به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 11,109
بازدید دیروز: 14,092
بازدید هفته: 58,490
بازدید ماه: 193,119
بازدید کل: 25,803,504
افراد آنلاین: 22
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۱ فروردین ۱٤۰٤
Thursday , 10 April 2025
الخميس ، ۱۲ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
1337 - بایدها و نبایدهای سبک زندگی (پرسش و پاسخ) ۱۴۰۳/۱۲/۰۶
بایدها و نبایدهای سبک زندگی
(پرسش و پاسخ)
 
‫سبک زندگی چیست؟ - ایسنا‬‎
 
پرسش:شاخص‌های سبک زندگی انسان کدام است؟ و وجوه تمایز و برتری آن در مقایسه با سبک‌های زندگی دیگر در چیست؟
 
پاسخ:مفهوم سبک زندگی
سبک زندگی شامل روش زندگی در جنبه‌های جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی، ارزش‌ها و عقاید، علائق و رفتار یک فرد، گروه یا جامعه می‌شود، و در مورد نحوه زندگی کردن افراد یک جامعه است. 
به بیان دیگر در ابعاد مختلف حیات فردی و اجتماعی انسان، سبک زندگی وجود دارد، تفاوت و وجوه تمایز انسان‌ها در نوع سبک زندگی آنها است. و میزان موفقیت یا شکست آنها به شدت به سبک زندگی‌شان بستگی دارد. بنابراین می‌توان گفت که مفهوم سبک زندگی یک مفهوم گسترده است که نمی‌توان به سادگی برای آن یک چارچوب دقیق و مشخصی را بیان کرد. 
اما به طور مشخص‌تر در تعریف سبک زندگی می‌توان این گونه بیان کرد که سبک زندگی هر فرد مجموعه رفتارها و فعالیت‌هایی است که او در طول زندگی‌اش به طور روزانه انجام می‌دهد، بدیهی است که در انجام این رفتارها برای هر فرد، الگوی خاصی وجود دارد که برگرفته از افکار، باورها، ارزش‌ها، تربیت و محیط زندگی آن فرد می‌باشد. 
بنابراین سبک زندگی در واقع ترکیبی است از انگیزه‌ها، نیازها، آمال و خواسته‌ها، عادات و رفتارها است که عوامل مختلفی روی آن تأثیرگذار می‌باشند.
عوامل تأثیرگذار بر سبک زندگی
مهم‌ترین عواملی که سبک زندگی افراد را تشکیل می‌دهند عبارتند از: 
1- جنسیت فرد 2- وضعیت ظاهری و جسمانی فرد 3- وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده 4- نوع تفکر و نگرش والدین فرد به جنبه‌های مختلف زندگی 5- نوع تربیت خانوادگی و محیط فرد 6- نوع انتخاب اهداف زندگی و راه رسیدن به آن. 
این عوامل از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین عواملی هستند که می‌توانند روی سبک زندگی ما تأثیرگذار باشند.
عوامل تأثیرگذار در تغییر سبک زندگی
سبک زندگی الگوهای رفتاری و فکری افراد را در ابعاد مختلف حیات فردی و اجتماعی در برمی‌گیرد. این گونه سبک زندگی جبری نیست و همان‌گونه که عواملی در شکل‌گیری آن می‌توانند مؤثر واقع شوند، 
به همین ترتیب عواملی هستند که می‌توانند در تغییر سبک زندگی افراد مؤثر و کارآمد باشند، که در اینجا به اهم این عوامل اشاره می‌کنیم.
1- برنامه‌ریزی
برنامه‌ریزی صحیح و منظم تا حد زیادی در سبک زندگی و موفقیت افراد مؤثر است. 
به همین دلیل توصیه می‌شود، برای انتخاب یک سبک زندگی سالم و صحیح، برنامه‌ریزی دقیق و منظمی داشته و زمان و نحوه انجام کارهای خود را طبق برنامه مشخص کنیم.
2- نوع تفکر و نگرش به جهان هستی
تغییر در نوع و نحوه تفکر و نگرش به جهان هستی و نظام خلقت و مسایل و مشکلات زندگی، می‌تواند شیوه و سبک زندگی را به کلی دگرگون سازد. تفکر خلاق و تفکر انتقادی به شدت روی بهبود سبک زندگی تاثیرگذار خواهد بود. به عنوان مثال: نوع نگاه توحیدی به عالم هستی که جهان را دارای خالقی حکیم، علیم، و عادل و... می‌داند با نوع نگاهی که برای نظام خلقت، و عالم هستی خالقی را قائل نیست و این عالم را محصول یک تصادف کور می‌داند بسیار در سبک زندگی آنها تاثیرگذار است.
3- تغذیه سالم در محیط مناسب
به طور قطع می‌توان گفت که تغذیه صحیح و سالم و استفاده از آب و هوای مناسب به شدت روی یک سبک زندگی و تغییر آن تاثیرگذار است. لذا می‌توان با تغییر نوع تغذیه و محیط آب و هوایی از نتایج فوق‌العاده آن بر روی مغز و سلامت جسم و افزایش بازدهی فعالیت‌ها بهره‌مند شد.
4- علم‌آموزی و یادگرفتن مهارت‌های زندگی
با افزایش دانش و آگاهی و تقویت فراگیری مهارت‌های زندگی می‌توان سبک زندگی ناموفق و ناکارآمد را تغییر داد و روابط و تعاملات فردی و اجتماعی خود را به میزان زیادی در جهت سلامت و رشد و تعالی هدایت کرد. طبیعی است کسی که با مهارت‌های زندگی آشنا نیست، سبک زندگی‌اش نمی‌تواند او را به اهداف و خواسته‌هایش برساند، و زندگی او سراسر با مشکلات و سختی‌ها سپری خواهد شد.