آژانسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده که هفته گذشته منتشر شد، نوشت: آژانسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده گزارش دادهاند که اسرائیل احتمالاً در نیمه اول سال 2025 به سایتهای هستهای ایران حمله خواهد کرد و ارزیابیهای اطلاعاتی بر اتکای اسرائیل به حمایت ایالاتمتحده در قالب سوختگیری هوایی، اطلاعاتی و شناسایی تأکید دارد. مقامات آمریکایی همچنین گفتند که ممکن است چنین حملاتی چند ماه برنامه ایران را به عقب اندازد؛ اما این حملات میتواند تصمیم تهران را برای برداشتن گامی قاطع- در جهت ساخت اورانیوم با درجه تسلیحات- مُجِد و مُصِر کند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از راز زیمت، پژوهشگر و کارشناس ایران در «مؤسسه مطالعات امنیت ملی» در «تلآویو»، نوشت: فصل دیگری از دیپلماسی با ایران شروع شده است. بر اساس توافق هستهای 2015، امضاکنندگان باقیمانده آن، از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان، میتوانند باعث «بازگشت فوری» همه تحریمهای بینالمللی علیه ایران شوند، اما این اهرم در اکتبر سال جاری منقضی میشود و گزینههای استفاده از آن یا از دست دادن آن را به پایتختهای اروپایی میدهد. زیمت گفت: اگر این مکانیسم فعال شود، میتواند منجر به تشدید بیشتر شود.
گاردین به نقل از «راز زیمت» نوشت: فکر میکنم یک فرصت دیپلماتیک بسیار محدود تا اوت یا سپتامبر برای دستیابی به توافق بین ایران و آمریکا وجود دارد که اگر تا آن زمان توافقی حاصل نشود نوعی چراغ سبز برای واگذاری تسلیحات به نتانیاهو و دستیابی به قابلیتهای نظامی گسترده او از طریق دولت ترامپ است.
در ادامه این گزارش اشاره شد: نتانیاهو مرتباً ترامپ را به عنوان «بهترین دوست» اسرائیل در کاخسفید توصیف میکند، توصیفی که روبیو و دیگر مقامات دولت آن را تکرار میکنند، اما این دوستی در آزمایشی تعیینکننده قرار خواهد گرفت، زیرا اسرائیل به تلاش برای حمله به ایران ادامه میدهد.
مذاکره در سایه تحریم و تهدید
با توجه به گزارش گاردین، ترامپ با استفاده مکرر از «تهدید» و «تهمت» سیاست و خواست خود را تحمیل میکند. تعیین پیششرطها و محور مذاکره مبنی بر پایان فعالیت هستهای و نفوذ منطقهای ایران و... در یادداشت امنیت ملی آمریکا توسط ترامپ پیش از شکلگیری گفتوگو ذیل تهدید و تحریم نشان از همین سیاست دارد.
سیاست ترامپ برآمده از تکنیک «چرخه تنش-کاهش» (Escalation-De escalation) است که برای تحمیل و ترغیب خواست و میل یک شخص به شخص دیگر کاربرد دارد. به نظر میرسد این ترفند برای تحمیل مذاکرات به ایران انتخاب شده است. بهرغم فشار و تهدید و فشار ترامپ و نتانیاهو، آژانسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده طی گزارشی اعلام کردهاند که حمله به تاسیات هستهای ایران حکم «درمان موقت» را داشته و ایران را به سوی ساخت تسلیحات هستهای سوق میدهد.
یک نمونه کوچک از علت اعتراف ترامپ به قدرتمندی ایران
در همایش روز پنجشنبه جمهوریخواهان آمریکا (سیپک)، یک پهپاد شاهد ۱۳۶ ساخت ایران به عنوان مدرکی درباره دخالت در جنگهای فرامرزی رونمایی شد.
صدای آمریکا در خبری با عنوان «رونمایی از پهپاد مرگبار ایران» نوشت: «این پهپاد نمونهای از تسلیحات پرشمار صادراتی ایران است. پهپاد شاهد ۱۳۶ در حمله مرگبار شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران به یک پایگاه آمریکایی در اردن به نام «برج ۲۲» در ژانویه ۲۰۲۴ استفاده شده است. قدرت تخریبی شاهد ۱۳۶ معادل بیش از ۵۰ کیلوگرم تیانتی است. این پهپاد دارای بالی به شکل دلتا و بینی برجستهای است که محل استقرار کلاهک جنگی آن است و بهخاطر رنگ زغالی آن، هنگام پرواز در شب به دشواری قابل تشخیص است. این پهپاد بهتازگی به ایالاتمتحده منتقل شده است. تعداد پرشماری از این پهپادها و تسلیحات مشابه بهصورت مستمر از سوی جمهوری اسلامی در اختیار متحدان قرار میگیرد.» به ادعای صدای آمریکا، این پهپاد با همکاری سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، به ریاست مارک والاس نماینده پیشین ایالاتمتحده در سازمان ملل، از اوکراین لهستان به آمریکا منتقل شده است.
این رونمایی، هر چند به نیت ایرانهراسی انجام شده، اما نشانه ضعف و خفّت رژیم آمریکا در مقابل اقتدار ایران پس از چهار دهه کارشکنی و اعمال تحریمهای فلج کننده و حداکثری است.
کشوری که بنا بود به اراده آمریکا و تحریمهای آن، ناتوان از واردات تسلیحات دفاعی مورد نیاز باشد، اکنون به اذعان همان آمریکا، تولیدکننده قدرتمندترین و پیشرفتهترین و نقطهزنترین پهپادها و موشکها در جهان است. این در حالی است که ایران هنوز از برخی تسلیحات جدیدتر و قدرتمندتر خود رونمایی نکرده، و آنچه مثلاً در آمریکا به نمایش درآمده، تسلیحات پیش پا افتاده و چند نسل قدیمیتر ایران است.
به یاد بیاوریم که چند هفته قبل، خبرنگاری از ترامپ پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تأسیسات هستهایاش حمله نمیکنید!؟» ترامپ، در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را میگویی! اما ایران در حال حاضر، نهتنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند».