علی باقری در دیدار اسماعیل هنیه: بهرهگیری از همه ظرفیتها برای هزینهمندسازی جنایات رژیم صهیونیستی ضروری است ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
علی باقری در دیدار اسماعیل هنیه:
بهرهگیری از همه ظرفیتها برای هزینهمندسازی
جنایات رژیم صهیونیستی ضروری است
۱۴۰۳/۰۴/۰۱
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: بهرهگیری از همه ظرفیتها، برای هزینهمندسازی جنایات رژیم صهیونیستی ضروری است.
علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در دوحه با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در دوحه دیدار، از ایستادگی قهرمانانه ملت و مقاومت فلسطینی تمجید و تحرکات اخیر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت در عرصههای دوجانبه و چندجانبه را تبیین کرد. باقری اظهار داشت: ضرورت دارد از همه ظرفیتها برای هزینهمندسازی تجاوز و جنایت صهیونیستها بهره برد و نباید مقاومت را در مقاومت مسلحانه در برابر اشغالگران محدود کرد؛ بلکه مقاومت حقوقی، مقاومت سیاسی و مقاومت در عرصه دیپلماسی عمومی در خارج از فلسطین باید همسو و همتراز مقاومت مسلحانه در داخل، از اراده و حق مردم فلسطین حمایت و پشتیبانی کند.
اسماعیل هنیه نیز در این دیدار با تبریک عید قربان و تسلیت مجدد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی و حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه از نقشآفرینی ایشان در حمایت از فلسطین و جبهه مقاومت تجلیل کرد.
رئیس دفتر سیاسی حماس ضمن تشکر از حمایتهای رهبر معظم انقلاب، دولت، ملت و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از ملت و مقاومت فلسطین گفت: به رغم تداوم جنایات وحشیانه و نسلکُشی رژیم صهیونستی علیه ملت فلسطین در نوار غزه، مقاومت ملت فلسطین همچنان استوار و مستحکم در برابر رژیم متجاوز صهیونیستی ایستاده است.
هنیه شرایط سیاسی رژیم صهیونیستی در داخل، وضعیت منطقهای و بینالمللی این رژیم و خیزش افکار عمومی دنیای غرب و خصوصا آمریکا علیه جنایات اشغالگران و تحولات میدانی جبهه مقاومت در لبنان و یمن را نشاندهنده بلوغ راهبردی ملتهای منطقه و عدم امکان بازگشت به دوره قبل از عملیات طوفان الاقصی دانست.
وی اظهار داشت: ارتش رژیم اسرائیل پس از ۹ ماه تجاوز گسترده نظامی و نسلکشی مردم غزه، عملا در دستیابی به اهداف خود شکست خورده است.
به گزارش ایرنا، هنیه مواضع اصولی حماس در قبال طرح سیاسی ارائه شده برای توقف جنگ علیه غزه را تبیین و تاکید کرد حماس از هر ساز و کاری که همه خواستههای ملت فلسطین را تامین کند، استقبال میکند.
باقری: اقدام کانادا هدیهای به رژیم صهیونیستی و تروریستها است
علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اقدام خصمانه دولت کانادا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: اقدام غیرقانونی کانادا در تروریستی توصیف کردن بخش لاینفک نیروی رسمی نظامی جمهوری اسلامی ایران که نقشی بیبدیل در دفاع از امنیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران عزیز و حراست از امنیت و ثبات منطقه و مقابله با تروریسم داعشی داشته و دارد، تحرکی بدسگالانه و ناقض اصول و قواعد حقوق بینالملل، هدیهای سخیف به رژیم «نسلکش»، تروریستها و دیگر دشمنان صلح و ثبات منطقهای است. سرپرست وزارت خارجه تصریح کرد: مسئولیت عواقب این تصمیم تحریکآمیز و غیرمسئولانه، بر عهده دولت کانادا خواهد بود.
باقری در پایان پیام خود این بیت از شاهنامه فردوسی: «همه دشمنان از تو پر بیم باد، دل بدسگالان به دو نیم باد!» را استفاده کرد.
تاکید باقری و آل ثانی بر رابطه ممتاز ایران و قطر
باقری در این دیدار اقدام دولت قطر برای اعزام هیئت عالیرتبه به تهران و ادای احترام به مقام شهدای پرواز اردیبهشت و تسلیت به دولت و مردم ایران را نشانه همدلی در شرایط سخت و عمق پیوند دوستی میان دو کشور و دو ملت ایران و قطر توصیف کرد. وی ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مناسبات دوجانبه در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی و همکاریهای منطقهای، از نقش مؤثر شهید آیتالله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در بنا نهادن مناسباتی بلندمدت و پایدار میان دو کشور تمجید کرد و اظهار داشت: شرایط منطقه و منافع ملتهای منطقه اقتضا میکند از همه ظرفیتها برای توقف نسلکشی در غزه و حمایت از مردم مظلوم غزه بهره برد. سرپرست وزارت امور خارجه با تاکید بر سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران در تحکیم مناسبات با همسایگان، تصریح کرد: سیاست همسایگی دولت آیتالله رئیسی امروز به فصل مشترک همه طرفهایی تبدیل شده که امنیت و توسعه پایدار را جستوجو میکنند، بنابراین بدون تردید این اولویت راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بدون وقفه استمرار خواهد داشت.
در این دیدار شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر ضمن ابراز تسلیت مجدد به دولت و ملت ایران بابت فقدان رئیسجمهور و وزیر امورخارجه نقش ایشان در پیشبرد مناسبات دو کشور و حمایت از ملت فلسطین را ممتاز خوانده و ابراز امیدواری کرد ملت ایران با گذر از این شرایط و موفقیت در انتخابات پیشرو، با صلابت و قدرت بیشتر به پیشرفت در همه عرصهها ادامه داده و مناسبات فی مابین بیش از گذشته ارتقا یابد. نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر با اشاره به تحولات منطقه و فلسطین و سیر رخدادهای غزه شرایط موجود را بسیار خطیر ارزیابی و بر ضرورت تداوم رایزنیهای دو کشور به منظور کمک به ثبات و امنیت منطقه تاکید کرد. علی باقری عصر چهارشنبه (۳۰ خرداد) با استقبال مقامهای وزارت امور خارجه قطر و سفیر جمهوری اسلامی ایران وارد دوحه شد.
ایروانی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد:
محیط ICT باید منحصراً برای مقاصد صلحآمیز مورد استفاده قرار گیرد
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد با محوریت «حفظ صلح و امنیت بینالمللی؛ مقابله با تهدیدات نوظهور در فضای سایبری» سخنرانی کرد.
ایروانی در این جلسه با تأکید بر اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به عنوان بخشی اساسی از ارتباطات جهانی، تجارت و حکومتداری، خاطرنشان کرد که این فناوریها ضمن ایجاد فرصتهای فراوان، تهدیدات نوظهوری نیز به همراه دارند.
وی تصریح کرد که مقابله با تهدیدات نوظهور در محیط ICT نیازمند رویکردی چندجانبه است که شامل راهبردهای فناوری، قانونی و همکاریهای بینالمللی میشود. ایران به عنوان یکی از اصلیترین اهداف حملات سایبری، خسارات زیادی را در زیرساختهای خود متحمل شده است که این حملات به طور قابلتوجهی خدمات عمومی و عملکردهای دولتی را مختل کردهاند. نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد اذعان داشت که نمونههای بارز این حملات شامل استاکسنت و دوکو
بر روی تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران و حملات سایبری به زیرساختهای صنعتی مهم مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پمپبنزینها است. وی در ادامه گفت: چنین فعالیتهای مخربی نشاندهنده این است که محیطهای ICT میتوانند به عنوان ابزارهای جنگی مورد استفاده قرار گیرند و به زیرساختهای کشورها آسیب برسانند. مسئولیت اصلی حفظ امنیت و اعتماد در محیطهای ICT برعهده دولتها است. نقش برجسته و مشارکت فعال دولتها در حاکمیت بر محیط ICT در سطح جهانی، به ویژه در سیاستگذاری و تصمیمگیری، باید تقویت و تضمین شود. حاکمیت ICT باید به گونهای توسعه یابد که حقوق دولتها برای تعیین توسعه، حکومت و قوانین خود در مورد محیط ICT را تحت تأثیر قرار ندهد.»
به گزارش مهر، دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر لزوم توسعه و اجرای هنجارهای قانونی بینالمللی الزامآور که ویژگیهای خاص محیط ICT را در نظر بگیرند، افزود: نبود این هنجارها همچنان یک چالش است. قوانین بینالمللی کنونی اغلب با سرعت تغییرات فناوری همگام نیستند و این امر موجب ایجاد شکافهایی میشود که بازیگران مخرب از آن سوءاستفاده میکنند. وی همچنین از دولتها خواست که از پیشرفتهای ICT به عنوان ابزارهایی برای اقدامات اقتصادی، سیاسی یا سایر اقدامات قهری استفاده نکنند و از سوءاستفاده از زنجیرههای تأمین مرتبط با ICT که تحت کنترل و حاکمیت آنها هستند جلوگیری کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پایان تأکید کرد که محیط ICT باید منحصراً برای مقاصد صلحآمیز مورد استفاده قرار گیرد و سازمان ملل متحد باید نقش مرکزی خود را برای توسعه تعهدات قانونی الزامآور به منظور جلوگیری از استفاده مخرب از ICT و حفظ این حوزه برای اهداف صلحآمیز ادامه دهد.
در پی اقدام خصمانه دولت کانادا علیه سپاه پاسداران:
احضار حافظ منافع کانادا در تهران و ابلاغ پیام اعتراض شدید ایران
۱۴۰۳/۰۴/۰۱
در پی اقدام خصمانه دولت کانادا در تروریستی توصیف کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ سفیر ایتالیا در تهران که مسئولیت حفاظت از منافع کانادا را بر عهده دارد، توسط مدیرکل آمریکا به وزارت امور خارجه فراخوانده شد.
به گزارش ایرنا؛ در این فراخوانی، اعتراض شدید کشورمان به اقدام غیرقانونی و خلاف حقوق بینالملل دولت کانادا به حافظ منافع این کشور ابلاغ و ضمن هشدار نسبت به تبعات این اقدام، بر حق ایران در اتخاذ تدابیر لازم و اقدامات متقابل تاکید گردید.
سفیر ایتالیا نیز گفت مراتب را سریعا به دولت کانادا منعکس خواهد کرد.
در همین زمینه ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز، اقدام سياسی، غيرمتعارف و نابخردانه دولت كانادا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شدیدا محکوم کرد.
کنعانی این تصمیم نسنجیده دولت کانادا را حرکتی خصمانه و مغایر با موازین و اصول پذیرفته شده حقوق بينالملل از جمله برابری حاکمیتها و عدم مداخله در امور داخلی دولتها و مصداق تعرض به حاکمیت ملی ایران دانست.
کنعانی افزود: این حركت غیرمسئولانه و تحريك آميز، در امتداد مسیر اشتباهی است که دولت کانادا طی بيش از یک دهه اخیر تحت تاثير طيف جنگطلبان و ناقضين واقعی حقوق بشر و بانيان اصلى تروريسم در پیش گرفته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادی حاکمیتی برآمده از متن ملت ایران و دارای هویت رسمی و قانونی منبعث از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که همگام با دیگر ارکان نیروهای مسلح، مسئولیت پاسداری از امنیت ملی و مرزهای کشور و نيز كمك به امنيت و ثبات پايدار در منطقه از طريق مقابله با پديده شوم تروريسم را برعهده دارد.
کنعانی تأکید کرد؛ اقدام مشمئزکننده دولت کانادا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هيچ تأثيری در توليد قدرت مشروع و بازدارنده و افزايش سطح و دامنه اقتدار این نیروی پرافتخار برآمده از متن ملت ایران ندارد.
به گزارش ایرنا، کنعانی اعلام کرد؛ جمهورى اسلامى ايران حقوق خود را در پاسخ متناسب و متقابل در قبال اين اقدام مغایر حقوق بینالملل و علیه ملت و دولت ايران برای خود محفوظ میداند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۰۲، ۰۷:۱۸:۵۷ بازدیدها: 113