به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,113
بازدید دیروز: 6,495
بازدید هفته: 27,756
بازدید ماه: 162,385
بازدید کل: 25,772,824
افراد آنلاین: 4
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۹ فروردین ۱٤۰٤
Tuesday , 8 April 2025
الثلاثاء ، ۱۰ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
1288 - کاتن: ترامپ به‌دنبال توافقی با ایران شبیه به توافق لیبی با آمریکا است ۱۴۰۴/۰۱/۱۶

کاتن: ترامپ به‌دنبال توافقی با ایران شبیه به توافق لیبی با آمریکا است

  ۱۴۰۴/۰۱/۱۶

‫کاتن: ترامپ به‌دنبال توافقی با ایران شبیه به توافق لیبی با آمریکاست - ایسنا‬‎

سناتور آمریکایی می‌گوید؛ رئیس‌جمهور این کشور ترجیح می‌دهد توافق با ایران شبیه به توافق واشنگتن با لیبی در سال ۲۰۰۳ باشد.
«تام کاتن» سناتور ایالت آرکانزاس آمریکا در گفت‌وگو با «هیو هیویت» مجری و روزنامه‌نگار شناخته شده آمریکایی از سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کشورش برای اعمال فشار حداکثری بر ایران از طریق اجرای تحریم‌های اقتصادی سخت‌گیرانه حمایت کرد و مدعی شد که این اقدامات تمام صادرات ایران را نابود خواهد کرد.
او با تکیه بر ادعاهای واهی و تکراری واشنگتن علیه ماهیت برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد که فشار حداکثری در برابر ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند و به تمام مسیرهای دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای پایان می‌دهد.
تام کاتن در ادامه به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه حصول توافق با ایران و دیپلماسی را به اقدام نظامی ترجیح می‌دهد، اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور ترامپ همچون لیبی که در سال ۲۰۰۳ با آمریکا توافق کرد، سازش با ایران را ترجیح می‌دهد اما او گفته است که اگر توافقی نباشد، بمباران گزینه دیگر خواهد بود.
سناتور جمهوری‌خواه با ادعای اینکه رئیس‌جمهور ترامپ کسی است که به دنبال صلح و ثبات در جهان است، گفت که بنابراین، او نمی‌تواند به مقامات ایران اجازه دهد که سلاح هسته‌ای داشته باشند.
به گزارش ایسنا، دولت لیبی در سال ۲۰۰۳ به رهبری «معمر قذافی» به توافقی با ایالات متحده با موضوع خلع سلاح هسته‌ای لیبی دست یافت که مفاد آن از این قرار بود: ۸۰۰ تن از سلاح‌های شیمیایی لیبی نابود شود.
لیبی تعهد دهد که کلیه موشک‌های بالستیک و سلاح‌های بیولوژیکی خود را اعلام کند و به‌علاوه دولت لیبی اجازه دهد کارشناسان انگلیس، آمریکا و روسیه از چند سایت سری و چندین لابراتوار و کارخانه‌های نظامی این کشور بازدید کنند. در صورتی که دولت لیبی تمام این اقدامات را انجام دهد، دولت آمریکا تحریم‌های خود را علیه کشور لیبی لغو کند.
نتیجه این توافق عادی شدن روابط لیبی با غرب و به‌ویژه آمریکا و خلع سلاح لیبی از سلاح‌های کشتار جمعی و بمب‌های شیمیایی بود اما حقیقت ماجرا این بود که خلح سلاح لیبی مقدمات سقوط قذافی و در نهایت تبدیل شدن این کشور به یک ویرانه را فراهم کرد، چراکه اگرچه شورای امنیت سازمان ملل در سپتامبر 2003، تحریم‌های لیبی را لغو کرد، آمریکا هرگز حاضر به لغو تحریم‌های یک‌جانبۀ خود نشد.
قذافی در واقع تمام خواسته‌های آمریکا را انجام داد اما هرگز شاهد تحقق وعده‌های ایالات متحده و غرب برای رفع تحریم‌ها نبود.
بسیاری تاکید دارند که مورد لیبی و سرنوشتی که این کشور پس از مذاکره و توافق با غرب و آمریکا دچار آن شد، درس عبرتی است برای سایر کشورها که هرگز نباید به غربی‌ها و به‌ویژه ایالات متحده اعتماد کنند.

 

ادعای تکراری مقامات آمریکایی

درباره اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران

  ۱۴۰۴/۰۱/۱۶

‫ادعای تکراری مقامات آمریکایی درباره اهداف نظامی در برنامه هسته ای ایران -  کیهان | خبر فارسی‬‎

وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی خبری با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، گفت که ایران هرگز تحت ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد.
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر به مقر ناتو در بروکسل برای شرکت در شورای وزیران این ائتلاف نظامی غربی، در کنفرانسی خبری در پاسخ به این که آیا اقدامات اخیر آمریکا در منطقه، از جمله علیه یمن و سیاست‌های آن در قبال ایران از حمایتی در میان متحدان آمریکا برخوردار است، گفت: من کشوری را نمی‌شناسم که مشتاق دستیابی ایران به توانمندی‌ تسلیحات هسته‌ای باشد. برخی بیشتر از بقیه قاطعیت دارند.
به گزارش ایسنا، آمریکا مدعی وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران است. این در حالی است که مقام‌های ایران ضمن گفتن این که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی طبق فتوای مقام معظم رهبری ایران جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، بر دفاع مقتدرانه از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند.
افزون بر این، برنامه هسته‌ای ایران تحت شدیدترین برنامه راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و این نهاد بین‌المللی تاکنون، در گزارش‌های متعدد خود درباره فعالیت هسته‌ای ایران صحت چنین ادعایی را اثبات و تایید نکرده است.
روبیو در ادامه گفت: ما در این باره گفت‌وگوهایی داشتیم. همان طور که می‌دانید، رئیس‌جمهور ترامپ مایل است بداند در این زمینه چه چیزی قرار است رخ بدهد اما همچنین صراحتا اعلام کرد است که ایران مسلح به سلاح هسته‌ای وجود نخواهد داشت. این اتفاق تحت نظر او نخواهد افتاد.
ایران اخیرا به نامه‌ای که ترامپ به ایران فرستاده بود پاسخ داده و اعلام کرده است آماده مذاکره غیرمستقیم با آمریکا از طریق میانجی‌ها است.
ترامپ گفته ترجیح او گفت‌وگوهای مستقیم بوده و این طریق، ممکن است به تسهیل رسیدن به توافق کمک کند. 
او تصریح کرد: من فکر می‌کنم این‌طور سریع‌تر پیش می‌رود و شما می‌توانید (حرف) طرف مقابل را خیلی بهتر از وقتی که از طریق میانجی‌ها کار پیش می‌رود، بفهمید.
روزنامه وال استریت ژورنال اخیرا گزارش داده که دولت ترامپ علاقه‌ای به طولانی شدن مذاکرات با ایران ندارد و همین دلیل در حال تلاش برای مذاکرات مستقیم با ایران است.
اگرچه، یک مقام آمریکایی به پایگاه خبری آکسیوس گفته بود مذاکره مستقیم در دولت آمریکا مورد بحث است و دولت با توجه به دریافت پاسخ ایران به نامه ترامپ، در حال بررسی این موضوع است و هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.