باقری در نشست شورای امنیت سازمان ملل: رویکرد سیاست خارجی دولت جدید ایران تقویت چندجانبهگرایی است ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
باقری در نشست شورای امنیت سازمان ملل:
رویکرد سیاست خارجی دولت جدید ایران تقویت چندجانبهگرایی است
۱۴۰۳/۰۴/۲۷
علی باقری، سرپرست وزارت خارجه کشورمان در نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان «همکاری چند جانبه در راستای نظام جهانی پایدارتر، دموکراتیکتر و عادلانهتر» بر «رویکرد و سیاست خارجی دولت جدید جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تقویت چندجانبه گرایی بر اساس اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل» تاکید کرد و گفت: جناب آقای دکتر پزشکیان، رئیسجمهور منتخب ایران، اعلام کردهاند که رهیافت اصلی سیاست خارجی دولت وی گشایش افقهای جدید، و گسترش همهجانبه روابط دوستانه با سایر دولتها
بر اساس گفتوگو، همکاری، برابری و احترام متقابل خواهد بود و در چارچوب این رویکرد، دولت جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه و رفیعی برای تعمیق هر چه بیشتر مناسبات همهجانبه با کشورهای همسایه، منطقه و دیگر دولتها قائل است.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر این مطلب، از هر گونه ابتکاری برای تقویت چندجانبه گرایی و افزایش احترام به حقوق بینالملل و تحقق اهداف و اصول منشور ملل متحد استقبال میکند. چندجانبهگرایی کلید اصلی مقابله با تهدیدات و چالشهای جهانی است. معتقدیم که تنها راه ایجاد محیط ایمن، عادلانه و فراگیر همین است تا همه ملتها از رشد و صلح پایدار بهرهمند شوند.
سرپرست وزارت خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره پایبندی خود به چندجانبه گرایی را نشان داده است که نمونه بارز آن مشارکت سازنده در انعقاد برجام است. برجام به عنوان یک ابتکار موفق چندجانبه توانست یکی از موضوعات غیرضروری و یک نگرانی ساختگی از سوی کشورهای غربی درخصوص برنامه صلحآمیز هستهای ایران مورد توجه قرار دهد و قرار بود تحریمهای ظالمانه را از دوش ملت ایران بردارد. متاسفانه این روند چندجانبه با رویکرد غرب و یکجانبه آمریکا با چالش جدی مواجه شد. خروج یکجانبه آمریکا از توافق یکی از مظاهر یکجانبهگرایی در عرصه بینالمللی است که موجب آسیب دیدن به همه طرفهای توافق گردید.
او تصریح کرد: به همین نحو، سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران یکی از نتایج توجه به چند جانبه گرایی برای حل موضوعات و نگرانیهای مشترک است. در این زمینه، ایران گفتوگو و همکاری منطقهای را دنبال میکند تا فضائی را ایجاد کند که بتوان منابع را برای پیشرفت و توسعه منطقه به نفع همگان اختصاص یابد. در واقع، تقویت مشارکت و همکاری برای امنیت جمعی و توسعه پایدار در منطقهای اصل راهنما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
باقری در بخش دیگری از سخنانش گفت: اقدامات قهری یکجانبه به شکل تحریمهای فراسرزمینی کماکان مظهر یکجانبهگرایی افراطی و غیرانسانی است. آمریکا و متحدان غربیاش که آن تحریمها را اجرا میکنند، باید برای ویرانی، مرگ و رنج بیپایان ملتهای تحت تحریم از جمله مردم کشور من پاسخگو شوند.
جنایت ترور سردار سلیمانی در دادگاههای ایران مورد پیگیری است
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صهیونیستها نمیتوانند شکستهای غزه را با توسعه جنگ افروزی در دیگر مناطق در سطح منطقه جبران کنند بلکه بیشتر خود را در باتلاق مخاطرات بسیار جدیتر فرو میبرند، هشدار داد: لبنان زندهکننده شکستهای تاریخی برای صهیونیستها است، چه در سال ۲۰۰۰ و چه ۲۰۰۶؛ لذا، لبنان قطعاً جهنم بیبازگشت برای صهیونیستها خواهد بود.
باقری در پاسخ به سؤالی درباره تنشها میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان و ادعاهای این رژیم و نیز واکنش جمهوری اسلامی ایران گفت: این تجربه ثابت شده است، هر چه صهیونیستها بیشتر در منطقه تنشآفرینی کنند و بیشتر جنایت انجام دهند، خودشان را در باتلاق تهدیدات و مخاطرات جدیتر فرو میبرند.
او همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره پیگیری موضوع ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» که به دستور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت آمریکا صورت گرفت، نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران موضوع ترور سردار سلیمانی را از طریق چارچوبهای حقوقی بینالمللی مورد پیگیری قرار داده و همچنان در دستور کار خودش دارد. جنایت ترور سردار سلیمانی در دادگاههای داخلی ایران هم در دستور کار و مورد پیگیری است.
حملات اسرائیل منشأ تنش تصاعدی بحران در منطقه است
سرپرست وزارت امورخارجه کشورمان در حاشیه نشست شورای امنیت با برخی همتایان خود نیز دیدار و گفتوگو کرد. در همین راستا، باقری و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقر سازمان ملل در در نیویورک، با یکدیگر دیدار و درباره آخرین وضعیت همکاریهای دوجانبه و مسائل منطقهای رایزنی کردند.
باقری با اشاره به پیشرفتهای اخیر در همکاریهای دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، روند پیشبرد روابط دوجانبه را در مسیری درست ارزیابی کرد.
سرپرست وزارت خارجه ایران ابراز امیدواری کرد؛ فرآیند تشریفات قانونی نهائی سازی اسناد مهم در دستورکار همکاریهای دوجانبه به ویژه معاهده جامع مشارکت راهبردی و توافقات همکاری میان دوطرف از جمله بهرهگیری از ظرفیت ترانزیتی جمهوری اسلامی هر چه زودتر به سرانجام برسد.
سرپرست دستگاه دیپلماسی ایران درخصوص تحولات منطقه و غزه، بر لزوم جلوگیری هر چه سریعتر از ادامه جنایات و حملات صهیونیستها بر علیه مردم مظلوم غزه تاکید و بیتوجهی به این موضوع و گسترش حملات رژیم صهیونیستی را منشاء تنش تصاعدی بحران در منطقه عنوان کرد.
او در واکنش به برنامه روسیه برای طرح مسئله فلسطین و جنایات صهیونیستها در جنگ غزه در مدت ریاست دورهای این کشور بر شورای امنیت، از تلاشهای روسیه تقدیر کرد.
وزیر امور خارجه روسیه نیز ضمن تبریک مجدد بابت برگزاری موفقیتآمیز انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ابراز خرسندی از روند همکاریهای دوجانبه، پیشبرد موضوعات در دستور کار با ایران را مورد اهتمام رهبران روسیه دانست.
سرگئی لاوروف با اشاره به نگرانی مشترک روسیه درباره احتمال گسترش دامنه درگیری و تجاوز فراگیر صهیونیستها از جمله به لبنان، اعلام داشت؛ کشورش به دنبال جلوگیری از چنین رویدادی است و بر مسئولیت همه طرفها در این زمینه تاکید کرد.
در این گفتوگو درخصوص برگزاری نشستهای سه جانبه منطقهای تبادل نظر و نسبت به برنامهریزی لازم اقدام شد.
هرگونه تداوم بحران از جمله حملات به لبنان بیپاسخ نخواهد ماند
باقری همچنین رایزنیهای دیپلماتیک خود در نیویورک، با پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان، در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، دو طرف پیرامون روابط دوجانبه و موضوعات منطقهای گفتوگو و تبادل نظر کردند.
باقری با تبریک مجدد به مجارستان برای آغاز ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا، اظهار داشت که روابط ایران و مجارستان همواره مثبت و رو به جلو بوده است. او بر ضرورت تقویت ثبات منطقه و جلوگیری از گسترش تنشها تأکید کرد و به تهدیدات اخیر علیه لبنان و جنایات صهیونیستها علیه ملت فلسطین اشاره کرد. باقری هشدار داد که هرگونه تنش آفرینی جدید در منطقه به ضرر آتشافروزان خواهد بود.
پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نیز در این دیدار بر اهمیت دیپلماسی در روابط دوجانبه و عرصه بینالمللی تأکید کرد و از تقویت مناسبات با ایران استقبال کرد. او ابراز امیدواری کرد؛ در دوران ریاست مجارستان بر اتحادیه اروپا، گفتوگوها مستحکمتر شود.
همچنین دو طرف درخصوص چندجانبهگرایی، به بررسی و ارزیابی حوزههای همکاری پرداختند و درباره تحولات منطقهای و جهانی، از جمله وضعیت غزه و جنگ در اوکراین، تبادل نظر کردند.
باقری بر ضرورت خاتمه سریع حملات علیه مردم غزه و بازگشت آرامش به منطقه تأکید کرد و هشدار داد که هرگونه تداوم بحران از جمله حملات به لبنان بیپاسخ نخواهد ماند.
تاکید بر گسترش روابط با کویت
سرپرست وزارت امور خارجه علاوهبر اینها، با عبدالله علی الیحیا، وزیر امور خارجه کویت، دیدار و گفتوگو کرد. باقری با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان و روابط نزدیک دو کشور، همکاری نزدیک بین ایران و کویت و دیگر کشورهای منطقه را عاملی برای تقویت ثبات و استقرار پایدار در منطقه دانست.
سرپرست دستگاه سیاست خارجی کشورمان با اشاره به سیاست دولت شهید آیتالله رئیسی در تحکیم روابط با همسایگان به عنوان یک اولویت اصلی در سیاست و روابط خارجی، تقویت اعتماد متقابل را نقطه شروع تعامل میان کشورهای همسایه دانست.
او همچنین تحکیم پیوندهای اقتصادی میان ایران و کویت را لازمه تقویت روابط دو طرف عنوان کرده و بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران بر گسترش روابط با کویت تأکید کرد.
عبدالله علی الیحیا، وزیر امور خارجه کویت نیز در این دیدار به اشتراکات تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی بین دو کشور و مردم اشاره کرد و بر آمادگی دولت کویت برای توسعه همهجانبه روابط با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
در این دیدار، طرفین بر توسعه روابط در تمامی عرصهها، فعالسازی و تقویت سازوکارهای روابط دوجانبه از جمله کمیسیون مشترک اقتصادی، کمیته سیاسی و کنسولی تأکید کردند.
تکذیب مداخله ایران در حمله مسلحانه به ترامپ
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه برخی گزارشهای ادعایی در یکی از رسانههای آمریکایی درباره نقش ایران در حمله مسلحانه اخیر به دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا را تکذیب کرد.
او تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در پیگرد قضائی ترامپ به دلیل نقش مستقیم او در جنایت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مصمم است، اما هرگونه مداخله در حمله مسلحانه اخیر علیه ترامپ و یا ادعاها در مورد قصد ایران برای چنین اقدامی را قویا رد میکند و چنین ادعاهایی را دارای اهداف و انگیزههای مغرضانه سیاسی میداند.
پیش از این نیز دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک ادعای سی.ان.ان درباره دخالت ایران در ترور دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا را رد کرد و این اتهامات را بیاساس و مغرضانه خواند. این نمایندگی اعلام کرد: از نگاه جمهوری اسلامی ایران، ترامپ یک مجرم جنایتکار است که به دلیل صدور دستور ترور سردار سلیمانی باید در دادگاه محاکمه و مجازات شود. دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا در هنگام سخنرانی در ایالت پنسیلوانیا مورد حمله فردی مسلح قرار گرفت و گلوله به گوش سمت راست او اصابت کرد. افبیآی اعلام کرد که ضارب ترامپ «توماس متیو کروکس» جوان ۲۰ ساله، اهل پنسیلوانیا بوده و با گلوله نیروهای امنیتی کشته شده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۲۸، ۰۶:۳۱:۰۳ بازدیدها: 82