عراقچی: رفتارهای رژیم صهیونیستی، مشابه رفتار یک فرد درمانده است ۱۴۰۳/۰۷/۰۲
عراقچی:
رفتارهای رژیم صهیونیستی، مشابه رفتار یک فرد درمانده است
۱۴۰۳/۰۷/۰۲
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگویی درخصوص رویکردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در طول ۴۰ سال گذشته ما همیشه وزارت خارجه پرکاری را داشتهایم، اداره سیاست خارجی در ۸ سال دوران جنگ کار آسانی نیست آن هم جنگی که با شرایط خاص خودش داشتیم. در سالهای پس از آن نیز در دوران مقاومت و بحثهای متعدد منطقهای و جهانی در سیاست خارجی با موضوعات مختلفی رو به رو بودیم.
وی گفت: ما سیاست خارجی پرکار و شلوغی را داریم، از نظر تعداد همسایگانی مشکلات و معضلاتی در مناطق پیرامونی ما وجود دارد. در منطقه خلیجفارس، غرب آسیا و موضوعاتی که در سطح بینالمللی وجود دارد جمهوری اسلامی ایران، بازیگر است و به ایفای نقش میپردازد و در هر کدام از این موضوعات هم رقبا و دشمنانی وجود دارد.
عراقچی افزود: بنابراین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بسیار پر مسئله است که طبیعتاً کار را سخت میکند. شهید امیرعبداللهیان در یکی از سختترین و پرکارترین دورانها وزیر امور خارجه کشورمان بود، وقتی که موضوع اوکراین شروع شد یک سری تبعات داشت و بعد از آن غزه و طوفان الاقصی که دیگر تمام سیاست خارجی ما را به خودش مشغول کرد تا این اواخر که بحث عملیات وعده صادق و موضوعات از این دست را داشتیم. در طول ۳۵ سالی که در وزارت امور خارجه مشغول بودم روزی نبوده است که با آرامش کامل به سر کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: امروز رژیم اسرائیل در باتلاق جنگ غزه گرفتار شده است. تقریبا نزدیک به یک سال است که یک ارتش تا دندان مسلح و مجهز به پیشرفتهترین سلاحها با هدف نابودی حماس وارد غزه شدند و نتوانستند کاری از پیش ببرند.
رژیم صهیونیستی حریف گروههای کوچک هم نمیشود
وی گفت: رژیم صهیونیستی هنوز نتوانسته در مقابله با یک گروه چریکی کوچک موفق شود و چون نتوانستند به اهداف اعلام شده خود برسند در حال دست و پا زدن هستند. این رفتارهای رژیم صهیونیستی رفتارهای یک آدم درمانده است. آنها تصور میکنند با گسترده کردن میدان جنگ و کشاندن پای دیگران از جمله آمریکا و جمهوری اسلامی به جنگ و تنش، از بنبستی که در آن گرفتار شدهاند خارج میشوند.
عراقچی بیان کرد: ما هم کاملا هوشیار هستیم و در تله آنها گرفتار نخواهیم شد، به نظر من خیلی از حرکات آنها اثر استیصال است. اینکه شما از قبل مواد منفجره در برخی از پیجرهای کوچک کار بگذارید آنها را به صورت کور منفجر کنید، اتفاق چندان مهمی نیست، چون خیلی از این پیجرها دست امدادگران و مراکز بهداشتی بوده و به نوعی ترور کور محسوب میشود و خیلی از مجروح شدگان از افراد عادی هستند. بنابراین شاید بتوان گفت از منظر اطلاعاتی اینکه توانستند پیجرها را ردیابی کنند و در آن مواد منفجر کار گذاشتند کار قابل توجهی است، اما در صحنه نبردی که میان مقاومت و اسرائیل در حال شکل گیری است این اقدام از سر استیصال است اینکه شما یک تعداد از سربازان و مردم عادی را نابینا کنید و جراحتی به آنها وارد کنید چندان ارزشی ندارد.
وزیر امور خارجه بیان کرد: تبادل پیام میان ایران و آمریکا همواره از طریق سوئیس است و در رسانهها هم این مطلب را عنوان کردند و در واقع پیغام آنها نکته ویژهای نداشت. سخنگوی آنها هم این موضوع را مطرح کرد که در این عملیات دخالتی نداشته یا حتی اطلاعی هم نداشتند که البته از منظر ما این موضوع پذیرفته شده نیست.
وی گفت: آمریکاییها تا حد بسیار زیادی شریک این جنایتها هستند، با پشتیبانیهای تسلیحاتی، اطلاعاتی و سیاسی که انجام میدهند. این آمریکا است که جلوی قطعنامههای شورای امنیت را در جنگ غزه گرفته و بسیاری دیگر از حمایتهای سیاسی که از رژیم صهیونیستی انجام میدهند، بنابراین آمریکا نمیتواند خودش را از این جنایات کنار بکشد.
وزیر امور خارجه در ارتباط با تخاصم میان ایران و آمریکا اظهار داشت: حرف من روشن است ما اختلافاتی با آمریکاییها داریم که خیلی از آنها مبنایی است و امکان رفع این تنشها و تخاصمی که وجود دارد واقعاً ممکن نیست.
وی افزود: ما مخالف سیاستهای سلطهگرانه آمریکا و حضور آمریکا در خیلی از مناطق جهان از جمله منطقه خودمان هستیم، ما با خیلی از سیاستهای آمریکاییها و زورگوییهای آنان مخالف هستیم و آنها هم با روحیه استقلالطلبانه و عزت طلبانه جمهوری اسلامی و سیاستهای ما در منطقه مخالف هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: حل کامل این اختلافات به نظر من آسان نیست یا زمانش اکنون نیست و یا اصولاً امکانپذیر نیست، نکته مهم در این میان این است که اگر رفع تخاصمات امکانپذیر نیست ولی هزینههای آن را میتوان کاهش داد، به عبارتی دیگر گرچه تخاصم وجود دارد ولی مردم ما هر هزینه و هر فشاری را به واسطه این تخاصم نباید تحمل کنند.
در برجام نه با آمریکاییها رفیق، نه شریک و نه دوست شدیم
وزیر امورخارجه در ادامه عنوان داشت: ما به عنوان مجریان سیاست خارجی باید راههایی را اتخاذ و مسیری را با ابزارهای مختلف دنبال کنیم که هزینههای این تخاصم را کاهش دهیم. اگر میتوانیم بعضی اوقات فضای تنفسی ایجاد کنیم و اگر میتوانیم برخی از حرکتها را به تاخیر بیندازیم و ابعاد یک تهدیدی را کوچکتر کنیم این وظیفه ما است.
وی در ادامه افزود: وظیفه ما در سیاست خارجی این است که اگر اختلافات و تخاصمی بین ما و برخی از کشورها به خصوص آمریکا به وجود آمده آن را کاملا رصد کنیم و تدبیر کنیم که چگونه این هزینهها را برای کشور و برای مردم کاهش دهیم.
عراقچی در ادامه با اشاره به مدل برجام اظهار داشت: یکی از نمونههای مدیریت تخاصم کاری بود که در برجام صورت گرفت. در برجام نه با آمریکاییها رفیق، نه شریک و نه دوست شدیم.
وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: در موضوع هستهای اختلاف داشتیم و تلاش کردیم که این اختلاف را حل کنیم، به عبارتی دیگر فرمول اعتمادسازی در برابر رفع تحریمها را در پیش گرفتیم و موفق هم بودیم و دنیا هم از آن استقبال کرد ولی آمریکاییها از این فرمول خارج شدند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: کاری که در برجام صورت گرفت به نوعی مدیریت تخاصم بود، نه ما از برنامه هستهای دست برداشتیم و نه آنها از سیاستهای استکباریشان دست برداشتند، ولی تلاش شد هزینههای تخاصم را مدیریت کرده و تحریمهایی که به خاطر موضوع برنامه هستهای بر مردم تحمیل شده بود را رفع کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: من روزهای بیشتری را پس از بازگشت رئیسجمهور در نیویورک خواهم ماند و ملاقاتهای بیشتری را با وزرای امور خارجه کشورهای مختلف خواهم داشت.
عراقچی خاطرنشان کرد: تلاش ما این هست که دور جدیدی از مذاکرات در حوزه هستهای آغاز شود، ما آمادگی این موضوع را داریم و اگر طرفهای مقابل هم آمادگی داشته باشند میتوانیم در همین سفر شروع مجدد مذاکرات را داشته باشیم.
امیدواریم در این شرایط سخت بتوانیم شروع مجددی برای مذاکرات داشته باشیم
وی افزود: پیامهایی رد و بدل شده است و اعلام آمادگی عمومی در این زمینه وجود دارد ولی شرایط بینالمللی کنونی به گونهای هست که شروع دوباره مذاکرات هستهای سختتر و پیچیدهتر از قبل شده است.
وزیر امورخارجه تصریح کرد: ما باید قبول کنیم که نسبت به چهارسال گذشته، تحولات عمدهای در صحنه بینالمللی رخ داده است، مسئله اوکراین و مسئله جنگ غزه و بحران اخیر خیلی تاثیرگذار هست و در کنار این موضوعات، مسائل دیگری هم وجود دارد که وضعیت حاضر را بسیار پیچیدهتر از گذشته کرده است.
عراقچی در ادامه اظهار داشت: من قصد ورود به جزئیات را ندارم ولی به طور کلی، شرایط آسانی وجود ندارد و ما امیدواریم که در این شرایط سخت بتوانیم شروع مجددی برای مذاکرات داشته باشیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در این سفر من و همکارانم در وزارت امور خارجه، همه تجربه و استعداد و انرژی خود را به کار خواهیم گرفت و امیدوار هستیم که خداوند هم عنایت کرده و بتوانیم مسیرهای جدیدی رو باز کنیم. وی در پاسخ به سؤالی درباره مجوزات لازم برای شروع مذاکرات عنوان داشت: دیپلماتها هیچ وقت بدون مجوز حرکت نمیکنند.
وزیر امورخارجه در ادامه عنوان داشت: ما هر کاری را که بتوانیم برای اینکه باری را از روی دوش مردم و کشور برداریم و موانع را از سر راه اقتصاد مردم و کشورمان برداریم تردید نخواهیم کرد.
حرکت اقتصاد و حفظ عزت کشور
وی در این زمینه افزود: این مسیر ما مبتنی بر ابزارها و مسیرهای شرافتمندانه خواهد بود؛ یعنی به قیمت زیر پا گذاشتن عزت، اعتبار و احترام این مردم هر کاری نخواهیم کرد.
عراقچی خاطرنشان کرد: سعی میکنیم موانع را برداریم و راهها را باز کرده و مسیرهای جدید ایجاد کنیم که اقتصاد کشور بتواند حرکت کند و در عین حال عزت کشور را نیز حفظ کنیم.
سکاندار دستگاه سیاست خارجی همچنین بیان داشت: هرچه آمریکا تلاش میکند تا مسیرهای پیش روی پیشرفت ما را ببندد ما وظیفه داریم این مسیرها را باز کنیم و موانع را برداریم و مسیرهای تازه ایجاد کنیم. مدیریت تخاصم یعنی اینکه هزینهها را کاهش و منافع را افزایش دهیم.
جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت سیاست صندلی خالی را دنبال نکرده است
عراقچی گفت: رئیسجمهور محترم سه روز در نیویورک حضور خواهند داشت و در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهند کرد، یک اجلاس دیگری با نام سران برای آینده هم امسال وجود دارد که آقای پزشکیان در آن اجلاس هم شرکت و سخنرانی خواهند داشت.
وی گفت: این اجلاس تلاش برای باز کردن چشم اندازهای جدید نسبت به آینده، نقش سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی و نقش بازیگران مختلف در عرصه بینالملل از جمله موضوعاتی است که در این نشست مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: تقریبا همه کشورها در این اجلاس شرکت میکنند، سران بیش از ۱۰۰ کشور برای این اجلاس اعلام آمادگی کردند که این نیز به دلیل اهمیتی است که برای آن قائل هستند. سخنرانی رئیسجمهور در این اجلاس ضمن آنکه به بیان مواضع و دیدگاههای ما میپردازد سخنانی انتقادی خواهد بود.
عراقچی بیان کرد: هرجا در بیانیه پایانی اجلاس نکتهای باشد که متبوع ما نباشد طبق روال آنچه در سازمانهای بینالمللی هست نسبت به آن نکات تحفظ قائل میشویم و در واقع نظرات خودمان را طی نامهای ثبت میکنیم و این روالی است که ما در تمام مجامع بینالمللی داریم.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت سیاست صندلی خالی را دنبال نکرده است، صندلی ما در تمام مجامع بینالمللی همیشه پُر است، حضور داریم، حرف خود را مطرح و مواضع خود را با شجاعت و قدرت بیان میکنیم و هر کجا هم که نتیجه اجلاس، تمامش یا بخشی از آن مطبوع ما نباشد طبیعتاً نظرات و تحفظ خود را ثبت میکنیم تا مشخص شود که ایران علیرغم اینکه در آن اجلاس شرکت کردهاما، با این بندها موافق نبوده است.
پزشکیان، متخصص ساختن تصویرهای خوب از ایران در جهان
عراقچی درخصوص سفر رئیسجمهور به نیویورک اظهار داشت: در این سه روزی که آقای دکتر پزشکیان در اجلاس حضور و بروز خواهند داشت، در حقیقت دنیا تصویر خودش را از رئیسجمهور جدید ایران پیدا خواهد کرد. این تصویری که در این سه روز ساخته میشود به نظر من بسیار مهم است.
وی افزود: دکتر پزشکیان، متخصص ساختن تصویرهای خوب هستند که در عراق و در دوران انتخابات نیز این را مشاهده کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: گرچه فضای نیویورک فضائی متفاوت از موقعیتهای دیگر است ولی اطمینان دارم که انشاءالله تصویر بسیار خوب و مطلوبی از جمهوری اسلامی ایران در این سفر توسط آقای دکتر پزشکیان ارائه خواهد شد؛ تصویری که دیگران، غربیها، آمریکاییها و صهیونیستها بسیار تلاش کردند آن را خراب و مخدوش کنند و همه تلاش خود را کردند که تصویر منفی از ایران معرفی کنند که در بعضی جاها موفق بودند و در بعضی جاها موفق نبودند.
عراقچی همچنین اظهار داشت: این وظیفه ما است که یک تصویرسازی و وجههسازی مناسب از خودمان به دنیا ارائه دهیم که من بسیار امیدوارم در سفر نیویورک این اتفاق بیفتد.
روابط ایران و روسیه مستحکم و پایدار است
وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه عنوان داشت: روابط ما و روسیه روابط بسیار محکم و پایداری است. ما در حوزههای مختلف با یکدیگر همکاری میکنیم و در حوزههای مختلف امنیت ملی و منافع ملی ما با روسها همراستا است و در بسیاری از حوزهها با یکدیگر شراکت داریم. ولی اختلافاتی هم داریم که کاملا طبیعی است.
عراقچی افزود: بعضی از اوقات منافع ملی ما باهم منطبق نیست، این مسئله در ارتباط با همه کشورها وجود دارد. در عراق که ما بهترین روابط را داریم و دوستان ما در این کشور بر سرکار هستند، در موضوعاتی مثل طلبها، بحث لایروبی اروندرود و موضوعات دیگر اختلاف نظر داریم که این یک معضل نیست.
وی همچنین اظهار داشت: ما منافع خودمان را داریم و آنها منافع خودشان را دارند؛ در جایی که اختلاف نظر وجود دارد باید صحبت کنیم و آن مشکل را حل و فصل کنیم. اینکه آنها در برخی مسائل طبق منافع ملی خودشان حرکت کنند و ما هم در برخی مسائل طبق منافع ملی خودمان حرکت میکنیم، کاملاً طبیعی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات که این موضوعات مطرح میشود، یک جریان «ضدروسی» در داخل شکل میگیرد که اصل این روابط را از ریل خودش خارج میکند و به شکل کاملاً نامتناسب با آن اختلاف، آن را بزرگ میکند و روی آن مسئله حرف میزنند و آن را بزرگ میکنند. باید مراقب بود و در این تله هم نیفتاد.
کنعانی: اسرائیل به قبل از طوفانالاقصی برنمیگردد
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفتوگو با تسنیم در رابطه با اینکه رهبر معظم انقلاب از عبارت شکست ترمیمناپذیر رژیم صهیونیستی در عملیات هفت اکتبر استفاده کردند اظهار کرد: برداشت مقام معظم رهبری یک برداشت دقیق، راهبردی و حکیمانه است. مهمترین تحولی که طوفانالاقصی در مسئله فلسطین ایجاد کرد، تبدیل آن به عنوان مهمترین مسئله منطقهای و بینالمللی بود. به عبارتی عملیات طوفانالاقصی مسئله فلسطین را که رژیم صهیونیستی و متحدان آن مایل بودند طی سالهای اخیر در چارچوب طرحهای مختلف سازش به عنوان یک مسئله فراموش شده برای تحولات بینالمللی معرفی کنند را مجددا به عنوان یک مسئله مهم و دارای اولویت اول در صحنه منطقهای و بینالمللی برگرداند.
وی در ادامه افزود: اکنون دیگر کسی مسئله فلسطین را بهعنوان یک مسئله تمامشده و فراموششده در چارچوب طرحهای سازش و یا عادیسازی رابطه با رژیم صهیونیستی تلقی نمیکند. اکنون کسی مسئله فلسطین را یک مسئله بدون تاثیر بر معادلات راهبردی منطقهای و بینالمللی تلقی نمیکند. اکنون کسی تصور نمیکند که میتوان مسئله فلسطین را در چارچوب مذاکرات سازش بین رژیم غاصب صهیونیستی و برخی کشورهای منطقهای با نظارت آمریکا به عنوان یک مسئله قابل حل به گونهای که طرف فلسطینی به عنوان طرف بدون تاثیر و نقش باشد، تلقی نمیکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: طوفانالاقصی نشان داد اولا مسئله فلسطین زنده است. دوم ملت فلسطین ملت زنده، پویا و مقاومی هستند و سوم اینکه ملت فلسطین همچنان به عنوان یک ملت زنده میتواند سرنوشت خودش را به دست خودش رقم بزند و اساسا در مقابل جریانی که به ظاهر به نظر میرسد جریان غالب منطقهای و بینالمللی است، بایستند و روندهای منطقهای و بینالمللی را متناسب با سرنوشت مسئله فلسطین تغییر دهند.
عملیات طوفانالاقصی شکست ترمیمناپذیری را بر رژیم غاصب صهیونیستی تحمیل کرد
کنعانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به قبل از طوفانالاقصی برنخواهد گشت تصریح کرد: واقعا موازنههای راهبردی در مسئله فلسطین و همچنان معادلات راهبردی در منطقه بعد از طوفانالاقصی به گونهای به نفع فلسطین، ملت فلسطین و گروههای مقاومت تغییر کرد که اساسا به معادلات قبل از طوفانالاقصی برنمیگردد و به این ترتیب مقام معظم رهبری با دقت و نگاه کارشناسی مطرح کردند که عملیات طوفانالاقصی شکست ترمیمناپذیری را بر رژیم غاصب صهیونیستی تحمیل کرد.
وی همچنین درباره راهپیماییهای اروپاییان در حمایت از فلسطین گفت: متاسفانه در سایه حمایتهای بیقید و شرط آمریکا و چند دولت اروپایی، شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان مسئول حفظ صلح و امنیت بینالمللی از عهده انجام وظیفه خودش در تامین صلح و ثبات در منطقه و همچنین پایان دادن به این جنگ ظالمانه و نابرابر دچار یک شکست شده است. به عبارتی ناکارآمدی سازوکارهای بینالمللی از جمله شورای امنیت در پایان دادن به یک نسلکشی آشکار اکنون در مقابل دیدگان همه جهانیان قرار دارد. حتی دبیرکل سازمان ملل متحد بارها از اینکه سازمان ملل مشخصاً شورای امنیت نتوانسته است به وظیفه خودش در پایان بخشیدن به این نسلکشی بموقع و مؤثر عمل کند اظهار تأسف کرده است، این فقط اعتراف دبیرکل سازمان ملل نیست، بلکه مسئولان و مدیران بسیاری از سازمانهای بینالمللی هم نسبت به وضعیت ایجاد شده بسیار نگران هستند و اظهار تأسف میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: در سایه ناتوانی سازمان ملل و شورای امنیت در انجام وظیفه خودش، وظایف دیگر دولتها و به ویژه ملتهای جهان بیش از هر زمان دیگری موضوعیت پیدا میکند. طبیعتا در سایه تجلی اراده ملتها و استمرار و پایداری در مطالبهگری از دولتهای متبوع خودشان و سازمانهای بینالمللی برای ایفا نقش در پایان دادن این جنگ و ایجاد بازدارندگی در مقابل ماشین کشتارجمعی صهیونیستها قطعا این مطالبهگری میتواند نتایج مؤثری را به نفع مسئله فلسطین ایفا کند. واقعاً اکنون بیش از هر زمان دیگری هم دولتهای مستقل در مقابل رژیم صهیونیستی مسئولیت دارند بایستند و هم ملتها مسئولیت اخلاقی و انسانی دارند که این را به عنوان یک مطالبه انسانی از دولتهایشان مطالبه کنند.
ملت یمن در حمایت از ملت مظلوم فلسطین واقعا شرافتمندانه و اثرگذار ظاهر شد
کنعانی با بیان نقش یمن در عملیاتهای علیه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: ملت یمن در حمایت از ملت مظلوم فلسطین واقعا شرافتمندانه و اثرگذار ظاهر شد. نشان دادند که به رغم سالیان سختی که بر این ملت گذشته اما یک ملت حق طلب و دارای شجاعت و جسارت لازم و همچنان قدرت لازم برای حمایت از ملت فلسطین هستند. جریان دولت نجات ملی یمن کاملا روشن و صریح اعلام کرده مادامی که رژیم غاصب صهیونیستی جنگ متجاوزانه خودش را علیه ملت فلسطین ادامه میدهد، منافع و به عبارتی اهداف وابسته به رژیم غاصب صهیونیستی در جغرافیای منطقه مورد هدف قرار خواهد گرفت. این را در عمل اعمال کردند و توانشان را برای اعمال این اراده نشان دادند. این یک واقعیت امر است که ملت یمن و دولت نجات ملی یمن، مشخصاً انصارالله، نشان دادند که چه میزان در اعمال ارادهای که از خود نشان دادند قدرت لازم را دارند. منافع راهبردی رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار گرفت. وی در ادامه افزود: نکته دیگر این است که نه فقط یمن بلکه در لبنان و عراق هم همین ویژگی را شاهدیم. برخلاف محاصره 360 درجهای که رژیم غاصب صهیونیستی بر جغرافیای تنگ و باریک نوار غزه اعمال کرده، اکنون در حوزه فراگیر منطقهای این رژیم غاصب صهیونیستی است که هر روز در حلقه محاصره حامیان فلسطین قرار میگیرد. از یکسو در جغرافیای منطقهای تحت مقاومت شرافتمندانه در لبنان، یمن و در عراق رژیم صهیونیستی تنگنای بیشتری احساس میکند. از سوی دیگر در جغرافیای بینالمللی هم فشار افکار عمومی و دولتها بر رژیم غاصب صهیونیستی روز به روز بیشتر میشود و همه اینها گویای یک شرایط جدید و موازنه جدید است.
کنعانی با اشاره به تلاشهای شهیدان آیتالله سید ابراهیم رئیسی و دکتر حسین امیرعبداللهیان در حمایت از فلسطین اساسا حمایت از فلسطین جز اصول شناخته شده و اعلام شده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب تا اکنون بوده و ایران به اقتضای شرایط و ضرورتها در چارچوب همان رویکرد اصولی و اساسی اعلام شده خودش همواره از مقاومت ضد اشغالگری ملت فلسطین حمایت کرده و در این زمینه به مسئولیت حقوقی، بینالمللی، سیاسی و همچنین اخلاقی و انسانی خود عمل کرده است.
وی افزود: واقعیت امر این است که ورای تحولات پس از عملیات طوفانالاقصی و آغاز تجاوز جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی علیه نوار غزه دولت جمهوری اسلامی ایران به ریاست رئیسجمهور وقت شهید رئیسی و وزارت خارجه شهید امیرعبداللهیان به مسئولیت حقوقی و بینالمللی و انسانی خود کاملا واقف بودند و در این زمینه همه ظرفیتهای ممکن را به خدمت گرفتند.
شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان پس از تحولات غزه شبی را آسوده سر بر بالین نگذاشتند الا اینکه در دستور کار دیپلماسی آنها قرار داشته باشد
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه بیان کرد: این یک واقعیت است که شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان در طول بازه زمانی پس از تحولات جاری در نوار غزه شبی را آسوده سر بر بالین نگذاشتند الا اینکه مسئله فلسطین به طور جدی در دستورکار فعالیتها و تلاشها و مذاکرات دیپلماتیک آنها قرار داشته باشد. شهید امیرعبداللهیان با اعتقادی که به مسئله فلسطین و اهمیت مسئله فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران داشت، با نگاهی که مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت مسئله فلسطین داشتند و با مدیریتی که شهید رئیسی در کنعانی تصریح کرد: ضرورت حمایت همهجانبه از ملت مظلوم فلسطین داشتند، در طول بازه زمانی چندماههای که مربوط به دوره حیات با برکت این شهید عزیز بود، واقعا ایشان جغرافیای منطقه و خارج از منطقه را درنوردیدند. چه در رایزنیهای دیپلماتیک و سفرهایی که به منطقه انجام دادند، چه در مذاکرات و مکالمات تلفنی انجام دادند، چه در دیدارهایی که با رهبران مقاومت در کشور برای منطقه انجام دادند و چه در حضور شجاعانه و به عبارتی پرصلابتی که در سازمان ملل، مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل داشتند واقعا مسئله فلسطین را به عنوان یک مسئله فوری جهان و منطقه مورد توجه و پیگیری ویژه قرار دادند.
وی در ادامه گفت: نبود تلاشهای شهید امیرعبداللهیان و شهید رئیسی چهبسا خیلی از فعالیت جمعی منطقه هم شکل نمیگرفت. نقش این دو شهید بزرگوار در فعال کردن سازمان همکاری اسلامی در مسئله فلسطین و اجلاسهای فوقالعادهای که در سطح وزرای خارجه و سران این سازمان برگزار شد، نقشی که این دو شهید عزیز در مطرح کردن فلسطین در نشستهای جمعی سازمانهای چندجانبه مثل جنبش عدم تعهد مثل سازمان همکاری شانگهای مثل گروه بریکس داشتند یک نقش به یاد ماندنی است. طرح مسئله فلسطین در مجامع بینالمللی و همچنین ارائه ابتکارها و طرحهای خاص برای اینکه مسئله فلسطین در پرتو اقدامات جمعی کشورهای اسلامی بتواند به نفع ملت فلسطین رقم بخورد.
سخنگوی وزارت خارجه در پایان گفت: تلاشی که این دو شهید برای ایجاد یک تحرک بینالمللی و منطقهای انجام دادند به نفع شکسته شدن محاصره ظالمانه علیه نوار غزه، تلاشهای ارزندهای بود. فلذا واقعیت آشکار بود که شهید هنیه هم به درستی اشاره کردند آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه شهید ایران علاوهبر وزیر خارجه دولت ایران وزیر خارجه مقاومت و صدای رسای مظلومیت ملت فلسطین و کودکان فلسطینی در مجامع بینالمللی بودند. این مسئولیت را این دو شهید بزرگوار به نحو احسن صادقانه و شجاعانه انجام دادند.
در دیدار فرستاده ویژه دولت چین با مشاور وزیر خارجه مطرح شد
توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان اولویت منطقه غرب آسیا است
ژای جون، فرستاده ویژه دولت چین در امور خاورمیانه که در راس هیئتی به تهران سفر کرده است، دوشنبه با علیاصغر خاجی، مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی دیدار کرد.
طرفین در این ملاقات، در رابطه با تحولات منطقه، بهویژه جنایات رژیم صهیونیستی در قبال مردم مظلوم غزه و آخرین تحولات مربوط به سوریه و یمن به بحث و گفتوگو پرداختند. خاجی در این دیدار، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و کشتار دهها هزار غیرنظامی را ناشی از حمایت همهجانبه آمریکا و برخی کشورهای غربی دانسته و ضمن دعوت از جامعه جهانی جهت جلوگیری از تداوم این نسلکشی در فلسطین اظهار داشت: رژیم صهیونیستی در سایه سکوت مجامع بینالمللی، حملات و تجاوزات نظامی خود را به سوریه و لبنان نیز گسترش داده است. مشاور ارشد وزیر خارجه کشورمان همچنین با اشاره به وخامت وضعیت اقتصادی و انسانی سوریه، خواستار مشارکت فعال جامعه جهانی و چین در سوریه بهویژه در پیشبرد اهداف انسان دوستانه و بازسازی این کشور شد. خاجی در رابطه با یمن، نسبت به تاثیر مخرب حملات غیرقانونی آمریکا و انگلیس بر تلاشهای صلح در این کشور هشدار داد و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند مذاکرات صلح، حل بحران انسانی و گفتوگوهای سیاسی یمنی-یمنی تاکید کرد. ژای جون نیز توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و برقراری آتشبس را اولویت اصلی در منطقه غرب آسیا دانست و برحق مشروع مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود تاکید کرد. فرستاده ویژه دولت چین، در رابطه با سوریه نیز ضمن اشاره به روابط دوستانه پکن و دمشق، بر آمادگی دولت چین برای مشارکت مؤثر در حل بحران انسانی و سیاسی این کشور تاکید داشت. ژای جون، بر لزوم اتخاذ رهیافتی مبتنی بر گفتوگو و اعتمادسازی متقابل میان گروههای یمنی جهت پیشبرد اهداف صلح در یمن تاکید کرد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۷/۰۳، ۰۵:۱۶:۱۲ بازدیدها: 64