۳۲۶ - استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی:روزۀ دختران نوجوان ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی:
روزۀ دختران نوجوان
۱۴۰۳/۱۲/۲۰
روزۀ دختران نوجوان
س) دخترم تازه به سن بلوغ رسیده و روزهگرفتن برای او ممکن نیست، وظیفه او چیست؟
ج) واجب است که روزه بگیرد و ترک آن بهصرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن، جایز نیست مگر آنکه روزه برای او ضرر داشته یا تحمل آن با مشقت زیادی همراه باشد.
روزهگرفتن در سفر
س) در چه صورتی میتوانم هنگام سفر در ماه مبارک رمضان، از فیض روزه محروم نشوم؟
ج) در صورتی که در وطن، روزه مستحبی را نذر کنید میتوانید در سفر به آن نذر عمل کنید و روزه بگیرید اما روزه رمضان محسوب نشده و بعدا باید آن روز را قضا کنید.
استفاده از سرم و آمپول هنگام روزهداری
س) حکم روزه نسبت به استفاده از موارد زیر چیست: سرم خوراکی، سرم تقویتی، آمپولی که در رگ تزریق میشود، آمپول عضلانی، آمپول تقویتی، آمپول آنتیبیوتیک، آمپول بیحسی، آمپول مسکّن؟
ج) احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهای تقویتی و آمپولهایی که به رگ تزریق میشود و همچنین انواع سِرُمها خودداری کند ولی تزریق آمپولهای غیرتقویتی در عضله مانند آنتیبیوتیک یا مسکِّن یا آمپول بیحسی و نیز دارویی که روی زخمها و جراحتها گذاشته میشود، اشکال ندارد.
صحت روزه مستحبی در سفر
س) شخصی که مفطری انجام نداده، در سفر در ساعت ده مثلاً نذر میکند که امروز را روزه میگیرم؛ آیا نذر او صحیح است یا باید نذر، قبل از سفر و قبل از طلوع فجر باشد؟
ج) برای صحت روزه مستحبی در سفر، بنابر احتیاط واجب شرط است که نذر در حضر (قبل از سفر) منعقد شده باشد نه در سفر.
روزه برای زن باردار
س) زن بارداری هستم که ماه دوم بارداریام مصادف با ماه رمضان شد، وظیفه من چیست؟
ج) اگر میترسید که روزه برای جنین یا خودتان ضرر داشته باشد، روزه واجب نیست ولی باید روزههایی را که نگرفته اید، قضا کنید و بنابر احتیاط فدیه نیز بدهید.
حکم روزه مستحبی در سفر
س) آیا مسافر میتواند روزه مستحبی بگیرد؟
ج) خیر، گرفتن روزه مستحبی در سفر جایز نیست؛ مگر در صورتی که در حضر (نه در سفر) نذر شرعی کند که در سفر روزه بگیرد یا در مدینه طیبه که برای برآوردهشدن حاجت، میتواند سه روز، روزه مستحبی بگیرد و احتیاط آن است که روز چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه را اختیار کند.