یحیی سنوار را بهتر بشناسید: پرچمدار مقاومت فلسطین و نویدبخش سقوط اسرائیل ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
یحیی سنوار را بهتر بشناسید:
پرچمدار مقاومت فلسطین و نویدبخش سقوط اسرائیل
۱۴۰۳/۰۵/۲۳
کامران پورعباس
«یحیى ابراهیم حسن السنوار» ملقب به ابو ابراهیم، نامی است که لرزه بر اندام صهیونیستهای غاصب و جنایتکار میاندازد و سیلیهای متعدد و مکرر و محکمی به رژیم اشغالگر قدس نواخته است و نقش مهم و پررنگ و راهبردی در افول و روند رو به سقوط غده سرطانی اسرائیل داشته است.
یحیی سنوار که عملکرد فوقالعاده درخشانش هم در سطح سیاسی و هم نظامی، صهیونیستها را وحشتزده کرده، تاکنون نقش برجستهای در توسعه قدرت مقاومت فلسطین داشته و یکی از کابوسهای بزرگ اسرائیل است.
نام یحیی سنوار بعد از نبرد شمشیر قدس در سال 2021 بهشکل قابلتوجهی بر سر زبانها افتاد و پس از آغاز طوفان الاقصی شهره آفاق گردید. آن طور که در منابع خبری آمده، صهیونیستها، یحیی سنوار را معمار و مغز متفکر عملیات طوفان الاقصی لقب دادهاند.
پس از ترور ناجوانمردانه شهید اسماعیل هنیه که صهیونیستها فکر میکردند ضربه جبرانناپذیری به محور مقاومت و مبارزات ملت فلسطین وارد خواهد کرد، انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس و جانشین شهید هنیه، دشمن صهیونیستی را مات و شکست خورده و از ترور شهید هنیه پشیمان کرد.
به مناسبت انتصاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، مروری میکنیم بر زندگینامه و کارنامه مبارزاتی این مجاهد و قهرمان بزرگِ ملت فلسطین و اسطوره مبارزه با رژیم کودککش و تروریست صهیونیستی.
پیوستن به حماس از بدو تأسیس
یحیى سنوار در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۲ در اردوگاه پناهندگان خان یونس واقع در جنوب نوار غزه دیده به جهان گشود و همانند دیگر بچههای فلسطینی کودکی سختی را پشت سر گذاشت.
وی در دانشگاه اسلامی غزه، لیسانس خود را گرفت و از فعالان انجمن اسلامی دانشگاه بود.
از زمان دانشجویی در دانشگاه علوم اسلامی غزه وارد تشکیلات اسلامگرایان شد و بعد از تأسیس حماس در 1987 به این جنبش سیاسی و عقیدتی پیوست.
صیادالجواسیس
یحیی سنوار در عنفوان عضویت در حماس با همکاری همکلاسیهایش در دانشگاه و با راهنمایی و دستور شهید شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش حماس، یک سرویس امنیتی بهنام سازمان جهاد و تبلیغ موسوم به «مجد» تأسیس کردند که مسئولیت اصلی آن تعقیب و بازداشت جاسوسان دشمن و ردیابی افسران سرویسهای جاسوسی و امنیتی رژیم اشغالگر است. این سرویس بهزودی به اولین هسته توسعه سیستم امنیتی داخلی جنبش حماس تبدیل شد.
این گروه موفق شد تعدادی از جاسوسهای رژیم صهیونیستی را که در ترور چهرههای تأثیرگذار حماس نقش داشتند، شناسایی و آنها را حذف کند، همین اقدام باعث شد به سنوار لقب «صیادالجواسیس» را بدهند.
سازمان مجد که در ابتدا وظیفهاش ضداطلاعاتی بود، به مرور کل بخش امنیت داخلی حماس در غزه به این مجموعه واگذار شد و اکنون نیز این مجموعه در حماس وجود دارد.
این سازمان مانع طرحهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه برای مستقر کردن عناصر وابسته است و بسیاری از دشمنان حماس از ترس تشکیلات مجد، جرأت نزدیکی به آمریکا و رژیم را ندارند؛ چرا که مجدیها در امور اطلاعاتی و امنیتی با احدی از افراد خائن، مزدور و جاسوس در نوار غزه تعارف ندارند.
بازداشتها و زندانهای مکرر
یحیی سنوار در حالی که تنها 20 سال داشت، برای اولین بار در سال 1982 بهدلیل فعالیتهای دانشجویی توسط صهیونیستها بازداشت شد و بهمدت چهار ماه در بازداشت اداری بود. صهیونیستها یک هفته بعد از آزادیاش، مجدداً وی را بازداشت کرده بهمدت 6 ماه بدون محاکمه در زندان انداختند. در سال 1985 نیز مجدداً بازداشت شد و هشت ماه در زندانهای دشمن بود.
رهبری و مبارزات شگفتانگیز از درون زندان
اشغالگران صهیونیست در 20 ژانویه 1988 برای چهارمین بار یحیی سنوار را بهاتهام کشتن دو نظامی صهیونیست و چهار جاسوس بازداشت و به ۴ بار حبس ابد (۴۲۶ سال حبس) محکوم کردند.
سنوار در طول دوران اسارت، مسئولیت رهبری هیئت عالی اسرای حماس (الهیئة القیادیة العلیا لأسرى) را عهدهدار شد و مرجع زندانیان فلسطینی بود.
المجدل، حداریم، السبع و نفحه از جمله زندانهایی هستند که سنوار در آنها بود و 4 سال هم در سلول انفرادی ماند. این رهبر برجسته مقاومت فلسطین در دوران بازداشت خود در معرض مشکلات جسمی زیادی قرار گرفت. صهیونیستها به مدت ۱۸ سال خانواده سنوار را از ملاقات با وی محروم کردند.
سنوار در زندان زبان عبری را فرا گرفت تا بتواند با طرز تفکر و شیوه نگرش صهیونیستها آشنا شود.
وی در زندان نبوغ سیاسی و اطلاعاتیاش را به رخ صهیونیستها کشید و طراحی اعتصابهای دستهجمعی، صدور بیانیه و دیگر فعالیتهای مدنی را انجام میداد.
اهمیت سنوار پس از موفقیت حماس در کنترل بر غزه دوچندان شد و اوج آن در زمانی بود که حماس گیلعاد شالیت، نظامی صهیونیست را دستگیر کرد. مقامات غزه حتی در بیرون زندان از ایدههای سنوار استفاده میکردند و در جریان مذاکرات غیر مستقیم صهیونیستها و حماس برای مبادله شالیت با اسرای فلسطینی، سنوار از همان داخل زندان اثرگذار بود تا حدی که یکی از مذاکرهکنندگان صهیونیست برای دیدار با سنوار به زندان بئرالسبع در جنوب فلسطین اشغالی رفته بود. در آن برهه، بعد از آنکه سنوار در حین مذاکرات آزادی شالیت به بیماری مبتلا شده بود، با توجه به نقش برجسته وی در مذاکرات، صهیونیستها مجبور شدند تا برای تسریع روند اعزام وی به بیمارستان اقدام به ارسال بالگرد به زندان کنند تا جانش را نجات دهند و خللی در روند مذاکرات وارد نشود.
اسارت سرجوخه اسرائیلی زمینهساز آزادی سنوار از زندان
سپیدهدم 25 ژوئن 2006 رزمندگان فلسطینی موفق شدند به داخل مناطق اشغالی میان دو شهر رفح فلسطینی و اراضی اشغالی رژیم صهیونیستی نفوذ کنند و یک نیروی زرهپوش از گردان گفعاتی را مورد حمله قرار دهند. این حمله از زمان آغاز انتفاضه دوم الاقصی پیچیدهترین و موفقیتآمیزترین حمله به شمار میآمد و طی آن یک نظامی صهیونیست کشته و 5 نظامی مجروح و سرجوخه ارتش اسرائیل به نام گلعاد شالیت نیز به اسارت در آمد و به درون اراضی نوار غزه منتقل شد.
کتائب القسام، یک یگان در سایه دارد که مأموریت آن تأمین امنیت نظامیان اسرائیلی به اسارت درآمده است و نیروهای آن با دقت بسیار زیاد انتخاب میشوند و آموزشهای خاصی فرا میگیرند.
عملیات به اسارت گرفتن شالیت یک تحول بزرگ در توانمندیهای نظامی، امنیتی و میدانی مقاومت فلسطین به شمار میآید زیرا یگان در سایه القسام پس از اسارت این نظامی صهیونیست توانست به مدت پنج سال مخفیاش کند و شکست بزرگی را برای سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی اشغالگران رقم بزند.
ظرف 5 سال رژیم صهیونیستی و به خصوص سرویسهای اطلاعات داخلی این رژیم (شینبت) تلاش بسیار کردند تا ضمن اطلاع از سرنوشت شالیت، او را آزاد کنند و جاسوسان بسیاری را روانه نوار غزه کردند تا از محل اختفایش مطلع شوند که تمام این اقدامات با شکست مواجه شد. رژیم صهیونیستی در طول این مدت از طریق تهدید تلاش بسیار کرد تا حماس را به تحویل دادن نظامی اسیر خود وادار کند، اما جنبش حماس هیچگاه تسلیم این تهدیدات نشد.
جدای از رژیم صهیونیستی، اتحادیه اروپا و فرانسه نیز پیگیر وضعیتش بودند چرا که دارای تابعیت کشور فرانسه بود. پدر و مادر فرانسوی و یهودی الاصلِ شالیت به همراه یهودیان اروپا و کشور فرانسه به فلسطین مهاجرت کرده و در آن سکونت گزیده بودند.
آزادی از زندان و انتخاب به عنوان رئیس حماس
سرانجام در سال 2011، گلعاد شالیت اسیر صهیونیست در معامله تبادل اسرا با 1027 اسیر فلسطینی که یحیی سنوار نیز در میان آنها بود، مبادله شد.
پذیرش شروط حماس بعد از 5 سال و آزادی 1027 اسیر فلسطینی در مقابل شالیت، پیروزی بزرگی را برای حماس رقم زد و افسانه ارتش شکستناپذیر اسرائیل را فرو ریخت و اسرائیل مجبور شد به خواست حماس تن دهد. اعتراف و اذعان به این واقعیت در اظهارات مقامات اسرائیلی قابل رویت بود.
سنوار مجموعاً 25 سال در زندان بوده است. وی پس از آزادی در جریان انتخابات داخلی جنبش حماس در سال 2012 به عضویت دفتر سیاسی این جنبش انتخاب شد و مسئولیت شاخه نظامی حماس به نام گردانهای عزالدین القسام را هم بر عهده گرفت. مأموریت وی هماهنگی میان دفتر سیاسی حماس با فرماندهی گردانهای القسام بود.
اولین مأموریتش را در این زمینه در جنگ سال 2014 با دشمن صهیونیستی بهخوبی ایفا کرد و بعد از پایان این جنگ، بررسیها و ارزیابیهای جامعی از عملکرد فرماندهان میدانی جنبش حماس انجام داد.
وی بعدها در سازماندهی جدید حماس در سال ۲۰۱۷ به عنوان رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در نوار غزه انتخاب شد.
کابوس اشغالگران در نبرد شمشیر قدس
یحیی سنوار در جریان نبرد شمشیر قدس که در سال 2021 اتفاق افتاد، خودش را بهعنوان تنها رهبر عربی معرفی کرد که آماده ورود به جنگ ضدصهیونیستی برای دفاع از قدس بود و همین موضوع محبوبیتش را در میان افکار عمومی بالا برد.
محافل و کارشناسان صهیونیست، چه در جریان این جنگ و چه در جریان طوفان الاقصی، بارها اعتراف کردهاند که مردم فلسطین، یحیی سنوار را رهبر تمام ملت فلسطین در نوار غزه، کرانه باختری، قدس و اراضی اشغالی 1948 میدانند.
سخنرانیهای حماسی که یحیی سنوار در جریان نبرد شمشیر قدس انجام داد و بهویژه تمجید وی از فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 1948، نقش زیادی در اتحاد همه فلسطینیها ضد دشمن صهیونیستی داشت و اشغالگران را بهشدت وحشتزده کرد.
در آن زمان و هنگامی که صهیونیستها بهشدت در تعقیب یحیی سنوار بودند، وی تصاویری از بازدید میدانی خود از خیابانهای غزه بدون تدابیر امنیتی و دیدار با مردم فلسطین منتشر کرد. مقامات اسرائیلی این اقدام را یک سیلی به صورت سرویس امنیتی و اطلاعاتی این رژیم دانستند. صهیونیستها در این جنگ خانه سنوار را بمباران کردند و ادعا کردند که وی در این بمباران شهید شده است.
سنوار در عکس معروفی که از خود منتشر کرد، روی یک مبل تکنفره در خانه ویران شدهاش نشسته، پاهایش را روی هم انداخته و لبخندی کمتردیده شده و نگاهی خیره دارد. این عکس بلافاصله در میان مردم غزه دست به دست شد و آنها هم مقابل ویرانههای خانههای خود عکسی مانند سنوار را در فضای مجازی منتشر کردند.
جنگ سال ۲۰۲۱ منجر به محبوبیت بیشتر سنوار در میان فلسطینیان شد و جایگاهش را در صحنه مبارزه با اشغالگران تقویت کرد.
کاری با نتانیاهو میکنم که بگوید ای کاش زاده نمیشدم
یحیی سنوار به مدیریت عالی در جنگ روانی ضد دشمن شهرت دارد و منابع عبری هشدار میدهند با وجود آسیبهای زیادی که فلسطینیها در جنگ با اسرائیل متحمل میشوند، اما رفتارهای شجاعانه و سخنرانیهای قاطع سنوار، احساس پیروزی به فلسطینیها میدهد و به همان اندازه وحشت افکار عمومی اسرائیلیها را بالا میبرد. یکی دیگر از عوامل نگرانی صهیونیستها درباره شخصیت سنوار این است که وی یک هماهنگی عالی و منسجم میان شاخه سیاسی و نظامی حماس به وجود آورده است. شجاعت و شهادتطلبی از دیگر ویژگیهای برجسته سنوار است؛ بهطوری که او همواره در دل میدان، نبرد ضد دشمن را مدیریت میکند.
روزنامه عبری هاآرتص به نقل از یک مسئول امنیتی رژیم اشغالگر اعلام کرد که یحیی سنوار تبدیل به یک فرمانده بسیار خطرناک شده است و اسرائیل باید سیاستهای خود را در قبال نوار غزه تغییر دهد.
نکته جالب در مورد یحیی سنوار این است که گفته شده وی جامعه اسرائیل را به خوبی میشناسد. این شناختش در نوع رویکرد جنبش حماس به ویژه در حوزه رسانهای و تبلیغاتی علیه رژیم اسرائیل نمود یافته است.
وی به زبان عبری مسلط و کارشناس مسائل داخلی اسرائیل است و کسی بهتر از او رژیم اسرائیل، سیاست و رسانههای آن را نمیشناسد.
یک کارشناس به شبکه خبری انگلیسی اسکاینیوز گفته است: وی روزنامههای اسرائیل را هر روز میخواند. درک بهتری از اسرائیلیها نسبت به آنچه آنها از وی ارائه میکنند، دارد و با حملات ۷ اکتبر نشان داد که توانایی بهتری در فریب و غافلگیر کردن آنها دارد.
یحیی سنوار گوینده این جمله معروف است: کاری با نتانیاهو میکنم که بگوید ای کاش زاده نمیشدم.
تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران سنوار نگاه ویژهای به ارتباط با جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی در دوره رهبری خود بر حماس، روابط با ایران را تقویت و از برخی انحرافات پیشین در جنبش حماس در روابط با ایران جلوگیری کرد.
وی علاوه بر اینکه در دیدار مسئولان جنبش حماس با رهبر معظم انقلاب در معیت شهید هنیه حضور داشت، پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی اعلام کرده بود: «قاسم سلیمانی با فرماندهان قسام و سرایالقدس در ارتباط بود. این مرد با ما در ارتباط بود و بر حمایت ایران از ملت ما برای دفاع از قدس تأکید کرد. در قبال این کمک درخواست و شرطی نداشت و ما را به نوعی خاصی از مقاومت سوق نداد.»
با طوفانی کوبنده میآییم
آذرماه 1401، مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالروز تأسیس جنبش اسلامی حماس با برگزاری جشنواره «همچون طوفان کوبنده میآییم» در میدان کتیبه شهر غزه و با حضور مقامات ارشد سیاسی و نظامی گروههای مقاومت و خانوادههای شهدا و اسرای فلسطینی گرامی داشته شد.
دهها هزار فلسطینی با حضور در این مراسم به ندای مقاومت فلسطینی در 35 سالگرد تأسیس حماس لبیک گفتند.
در این اجتماع مردمی محمد الضیف فرمانده گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس با ارسال پیامی ویدئویی با تقدیر از همه خانوادههای شهدا گفت: «عهد و پیمان میبندیم که راه شهدا را ادامه دهیم.»
یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در نوار غزه که سخنران اصلی این مراسم بود، سخنان خود را با استفاده از همین جمله آغاز کرد: سلام و درود بر پیشگامان طوفان کوبنده و با دستانش به تصویر پشت سر و نیز عبارت مکتوب بر آن اشاره کرد. آن روز، کسی حتی تصورش را هم نمیکرد که «یک اشاره کوچک» و بیان «جملهای چند کلمهای» با تمرکز بر عبارت «طوفان کوبنده» توسط یحیی سنوار، رمز عملیاتی است که صبح ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با نام طوفان الاقصی توسط حماس آغاز شد و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و همپیمانانش را در بهت فرو برد. سنوار بدین شکل رژیم صهیونیستی را تهدید کرد: به اشغالگران برای اتمام این تبادل[اسرا] وقت محدودی میدهیم و در غیر این صورت پرونده ۴ سرباز [اسیر] دشمن تا ابد بسته خواهد شد و راه دیگری برای آزادی اسرایمان پیدا خواهیم کرد.
وی در این سخنرانی گفت: به سراغ شما میآییم. اگر خدا بخواهد، با سیلی خروشان به سراغ شما میآییم. با طوفانی بیپایان از مبارزان به سراغ شما میآییم.
طوفانالاقصی، شاهکار سنوار
کمتر از یک سال بعد از زنگ خطری که یحیی سنوار در مراسم سی و پنجمین سالگرد تأسیس حماس به صدا درآورد، صهیونیستها فهمیدند که سخنان وی از «در راه بودن طوفان کوبنده» و «راه دیگر مقاومت برای آزادی اسرا» صرفاً کلماتی بر زبان و تهدیداتی خشک و توخالی نبوده است.
صهیونیستها از ابتدای عملیات طوفان الاقصی، یحیی سنوار را مغز معمار و متفکر آن عنوان کرده و نام او را در صدر لیست افراد تحت تعقیب خود در نوار غزه قرار دادهاند.
عملیات طوفان الاقصی که شکستی بیسابقه و مفتضحانه و ترمیمناپذیر را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد، شاهکار سنوار و تبلور نبوغ و تجارب ضداطلاعاتیاش در سالهای متمادی بود.
سنوار با شجاعت تاریخی که از خود نشان داد، در بهترین لحظه (اوج اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی بر سر پرونده کودتای قضائی نتانیاهو) دست به عملیاتی متهورانه زد که تمام معادلات را بههم ریخت.
اذعان جهانیان به عظمت فرماندهیِ سنوار
جهان و جهانیان و به ویژه دشمنان، مکرر در مکرر به عظمت فرماندهی یحیی سنوار تأکید و اعتراف داشتهاند. گزیدهای از این اظهارنظرها را در دو بخش نقل میکنیم: اظهارنظرها قبل از به جانشینی رسیدنِ شهید اسماعیل هنیه و بعد از آن.
استراتژیست ماهر
میحا کوبی افسر سابق شاباک که پیشتر در دوره اسارت یحیی سنوار در زندانهای رژیم اشغالگر، دهها ساعت از وی بازجویی کرده بود، میگوید: یحیی سنوار مردی پیچیده است که اسرائیلیها را گمراه میکند و هرگز تسلیم نخواهد شد و هرکاری برای ضربه زدن به اسرائیل انجام خواهد داد و با اعصاب همه اسرائیلیها بازی میکند.
روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد: وزن سنوار و جایگاه مهمی که در حماس دارد، او را در زمره برجستهترین شخصیتهای این جنبش قرار داده است و به وی آزادی زیادی میدهد تا سیاست مقاومت فلسطین را طبق اولویتهایی که در نظر دارد، تنظیم کند.
ارديبهشتماه ۱۴۰۳، روزنامه عبریزبان هاآرتص در گزارشی با اشاره به شکست رژیم اشغالگر از مقاومت فلسطین در بیش از ۲۰۰ روز جنگ علیه غزه، این پیروزی را حاصل ذکاوت رهبران مقاومت ارزیابی کرد. این روزنامه عبری نوشت: یحیی سنوار از اعضای شورای جنگ اسرائیل باهوشتر است و میتواند با یک برآورد دقیق از تحولات آینده، هر بار تلآویو را غافلگیر کند. السنوار یک شطرنجباز درجه یک است.
9 ارديبهشت ۱۴۰۳، الیور راگل تحلیلگر صهیونیست در روزنامههاآرتص نوشت با وجود آن که من قصدی برای تمجید از یحیی السنوار ندارم اما باید اعتراف کنم که او در زمینه مدیریت جنگ از تمامی رهبران اسرائیل برتر است.
در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: باید اعتراف کنیم که السنوار در بعد راهبردی یک استراتژیست بیحد و حصر است. مشکل دقیقاً در این نقطه بسیار حساس در جامعه اسرائیل است. این یک حزن عیان و شاید حقیقتی مخفی است که السنوار در مدیریت جنگ به مراتب دست بالاتری از کابینه جنگ اسرائیل دارد و واقعیت آن است که او از هر شخصیتی که در ساختار رهبری اسرائیل هماکنون حضور دارد، استراتژیستتر است. او به زبانی سخن میگوید که ما به آن شطرنج اطلاق میکنیم، السنوار شطرنج باز ممتازی است. او بسیاری از حرکت پیش رو را میبیند و قصد و برنامه خود را هم به شکل عالی مخفی میکند. شکستهای مستمر، شدید و در جبهههای متعدد اسرائیل، مستقیماً به این مسئله مربوط است که السنوار یک استراتژیست ماهر است، اسرائیل که از یک مایلی به طرفش میآید را میبیند و میداند که تلآویو هیچ ایدهای در رابطه با نقشهای که برایش تدارک دیده ندارد، این یک خفت ملی است. امروز و در حال حاضر السنوار بهترین استراتژیست موجود در میدان است، دلیل آن هم آن است که از هفتم اکتبر تا به امروز حتی یک اشتباه هم در مدیریت جنگ نداشته است.
۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳، ژنرال عاموس گلعاد رئیس مؤسسه سیاست و استراتژی دانشگاه رایشمن رژیم صهیونیستی و رئیس سابق بخش سیاسی امنیتی در وزارت جنگ این رژیم در گزارشی به نقش محوری یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در نوار غزه در مذاکرات تبادل اسرا اشاره و افزود که یحیی السنوار به نوبه خود دستاوردهای راهبردی زیادی را محقق ساخته و میتواند اسرائیل را وادار به عقبنشینی کامل از غزه کند.
۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳، آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب اسرائیل خانه ما، با انتقاد از عملکرد مقامات نظامی و سیاسی این رژیم در جنگ غزه، هجمه تندی علیه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اشغالگر و کابینه جنگ این رژیم انجام داد و تأکید کرد که آنها اسرائیل را به سمت شکست سوق میدهند.
لیبرمن گفت: جنبش حماس و یحیی السنوار رئیس این جنبش در نوار غزه در دل تونلها جنگ را بسیار بهتر از نتانیاهو مدیریت میکنند. کابینه اسرائیل هیچ چشم انداز و برنامهای برای نحوه مدیریت عملیاتها ندارد و نتانیاهو به دلیل سردرگمی و شکستهای خود حمایت بینالمللی از اسرائیل را از بین برده است.
تجسم اوج صلابت و اقتدار مقاومت فلسطینی
انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس و جانشین شهید اسماعیل هنیه، بلافاصله پس از شهادت هنیه (به فاصله یک هفته پس از شهادت)، جهانیان را شگفتزده و صهیونیستها را بهتزده و شکستخورده و ناامیدتر از همیشه کرد.
بازتاب این انتصاب در جهان را بررسی میکنیم.
خبر انتصاب سنوار، موجب خشم و وحشتِ صهیونیستها و دشمنان محور مقاومت و ملت فلسطین گردید.
به گفته رسانههای اسرائیلی، انتصاب سنوار نشان میدهد که رهبری حماس در غزه با وجود تلاشهای اسرائیل برای تضعیف آن رو به تقویت است.
مؤسسه موسوم به سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: انتصاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، یک شوک و غافلگیری بزرگ و به معنای پیامی برای اسرائیل است، مبنی بر اینکه سنوار زنده است و رهبری حماس همچنان در غزه، با قدرت باقی خواهد ماند.
یک افسر صهیونیستی در واکنش به انتخاب سنوار در توئیتی نوشت: ما اشتباه کردیم هنیه را ترور کردیم تا سنوار رئیس حماس شود.
پایگاه خبری آمریکایی اکسیوس با پرداختن به انتخاب این رهبر جدید در تیتری نوشت: حماس معمار حملات ۷ اکتبر را به عنوان رهبر جدید معرفی کرد. انتخاب سنوار به عنوان رهبر حماس، موقعیت وی را به عنوان یکی از تصمیمگیرندگان اصلی و یا حتی تنها تصمیمگیرنده این گروه مقاومت در داخل مرزهای فلسطین و دیگر مناطق تثبیت میسازد.
شبکه تلویزیونی «فرانس-۲۴» با بازتاب خبر انتخاب سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جدید حماس در تیتری مانند سایر رسانههای خارجی وی را مغز متفکر حملات ۷ اکتبر خواند و نوشت: حماس با انتخاب سنوار پیام مهمی به اشغالگران فرستاد و آن این است که راه مقاومت ادامه دارد.
روزنامه واشنگتنپست با پرداختن به این انتخاب، سنوار را رهبری زیرک و معمار حملات ۷ اکتبر خواند و افزود: معرفی وی به عنوان رهبر جدید، نقش وی را در کنترل گروهی مقاومت مستقر در غزه تثبیت میسازد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشت که انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس جنبش حماس موقعیت این جنبش را به عنوان یک گروه مقاومت مسلحانه ضداسرائیل تقویت میکند.
اما انتصاب سنوار در محور مقاومت، غرورآفرین و نویدبخش است؛ گروههای فلسطینی، انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس به فاصله یک هفته از شهادت اسماعیل هنیه را بیانگر قدرت و انسجام مقاومت دانستهاند و تأکید کردند: این اتفاق یک سیلی بزرگ به صورت صهیونیستها و ضربهای عظیم به توطئههای آنهاست.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۲٤، ۰۶:٤۸:۱۸ بازدیدها: 136