علی باقری کنی: ترور هنیه یک «اشتباه راهبردی» بود رژیم صهیونیستی تاوان سنگینی خواهد پرداخت ۱۴۰۳/۰۵/۱۹
علی باقری کنی:
ترور هنیه یک «اشتباه راهبردی» بود
رژیم صهیونیستی تاوان سنگینی خواهد پرداخت
۱۴۰۳/۰۵/۱۹
سرپرست وزارت امور خارجه ایران به خبرگزاری فرانسه گفت که رژیم صهیونیستی با ترور رهبر سیاسی حماس، مرتکب یک «اشتباه راهبردی» زیانبار شد.
علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه پس از نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان به خبرگزاری فرانسه گفت: اقدامی که صهیونیستها در تهران انجام دادند یک اشتباه راهبردی بود و برای آنها تاوان سنگینی در پی
خواهد داشت.
به گفته این دیپلمات ارشد ایرانی، رژیم اسرائیل میخواهد تنش، جنگ و درگیری را به کشورهای دیگر گسترش دهد. وی تاکید کرد که تلآویو در موقعیتی نیست که با ایران درگیر شود.
وی افزود: صهیونیستها در موقعیتی نیستند که بتوانند علیه جمهوری اسلامی ایران جنگی را آغاز کنند. این رژیم نه ظرفیتش را دارد و نه قدرتش را.
دیشب (۱۷ مرداد) و در بیانیه پایانی نشست اضطراری وزرای امور خارجه کمیته اجرائی این سازمان که با موضوع ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس فقید دفتر سیاسی حماس برگزار شده بود، رژیم صهیونیستی را بهشدت محکوم و تاکید شد که این ترور، تعرض به حاکمیت ایران است.
در این بیانیه آمده است: ترور اسماعیل هنیه در جریان حضور وی در تهران را بهشدت محکوم میکنیم. ما مسئولیت کامل این تعرض گناهآلود را متوجه (رژیم) اسرائیل میدانیم.
این بیانیه افزود: ترور هنیه جنایتی متجاوزانه و نقض آشکار قوانین بینالمللی به شمار میآید. این ترور، تعرضی به حاکمیت، سلامت منطقهای و امنیت ایران است.
باقری: شهادت اسماعیل هنیه انزوای سیاسی صهیونیستها را عمیقتر کرد
علی باقری در پایان دیدارها و رایزنیهای خود در شهر جده و در حاشیه نشست کمیته اجرائی سازمان همکاری اسلامی در دیدار ولید الخریجی قائممقام وزارت امور خارجه عربستان سعودی با وی، تاکید کرد: موج گسترده محکومیت جنایت تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن شهید اسماعیل هنیه به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران، انزوای سیاسی صهیونیستها را که امید داشتند با فرآیند عادیسازی روابط با برخی کشورهای منطقه تخفیف یابد، عمیقتر کرد و آنها را بهعنوان یک متجاوز ناکام در افکار عمومی جهانی جلوهگر ساخت.
سرپرست دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین تصریح کرد: روابط دوجانبه در مسیر درستی پیش میرود و امیدواریم در دوره دولت جدید شاهد توسعه و گسترش بیش از پیش روابط باشیم.
حمایت شرکتکنندگان در نشست جده از ایران
قائممقام وزارت امور خارجه عربستان سعودی نیز با قدردانی از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در پیشنهاد و تلاش برای برگزاری نشست فوقالعاده کمیته اجرائی سازمان همکاری اسلامی، بر حمایت همه کشورهای حاضر در این نشست از ایران در محکومیت تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
الخریجی نشست جده را خوب و موفقیتآمیز و در چارچوب تلاشهای مشترک کشورهای اسلامی در مقابله با تجاوزات رژیم اسرائیل توصیف کرد.
قائممقام وزارت خارجه عربستان سعودی همچنین بر موضع اصولی کشورش در محکومیت هرگونه اقدام تروریستی و تعدی به حریم حاکمیت و امنیت ملی کشورها تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه روند روابط دوجانبه بهخوبی پیش میرود و عربستان برای توسعه روابط اهتمام ویژه قائل است، ابراز امیدواری کرد امور عمرهگزاران ایرانی با تعامل و تفاهم دو کشور بیش از پیش تسهیل شود.
در این دیدار موضوعات کنسولی مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت و مقام سعودی بر همکاری با طرف ایرانی در این خصوص تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۷ مرداد برای شرکت در نشست فوقالعاده کمیته اجرائی وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی وارد جده شد این نشست اضطراری با دستور کار بررسی تداوم جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین و همچنین ابعاد تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی در به شهادت رساندن شیخ اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین- حماس و نقض حریم حاکمیت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران توسط این رژیم برگزار شد سرپرست وزارت خارجه در جده با وزرای خارجه اردن، الجزایر و پاکستان، همچنین دبیرکل سازمان همکاری اسلامی (OIC) ملاقات و گفتوگو کرد.
باقری: انتخاب السنوار بیانگر امید، انسجام و اقتدار در حماس است
علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان در پیامی خطاب به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس با تبریک انتخاب وی عنوان داشت: انتخاب جنابعالی را به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین- حماس به جانشینی شهید سرافراز و مجاهد خستگیناپذیر جناب شیخ اسماعیل هنیه، تبریک عرض نموده و از درگاه خداوند سبحان برای جنابعالی سلامتی، موفقیت و اقتدار در مسیر تحقق اهداف و آرمان والای ملت فلسطین که در رأس آن محو اشغالگری و آزادی کامل فلسطین و قدس عزیز قرار دارد، مسالت دارم. باقری افزود: این انتخاب در برهه حساس کنونی، هم دربرگیرنده امید، انسجام، اقتدار و پیروزی برای جنبش حماس، ملت قهرمان فلسطین و محور مقاومت و همچنین بیانگر استیصال و ناکامی و شکست سیاست ترور، اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی و حامیان بینالمللی آن است. وی خاطرنشان کرد: اکنون به برکت جهاد مؤمنانه و قهرمانانه مردم عزیز فلسطین بهویژه غزه مظلوم و مقتدر، فلسطین به آرمانی جهانی و مقاومت به گزینه راهبردی تبدیل شده است. سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد: امید است در سایه رهبری جدید جنبش حماس، انسجام و وحدت مبارزان مقاومت و پایداری اسطورهای ملت فلسطین، شاهد استمرار مسیر جهادی رهبران شهید این جنبش و کسب پیروزیهای سیاسی و میدانی روزافزون تا تحقق پیروز نهائی در آزادسازی کل سرزمین تاریخی فلسطین از نهر تا بحر و تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس باشیم.
تاکید تهران و امان بر اتخاذ تصمیمات سازنده برای توقف جنایات صهیونیستها
علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه و ایمن الصفدی معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه اردن در حاشیه نشست فوقالعاده کمیته اجرائی سازمان همکاری اسلامی در جده دیدار و گفتوگو کردند.
دو طرف ضمن پیگیری مذاکرات و گفتوگوهای صورت گرفته در جریان سفر وزیر خارجه اردن به تهران، همچنین رایزنیهای تلفنی دوجانبه و نیز با برخی از وزرای امور خارجه کشورهای منطقه و جهان، ابراز امیدواری کردند نشست جده به تصمیمات سازنده و مؤثری برای محکومیت و اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی در راستای توقف جنایات این رژیم منجر شود.
سرپرست وزارت امور خارجه در این دیدار با تشریح تلاشها و رایزنیهای فشرده صورت گرفته برای برگزاری نشست جده، بر لزوم اتخاذ موضع منسجم همه کشورها در محکومیت قاطع جنایت رژیم صهیونیستی در ترور شهید اسماعیل هنیه و تمهید سازوکار مناسب برای پیگیری حقوقی و قضائی این جنایت بزرگ در مجامع بینالمللی تاکید کرد.
وزیر خارجه اردن نیز ضمن محکومیت مجدد اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور شهید هنیه در تهران، بر ضرورت توقف تهاجم وحشیانه به نوار غزه به عنوان کلید برقراری ثبات و آرامش در منطقه غرب آسیا تاکید کرد.
وزیر خارجه اردن ۱۴ مردادماه، چهار روز پس از شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که بر اساس اطلاعیه شماره ۳ سپاه با طراحی و اجرای رژیم صهیونیستی و حمایت دولت جنایتکار آمریکا و با شلیک پرتابه کوتاهبرد با سر جنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان صورت گرفت، به تهران سفر کرد و با سرپرست وزارت امور خارجه و رئیسجمهور اسلامی ایران ملاقات داشت.
تاکید باقری و عطاف بر حفظ توسعه روابط ایران و الجزایر
تبادل نظر با احمد عطاف وزیر امور خارجه الجزایر یکی دیگر از دیدارهای علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه نشست کمیته اجرائی سازمان همکاری اسلامی در جده بود.
سرپرست دستگاه دیپلماسی در این دیدار ابراز امیدواری کرد، در دولت جدید شاهد توسعه و گسترش بیش از پیش روابط دو کشور باشیم. وی تاکید کرد: بعد از سفر رئیسجمهور شهیدمان دکتر رئیسی به الجزایر مناسبات ما وارد تراز جدیدی شد و شتاب خوبی پیدا کرد و زمینه برای گسترش روابط فراهم است و امیدواریم این روند در چارچوب برگزاری نشست عالی مشترک دو کشور استمرار یابد. وی افزود: ایران و الجزایر مسئولیت جدی در قبال مسئله فلسطین دارند و باید همکاری در عرصه بینالمللی را برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایات اسرائیل گسترش دهند.
باقری در بخش دیگری از این دیدار با ارزشمند توصیف کردن مواضع اصولی الجزایر در حمایت از مسئله فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی بهویژه در تجاوز تروریستی اخیر و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و حمایت از درخواست ایران برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان متحد، تاکید کرد: رژیم اسرائیل بهعنوان یک موجودیت شرور از همه ظرفیتهایش برای برهم زدن ثبات و امنیت منطقه استفاده میکند.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: این رژیم ۱۰ ماه است که از همه امکانات و تجهیزات پیشرفته برای نابودی مردم مظلوم فلسطین در غزه بهره میبرد؛ لذا ضروری است کشورهای اسلامی با انسجام و هماهنگی به دنبال توقف جنایات اسرائیل و عدم اجازه به آن در به مخاطره اندختن امنیت منطقه باشند.
پیوند عمیقی بین کشورهای اسلامی در مقابله با رژیم صهیونیستی ایجاد شده است
احمد عطاف وزیر امورخارجه الجزایر نیز در این دیدار، مجددا مراتب همبستگی دولت و مردم الجزایر را با جمهوری اسلامی ایران بهویژه بعد از تهاجم تروریستی اخیر اسرائیل ابراز داشت.
وی تاکید کرد: امروز یک مسئولیت سنگین برای حفاظت از امانت توسعه روابط دوجانبه بین دو کشور بر دوش ما است و ما همه ظرفیتها و توانمندیهای خود را در این راستا بهکار میگیریم.
وی برگزاری نشست جده با هماهنگی و رایزنی دو کشور را فرصتی برای اعلام همبستگی کشورهای اسلامی با ایران و محکومیت تجاوزات اسرائیل توصیف کرد و افزود: پیوند عمیقی بین کشورهای اسلامی در حمایت از مسئله فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی ایجاد شده و جنایات اسرائیل به حدی رسیده که همه کشورها ناگزیر به محکومیت آن هستند.
کنعانی: اگر دولتهای اسلامی به طور عملی از فلسطین حمایت میکردند مردم غزه سلاخی نمیشدند
سخنگوی وزارت امور خارجه از بیعملی کشورهای اسلامی در دفاع از فلسطین انتقاد کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره به خبر عدم دعوت از سفیر رژیم صهیونیستی در ژاپن برای شرکت در مراسم سالانه بمباران اتمی شهر ناکازاکی و در نتیجه تحریم این مراسم توسط سفرای آمریکا، گروه هفت و برخی کشورهای غربی نوشت: اگر دولتهای اسلامی و ملتهای مسلمان نیز براساس وظیفه اسلامی، انسانی و قانونی خود دست در دست هم از ملت مظلوم فلسطین و ساکنان بیدفاع غزه به طور عملی حمایت میکردند، شهروندان و کودکان و زنان فلسطینی به دست قبیله آدمکُشان سلّاخی نمیشدند.
آمریکا در نهم اوت سال ۱۹۴۵ میلادی برابر با ۱۸ مرداد ۱۳۲۴ سه روز پس از حمله اتمی به هیروشیما، شهر ناکازاکی را بمباران اتمی کرد و هشتاد هزار کشته برجای گذاشت.
اکنون شهردار ناکازاکی در مراسم سالگرد قربانیان این فاجعه از دعوت رژیم صهیونیستی خودداری کرده است.
کنعانی: رژیم صهیونیستی تنها با اقدام قاطع به قوانین بینالمللی تمکین میکند
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزیر دارایی رژیم صهیونیستی کشتار دو میلیون فلسطینی در اثر گرسنگی ساختگی، و در ازای آزادی گروگانهای این رژیم را عملی درست و اخلاقی خوانده است».
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: اظهارات این عضو باند جنایتکار صهیونیست، فقط نوعی اِعلام و اعتراف علنی است و اِلّا دنیا در 10 ماه گذشته شاهد اقدام عملی رژیم صهیونیستی در نسلکُشی و کشتار جمعی زنان، کودکان و مردم غیرنظامی بیگناه در غزه از طریق بمباران و همچنین قحطی و گرسنگی ساختگی بوده است.
کنعانی در ادامه نوشت: دنیا باید فهمیده باشد که باند جنایتکار صهیونیستی تنها در مقابل فشار و اقدام قاطع و بازدارنده حاضر به کُرنِش و تمکین در برابر قوانین بینالمللی است و در غیر این صورت، هیچ حد و مرزی برای جنایات و اقدامات شنیع خود نمیشناسد.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این اظهارات شنیع و هولناک از منظر اخلاقی و انسانی و مقررات حقوق بینالملل قویا محکوم و شایسته پیگرد بینالمللی است اما اروپا بهترست به جای محکوم کردن کلامی این اظهارات، به مسئولیتهای بینالمللی، اخلاقی و انسانی خود علیه رژیم صهیونیستی و پایان دادن به حمایت سیاسی و نظامی از آن رژیم جنایتکار عمل نماید و به محکومیت بدون عمل اکتفا نکند.
نمایندگی ایران در سازمان ملل: اولویت ما همزمان جلوگیری از تکرار تجاوز اسرائیل و آتشبس در غزه است
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد اعلام کرد که ایران همزمان دو اولویت برقراری آتشبس در غزه و خروج اشغالگران از این سرزمین و نیز مجازات اسرائیل بهخاطر ترور اسماعیل هنیه و پیشگیری از تکرار تجاوزات این رژیم و پشیمان کردن آنها از ورود به چنین مسیری را دنبال میکنیم.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پاسخ به سؤالاتی درباره اینکه حماس اعلام کرده که اگر به آتشبس برسند، ایران از پاسخ علیه رژیم منصرف میشود، اعلام کرد: «ما بهصورت همزمان دو اولویت را دنبال کردهایم: اول، برقراری آتشبس پایدار در غزه و خروج اشغالگران از این سرزمین؛ دوم، مجازات متجاوز به خاطر ترور شهید هنیه، پیشگیری از تکرار تجاوزات تروریستی رژیم صهیونیستی و پشیمان کردن صهیونیستها از ورود به چنین مسیری.»
پیشتر سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این
رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را برعهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سهشنبه سیام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محلههای آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقههای ساختمان به بار آمد و فؤاد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.
به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت،
۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۲۰، ۰۶:٤۳:۲۰ بازدیدها: 83