امام جمعه موقت تهران گفت: میخواهند کاری کنند که حجاب فراموش شود اما ما تا خون در بدن داریم نخواهیم گذاشت.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه سرنوشت سرسپردگان به آمریکا تحقیر است، گفت: هر چقدر مقام معظم رهبری میگفت مذاکره با آمریکا نه شرافتمندانه و نه عاقلانه است، برخی زورشان میآمد که باور کنند اما وقتی این برخورد را دیدند اعتراف کردند که مذاکره با آمریکا در شأن ملت ایران نیست. مذاکره با آمریکا یعنی ذلت، تحقیر و اصالتها را از دستدادن. ملت ایران عاشورایی هستند و ذلتپذیر نیستند.
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران بیان داشت: در قانون اساسی اصل دوم، ۶ پایه برای نظام بیان شده است. پایه اول ایمان به خدای یکتا و اختصاص حاکمیت و لزوم تسلیم در برابر او. نظام را بدون توحید نمیتوان دید. توحید در حاکمیت و در تشریع و تقنین به این معناست که در حکومت دینی هم حکم خدا است و هم حاکم باید مشروعیت الهی داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران افزود: مسئله توحید در حاکمیت و توحید در تشریع گویای آن است که دین و سیاست با هم هستند. برخلاف نظر سکولاریسم که جدایی دین از سیاست را مطرح میکند، متن قرآن از هماهنگی دین و سیاست، البته به معنای درست آن میگوید.
وی عنوان کرد: طرفداران سکولاریسم میگویند در هیچ کجای قرآن مسئله سیاست مطرح نشده است و یا قرآن را نمیفهمید و یا سیاست را نمیفهمید.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: قانون، قانون خداوند است و حاکم هم باید حاکم الهی باشد و همه مسئولان از صدر تا ذیل در نظام اسلامی طبق قانون اساسی موظف به اجرای قانون الهی هستند.
امام جمعه موقت تهران خطاب به مسئولان افزود: اینکه من اجرا نمیکنم و در مقابل مردم نمیایستم، این ضد حکومت توحیدی است. قسم خوردید در پیشگاه مجلس و در مقابل مردم که قانون را اجرا کنید باز هم برای چندمین بار به صراحت میگویم مسئولان محترم حجاب از بدیهیات دینی است و از مسلمات بیتردید دین است.
وی ادامه داد: مردم بر سه گروه هستند. نخست شما که وارد این ضیافت شدید و با افتخار از ضیافت الهی استقبال کردید. دوم کسانی که به دلیل بیمار معاف از روزه هستند اما تظاهر به روزهخواری هم نمیکنند. گروه سوم، از سلامتی برخوردار هستند و میتوانند روزه بگیرند اما به صورت علنی روزهخواری میکنند. به آنها نصیحت میکنم که با خدا در نیفتید. کسانی که ماه رمضان روزهخواری میکنند و حریم خدا را میشکنند، گناهشان مضاعف است.
آیتالله خاتمی با اشاره به برخورد ترامپ با رئیسجمهور اوکراین، گفت: همه دنیا تحقیری که ترامپ به رئیسجمهور اوکراین کرد را مشاهده کردند. همه کسانی که سرسپرده آمریکا هستند بدانند که این برخورد شامل حال آنها هم خواهد شد. این روحیه استکبار است.
وی تصریح کرد: هر چقدر مقام معظم رهبری میگفت مذاکره با آمریکا نه شرافتمندانه و نه عاقلانه است، برخی زورشان میآمد که باور کنند اما وقتی این برخورد را دیدند اعتراف کردند که مذاکره با آمریکا در شأن ملت ایران نیست. مذاکره با آمریکا یعنی ذلت، تحقیر و اصالتها را از دست دادن. ملت ایران عاشورایی هستند و ذلتپذیر نیستند.
اگر آمریکا و تروئیکای اروپا دست از تهدید برندارند ملت ایران با مقاومتشان آنها را از صحنه روزگار و سیاست جارو خواهند کرد
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: آمریکا و تروئیکای اروپا یعنی آلمان، فرانسه و انگلیس، ایران را تهدید کردند که شورای حکام مجبور به اقدام خواهد شد. اینکه چرا این حرفهای نخنما شده را تکرار میکنید، باید گفت بیش از ۴۵ سال است که این حرفها را میزنید و هیچ نفعی نبردید، از این به بعد هم نفعی نخواهید برد.
آیتالله خاتمی تأکید کرد: به صراحت به شما میگوییم که اگر دست از تهدیداتتان برندارید ملت بزرگ ایران با مقاومتشان، شما را از صحنه روزگار و سیاست جارو خواهند کرد.
وی درباره اظهارات وزیر خارجه ترکیه گفت: وزیر خارجه ترکیه گفته ایران دست از سیاست منطقهای خود بردارد و اهانتی هم کرده است. نخست اینکه سیاست ما سیاست حُسن همجواری است. ما بنا نداریم با همسایگانمان دربیفتیم و این متن قانون اساسی ما است. این اظهارات شما ضدحُسن همجواری محسوب میشود، دولتمردان ترکیه مطمئن باشند که قطعا به ضرر آنها خواهد بود.
وزیر خارجه ترکیه صریحا عذرخواهی کند
امام جمعه موقت تهران افزود: دنیا میبیند که شما همین الان هم در سوریه دخالت میکنید و نیرو میفرستید که بجنگند؛ شما خجالت نمیکشید که به ایران میگویید دخالت نکند و شما خودتان دخالت میکنید. وزیر خارجه ترکیه به جای توجیه کردن اینگونه مطالب، صریحا عذرخواهی کند و بگوید ما دیگر چنین اظهارات را نخواهیم داشت این به مراتب به نفع آنها خواهد بود.
به گزارش فارس، آیتالله خاتمی با اشاره به پدیده راهیان نور، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند من از حرکت راهیان نور که هر روز در کشور توسعه پیدا کرده است بسیار خرسندم و این حرکت را حرکت بابرکتی میدانم. این پدیده را قدر بدانیم.
امام جمعه موقت تهران از کمک 4 میلیاردی رهبر انقلاب به زندانیان غیرعمد مالی تقدیر کرد و گفت: این کمک نشاندهنده توجه ویژه رهبر انقلاب به زندانیانی است که به دلیل مشکلات مالی در زندان هستند. این اقدام نیکو باید ادامه یابد و همه باید در این زمینه مشارکت کنند.
بختیاری: کمکهای مردمی به کمیته امداد افزایش یافته است
سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران گفت: توانمندسازی مددجویان و ایجاد اشتغال پایدار، از مهمترین مأموریتهای این نهاد است.
وی گفت: با وجود مشکلات اقتصادی و گرانی، کمکهای مردمی به کمیته امداد سال به سال افزایش یافته و این امر نشاندهنده روحیه نیکوکاری در جامعه است.
بختیاری افزود: تاکنون بیش از ۹۰۰ هزار مددجو آموزشهای مهارتی دیدهاند و برای ۳۶۷ هزار طرح اشتغال در حوزههایی مانند صنایعدستی، زنبورداری، پوشاک و... اجرا شده است. برخی از این طرحها برای ۱۰ تا ۱۵ نفر اشتغال ایجاد کردهاند که در مجموع، طی چند سال اخیر بیش از یک میلیون فرصت شغلی فراهم شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: بهرهگیری از ظرفیت دانشبنیان و نخبگان از دیگر برنامههای کمیته امداد بوده و تاکنون بیش از ۱۳۲ شرکت دانشبنیان در حوزههای اقتصادی راهاندازی شده است.
به گزارش مهر، وی بیان کرد: یکی از چالشهای مهم در طرحهای اشتغال، بازاریابی و فروش محصولات مددجویان است. در این راستا، با حمایت مردم، محصولات تولیدی مددجویان در بستر فضای مجازی عرضه شده و تاکنون بیش از ۲ هزار مجری طرحهای اشتغال به پلتفرمهای فروش متصل شدهاند.
بختیاری گفت: در سال ۱۴۰۲ صندوق تضمین اشتغال راهاندازی شد که اولویت آن، زنان سرپرست خانواری هستند که طرح اشتغال آنها تصویب شده اما ضامن ندارند. تاکنون بیش از ۵ هزار بانوی مددجو از طریق این صندوق، اشتغال خود را تضمین کردهاند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: کمیته امداد در کنار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نظارت دقیقی بر طرحهای اشتغال دارد و تاکنون بیش از ۹۰ درصد این طرحها به اهداف خود رسیدهاند و مشکل خاصی در اجرای آنها به وجود نیامده است.
تأسیس حدود ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد
حجتالاسلام علی ملانوری، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، در آستانه ۱۸ اسفند، سالروز تاسیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه ۱۸ اسفند ماه یادآور تولد یکی از نهادهای انقلابی وابسته به مساجد است، گفت: یکی از برکات انقلاب اسلامی در مسیر فراخواندن نوجوانان و جوانان به مسجد و عمران و آبادانی خانههای خدا بوده است، مساجدی که در نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی سنگرهای اسلام هستند.
وی ادامه داد: مساجد در دوران دفاع مقدس پایگاههای اصلی در شناسایی، تجهیز و ساماندهی نیروها برای جبهه بودند و پس از این دوران، هشدار رهبر حکیم و فرزانه انقلاب مبنی بر تهاجم فرهنگی دشمن، مدیران وقت فرهنگی را بر آن داشت که با طراحی یک برنامه جدید فرهنگی موجب تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد شوند.
حجتالاسلام ملانوری با اشاره به گذشت ۳۲ سال از تاسیس ستاد کانونهای مساجد که مجموعهای از برکات و دستاوردها را به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: تاسیس حدود ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد که حدود یکسوم مساجد در حال حاضر دارای کانون هستند، ایجاد حدود ۱۲ هزار کتابخانه در مسجد که برخی از آنها مخزن دار و برخی مخزن باز هستند، همچنین ثبتنام۱۰۰ هزار نفر از اعضای کانونها در سامانه بچههای مسجد در رشتههای سرود، نمایش، هنرهای تجسمی و خوشنویسی امید و نشاطی است برای آنکه اثبات شود، همانگونه که مسجد پایگاه تبلیغ شعائر و تعلیم و تربیت دینی است، میتواند محل گردهم آوردن هنرمندان و اصحاب رسانه مبتنی بر معارف اسلامی و قرآنی هم باشد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به برنامهها و دغدغههای کانونهای مساجد در دهه چهارم انقلاب گفت: اصل تاسیس کانونهای مساجد برای آن بود که نوجوانان و جوانان به مسجد جذب شوند، آنجا که کانونهای فرهنگی هنری مساجد توانستهاند، صف نماز جماعت مسجد را از نوجوانان و جوانان پر کنند، این نشانه توفیق آنها است، مدیر طبیعی مسجد امام جماعت است و مدیر کانون، دستیار فرهنگی امام جماعت است، اصلیترین مسئولیت دستیار فرهنگی در مسجد جذب نوجوانان و جوانان به خانههای خدا و رونق صفهای نماز جماعت است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این سؤال که در حال حاضر مساجد از لحاظ زیرساخت، عمران، آبادی، فعالیتها و برنامهها برای حضور نوجوانان و جوانان چقدر آمادهاند و چقدر شرایط حضور نوجوانان و جوانان را به مساجد فراهم کردهایم؟ افزود: با گذشت زمان و تحولات سریع در حوزه فرهنگ و ارتباطات، ارائه کالاها و محصولات و ابزار فرهنگی همراه با تنوع سلیقه زیاد شده و هر روز درخواستهای جدیدی مطرح است که باید به آنها متناسب با فرهنگ و معنویت مسجد پاسخ دهیم، چراکه رشد و گسترش فضاهای ارتباطاتی و تکنولوژیهای نوین امکانات را برای رقیب بهوجود آورده است و اگر ما برنامههای مناسب جایگزین و طراحی نکنیم، ممکن است، توطئه دشمن اثر کند.
به گزارش شبستان، حجتالاسلام ملانوری یکی از چالشهایی را که کانونهای مساجد با آن روبهرو هستند، نبود امکانات، اعتبارات، توانمندیهای مالی، و پشتیبانی دانست و تصریح کرد: یکی از وظایف کانونها، لبیک به ندای مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد پایگاههای قرآنی در مساجد است، پیامبر(ص) فرمودند: «اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن؛ «مساجد را برای قرآن بنا کردهاند»، برای ایجاد پایگاه قرآن در مساجد در روستاها، شهرها نیازمند قاری خوشخوان، فراهم کردن شرایط برپایی کرسی تلاوت، تجهیز کتابخانههای مساجد به کتابهای جدید و نرمافزار و پشتیبانی هستیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای فرهنگی عمومی کشور به نهادهای دینی و فرهنگی در مسئله دینیداری نوجوانان و جوانان، تاکید بر تمرکز و اولویت قرار دادن نوجوانان نموده است و درخواست من هم توجه به این مسئله است که اگر برای عمران و آبادی کالبد، ساخت و ساز و فراهم کردن زیرساختهای مساجد که لازم و ضروری است، متدینین، خیرین، واقفین و مسئولان هزینه میکنند، شایسته است که مردم، دستگاههای دولتی و حاکمیتی، اجتماعی بخشی از اعتبارات و امکاناتشان را هم به سمت تقویت محتواهای مساجد نمایند تا نیازهای فرهنگی و هنری که نوجوانان و جوانان دارند، برطرف شود.