نخستین عملیات مشترک موشکی نیروی دریایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه در رزمایش ذوالفقار ارتش اجرا شد.
نیروی دریایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه در یک عملیات مشترک تحت فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش با شلیک موشکهای کروز دریایی و بالستیک، موفق به انهدام هدف واحد شبیهسازی شده در شمال اقیانوس هند شده به نحوی که به طور کامل غرق شد.
امیر سرتیپ علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش جمهوری اسلامی ایران در همین راستا گفت: صبح سهشنبه ناو موشکانداز نیروی دریایی ارتش با شلیک موشک کروز نسبت به انهدام هدف دریایی در موقعیت آبهای شمال اقیانوس هند اقدام کرد.
وی افزود: بهصورت همزمان، طی عملیاتی مشترک و تحت فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش، یک فروند موشک بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همان هدف را مورد اصابت قرار داده به نحوی که هدف مورد نظر غرق شد.
به گزارش فارس، امیر سرتیپ شیخ اجرای این عملیات را نماد عینی و حقیقی «امنیت پایدار در سایه اتحاد و اقتدار» دانست و تأکید کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازوان قدرتمند و حصن حصین ملت شریف و بزرگ ایران اسلامی در قامت یک ید واحده نشان دادهاند که پاسخ هر تهدیدی را با اقتدار خواهند داد و یکی از وجوه این وحدت، همدلی و همافزایی در بستر اجرای عملیات موشکی مشترک بین نیروهای دریایی ارتش و هوافضای سپاه متجلی شد.
بهرهگیری از مدلهای پیشرفته پهپاد مهاجر ۶ و کمان ۱۲
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش همچنین گفت: در جریان برگزاری رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بهرهگیری از مدلهای پیشرفته پهپاد مهاجر ۶ و کمان ۱۲ مأموریتهای متنوع و پیچیدهای را با موفقیت به انجام رساند.
وی اظهار کرد: پهپادهای مهاجر ۶ و کمان ۱۲ در قالب مأموریتهای گشتزنی، نوار ساحلی را تحت پوشش قرار دادند. این عملیات باهدف شناسایی و رصد هرگونه تهدید احتمالی در مناطق ساحلی انجام شد و اطلاعات حیاتی را برای تصمیمگیریهای تاکتیکی فراهم کرد.
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش در ادامه گفت: پهپادها در این رزمایش در اجرای اقدامات جنگالی مشارکت داشتند. این عملیات شامل شناسایی و هدفیابی نقاط استراتژیک در مناطق جنگی بود که با استفاده از قابلیتهای پیشرفته این پهپادها بهخوبی انجام شد. امیر سرتیپ شیخ تأکید کرد: یکی از نقاط برجسته این رزمایش، پرتاب بمبهای قائم توسط پهپادها بود. پهپاد کمان ۱۲ با پرتاب بمب قائم و پهپاد مهاجر ۶ با پرتاب بمب قائم ۱،پشتیبانی دقیق و مؤثری را برای سناریوهای رزمی فراهم کردند. این عملیات نشاندهنده توانایی بالای پهپادهای ایرانی در انجام مأموریتهای تهاجمی بادقت بالا بود.
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش اظهار داشت: علاوهبر مأموریتهای قبلی، پهپاد مهاجر ۶ در فیلمبرداری و عکسبرداری هوائی از منطقه رزمی نیز مشارکت فعال داشت. این عملیات باهدف جمعآوری اطلاعات تصویری دقیق از منطقه و پشتیبانی از تصمیمگیریهای تاکتیکی انجام شد. تصاویر و فیلمهای تهیهشده توسط این پهپاد، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار فرماندهان قرار داد و به بهبود کارایی عملیات کمک کرد.
امیر سرتیپ شیخ گفت: در ادامه این سناریو پهپاد مهاجر ۶ همچنین در یک حمله ترکیبی علیه یک هدف از پیش تعیین شده شرکت داشت. این عملیات با هماهنگی سایر نیروها و تجهیزات انجام شد و نشاندهنده توانایی این پهپاد در همکاری با سایر واحدها در سناریوهای پیچیده رزمی بود. مهاجر ۶ با استفاده از تسلیحات پیشرفته خود، نقش مؤثری در نابودی هدف ایفا کرد و توانمندیهای خود را در عملیات ترکیبی به نمایش گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش با مشارکت پهپادهای پیشرفتهای مانند کمان ۱۲ و مهاجر ۶ توانمندیهای نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران را در انجام مأموریتهای متنوع و پیچیده به طور کامل نشان داد. از شبیهسازی حملات انتحاری تا عملیات ترکیبی و جمعآوری اطلاعات، این پهپادها ثابت کردند که ابزارهای حیاتی برای افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشور هستند. سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش گفت: رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ بار دیگر توانمندیهای پهپادهای پیشرفته نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت؛ مشارکت پهپادهای نهاجا در این رزمایش، نشاندهنده ظرفیتهای بالای این نیرو در انجام مأموریتهای پیچیده و متنوع در شرایط مختلف رزمی بود. این موفقیتها گامی مهم در راستای افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشور همچنین تقویت امنیت ملی و آمادگی نیروهای مسلح محسوب میشود.
سامانه کشف «منیر» عملیاتی شد
امیر سرتیپ شیخ علاوهبر این، با اشاره به استفاده نیروی پدافند هوائی از سامانههای جدید و بومی در حوزه کشف و شناسایی گفت: سامانه کشف پسیو منیر برابر نیاز نیروی پدافند هوائی ارتش در حوزه درگیری با اهداف با سطح مقطع کم طراحی شده است و میتواند با پوشش ۳۶۰ درجهای
و بدون انتشار هیچگونه امواجی اهداف را شناسایی و موقعیت دقیق آنهارا در اختیار سامانههای درگیری قرار دهد. وی افزود: از دیگر قابلیتهای سامانههای مجید و سامانه کشف و شناسایی منیر قدرت تحرکپذیری بالای این دو سامانه است؛ با توجه به پیشرفت تسلیحات ضد سامانههای پدافندی، تحرک امری مهم و حیاتی برای سامانههای پدافندی است، چراکه در صورت ثابت بودن سامانههای پدافندی بهخصوص سامانههای ارتفاع پست که در فواصل نزدیکتری با هدف درگیر میشوند، امکان کشف محل استقرار و هدف قرار گرفتن آنها افزایش پیدا میکند.
شناسایی سهبعدی اهداف با سامانه ذوالفقار ارتش
خبر دیگر اینکه، در جریان رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران، سامانه پدافند هوائی 15 خرداد نیروی پدافند هوایی، اهداف متخاصم واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوائی کشور را که قصد نفوذ به منطقه عمومی رزمایش را داشتند، پس از انجام عملیات کشف، شناسایی و رهگیری مورد اصابت قرار داد و سرنگون کرد.
انهدام هدف در ۱۲۰۰ کیلومتری توسط پهپاد آرش در رزمایش ارتش
همچنین امیر سرتیپ شیخ گفت: در ادامه اجرای مراحل اصلی و عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش، عملیات انهدام هدف مورد نظر توسط پهپاد آرش در منطقه عمومی رزمایش با موفقیت اجرا شد. سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش افزود: در این مرحله از رزمایش، پهپاد تهاجمی و دوربرد آرش با طی مسافت 1200 کیلومتر، توانست با موفقیت هدف تعیین شده خود را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
تمرین سناریوهای احتمالی نفوذ دشمن توسط پدافند هوائی در رزمایش ارتش
افزون بر این، امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوائی خاتمالانبیا(ص) کشور در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش گفت: ماموریتهای سختگیرانه و شبانهروزی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ با موفقیت طرحریزی و اجرا شد.
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوائی خاتم الانبیا(ص) گفت: تمرین سناریوهای احتمالی نفوذ دشمن و مقابله با موفقیت اجرا و به اهداف از پیش تعیین شده دست یافت. در مراسم رژه اقتدار رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش که با حضور سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، دریادار حبیبالله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی آجا و فرماندهان نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوائی و دریایی ارتش، نایبرئیس و تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و دیگر فرماندهان و مسئولان برگزار شد، انواع یگانهای شناور سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل انواع ناوشکنها، ناوهای موشکانداز، ناوهای نیروبر و زیردریاییهای کلاس فاتح و غدیر، از مقابل ناوشکن سرفرماندهی زاگرس رژه رفتند. یگانهای حاضر در مراسم سان و رژه پایانی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، تنها بخشی از تجهیزات بهکار گرفته شده با تکیه بر ظرفیت یگانهای منطقه بود که در این رزمایش شرکت داشتند.