۲۷۷۱ - از عملیات «تاخت آبی خاکی» و «بیچینگ» تا پشتیبانی مناسب و بهموقع نیروهای زمینی و هوایی ۱۴۰۳/۱۲/۰۵
در دومین روز از رزمایش ذوالفقار صورت گرفت
از عملیات «تاخت آبی خاکی» و «بیچینگ»
تا پشتیبانی مناسب و به موقع نیروهای زمینی و هوایی
۱۴۰۳/۱۲/۰۵
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از اجرای عملیات تاخت آبی خاکی و بیچینگ در این رزمایش توسط تکاوران نیروی دریایی با پشتیبانی ناو تنب این نیرو و یگان زرهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه سوم دریایی کنارک خبر داد.
امیر سرتیپ علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش درباره دومین روز رزمایش مشترک ذوالفقار گفت: در دومین روز از مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، تکاوران نیروی دریایی با پشتیبانی ناو تنب این نیرو و یگان زرهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه سوم دریایی کنارک به اجرای عملیات تاخت آب خاکی و بیچینگ پرداختند.
وی افزود: در ادامه مراحل اصلی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ و در یک عملیات مشترک توسط نیروی دریایی و نیروی زمینی، یک فروند ناو آبی ـ خاکی تنب، تانکهای کرار و نفربرهای بیام پی۲ را برای اجرای عملیات بیچینگ یا تصرف سرپل از دریا به ساحل دشمن موسوم به نیروی نارنجی منتقل شد و ناو آبی ـ خاکی تنب به حدی خود را به نزدیکی ساحل رساند که بتواند تجهیزات زرهی را در ساحل پیاده کند.
سخنگوی رزمایش تصریح کرد: عملیات آبی خاکی یک حمله طرحریزی شده از دریا است که توسط نیروی دریایی و نیروی پیاده شونده مستقر در ناوها به ساحل دشمن انجام گرفته و منجر به پیاده شدن نیروها در ساحل دشمن میشود.
وی خاطرنشان کرد: این نوع عملیات دارای پنج مرحله کلی شامل؛ «طرح ریزی»، «بارگیری و سوار شدن»، «تمرین»، «حرکت» و «هجوم» بوده از طرفی لازمه پایان یک عملیات آبی خاکی استقرار نیروها در ساحل دشمن است که در این رزمایش با موفقیت انجام شد.
در جریان اجرای این عملیات، امیر دریادار سیاری فرمانده رزمایش، امیر دریادار ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و تعدادی از مسئولان قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا (ص) نیز حضور و بر نحوه اجرای آن نظارت داشتند.
اجرای عملیات رهگیری توسط پهپاد کرار مسلح به موشک مجید
در ادامه مراحل عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، پهپادهای ارتقا یافته کرار که قابلیت تسلیح به موشکهای هوا به هوا را دارند و برای درگیری علیه هرگونه اهداف پرنده متخاصم طراحی شدهاند، پرندههای مهاجم را رهگیری و منهدم ساختند.
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش با اعلام این خبر، گفت: در این شیوه دفاع هوایی در کنار دو روش پدافند هوایی در جهان که شامل پدافند زمین پایه و هواپایه با سرنشین است، مفهوم جدیدی از پدافند با سبک پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین توسط جوانان این مرز و بوم به جهانیان معرفی شده و در رزمایشهای اخیر آجا با موفقیت مأموریت خود را انجام داده است.
وی رهگیری و درگیری علیه پرنده هوایی با بهرهگیری از پهپاد را یک عملیات بسیار پیچیده دانست و گفت: یکی از ویژگیهای مثبت این دستاورد این است که بازه اهدافی که میتوانیم با آنها درگیر شویم، محدود نیست؛ بالگرد، پهپادها، هواپیماها و جنگندههای با سرنشین و... در این بازه قرار میگیرند.
سرتیپ شیخ با اشاره به اینکه در این رزمایش، شبکه یکپارچه پدافند هوایی از اسکرامبل پهپاد کرار علیه اهداف حملهور استفاده کرد گفت: این پهپاد به جستوجوگر اپتیک و موشک هوا به هوا مجهز است و علیه اهداف به صورت تاکتیکی هواپایه اقدام میکند.
پشتیبانی مناسب و بهموقع نیروهای زمینی و هوایی از عملیات نیروی دریایی ارتش
امیر سرتیپ علیرضا شیخ همچنین گفت: این مرحله، تکاوران نیروی دریایی با وجود عوارض و موانع متنوع طبیعی ضمن تسلط بر راهبردهای رزمی و رصد اطلاعاتی و عملیاتی یگانهای نفوذکننده، مانع هرگونه فعالیت عملیاتی و تجسس اطلاعاتی دشمن شده و با پشتیبانی یگانهای پدافند ساحلی که نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانهای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کردند؛ در مدت زمان بسیار اندک توانستند پیشروی یگانهای مهاجم را مهار و نفرات و ستونهای تجمعی دشمن را منهدم کنند.
وی تصریح کرد: اجرای سلسله عملیات رزمی از جمله انهدام واحدهای شناور دشمن از سوی قایقهای آذرخش و شهاب مجهز به راکتانداز، عملیات مینریزی غیر کلاسیک از سوی قایقهای هجومی رعد، عملیات دفاع ساحلی توسط توپخانه ساحلی و عملیات تخریبات ساحلی با موفقیت انجام شد.
سخنگوی رزمایش اظهار داشت: عملیات تاخت، عملیات سقوط آزاد، ایجاد تلههای انفجاری، عملیات هلیبرن و تبادل عمودی یگانهای تکاور نیز از جمله اقدامات تاکتیکی تیپهای تفنگدار و تکاور نیروی دریایی ارتش بود.
وی گفت: درکنار نیروهای جوان که عملیات رزمی را با چابکی و چالاکی انجام میدادند حضور اساتید و فرماندهان پیشکسوت ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار آنها از نکات قابل توجه این مرحله از رزمایش بود که ضمن هدایت، ارائه مشاوره و راهنماییهای تاکتیکی لازم به نیروهای جوان، در ترسیم فضای منطقه رزمایش به صحنه رزم واقعی و تأکید بر تقویت نقاط قوت و همچنین توجه به راهبردهای رزمی در سواحل دریایی نقش حایز اهمیتی ایفا کردند.