به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,960
بازدید دیروز: 14,668
بازدید هفته: 50,010
بازدید ماه: 86,687
بازدید کل: 25,953,413
افراد آنلاین: 13
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۱۱ اردیبهشت ۱٤۰٤
Thursday , 1 May 2025
الخميس ، ۳ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
265 - پزشکیان: برنامه‌های توسعه باید با تکیه بر داده‌های دقیق تدوین شود ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
پزشکیان: 
برنامه‌های توسعه باید با تکیه بر داده‌های دقیق تدوین شود
  ۱۴۰۴/۰۲/۰۹

‫پزشکیان: برنامه‌های توسعه باید با تکیه بر داده‌های دقیق تدوین شود - ایرنا‬‎

رئیس‌جمهور گفت: وقتی طرح‌های توسعه‌ای با جامعیت و دوراندیشی مناسب تدوین شوند، به طور طبیعی همه ظرفیت‌های کشور شناسایی و لحاظ و برای هم‌افزا و به خدمت گرفتن آنها نیز برنامه‌ریزی می‌شود. بر این اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور از عرصه آموزش تا اقدام و عمل و نظارت در یک راستا تعریف و هم‌افزا می‌شوند.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور با حضور در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، ضمن بازدید از برخی بخش‌های این معاونت و شنیدن گزارش‌های ارائه شده از سوی مهندس عبدالکریم حسین‌زاده مسئول معاونت و تعدادی از معاونین و مدیران آن، طی سخنان کوتاهی، نکات و نظرات خود را درباره این گزارش‌ها و ماموریت‌ها و اقدامات معاونت توسعه روستایی بیان کرد.
وی ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده در این معاونت در ماه‌های گذشته اظهار داشت: طراحی و اجرای سامانه‌های یکپارچه برای پایش کیفیت و کمیت پیشبرد اقدامات در حال انجام در سراسر کشور، اقدام بسیار مفیدی است، اما باید در کنار آن، داده‌های مربوط به هر بخش، شهرستان و استان نیز جمع‌آوری و بررسی شود، تا مشخص شود که هر منطقه‌ای چه ظرفیت‌هایی دارد و بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده، برای توسعه هر منطقه چه اقداماتی می‌توان انجام داد یا اساسا آن منطقه زمینه توسعه دارد یا خیر!
رئیس‌جمهور با اشاره به تجربیات مدیریتی خود افزود: متاسفانه داده‌های به‌روز و دقیقی از ظرفیت‌ها و زمینه‌های توسعه مناطق مختلف کشور موجود نیست؛ نه به طور دقیق مشخص است که مناطق مختلف چه ظرفیت‌ها و استعدادهایی دارند، نه برنامه مشخصی برای بهره‌برداری بهینه از این ظرفیت‌ها وجود دارد و نه مشخص است اگر منطقه‌ای ظرفیت توسعه ندارد، برای آنچه باید کرد!
پزشکیان با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از همه توانمندی‌های علمی و دانشگاهی کشور در زمینه شناسایی و احصای ظرفیت‌ها و استعدادهای مناطق مختلف کشور تصریح کرد: متاسفانه برخی طرح‌های توسعه‌ای تهیه و تدوین شده در کشور جامعیت و دوراندیشی کافی نداشته و حتی قبل از اتمام اجرا، به اصلاح و بازبینی نیاز پیدا می‌کنند، در حالی که اگر این طرح‌ها بر اساس داده‌های کافی، دقیق و به‌روز تهیه می‌شدند، از جامعیت بیشتری برخوردار می‌شدند.
وی اضافه کرد: وقتی طرح‌های توسعه‌ای با جامعیت و دوراندیشی مناسب تدوین شوند، به طور طبیعی همه ظرفیت‌های کشور شناسایی و لحاظ و برای هم‌افزا و به خدمت گرفتن آنها نیز برنامه‌ریزی می‌شود. بر این اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور از عرصه آموزش تا اقدام و عمل و نظارت در یک راستا تعریف و هم‌افزا می‌شوند.
رئیس‌جمهور گفت: اگر نگاه و روش عمل خود را اصلاح نکنیم، نمی‌توانیم انتظار تغییر داشته باشیم. اگر راهکارها و سیاست‌هایی که تاکنون اجرا شده، نتیجه‌بخش بود، شاهد وضعیت امروز نبودیم. اجرای همان نگاه‌های ناکارآمد باعث صرف هزینه و وقت زیادی در روستاها شد که ثمربخش نیز نبود و با وجود تلاش‌های صورت گرفته، شاهد تخلیه بسیاری از روستاها بودیم.
پزشکیان همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده درباره اقدامات انجام شده در طرح احیای واحدهای اقتصادی راکد، خاطرنشان کرد: راهکارهای علمی می‌گویند که 80 درصد مشکلات به 20 درصد مسائل مربوط است و اگر این 20 درصد اصلاح شوند، مشکل آن بخش 80 درصدی رفع خواهد شد. با جمع‌آوری داده‌های دقیق سعی کنید به جای تمرکز بر حل مشکلات جزئی، اولویت را به حل مشکلاتی بدهید که واحدهای اقتصادی بیشتری را تحت تاثیر قرار داده است؛ این طرح باید در معاونت توسعه روستایی به سرانجام برسد.
وی همچنین با اشاره به انتقاد مطرح شده در گزارش مربوط به مدیریت برنامه توسعه عدالت آموزشی و رفع کاستی‌های فضاهای آموزشی، مبنی بر عدم ارائه اطلاعات و داده‌های به‌روز و دقیق از سوی دستگاه‌های دیگر به معاونت توسعه روستایی، بر ضرورت ارائه و تجمیع هر چه سریع‌تر این اطلاعات و داده‌ها در این معاونت تاکید کرد.
رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت و اهمیت بهره‌گیری از ابزارها و امکانات نوین در توسعه مناطق محروم تاکید کرد و همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده درباره طرح توکنایز پنل‌های خورشیدی، با بیان اینکه بخش‌های مالی این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است، از مجریان طرح خواست برای تامین زمین با وزیر جهادکشاورزی رایزنی کرده و اجرای طرح را با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی پیش ببرند.
 ابراز همدردی نخست‌وزیر عراق با دولت و ملت ایران 
در پی حادثه بندر شهید رجایی
در پی حادثه تأسف‌بار انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، در تماسی تلفنی با مسعود پزشکیان، ضمن ابراز تأسف عمیق از این واقعه ناگوار، با دولت و ملت ایران ابراز همدردی کرد و جان‌باختن شماری از هم‌وطنان را تسلیت گفت.
نخست‌وزیر عراق با اظهار تأسف از وقوع چنین حادثه‌ای، اظهار داشت: امیدوار بودیم این گفت‌وگو در شرایطی غیر از این زمانِ اندوه‌بار انجام می‌گرفت. از صمیم قلب، درگذشت جان‌باختگان این حادثه را به حضرت‌عالی، رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند متعال برای درگذشتگان رحمت و برای مجروحان شفای عاجل مسألت دارم.
«السودانی» همچنین آمادگی کامل دولت عراق را برای هرگونه همکاری و کمک‌رسانی اعلام و خاطرنشان کرد که وزیر کشور عراق مأمور شده تا در این زمینه با همتای ایرانی خود هماهنگی‌های لازم را به‌عمل آورد.
نخست‌وزیر عراق با استناد به آموزه‌های قرآنی مبنی بر وحدت امت اسلامی، تأکید کرد: ما مؤمنان همچون پیکری واحد هستیم که با درد یکی، دیگر اعضا نیز به درد می‌آیند. از خداوند می‌خواهیم که جمهوری اسلامی ایران از هرگونه شر و آسیبی مصون بماند.
«السودانی» همچنین سلام‌های گرم خود را برای رهبر معظم انقلاب اسلامی ارسال و برای مردم ایران آرزوی صبر و سلامت کرد.
پزشکیان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با قدردانی از ابراز همدردی نخست‌وزیر عراق، گفت: در حال بررسی دقیق علل وقوع هستیم. 
با این حال، اولویت نخست، مهار کامل آتش و کنترل شرایط بود که خوشبختانه هم‌اکنون اوضاع تحت کنترل نیروهای امدادی و عملیاتی است. منطقه آسیب‌دیده در حال پاکسازی است و اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در دست انجام است.
رئیس‌جمهور در پایان ضمن قدردانی مجدد از تماس نخست‌وزیر عراق و ابراز محبت و همبستگی دولت و ملت عراق، اظهار داشت: عراق را کشوری برادر، دوست و صمیمی می‌دانیم و امیدواریم در تمام مراحل، همراه و پشتیبان یکدیگر باشیم.