باقری در نیویورک: آمریکا مانع جدی پایان دادن به جنایات صهیونیستها در غزه است ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
باقری در نیویورک:
آمریکا مانع جدی پایان دادن به جنایات صهیونیستها در غزه است
۱۴۰۳/۰۴/۲۶
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: آمریکاییها به هر حال به یک مانع جدی برای پایان دادن به جنایت صهیونیستها تبدیل شدهاند.
علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه سفر به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت درباره فلسطین و چندجانبهگرایی، عصر دوشنبه به وقت محلی با «دنیس فرانسیس» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در مقر سازمان ملل در نیویورک دیدار و
در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو کرد.
در این دیدار، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از نقش سازنده ایران در منطقه بهویژه در تامین ثبات و امنیت در منطقه از طریق توسعه مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه قدردانی کرد.
سرپرست وزارت خارجه در این دیدار با اشاره به آخرین تحولات فلسطین و غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، از تلاشهای مجمع عمومی و ریاست این مجمع در خصوص تصویب قطعنامهها و اقدامات سازنده مجمع جهت حمایت از فلسطین و توقف حملات و نسلکشی در غزه قدردانی کرد.
باقری خواستار افزایش تلاشهای مؤثر برای توقف حملات علیه مردم غزه جنایات رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم غزه شد.
وی در این نشست با تبیین روند همکاریهای ایران با سازمانهای بینالمللی، از تلاش مجمع عمومی درخصوص مقابله با تحریمهای یکجانبه قدردانی کرد.
رئیس مجمع عمومی نیز ضمن تاکید بر تداوم اقدامات در مقابله با یکجانبهگرایی، ابراز امیدواری کرد که اینگونه تلاشها به نتیجه برسد.
گفتنی است، سرپرست وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت محلی در صدر هیئتی برای شرکت در نشست شورای امنیت درخصوص فلسطین و همچنین نشست شورای امنیت در زمینه چندجانبهگرایی وارد نیویورک شد. دو نشست شورای امنیت به ریاست سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، برگزار میشود.
باقری اضافه کرد: در مورد فلسطین، یک جنایت و نسل کشی عینی و آشکار در طول ۹ ماه گذشته در غزه در حال انجام است. جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصههای سیاسی، حقوقی و دیپلماسی عمومی موضوع فلسطین بهطور جدی در کنار دیگر تحرکات و فعالیتهایش، نقشآفرین فعال بوده است.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: در چند ماه گذشته، شهید امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست مجمع عمومی و هم در نشست شورای امنیت شرکت کردند و یک نقشآفرینی فعالی را برای تبیین واقعیتهایی که در صحنه فلسطین و غزه میگذرد، داشتند.
باقری تصریح کرد: در این مقطع هم جمهوری اسلامی ایران سعی دارد از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل برای دفاع از حق و مواضع و کیان ملت فلسطین و همینطور برای تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی استفاده کند.
باقری: از ظرفیت شورای امنیت برای دفاع از حق و مواضع ملت فلسطین استفاده میکنیم
سرپرست وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت محلی در بدو ورود به نیویورک در گفتوگو با خبرنگاران افزود: در دو روز آینده دو نشست مهم در شورای امنیت سازمان ملل برگزار خواهد شد. فردا نشستی درباره چندجانبهگرایی برگزار خواهد شد و روز چهارشنبه نیز نشستی درباره فلسطین. هر دو موضوع از جهات مختلف برای هم جهان و هم مناسبات بینالمللی و هم جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است.
باقری اضافه کرد: در مورد فلسطین، یک جنایت و نسلکشی عینی و آشکار در طول ۹ ماه گذشته در غزه در حال انجام است. جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصههای سیاسی، حقوقی و دیپلماسی عمومی موضوع فلسطین بهطور جدی در کنار دیگر تحرکات و فعالیتهایش، نقشآفرین فعال بوده است.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: در چند ماه گذشته، شهید امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست مجمع عمومی و هم در نشست شورای امنیت شرکت کردند و یک نقشآفرینی فعالی را برای تبیین واقعیتهایی که در صحنه فلسطین و غزه میگذرد، داشتند.
باقری تصریح کرد: در این مقطع هم جمهوری اسلامی ایران سعی دارد از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل برای دفاع از حق و مواضع و کیان ملت فلسطین و همینطور برای تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی استفاده کند.
وی ادامه داد: در کنار این، از ساز و کارهایی که در عرصه بینالمللی از جمله شورای امنیت وجود دارد چه در قالب نشستی که روز چهارشنبه خواهد بود و چه در قالب سازو کارهای چندجانبه و ملاقاتهای دوجانبهای که با مسئولان و مقامات شرکتکننده در این نشست خواهیم داشت، این موضوع را بهطور جدی مورد پیگیری قرار خواهیم داد تا بتوانیم شرایطی را به وجود بیاوریم که رژیم صهیونیستی و حامیان او به ویژه دولت آمریکا در واقع مجبور شوند جنایت و نسلکشی در غزه پایان دهند و مردم غزه و مردم مظلوم فلسطین یک شرایط عادی را دنبال کنند.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین گفت: موضوع چندجانبهگرایی هم این یک واقعیتی است که در صحنه بینالمللی سالهاست بیان شده است که یکجانبهگرایی آمریکا نه تنها نمیتواند به هر حال صلح، ثبات و امنیت را در دنیا به دنبال داشته باشد، بلکه رویکرد زیادهخواهانه و برتریجویانه آمریکا درعرصه بینالمللی باعث شده است در موضوعات مهم بینالمللی بنبست ایجاد شود که نمونه بارزش همین جنایتی است که صهیونیستها در غزه انجام میدهند و آمریکاییها به هر حال به یک مانع جدی برای پایان دادن به جنایت صهیونیستها تبدیل شدهاند.
باقری ادامه داد: لذا چندجانبهگرایی به عنوان یک جایگزین واقعی و گزینهای که میتواند راهحل ارائه دهد برای مسائل و مشکلات و معضلات بینالمللی مطرح است. جمهوری اسلامی ایران با توجه به عضویت در این ساز وکارهای بینالمللی از جمله بریکس و شانگهای در طول چند سال گذشته نشان داده است، میتواند نقشآفرینی کند. ما از ظرفیت شورای امنیت هم برای در واقع برجسته کردن نقش و جایگاه چندجانبهگرایی برای حل و فصل مسائل و معضلات بینالمللی استفاده خواهیم کرد.
باقری در مصاحبه با نیوزویک آمریکا: اسرائیل در حال شکست از مقاومت است
خبر دیگر اینکه، سرپرست وزارت خارجه ایران در مصاحبه با نشریه نیوزویک با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: این رقابت تنگاتنگ گواهی بر ثبات و پویایی سیاسی ایران در برابر تهدیدهای بیشمار است.
باقری کنی درباره جهتگیری سیاست خارجی کشورمان اظهار داشت: ایران نسبت به از سرگیری مذاکرات با آمریکا به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هستهای استقبال میکند، اما ما همچنین قصد داریم روابط خود را با چین، روسیه و کشورهای همسایه را بیش از پیش تقویت کنیم.
وی با اشاره به اهداف حضور خود در نیویورک، عنوان کرد: همانطور که اشاره کردید، مدتی پیش در کشورم حادثه تلخی را پشت سر گذاشتیم که در آن رئیسجمهور و برخی مقامات عالیرتبه دیگر از جمله وزیر امور خارجه به شهادت رسیدند و این ضایعه بزرگی برای کشور و مردمم بود اما حضور گسترده مردم ایران در مراسم خاکسپاری و ادای احترام به وزیر امور خارجه شهید امیرعبداللهیان و همچنین رئیسجمهور، نشان از همبستگی و یکپارچگی بین ملت و دولت ایران بود. در کمتر از ۵۰ روز پس از شهادت رئیسجمهور، مردم ایران در انتخابات شرکت کردند و طی ۲ نوبت به شعب اخذ رای رفتند و رئیسجمهور منتخب را انتخاب کردند.
عملیات وعده صادق، بخش کوچکی از توانمندیهای جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
سرپرست وزارت خارجه ایران با اشاره به عملیات وعده صادق که توسط ایران علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل اجرا شد، تصریح کرد: این اقدام نمونه بسیار کوچکی از پتانسیلها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران برای تثبیت بازدارندگی و در عین حال ایجاد ثبات بیشتر بود.
باقریکنی افزود: ایران یکی از اعضای پاسخگو و مسئول آژانس بینالمللی انرژی اتمی و امضاکننده NPT [معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای] است. ایران از همه پتانسیلها و ظرفیتهای خود در چارچوب NPT و موافقتنامه پادمان برای گسترش فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود بر اساس طرحها و برنامههای ملی خود استفاده خواهد کرد.
وی گفت: آمریکا مرتکب جنایت ترور یک ژنرال بلندپایه ایرانی شد و در پاسخ، پایگاه نظامی آمریکا توسط کشور من بمباران شد.
بر این اساس ما معتقدیم که اکنون توپ در زمین طرف مقابل است.
شما در مورد برخی از مسائل داخلی ایران صحبت کردید. شما میتوانید به منطقه ما بیایید و به کشورهای دیگر هم سفر کنید و میزان آزادی مردم ایران را با آزادی در کشورهای دیگر مقایسه کنید. میتوانید میزان مشارکت ملت ایران در دموکراسی را با سایر ملتهای منطقه مقایسه کنید و همچنین میتوانید نقش زنان ایرانی در جامعه ایران را با سایر کشورهای منطقه مقایسه کنید.
سرپرست وزارت خارجه ایران در خاتمه این مصاحبه درباره پرسش نیوزویک از وقایع انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیرات آن بر ایران اظهار داشت: من معتقدم که این رویکرد اشتباهی است که ایالات متحده اتخاذ کرده است. ما به انتخاب مردم آمریکا احترام میگذاریم و آمریکاییها باید به انتخاب مردم ایران احترام بگذارند. اتفاقی که میافتد این است که آمریکاییها به خود اجازه میدهند درباره انتخابهای مردم ایران صحبت کنند و البته سعی میکنند انتخاب مردم ایران را رد کنند. اگر آمریکا میخواهد فصل جدیدی باز کند، باید به انتخاب مردم ایران و انتخابات
احترام بگذارد.
کنعانی: حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه تحت حمایت آنروا
بار دیگر بخش تاریک و پنهان غرب مدعی را به جهانیان نشان داد
۱۴۰۳/۰۴/۲۶
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در مرکز نوار غزه تصریح کرد: از رژیم نامشروعی که حیات ننگین خود را با اشغال، قتلعام، ترور، کشتار زنان و کودکان و تخریب خانههای فلسطینیها آغاز کرده، انتظار رفتار انساندوستانه و مبتنی بر قواعد بینالمللی نمیرود، زیرا بنیان آن بر جنایت استوار است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در فضای مجازی نوشت: حمله رژیم کودککُش صهیونیستی به مدرسه تحت حمایت آنروا در نوار غزه، یکبار دیگر بخش تاریک و پنهان غرب مدعی را برای جهانیان به تصویر کشید.
وی افزود: از رژیم نامشروعی که حیات ننگین خود را با اشغال، قتل عام، ترور، کشتار زنان و کودکان و تخریب خانههای فلسطینیها آغاز کرده، انتظار رفتار انساندوستانه و مبتنی بر قواعد بینالمللی نمیرود، زیرا بنیان آن بر جنایت استوار است.
کنعانی تأکید کرد: واقعیت تأسفبار امّا سکوت و بیعملی دولتهای غربی و اروپایی مدعی اخلاق، قانون و حقوق بشر است که در قبال این حجم از جنایت و وحشیگری، همچنان مشغول فریب افکار عمومی و بازی با کلمات و عبارات هستند.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: آمریکا و برخی دولتهای اروپایی حامی رژیم صهیونیستی، در کنار رژیم یادشده بزرگترین بازنده جنگ علیه غزه هستند. آنها نه فقط جنگ، بلکه اخلاق و شرافت انسانی را نیز باختهاند.
رژیم صهیونیستی روز یکشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۳ با هدف قرار دادن مدرسه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در مرکز نوار غزه، ۱۲ نفر را شهید و بیش از ۷۰ زخمی نفر دیگر را زخمی کرد و احتمال افزایش شهدا وجود دارد.
ایران حادثه تیراندازی در مراسم عزاداری در عمان را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به حادثه تیراندازی دوشنبه شب مصادف با شب عاشورا در مراسم عزاداری حضرت سیدالشهداء علیهالسلام در مسقط که به شهادت چهار نفر منجر شد، این اقدام اختلاف برانگیز را محکوم و حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم سلطنت عمان در برابر جریانهای تفرقهافکن را اعلام نمود.
سخنگوی وزارت امور خارجه از خداوند برای شهدای این واقعه طلب رحمت و علو درجات و برای خانواده آنان صبر و اجر مسألت نمود.
دوشنبه شب موکب عزاداران حسینی در یکی از شهرستانهای استان مسقط در کشور پادشاهی عمان هدف حمله مسلحانه تروریستی قرار گرفته و شماری شهید و مجروح شدهاند.
پلیس مسقط با انتشار بیانیهای با تأیید این حمله مسلحانه اعلام کرد که در جریان تیراندازی به عزاداران حسینی ۴ نفر شهید و شماری مجروح شدند.
کنعانی: اقدامات یکجانبه آمریکا صلح و امنیت بینالمللی را متأثر ساخته است
سخنگوی وزارت امور خارجه علاوه بر اینها، اقدام یکجانبه و سیاسی کنگره آمریکا در قرار دادن نام کشور کوبا در فهرست کشورهای به اصطلاح حامی تروریسم را محکوم کرد.
کنعانی این اقدام کنگره آمریکا را نقض اصول حقوق بینالملل و منشور ملل متحد از جمله اصول برابری حاکمیتها، مصونیت دولتها و منع مداخله در امور داخلی سایر دولتها خواند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: رویکردهای یکجانبه برخی از کشورها و در رأس آنها دولت آمریکا در بدعتگذاری و ایجاد اینگونه فهرستهای یکجانبه، ناشی از رویکردهای سیاسی منفعتطلبانه و زورگویانه است.
وی تاکید کرد: اینگونه اقدامات یکجانبه، در تضاد کامل با هنجارهای پذیرفته شده بینالمللی قرار دارد و تکرار آنها اساس صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را متأثر ساخته است.
کنعانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان این سیاست غلط دولت آمریکا، ضمن ابراز همبستگی با دولت و ملت کوبا، حمایت قاطع خود را از تلاشهای دولت کوبا برای مقابله با این اقدام غیرقانونی ایالات متحده و پاسخگو کردن این کشور اعلام میدارد.
کنعانی: منطقه نیازمند همکاری و شراکت راهبردی ایران و روسیه است
خبر دیگر اینکه، سخنگوی وزارت امور خارجه که اخیرا برای شرکت در نشست سخنگویان کشورهای عضو بریکس به مسکو سفر کرده بود، در گفتوگویی با راشاتودی اعلام کرد که دولت جدید در ایران به توسعه روابط با دیگر کشورها ادامه خواهد داد.
کنعانی همچنین گفت که شهید رئیسی شخصیت بسیار مورد احترامی در ایران و خارج از کشور بود.
وی به توسعه روابط با دیگر کشورها از جمله همسایگان در دولت سیزدهم نیز پرداخت و به حضور بیش از ۶۰ هیئت در سطوح مختلف در مراسم یادبود و بزرگداشت شهید آیتالله رئیسی اشاره کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به تمرکز دولت سیزدهم بر پیشرفت روابط با کشورهای همسایه، خاطرنشان کرد که این روند در دولت چهاردهم نیز استمرار خواهد داشت.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره مناسبات ایران و روسیه به روابط سازنده ایران و روسیه نیز اشاره کرد و گفت که فدراسیون روسیه همسایه بسیار مهم ایران در منطقه است.
وی به همکاریهای اقتصادی دو کشور و همچنین مبارزه مشترک ایران و روسیه با تروریسم نیز اشاره کرد و یادآور شد که روابط دوستانه ایران و روسیه در دولت جدید نیز ادامه خواهد یافت.
دیپلمات ارشد ایرانی با ذکر این نکته که منطقه نیازمند همکاری و شراکت راهبردی ایران و روسیه است، گفت که دو کشور مصمم به تداوم همکاریها هستند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو عنوان کرد که آمریکا از دلار به عنوان ابزاری برای سلطه یکجانبهگرایی استفاده میکند.
کنعانی با اشاره به عضویت ایران و روسیه در بریکس و ریاست فعلی روسیه در بریکس، اظهار داشت که بریکس چندجانبهگرایی را به جای یکجانبهگرایی ترویج میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در این گفتوگو اعمال تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا را نقض آشکار منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی خواند و به تاثیر تحریمها بر زندگی مردم اشاره کرد و گفت که کشورها در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری از تحریمهای آمریکا ابراز انزجار و نفرت میکنند.
سفارت جمهوری آذربایجان در تهران بازگشایی شد
سفارت جمهوری آذربایجان در پی مذاکرات مقامات این جمهوری و ایران بازگشایی شد. از سرگیری کار سفارت به توسعه بیشتر روابط جمهوری آذربایجان و ایران بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری، اجرای توافقات حاصل شده بین دو کشور و مسائلی که نیاز به حل و فصل دارند، کمک خواهد کرد.
سخنگوی دولت: بازگشایی سفارت آذربایجان، نتیجه دیپلماسی شهید رئیسی است
سخنگوی دولت، بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را از ثمرات دیپلماسی نتیجه محور شهید رئیسی دانست. علی بهادری جهرمی با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در فضای مجازی با اشاره به بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در ایران، نوشت: با بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، یکی دیگر از ثمرات دیپلماسی نتیجه محور شهيد رئيسى در این ۵۰ روز، با پیگیری جدی دکتر مخبر و وزارت امور خارجه به نتیجه رسید. دولت راه خدمت شهید رئیسی را تا آخرین لحظه
ادامه میدهد.
وزیر راه و شهرسازی: رشد ترانزیت گواه رویکرد دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان است
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران نوشت: یکی از کارهایی که شهید جمهور و دکتر مخبر مرتب از بنده به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان دنبال میکردند، همین موضوع بود که محقق شد.
به گزارش ایرنا، وی افزود: توسعه روابط با همسایگان در صدر برنامههای دولت بود. رشد ترانزیت و تجارت با همسایگان خود گواه این رویکرد استراتژیک بود.
وزیر راه و شهرسازی پیش از این گفته بود: مجموع ترانزیت کشور در دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل ۸۹ درصد رشد داشته و حجم ترانزیت در سال گذشته به ۱۶.۳۴ میلیون تن رسید. در سه ماهه ۱۴۰۳ این رشد با شتاب بیشتری ادامه یافت و در این مدت رشد ۶۹ درصد ترانزیت جادهای و رشد ۵۵ درصدی کل ترانزیت را نسبت به سهماهه سال ۱۴۰۱ تجربه کردیم.
استقبال روسیه از بازگشایی مجدد سفارت جمهوری آذربایجان در ایران
سفارت فدراسیون روسیه در تهران در صفحه رسمی خود در فضای مجازی نوشت: «از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در جمهوری اسلامی ایران را به دوستان و همکاران آذربایجانی خود صمیمانه تبریک میگوییم. موفقیت روزافزون برایتان آرزومندیم.»
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۲۷، ۰۶:۲۳:۵۳ بازدیدها: 60