در جریان سفر استانی به خراسان جنوبی: گفتوگوی چهره به چهره رئیس قوه قضائیه با دانشجویان دانشگاه بیرجند ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
در جریان سفر استانی به خراسان جنوبی:
گفتوگوی چهره به چهره رئیس قوه قضائیه با دانشجویان دانشگاه بیرجند
۱۴۰۱/۰۸/۲۰
روز پنجشنبه (۱۹ آبان) در نخستین برنامه از سفر استانی خود به خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به گفتوگو و تبادلنظر بپردازد.
به گزارش خبرگزاری میزان، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در جریان حضور در دانشگاه بیرجند، پس از استماع سخنان دانشجویان، خطاب به آنها گفت: تکتک موارد مطرحشده از جانب شما دانشجویان عزیز را یادداشت کردم و درخصوص بررسی، انتقال و رفع آنها، اهتمام دارم.
محسنی اژهای با اشاره به سخنان مطرحشده از جانب برخی دانشجویان مبنی بر ضرورت تمیز قائل شدن میان معترضان و اغتشاشگران، اظهار داشت: ما هم بارها تاکید کردیم صف معترضان از اغتشاشگران جداست؛ شما نیز توجه داشته باشید که چه کسانی اغتشاش میکنند و قرآن و پرچم ایران را میسوزانند و اموال مردم را تخریب میکنند و مردم را به قتل میرسانند و توجه داشته باشید که دشمنان کینهتوز ما برای ایجاد این اغتشاشات به میدان آمدهاند.
وی ادامه داد: به قطاری که در حال حرکت است سنگ پرتاب میشود؛ این را نمیخواهم برای دلخوشی بگویم بلکه این یک واقعیت است که ایران اسلامی امروز حرکت رو به جلو دارد لذا دشمن سنگاندازی میکند.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: ما صف معترضان را از اغتشاشگران جدا میدانیم و به مقامات ذیربط قضایی تاکید کردهایم که افراد بیگناه، کمگناه و فریبخورده اغتشاشات اخیر را از عناصر اصلی جدا کرده و با لحاظ ترتیبات لازم، نسبت به آزادی آنها اقدام کنید.
محسنی اژهای با اشاره به درخواست یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند مبنی بر توقف رسیدگی به پرونده دانشجویان بیرجندی دستگیرشده در اغتشاشات اخیر گفت: حتما اسامی دانشجویانی را که طی قضایای اخیر در دانشگاههای بیرجند برای آنها پرونده تشکیل شده، به من ارائه دهید و من دستور میدهم چنانکه آنها جرمی مرتکب شده باشند به تناسب جرمشان و لحاظ مواردی نظیر دانشجو بودن، به پرونده آنها رسیدگی شود و ارفاقات قانونی در قبال آنها اعلام گردد.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم حتی برخی از اغتشاشگران نیز ممکن است فریبخورده باشند و توجه به این موضوع در جای خود محفوظ است؛ اما نکته مهم آن است که ضعفهای مدیریت خود را بشناسیم و درددل و اعتراضات مردم را بشنویم چراکه اگر به نقصها و کمبودهای خود توجه نکنیم، ممکن است همه دردها درمان نشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، با اشاره به بَنری که تصویر خود در آن درج شده بود ودر دانشگاه وجود داشت، گفت: به هیچ وجه راضی نیستم که عکس و بنری از من در محلی نصب شود و تاکید دارم که باید تشریفات و تجملات را کم کنیم گاهی دیگران باعث میشوند دچار تجملات شویم و باید از این موضوع دوری کرد. با عکس و بنر مسئله و مشکلی حل نمیشود اگر نیت و اعمال ما درست باشد خودش بیانگر و مبین خواهد بود.
اژهای با اشاره به مطالبه دانشجویان برای برگزاری دادگاههای علنی مفاسد اقتصادی گفت: از دهه هفتاد بر برگزاری دادگاهها بهصورت علنی مطابق با قانون اساسی و مقررات اصرار داشتم اما به هر ترتیب ضوابطی از ناحیه مجلس و غیره در این رابطه ایجاد شده است.
وی افزود: من به حضور در بین اقشار مختلف مردم و شنیدن سخنان و نقدها و اعتراضات آنها، اعتقاد جدی دارم و بر همین اساس، طی یک سال و نیم اخیر با اقشار مختلفی از مردم و گروههای نخبگانی و سیاسی با گرایشهای مختلف، نشستهای هماندیشی برگزار کردهام و معتقدم انسان نباید از شنیدن حرف فرد مخالف خود نگران باشد.
رئیس عدلیه اظهار داشت: من در زمانی که معاون اول قوه قضائیه بودم پیشنهاد دادم که در جریان سفرهای استانی هیئت عالی قضایی، مدیران دستگاه قضا با اقشار مختلف مردم و مراجعان به عدلیه به گفتوگوی رودررو بپردازند و ضمن استماع مشکلات آنها، در راستای رفع این مشکلات اقدام کنند؛ اکنون نیز این موضوع به یک رویه میان مقامات قضایی تبدیل شده است.
اژهای گفت: مطالبهگری و طرح انتقاد و اعتراض، حق شما دانشجویان است اما باید در کنار این موضوع، ارائه طریق را مدنظر قرار دهید وگرنه به خطا میرویم و ممکن است یک اعتراض ناخودآگاه به یک اغتشاش و یک انتقاد به یک تخریب تبدیل شود.
وی بیان داشت: سؤال این است که آیا دستگاه قضایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد یا خیر؛ پاسخ ما آن است که حتما در وضعیت مطلوبی نیستیم اما نکته مهم آن است که چه تدابیری را برای نیل به مطلوبیت در دستورکار قرار دهیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه، به برخی از توفیقات و اقدامات در دست اجرای قوه قضائیه که سبب یأس و خشم دشمن شده اشاره کرد و در این رابطه مشخصا از مبارزه با فساد اقتصادی در عین تامین امنیت سرمایهگذاری و رفع ابهام از عدم استقلال قضات و عملیاتیسازی مفاد سند تحول نام برد.
گفتنی است، این اولین گفتوگوی رودررو و بدون واسطه رؤسای یکی از قوای سهگانه با دانشجویان پس از بروز اغتشاشات در کشور بود.
اختصاص 90 میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکلات قضایی استان
رئیس قوه قضائیه در مصاحبه پایان سفر به خراسان جنوبی گفت: در نخستین برنامه از سفر به استان خراسان جنوبی به دانشگاه بیرجند رفتم و شنونده درد و دلها و سخنان دانشجویان بودم؛ آنها اعلام کردند که صفشان از اغتشاشگران جدا است و اگر نقدی داریم در دایره خانواده ایرانی خودمان مطرح میکنیم.
محسنی اژهای با اشاره به جلسه خود با فعالان اقتصادی و تولیدی استان خراسان جنوبی، افزود: در جریان این نشست، فعالان اقتصادی و تولیدی استان مشکلات خود را که عمدتاً ناظر بر مسائل بانکی و مالیاتی و زیرساختی بود مطرح کردند؛ این مسائل بهصورت مستقیم به دستگاه قضایی مربوط نمیشود اما ما تلاش خواهیم کرد این موضوعات را به دولت و مجلس منتقل کنیم.
وی با اشاره به مشکلات حوزه زمین در استان خراسان جنوبی و زمینهایی که فاقد اسناد رسمی هستند و تعارضاتی میان مالکان آنها و منابع طبیعی وجود دارد، گفت: در این حوزه، آن بخش که مربوط به قوه قضائیه است را دستور دادیم تا مسئولان قضایی استان با جدیت پیگیری کنند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به عزیمت مسئولان قوه قضائیه به ۱۰ شهرستان استان خراسان جنوبی، اظهار داشت: برای رفع مسائل و مشکلات قضایی استان خراسان جنوبی، ۹۰ میلیارد تومان، اعتبار تخصیص یافت.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۸/۲۰، ۱۸:۵۷:۵۷ بازدیدها: 79