به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,905
بازدید دیروز: 6,251
بازدید هفته: 26,324
بازدید ماه: 61,202
بازدید کل: 28,607,827
افراد آنلاین: 10
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۱۲ خرداد ۱٤۰۵
Tuesday , 2 June 2026
الثلاثاء ، ۱۶ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
عراقچی: نقض آتش‌بس در یک جبهه نقض آتش‌بس در تمام جبهه‌هاست ۱۴۰۵/۰۳/۱۱
عراقچی:
نقض آتش‌بس در یک جبهه نقض آتش‌بس در تمام جبهه‌هاست 
۱۴۰۵/۰۳/۱۱

‫دکتر سید عباس عراقچی‬‎

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه نقض آتش‌بس در لبنان، نقض آتش‌بس در تمام جبهه‌هاست؛ تأکید کرد: ایالات متحده و اسرائیل مسئول پیامدهای هرگونه نقض این آتش‌بس خواهند بود.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز دوشنبه (۱۱خرداد ماه) در واکنش به نقض آتش‌بس در لبنان در شبکه ایکس نوشت: آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده، بدون هیچ ابهامی، آتش‌بسی در تمامی جبهه‌ها، از جمله لبنان، محسوب می‌شود. نقض این آتش‌بس در هر یک از جبهه‌ها، به منزله نقض آن در تمامی جبهه‌ها است. ایالات متحده و اسرائیل مسئول پیامدهای هرگونه نقض این آتش‌بس خواهند بود. به گزارش ایرنا، به رغم برقراری آتش‌بس، رژیم صهیونیستی با ادامه حملات خود به روستاها و شهرهای جنوب لبنان در نقض مداوم آتش‌بس، خانه‌ها و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد و در حملات روز و یکشنبه شب این رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای جنوب لبنان که بیش از ۳۶ بار انجام شد، ۱۲ نفر شهید و ۳۵ نفر دیگر زخمی شدند.
بقائی: آتش‌بس در لبنان بخش لاینفک هرگونه توافق است
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه (۱۱خردادماه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت و آتش‌بس در لبنان را بخش لاینفک هرگونه آتش‌بس و توافق نهائی برای خاتمه جنگ خواند. 
وی گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، خودمان را متعهد می‌دانیم که از هر اقدامی که برای کمک به لبنان و مقاومت لبنان در برابر تعرض و تجاوز غیرقانونی رژیم صهیونیستی بتوانیم انجام دهیم، حتماً دریغ نکنیم. کماکان رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگ‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی در حال ارتکاب شنیع‌ترین جنایات در لبنان و فلسطین اشغالی است. 
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه تعداد زیادی از شهروندان لبنانی در حملات صهیونیستی به شهادت رسیده و صدها هزار نفر آواره شده‌اند، گفت: سازمان ملل و شورای امنیت بدون هیچ تحرکی تماشاچی این وضعیت است و قطعا تبعات این شرایط متوجه کل جامعه جهانی خواهد بود. ادامه بی‌کیفری رژیم صهیونیستی و مماشات در برابر جنایات جنگی آن، پیامدهایش برای صلح و امنیت جهانی همزمان احساس می‌شود. در آخرین تحول، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام تجاوزکارانه آمریکا که نقض آتش‌بس تلقی می‌شد، اهدافی را در مبدأ اقدام تجاوزکارانه آمریکا مورد هدف قرار دادند. تحولات چند وقت اخیر نقض مفاد آتش‌بس ۱۹ فروردین است. تداوم راهزنی دریایی و تعرض به کشتیرانی تجاری ایران نیز خود هم نقض آتش‌بس است و هم مصداق اقدام تجاوز علیه ایران.
بقائی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد می‌داند به اتخاذ هرگونه اقدام لازم برای پاسداشت آتش‌بسی که طرف مقابل خود را نسبت به آن متعهد اعلام کرده بود، اما در عمل مکرراً آن را نقض می‌کند. هم دستگاه دیپلماسی و هم سایر اجزای حاکمیت، تحولات را با دقت بررسی می‌کنند و هر اقدامی را که لازم بدانیم برای دفاع از امنیت ملی ایران فروگذار نخواهیم کرد.
دیپلماسی جایگزین قدرت نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره گره کار در مذاکرات بین ایران و آمریکا بیان کرد: دلایل آن مشخص است. ما از ابتدا می‌دانستیم و می‌دانیم که در شرایط عدم اعتماد مذاکره می‌کنیم؛ مذاکره در دل سوءظن شدید و بدگمانی شروع شد و تبادل پیام‌ها در این قالب در حال انجام است. دیپلماسی جایگزین قدرت نیست، ضمن اینکه مذاکره یا دیپلماسی، خود نشانه یا محصول اعتماد بین طرف‌های مذاکره‌کننده نیست؛ این‌ها را باید از یکدیگر تفکیک کنیم. در شرایطی که طرف مقابل به صورت مداوم دیدگاه‌های خود را تغییر می‌دهد، مطالبات جدید یا متناقضی مطرح می‌کند و پیام‌های رسانه‌ای ضد و نقیضی ارسال می‌شود، طبیعی است که این وضعیت موجب طولانی شدن روند مذاکره شود.
وی افزود: عامل مخربی که همواره در منطقه ما مانع از شکل‌گیری هرگونه روندی برای کاهش تنش بوده، رژیم صهیونیستی است. یکی از دلایل تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر در لبنان چیزی نمی‌تواند باشد جز تخریب هر کورسوی امید که روندهای دیپلماتیک به بهبود اوضاع منجر شود. این نیز مسئولیتی است که بر عهده آمریکا است؛ ما نمی‌توانیم آمریکا و رژیم صهیونیستی را به‌عنوان دو فاعل مجزا از یکدیگر در نظر بگیریم. هر آنچه در غرب آسیا به‌واسطه اقدامات رژیم صهیونیستی شاهدش هستیم، حتماً پای ثابت آن آمریکاست و آمریکا مسئول پیامدها و تبعات حمایت‌های بی‌ قید و شرط خود تلقی می‌شود.
واکنش به ادعاهای هسته‌ای ترامپ و گروسی
خبرنگاری با بیان ادعای ترامپ مبنی بر اینکه توافق شده اورانیوم غنی‌شده ایران با مشارکت آمریکا و چین خارج و نابود شود، از بقائی سؤال کرد آیا ایران برای دسترسی به سایت فردو نیاز به فناوری کشور خارجی دارد؟ سخنگوی دستگاه دیپلماسی پاسخ داد: هر وقت لازم باشد درخصوص موضوعات هسته‌ای کاری انجام دهیم خودمان به خوبی می‌دانیم چطور عمل کنیم. درخصوص مباحث مرتبط با موضوع هسته‌ای هیچ مذاکراتی در این مرحله صورت نگرفته است و در این مرحله تمرکز ما بر خاتمه جنگ است. یکی از معضلات مذاکره با هیئت حاکمه فعلی آمریکا، همین تغییرات مکرر در مواضع و موضع‌گیری‌های ضد و نقیض است. 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات گروسی درخصوص انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به قزاقستان نیز اظهار داشت: اینکه چرا مطرح شده باید از گروسی بپرسید، هر از چند گاهی ایشان دوست دارد در رسانه‌ها جلب توجه کند؛ فعلا درباره بحث هسته‌ای هیچ گفت‌وگویی نداریم. موضع ایران درخصوص بحث هسته‌ای خیلی روشن است؛ تکرار این گزاره که ایران نباید دنبال سلاح هسته‌ای برود نمی‌تواند در این واقعیت تغییری ایجاد کند که اساسا برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و همه شرایط لازم در همان تفاهم برجام دیده شده است. مقامات آمریکایی بارها نشان دادند براساس دروغ‌پردازی صرفاً برای خوشایند رژیم صهیونیستی موضوعاتی را بر زبان می‌آورند.
سازوکار مشترک با عمان برای مدیریت تنگه هرمز
بقائی در پاسخ به سؤالی درباره هزینه خدمات ناوبری و وضعیت تنگه هرمز گفت: اقدامی که جمهوری اسلامی ایران پس از شروع تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی با استفاده از قلمرو برخی کشورهای منطقه در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس انجام داد، کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است و ما این تدابیر را برای دفاع از حاکمیت ملی اتخاذ کردیم. در آینده قطعاً نمی‌توانیم نسبت به تجربه قبلی بی‌توجه باشیم؛ تجربه‌ای که در این سه ماهه از حیث سوءاستفاده از این آبراهه برای تعرض به امنیت ملی ایران داشتیم.
وی افزود: سازوکاری را با مشارکت دیگر دولت ساحلی تنگه تدوین خواهیم کرد برای اطمینان از تردد ایمنی بین‌المللی و اینکه این تنگه مورد سوءاستفاده طرف‌های دیگر برای آسیب رساندن به امنیت ملی ایران قرار نگیرد. خدمات ناوبری و حمایت از محیط زیست بسیار مهم است؛ الان با وضعیت ناگواری از حیث آسیب‌های ناشی از جنگ در تنگه هرمز و خلیج‌فارس مواجهیم، لذا تدابیری اتخاذ خواهد شد تا هزینه لازم برای خدمات ناوبری، ترمیم وضعیت محیط‌زیستی و موارد مشابه دریافت شود. 
بقائی درباره ادعای توقف ۶ کشتی توسط آمریکا نیز بیان کرد: اقدام آمریکا در تعرض به کشتیرانی تجاری ایران مصداق دقیق راهزنی دریایی است و با هیچ قاعده حقوق بین‌المللی همخوانی ندارد و نقض آتش‌بس است؛ ایران اقدامات لازم را برای دفاع از منافع خود اتخاذ کرده و به این وضعیت ادامه خواهد داد.
هشدار به کشورهای منطقه درباره سوءاستفاده از قلمرو آنها
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره دستگیری چهار تبعه ایرانی در کویت گفت: دولت کویت موظف است طبق حقوق بین‌الملل امکان دسترسی کنسولی را برای ایران فراهم کند. انتظار روشن ما از مراجع ذی‌ربط کویتی این است که هر چه سریع‌تر وضعیت را روشن و اجازه ندهند این موضوع به موضوعی که موجب کدورت شدید بین دو کشور بوده است، تبدیل شود. قلمرو برخی از کشورهای منطقه مورد سوءاستفاده آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تعرض به ایران قرار گرفته است؛ این اقدام خلاف اصل حسن همجواری است. خودداری از اجازه دادن به طرف‌های متجاوز برای استفاده از قلمرو یک کشور، یک اصل پذیرفته‌شده حقوق بین‌الملل است، لذا نقض این تعهد، آنها را در کنار طرف‌های متجاوز خواهد نشاند. وی در مورد نقش امارات نیز توضیح داد: در اینکه برخی کشورهای منطقه علی‌رغم هشدارهای ایران تعهدات خود را رعایت نکردند و امکاناتشان را در اختیار آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دادند تردیدی نداریم. مطالبه دائمی از این کشورها داریم که رویکرد گذشته را تصحیح و اجازه ندهند حضور نظامی آمریکا و اسرائیل باعث ناامنی دائمی‌شود. نیروهای مسلح ایران قطعا با آمادگی کامل برای هر پیشامدی در لحظه آماده هستند. درخصوص تفاهم احتمالی و مکانیسم ماشه نیز گفت: نه چنین چیزی نیست، ما هنوز در کلیات هستیم و این ۱۴ بند صرفا رئوس تفاهم را پیش‌بینی کرده است. بند خاصی دارد که اگر توافقی صورت بگیرد ملزم به یک قطعنامه شورای امنیت شود تا پوشش حقوقی داده شود، اما این بدان معنا نیست که قطعنامه شورای امنیت را تضمین چنین توافقی بدانیم.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۳/۱۲، ۰۶:۳۷:۱۱       بازدیدها: 50