خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۴/۰۴/۱۵
تحلیلگر یهودی: جنگ اگر ادامه مییافت اسرائیل به فروپاشی کامل میرسید
شبکه تیآرتی ترکیه ضمن گزارشی از سرزمینهای اشغالی گفت: ایران با هدف قرار دادن مناطق مختلف اسرائیل، شکافهای موجود در سیستم دفاع موشکی اسرائیل را افشا کرد.
همزمان، روزنامه عبری «ممون» اذعان کرد: ساختمان اصلی وزارت جنگ اسرائیل، موسوم به «کریاه» در تلآویو، در جریان حمله موشکی اخیر ایران، بهصورت مستقیم مورد اصابت قرار گرفته است. اصابت مستقیم موشکها به طبقات فوقانی این ساختمان، موجب وارد شدن خسارات قابل توجهی شده است.
این گزارش حاکی از آن است که برخی منابع در ارتش اسرائیل، ناتوانی سامانههای پدافند هوائی رژیم در رهگیری این موشکها را یک «شکست راهبردی» تلقی کردهاند؛ چرا که کریاه بهعنوان مرکز فرماندهی ارتش، از مهمترین اماکن امنیتی و نظامی در سرزمینهای اشغالی به شمار میرود.
مجری کانال 13 اسرائیل هم گفته است: مردم نمیدانند چه بلایی بر سر پایگاههای ارتش و نقاط استراتژیک اسرائیل آمده است! راویو دراکر عنوان کرد: موشکهای زیادی به پایگاههای ارتش و اهداف راهبردی خوردند که تا امروز هنوز دربارهشان گزارشی منتشر نشده است. این باعث شده مردم نفهمند که ایران چقدر دقیق زده و در چند نقطه چه خسارتی زده است
اما رئیس دانشگاه بنگوریون اظهار کرد: حمله ایران، تأثیرات عمیق و گستردهای بر علم و فناوری اسرائیل داشته است. آزمایشگاه آناتومی و ۱۴ بخش دیگر در حمله موشکی به بئرشبع آسیب دیده یا نابود شدهاند.
در این باره، سیاوش اردلان خبرنگار بیبیسی عنوان کرد: ایران ضربات مهلکی بر مراکز علمی اسرائیل وارد کرد. هدفهای موفق ایران، دانشگاههایی بودند که خلبانان، افسران نظامی و اطلاعاتی اسرائیل رو پرورش دادند.
از سوی دیگر، در حالی که خبرگزاری رویترز گزارش میداد «ذخایر موشکهای پدافندی سامانه THAAD در اسرائیل به پایان رسیده است»، روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا نوشت: هزینه رهگیری موشکهای ایرانی وحشتناک گران بود و آمریکا مجبور شد تولید یک سال موشک تاد خود را در دفاع از اسرائیل مصرف کند.
همچنین، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت اذعان کرد: کمبود موشکهای سیستم پدافندی «حیتس» یک تهدید روزافزون برای جبهه داخلی اسرائیل به شمار میرود. در همین حال شبکه آمریکایی New Horizon TV ضمن انتشار گزارشی خاطرنشان کرد: قدرتنمایی ایران با موشک سجیل، جهان را شگفتزده کرد. ایران در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۲۵، جهان را با پرتاب یک موشک مرموز به سمت اسرائیل شگفتزده کرد که اثرات آن ویرانگر است و میتواند پایگاههای نظامی بزرگ بنادر یا زیرساختهای حیاتی را در عرض چند ثانیه نابود کند. این، یکی از خطرناکترین موشکهای ایران است. ایران ظاهرا از این موشک برای هدف قرار دادن یک سایت نظامی حساس در اسرائیل در جریان تشدید درگیریهای اخیر استفاده کرده است. سجیل، قطعا یکی از قدرتمندترین موشکهای ایران است.
«لری جانسون» تحلیلگر سابق سازمان سیا نیز گفته است: ایران به نوعی هدفگیری استراتژیک انجام داد. ایران سعی داشت بنادر را از کار بیندازد. همچنین دو پالایشگاه نفت را از بین برد. فرودگاه بینالمللی را تعطیل کرد و مؤسسه وایزمن که مرکز تحقیقاتی بزرگی برای برنامه تسلیحات هستهای و دیگر برنامههای نظامی است، هدف قرار گرفت. همچنین مجموعهای از شرکتها مانند اینتل، رافائل، صنایع تسلیحاتی اسرائیل و پایگاههای نظامی هدف قرار گرفتند، اما اسرائیل سانسور شدیدی اعمال کرد.
در این میان روزنامه انگلیسی تلگراف فاش کرد: ایران در جریان جنگ ۱۲روزه، پنج پایگاه نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است. دادههای جدید پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا (متخصص تحلیل رادارهای ماهوارهای برای تشخیص آسیبهای جنگی) نشان میدهند، موشکهای ایرانی بهطور مستقیم به پنج پایگاه نظامی اسرائیل در شمال، جنوب و مرکز اسرائیل اصابت کردهاند، از جمله یک پایگاه هوائی بزرگ، یک مرکز جمعآوری اطلاعات و یک پایگاه لجستیک. در طول هشت روز، درصد موشکهایی که موفق به عبور شدند، بهطور پیوسته افزایش یافت. دلایل این کاهش نامشخصاند، اما بهگفته کارشناسان، ممکن است ناشی از: محدود بودن ذخایر موشکهای رهگیر، تغییر در تاکتیکهای شلیک ایران، یا استفاده ایران از موشکهای پیشرفتهتر باشد. در طول جنگ، دو سامانه زمینی آمریکایی THAAD فعال بودند و ناوهای آمریکایی در دریای سرخ نیز سامانه رهگیر مستقر کرده بودند. برآوردها نشان میدهد که آمریکا دستکم
۳۶ موشک رهگیر THAAD شلیک کرده است، هرکدام با هزینهای حدود
۱۲ میلیون دلار. در منطقهای کوچک مثل اسرائیل با نزدیک ده میلیون نفر جمعیت، اینکه موشکها از سامانههای دفاعی عبور کردهاند، اسرائیلیها را شوکه کرده و ۱۵۰۰۰ نفر آواره شدهاند.
در همین حال، رسانههای صهیونیستی اعلام کردند، فردی ساکن شهر طوباس در کرانه باختری که در زمان جنگ ۱۲ روزه، در چند پست شرایط وخیم تلآویو را در شبکه اجتماعی تشریح کرده بود، دستگیر شد. این فرد متهم است که در زمان جنگ با ایران، اوضاع اسرائیل به ویژه تلآویو را در صفحه اجتماعی تشریح و باعث تضعیف روحیه اسرائیلیها شده است. اتهام اصلی این فرد نشر مطالبی عنوان شده که آسیب رساندن ایران به اسرائیل را بازتاب میداد. او نوشته شده بود: تلآویو به شهر اشباح تبدیل خواهد شد.
از سوی دیگر، رسانههای عبری گزارش دادند حدود ۱۰ هزار اسرائیلی از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به یونان مهاجرت کردهاند. این رسانهها همچنین اعلام کردند که اکثر شرکتهای هواپیمایی خارجی حاضر نیستند تابستان امسال پروازهای خود به فرودگاه بن گوریون تلآویو را از سر بگیرند.
در این میان، تحلیل آلون میزراحی تحلیلگر یهودی شنیدنی است که گفته است: تنها چند هفته دیگر جنگ با ایران کافی بود تا فروپاشی کامل نظامی و اجتماعی اسرائیل اتفاق بیفتد. از زمانی که اسرائیل تلاش کرد با ایران درگیر شود، نیروهایش در غزه متحمل شکستهای سنگینی شدهاند. سربازان ارتش اسرائیل تا سر حد مرگ ترسیدهاند. اسرائیل آسیبپذیر نشان داده شده است. خانوادههای آنها میترسند، و آنها نیز ترسیده و گیج شدهاند. اسرائیل بیش از آنچه کسی تصور میکند به فروپاشی نظامی و اجتماعی نزدیک است. تنها چیزی که لازم است چند هفته دیگر جنگ واقعی باشد.
روزنامه لس آنجلس تایمز هم در گزارشی تحلیلی نوشت: علیرغم اعلام پیروزی اسرائیل، برنامه هستهای ایران باز هم قد علم میکند. ایران در صورت حمله مجدد باز پاسخ خواهد داد؛ پاسخی هزینهساز که در جنگ اخیر تخریبش را نشان داد. همچنین، حفظ شبکه دفاعی اسرائیل هم آسان نیست؛ زیرا رهگیرهای آن به شکل وحشتناکی گران بوده و وقتی ذخایر اسرائیل تمام شد، آمریکا مجبور شد تولید یک سال موشک تاد خود را در دفاع از اسرائیل مصرف کند.
تامار عیلام گیندین، کارشناس امور ایران و استاد دانشگاه حیفا در فلسطین اشغالی هم گفت: اسرائیل و شخص ترامپ در برابر ایران شکست خوردند؛ جمهوریاسلامی همچنان پابرجاست و ما نتوانستیم آن را ساقط کنیم. بعید میدانم ترامپ به تأسیسات هستهای ایران ضربه جدی وارد کرده باشد. وعده صادق۳ بسیار، زیانبارتر از حملات قبلی ایران بود.
دکتر رزیمات، رئیس میز ایران و محور شیعه در مؤسسه مطالعات امنیت ملی رژیم (INSS) هم ضمن ابراز شگفتی درباره اتحاد مردم ایران گفت: ما شاهد یک انسجام و یکپارچگی داخلی هستیم؛ اتحاد ملی در بین ایرانیها وقتی که حمله اسرائیل را دیدند بیشتر و عمیقتر شد. در حال حاضر بخش بزرگی از مردم ایران خشم خود را متوجه اسرائیل کردهاند.
ری تکیه، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا نیزتصریح کرد: اسرائیل خواسته یا ناخواسته، باعث همبستگی بیسابقه ملی-مذهبی در ایران شد.
ولی نصر، استاد مطالعات بینالملل دانشگاه جان هاپکینز و مشاور دولت اوباما هم اظهار کرد: توازن قدرت در خاورمیانه تغییر بنیادین کرده است؛ تغییری که ایران را به یکی از اضلاع اصلی نظم نوین منطقهای بدل کرده است. غرب- بهویژه آمریکا و اسرائیل- با تمرکز مداوم بر فشار نظامی و نادیدهگرفتن ظرفیتهای دیپلماتیک ایران، عملاً خود مسیر قدرتیابی تدریجی تهران را هموار کردهاند. خاورمیانه جدید بدون حضور ایران قابل تصور نیست. هر نظم پایداری در منطقه، باید از تهران آغاز شود، نه علیه آن. امروز این حس قویتر شده که ایران به بمب هستهای نیاز دارد، نه برای حمله بلکه برای بازدارندگی نهائی زیرا هیچ ایرانی دوست ندارد کشورش زیر بمباران باشد. روایت غرب این است که ایران، جنگ را باخت، اما ایرانیان در برابر بزرگترین ابرقدرت جهان ایستادند، مجهزترین ارتش منطقه را وادار به آتشبس کردند و حتی کار به جایی رسید که ترامپ و استیو بنن هم گفتند اسرائیل درحال کتک خوردن بود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص ضمن انتشار این ارزیابی نوشت: موشکهای ایرانی با دقت به ۱۰ سایت استراتژیک اسرائیل اصابت کردند. هر موشک ایرانی باعث تخریب یا آسیب به دهها ساختمان شده و آثار انفجار آن در سطح وسیعی احساس شده است
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی سربسته از خسارات سنگین رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه نوشت: برای اولینبار، واقعاً هدف قرار گرفتیم. مراکز مهمی مثل مؤسسه وایزمن، دانشگاههای بنگوریون، تلآویو و تخنیون مستقیماً در فهرست اهداف ایران بودند. در وایزمن، ۴۵ آزمایشگاه و ۴۰ ساختمان آسیب دیدند. مواد زیستی، نمونههای DNA و دهها سال تحقیق نابود شد. در دانشگاه بنگوریون، ۳۰ ساختمان از ۶۰ ساختمان دانشگاه ضربه خوردند. تمام خلبانان نیروی هوائی اسرائیل که در ۲۰ سال گذشته آموزش دیدهاند، فارغالتحصیل دانشگاه بنگوریون هستند.
دانشگاه تلآویو نیز از حملات موشکی در امان نماند. بعضی پروژهها عملاً غیرقابل بازسازیاند. گنبد آهنین، فلاخن داوود و بقیه سیستمهای دفاع هوایی، ثمرۀ تحقیقاتی هستند که در این دانشگاهها آغاز شده. تقریباً تمام افسران ارشد در بخشهای تحقیقاتی واحدهای اطلاعاتی، فارغالتحصیل این دانشگاهها هستند. صدها دانشجوی دکتری و پژوهشگر پسادکتری خارجی، که ستون فقرات تحقیقات دانشگاهها بودند، با شروع جنگ اسرائیل را ترک کردند. الان تحقیقات دانشگاهها فلج شده؛ هیچ مقالهای منتشر نمیشود، چون نیروی انسانی نیست. علیرغم ادعای ارتش اسرائیل مبنی بر اصابت تنها ۳۶ موشک ایرانی به اهداف خود در اسرائیل گزارش محققان آمریکایی حاکی از شناسایی ۱۰ اصابت دیگر موشکهای سپاه پاسداران است که تا به امروز هیچ منبع اسرائیلی آنها را تایید نکرده بود.
طبق اسناد مربوط به محل اصابت ۳۳ موشک بالستیک، ۳۰ فروند از آنها مجهز به کلاهکهایی با وزن صدها کیلوگرم مواد منفجره بودهاند، در حالی که سه فروند دیگر موشکهای خوشهای بودهاند که هر کدام بمبهای کوچکی با کلاهکی به وزن حدود ۷ کیلوگرم پرتاب میکردند. طبق گفته شهرداریهای مناطق مختلف اسرائیل، ۱۱۳ ساختمان در نتیجه حملات موشکی ایران به شدت آسیب دیدهاند، در حالی که صدها ساختمان دیگر خسارات جزئی دیدهاند. برخی از این خسارات ناشی از کلاهکهای سنگین بوده که امواج انفجاری را تا ۶۰۰ متر از محل اصابت ایجاد کردهاند. اکثر شهرداریها به دنبال تخریب ساختمانهای آسیبدیده در اسرع وقت هستند تا از خطر احتمالی فرو ریختن آن جلوگیری کنند و این زخمهای دردناک، را از قلب شهرها پاک کنند.
۵۳۰ موشک بالستیک در قالب ۴۲ عملیات از سوی ایران شلیک شد.۱۱۳ ساختمان کاملاً آسیبدیده، صدها ساختمان دیگر خسارت جزئی دیدند. در تلآویو، ۴۷۸ ساختمان آسیب دید که ۲۰ مورد خسارت شدید. در حیفا، ۶۴ ساختمان از جمله پالایشگاه آسیب دید.
تمامی آمار منتشرشده در هاآرتص با مجوز مستقیم اداره سانسور نظامی اسرائیل بوده و بنابراین به نظر میرسد آمار خسارتها و تلفات بسیار گستردهتر است. از سوی دیگر، یورونیوز اروپا از حمله موشکی ایران به یک هدف راهبردی در تلآویو در جریان جنگ 12 روزه خبر داد و گفت: تعدادی از موشکهای ایران از کمند پدافند چند لایه اسرائیل و متحدانش عبور کردهاند موشکهای ایران به اهداف راهبردی نظامی اصابت کردهاند. مؤسسه وایزمن یک هدف مهم راهبردی بود که هدف موشک قرار گرفت. وایزمن بخشی از زیرساخت امنیتی اسرائیل حساب میشود این مؤسسه وظیفه پشتیبانی تکنولوژیک از ارتش و نقش امنیتی دارد. به دلیل سانسور نظامی، میزان خسارت به وایزمن اعلام نشده اما این مؤسسه 2500 پژوهشگر دارد.
در این زمینه رادیوفردا ضمن سرپوش نهادن بر ابعاد امنیتی و نظامی فعالیتهای مؤسسه وایزمن گزارش داد: رسانههای اسرائیل میگویند موشکهای بالستیکی که جمهوری اسلامی ایران در جنگ ۱۲روزه به اسرائیل شلیک کرد، علاوهبر آسیب مالی گسترده به دستکم دو مرکز علمی مهم، حاصل دهها سال گردآوری «نمونههای بینظیر بالینی و بیولوژیک» و تحقیقات آزمایشگاهی صدها دانشمند را از بین برده است.
مؤسسه علوم وایزمن در شهر «رحووت» و دانشکده پزشکی دانشگاه شهر جنوبی بئرشبع دو مکان علمی هستند که بیشترین خسارتها به آنها وارد شده و مسئولان هر دو مرکز در مورد آینده تحقیقات علمی خود ابراز نگرانی کردهاند.
رئیس و دانشمندان مؤسسه وایزمن با حضور در یک نشست کمیته مالی کنست با اشاره به رقم دو میلیارد «شِکِل» آسیب مالی واردشده به این مؤسسه گفتند وقتی یک پژوهشگر ۲۵ سال از عمر علمی خود را صرف گردآوری نمونههای بالینی آن کرده باشد، چگونه میتوان این میزان آسیب را تنها با ارقام توصیف کرد. دو میلیارد «شِکِل»، معادل حدود ۶۰۰ میلیون دلار است.
الداد تساحور، پژوهشگر مؤسسه، میگوید هزاران برش بافتی از قلب انسان و حیوان نابودشده و اینها، به گفته او، مانند یک میکروسکوپِ شکسته نیست که بتوان آن را جایگزین کرد. با از بین رفتن تمامی بافتهای نمونه، پیمودن روند علمی که باید تمامی دادههای خام را نیز در آن در نظر گرفت، دیگر امکانپذیر نیست.
اورن شولدینر، محقق دیگر این مؤسسه، به هاآرتص و آسوشیتدپرس گفته است آزمایشگاه او که ۱۶ سال در آن کار کرده بود، دود شده و به هوا رفته است.
آلون خِن، رئیس مؤسسه، در نشست کمیته مالی کنست تصاویر و نمایی هوائی از آسیب واردشده به ساختمانهای مؤسسه را نشان داد که انهدام ۲۲ آزمایشگاه، ۱۱۲ ساختمان دانشگاه و دو ساختمان اصلی مدیریت در آن علامتگذاری شده بود: پنج ساختمان بهکلی منهدم شده و باید بنای جدیدی بر روی آنها ساخته شود و ۶۰ ساختمان حیاتی نیز به درجات مختلفی از بازسازی نیازمند هستند. پیامدهای اصابت موشکهای ایران به مؤسسه وایزمن فراتر از آسیب واردشده به ساختمانها و تجهیزات از دسترفته است، زیرا «یکچهارم از کل فعالیتهای علمی مؤسسه متوقف شده، نسلها تحقیق از بین رفته و جمع زیان مالی، علمی، اصولاً غیرقابل محاسبه است».
نشریه اینترنتی «چهرهها و رایانهها» در اسرائیل نوشته است: ما هرگز با چنین وضعیتی روبهرو نشده بودیم. گیلا گاملیئل، وزیر نوآوری، علوم و فناوری اسرائیل که از مؤسسه ویرانشده وایزمن بازدید کرده، گفته است این مرکز یکی از ارکان مهم فناوری اسرائیل است. به نوشته هاآرتص، دانشگاه بنگوریون در شهر بئرشبع در جنوب اسرائیل نیز با اصابت سه فروند از موشکهای ایرانی «خسارات سنگینی» متحمل شده است. برخورد سه موشک به تأسیسات دانشگاه، شش آزمایشگاه را ویران کرده، بیشترین خسارت به لابراتوار آناتومی پزشکی وارد آورده و همچنین تمامی حیوانات آزمایشگاهی که نمونههایی برای تحقیقات بیماریها بودند، تلف شدهاند. ایران در بامداد ۲۵ خرداد، در آغاز سومین روز حمله نظامی اسرائیل به ایران، به مرکز علمی وایزمن حمله کرد. هیچکس در این حمله کشته نشد اما این مؤسسه تقریباً ویران شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با عنوان «اصابت موشک ایرانی به جواهر علمی و فنی اسرائیل» نوشت: اسرائیل سالها است که به امید توقف برنامه هستهای ایران به مغزهای متفکر این برنامه حمله کرده و اکنون متقابلاً دانشمندان این مؤسسه برتر تحقیقاتی اسرائیل خود را در تیررس حملات ایران یافتهاند.
یوئل گَزانسکی، کارشناس امور ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل گفته است، مؤسسه وایزمن بهعنوان «نماد پیشرفت علمی و فنی اسرائیل» همواره مورد توجه بوده و ایران با این حمله این پیام را داده که «شما به دانشمندان ما آسیب میزنید، پس ما هم کادر علمی شما را هدف قرار میدهیم.» مؤسسه وایزمن که تنها دانشجویان برتر کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری را میپذیرد، از جمله در زمینه بیولوژیک با وزارت دفاع اسرائیل همکاری نزدیک دارد.
رژیم صهیونیستی برخورد موشکهای ایرانی به پنج پایگاه نظامی زیپوریت،گلیلوت، إرتاح، بیت نحمیاه و نیز تل نوف در جریان عملیات وعده صادق3 را سانسور کرده است.
بر اساس گزارشی که روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده شکست سامانه پدافندی چندلایه رژیم صهیونیستی در برابر حمله موشکی اخیر ایران (در جریان 22 فاز حمله موشکی وعده صادق3) بسیار گستردهتر از آن چیزی است که مقامات این رژیم به آن اعتراف کردهاند. این گزارش تأیید میکند که دستکم پنج پایگاه نظامی راهبردی اسرائیل مستقیماً هدف اصابت موشکهای ایرانی قرار گرفتهاند؛ حملاتی که به دلیل سانسور شدید نظامی در سرزمینهای اشغالی، تاکنون مخفی مانده بود.
به گزارش تسنیم، این روزنامه انگلیسی تصریح میکند که دادههای راداری ماهوارهای، که توسط متخصصان دانشگاه ایالتی اورگان در آمریکا تحلیل شده، نشاندهنده اصابت دقیق شش موشک ایرانی به پنج مرکز نظامی حساس در شمال، جنوب و مرکز فلسطین اشغالی است. یک پایگاه هوائی بزرگ، یک مرکز جمعآوری اطلاعات و یک پایگاه لجستیکی در میان اهدافی بودهاند که با موفقیت مورد اصابت قرار گرفتهاند.
این پنج پایگاه عبارتند از اردوگاه زیپوریت در نزدیکی شهر عربنشین ناصره، اردوگاه گالیلوت، پایگاه إرتاح در نزدیکی کرانه باختری، اردوگاه گلیلوت، پایگاه بیت نحمیاه و نیز پایگاه هوائی تل نوف.
روزنامه اسرائیلی معاریو: در جنگ با ایران بیش از ۱۴ میلیارد دلار خسارت دیدیم
روزنامه عبریزبان معاریو اعلام کرد که اقتصاد اسرائیل در نتیجه جنگ این رژیم با ایران دهها میلیارد شِکِل خسارتدیده است.
معاریو با تاکید بر اینکه جنگ ۱۲ روزه تقریباً ۵۲ میلیارد شِکِل (بیش از ۱۴ میلیارد دلار آمریکا) به تولید ناخالص داخلی اسرائیل خسارت وارد کرده است، نوشت که اکنون نهتنها ساختمانهای آسیبدیده، بلکه اقتصاد نیز باید بازسازی شود.
اذعان محافل صهیونیستی به حمله ایران به وزارت جنگ اسرائیل
در تحولی مهم و کمسابقه در فضای رسانهای رژیم صهیونیستی، روزنامه «ممون» با انتشار گزارشی، برای نخستینبار اذعان کرد که یکی از حساسترین مراکز نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر، در جریان حمله موشکی ایران هدف قرار گرفته است.
رسانه صهیونیستی «ممون» برای نخستینبار اعتراف کرد که ساختمان اصلی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، موسوم به «الکریاه» در تلآویو، در جریان حمله موشکی اخیر ایران، بهصورت مستقیم مورد اصابت قرار گرفته است.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز اعلام کرد که پس از بررسی تصاویر ماهوارهای مشخص شده است که مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در تلآویو در جنگ اخیر هدف قرار گرفته است.
رسانه صهیونیستی واللا نیز گزارش داد که ایران به شکل مستقیم مراکز نظامی و پایگاههای اصلی ارتش اشغالگر را هدف قرار داده است.
نیویورکتایمز: اسرائیل بسیار منفورتر از قبل شده است
نیویورک تایمز با اشاره به جنایات شدت گرفته رژیم صهیونیستی علیه چندین کشور منطقه از جمله ایران، تحلیلی درباره انزوای فزاینده این رژیم اشغالگر نوشت.
در همین راستا این نشریه آمریکایی گزارش کرد: «واکنش نظامی بیرحمانه نتانیاهو به حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نگاهها به اسرائیل را به عنوان یک کشور منفور و رهبری آن را متهم به نسلکشی و جنایات جنگی و مورد تحقیر برخی از رهبران جهان تثبیت کرده است. در نظرسنجیهای جهانی، اکثر مردم دیدگاه منفی نسبت به اسرائیل دارند.»
نیویورکتایمز افزود: «اقدامات اسرائیل، اجماع ۲ حزبی و مستحکم در ایالات متحده برای دفاع از اسرائیل را از بین برده است. اکنون، حمایت از آن به موضوعی به شدت بحثبرانگیز در کنگره تبدیل شده است، موضوع بحثها و اعتراضات خشمگینانه در دانشگاهها و محرک افزایش حوادث یهودستیزانه در ایالات متحده و سراسر جهان. فضای سیاسی بهشدت قطبی شده است. بسیاری از حامیان اسرائیل هرگونه انتقادی را به عنوان نفرت یهودستیزانه محکوم میکنند، در حالی که مخالفان سیاستهای اسرائیل قول میدهند ساکت نشوند.»
واشنگتنپست: ترامپ برای کاهش خسارات پاسخ ایران کمک به اسرائیل را به اوکراین ترجیح داد
«جیسون ویلیک» ستوننویس واشنگتنپست در گزارشی مطرح کرد که دولت آمریکا به دلیل نیاز به تمرکز بر تقویت دفاع رژیم صهیونیستی در چارچوب منابع محدود، تحویل برخی از انواع تسلیحات به اوکراین را متوقف کرده است.
فایننشالتایمز: جنگافروزی تلآویو علیه ایران میخ آخری بر تابوت عادیسازی با ریاض زد
رسانه انگلیسی در مقالهای با اشاره به تلاشهای دولت آمریکا برای عادیسازی روابط میان تلآویو و ریاض، گزارش داد که حملات رژیم صهیونیستی به ایران در جنگ ۱۲ روزه موجب شد تا عربستان سعودی بیش از پیش به تهران نزدیک شده و از عادیسازی فاصله بگیرد.
ترامپ: ایران نه با بازرسی موافقت کرده است و نه با توقف غنیسازی
رئیسجمهور آمریکا بعد از ادعاهای اولیه مبنی بر از بین بردن توانمندی هستهای ایران با حمله به سه سایت تحت نظارت آژانس، گفت که ایران میتواند برنامه هستهای خود را در مکانی دیگر از سر بگیرد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز جمعه 13 تیر در گفتوگویی با خبرنگاران که هنگام سفر او به نیوجرسی در هواپیمای ریاستجمهوری انجام شد، گفت که ایران با بازرسیها از برنامه هستهای خود یا دست کشیدن از غنیسازی اورانیوم موافقت نکرده است.
او همچین بار دیگر ادعای عقب راندن برنامه هستهای ایران برای همیشه بعد از حملات متجاوزانه به سه سایت هستهای در ایران را تکرار کرد اما همچنین گفت که تهران میتواند آن را در مکانی دیگر از سر بگیرد.
ترامپ گفت که روز دوشنبه هنگام سفر نتانیاهو به آمریکا و حضور در کاخ سفید، با او در مورد ایران صحبت خواهد کرد.
رئیسجمهور آمریکا با تکرار این ادعا که اجازه نخواهد داد تهران برنامه هستهای خود را از سر بگیرد، گفت «به نظرم، این برنامه برای همیشه به عقب رانده شده است. فکر میکنم باید از مکانی دیگر شروع کنند و اگر شروع کنند، مشکلساز خواهد شد». او همچنین مدعی شد که ایران مایل است با او دیدار کند.
اظهارات ترامپ بعد از آن انجام شده که آژانس اتمی جمعه اعلام کرد که آخرین بازرسان خود را از ایران خارج کرده، زیرا بنبست بر سر بازگشت آنها به تأسیسات هستهای بمباران شده در ایران عمیقتر میشود.
مجلس شورای اسلامی بعد از تجاوزات اخیر به تاسیسات هستهای ایران که تحت نظارت آژانس قرار داشتند، قانونی را تصویب کرد که همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تا زمان تضمین ایمنی تأسیسات هستهای به حالت تعلیق درمیآورد.
با این حال، اقدام آژانس به خروج بازرسانش در حالی انجام شد که طبق گزارشها، ایران هنوز رسماً تعلیق همکاری با این نهاد را به اطلاع آن نرسانده است.
ایران انتشار گزارشی انتقادی مدیرکل آژانس رافائل گروسی که منجر به تصویب قطعنامه ضدایرانی ارائه شده توسط سه کشور اروپایی با حمایت آمریکا در شورای حکام آژانس شد را زمینهسازی انجام شده توسط آژانس برای توجیه بمباران تاسیسات هستهای صلحآمیز خود میداند.