به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,216
بازدید دیروز: 26,943
بازدید هفته: 90,201
بازدید ماه: 229,373
بازدید کل: 25,216,250
افراد آنلاین: 98
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۲۶ دی ۱٤۰۳
Wednesday , 15 January 2025
الأربعاء ، ۱۵ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
پزشکیان در نشست میثاق آینده در سازمان ملل :  پایان اشغالگری، توقف آپارتاید در فلسطین و آتش‌بس فوری در غزه پیش‌نیاز توسعه و صلح جهانی است    ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
پزشکیان در نشست میثاق آینده در سازمان ملل :
 پایان اشغالگری، توقف آپارتاید در فلسطین و آتش‌بس فوری
در غزه پیش‌نیاز توسعه و صلح جهانی است
   ۱۴۰۳/۰۷/۰۳

‫سفارت جمهوری اسلامی ایران - برن - متن سخنرانی دکتر پزشکیان در نشست میثاق  آینده در سازمان ملل‬‎

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های نخستین روز سفر خود به نیویورک در نشست میثاق آینده که با حضور  و سخنرانی سران کشورهای مختلف برگزار شد‌، با تاکید بر اینکه ایران خواستار منطقه‌ای قوی، متحد، امن و باثبات است که در آن منابع کشورهای منطقه برای هم‌افزایی در جهت پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و رفع مشکلات مشترک مصرف شود اظهار داشت: به عنوان قربانی تروریسم همواره پیشگام مبارزه با این پدیده شوم بوده و آماده همکاری با کشورهایی هستیم که به دنبال مقابله واقعی با تروریسم هستند.
رئیس‌جمهور همچنین دستیابی به صلح و توسعه را  نیازمند احترام به حق توسعه کشورها‌، توجه به اولویت‌های توسعه‌ای و ویژگی‌های فرهنگی، رعایت اصول انصاف و اجرای تعهدات کشورهای توسعه یافته در برابر کشورهای در حال توسعه دانست و افزود: تحریم‌های یکجانبه، دستیابی به اهداف توسعه پایدار را متوقف کرده و این واقعیت می‌بایست در هر سندی که برای آینده تهیه می‌گردد لحاظ شود.
 متن کامل سخنان رئیس‌جمهور در این نشست به شرح زیر است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس، عالی‌جنابان
مواجهه با چالش‌های کنونی و آینده نیازمند همکاری و تعامل بر اساس عدالت و صداقت است. بیایید آینده‌ای عادلانه و پررونق برای فرزندانمان بیافرینیم.
محور این تلاش مشترک توجه به نقش و جایگاه سازمان ملل متحد به ‌عنوان نماد چندجانبه‌گرایی و احترام به اهداف و اصول منشور آن است.
جمهوری اسلامی ایران دیدگاه‌ها و ملاحظات خود را پیرامون سند پیمان آینده در این سازمان ثبت کرده است، تقویت نظام چندجانبه‌گرایی به منظور برخورد ریشه‌ای با چالش‌هایی همچون جنگ، تبعیض، فقر و گرسنگی می‌بایست مبنای کار مشترک ما برای آینده باشد.
نقش فرهنگ و ارزش‌های خانواده و ضرورت گفت‌وگوهای بین نسلی به منظور حفظ ارزش‌های فرهنگی همزمان با توجه به نقش زنان، دختران و جوانان و توانمندسازی آنها انکارناپذیر است.
 اولویت‌های کاری دولت من در سطح ملی نیز توجه به سلامت، آموزش عمومی، رفاه عمومی، تامین اجتماعی، ایجاد فرصت‌های برابر و کاهش انواع نابرابری، توزیع  مناسب درآمدها، تقویت و تحکیم نهاد خانواده، کاهش فقر و تبعیض، گسترش عدالت اجتماعی، توانمندسازی زنان و جوانان و بهره‌مندی از محیط زیستی مطلوب می‌باشد.
آقای رئیس! عالی‌جنابان
دستیابی به صلح و توسعه نیازمند احترام به حق توسعه کشورها، توجه به اولویت‌های توسعه‌ای و ویژگی‌های فرهنگی، رعایت اصول انصاف و اجرای تعهدات کشورهای توسعه یافته در برابر کشورهای در حال توسعه است.
تحریم‌های یکجانبه، دستیابی به اهداف توسعه پایدار را متوقف کرده و این واقعیت می‌بایست در هر سندی که برای آینده تهیه می‌گردد لحاظ شود.
پیشنهاد می‌کنم دبیرکل ملل متحد با مشارکت کشورهای قربانی تحریم‌های یکجانبه گزارش جامعی را در این زمینه به مجمع عمومی ارائه نمایند.
ما خواستار اصلاحات فوری در ساختار حکمرانی و مؤسسات مالی بین‌المللی به منظور تضمین حضور کشورهای در حال توسعه در تصمیم‌گیری‌ها و هنجارسازی‌ها و شکل‌گیری ساختاری عادلانه و پاسخگو برای رفع نیازهای مالی این کشورها هستیم.
پیمان آینده و پیمان جهانی دیجیتال باید به کاهش شکاف‌های دیجیتالی میان شمال و جنوب جهان به‌ویژه از طریق انتقال فن‌آوری‌های نوین، ظرفیت‌سازی و رفع موانع کمک نمایند.
ما بر این باوریم که مشارکت برابر و مؤثر کشورهای جنوب جهان در حکمرانی جهانی اینترنت و هوش مصنوعی احترام به قوانین ملی کشورها، و مقابله با انحصارطلبی ضرورتی انکارناپذیر است.
همکاران عزیز!
ما خواستار جهان عاری از سلاح‌های هسته‌ای و منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه بدون هیچ‌گونه پیشرفتی هستیم.
به‌عنوان قربانی تروریسم همواره پیشگام مبارزه با این پدیده شوم بوده و آماده همکاری با کشورهایی هستیم که به دنبال مقابله واقعی با تروریسم هستند.
ایران خواستار منطقه‌ای قوی، متحد، امن و باثبات است که در آن منابع کشورهای منطقه برای هم‌افزایی در جهت پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و رفع مشکلات مشترک مصرف شود.
در جهانی که مردم غیرنظامی در غزه با قساوت کشته می‌شوند، تروریسم کورِ دولتی کودکان و زنان را به خاک و خون می‌کشد و از نسل‌کشی و ترور حمایت می‌شود هیچ سندی صلح و توسعه را تضمین نخواهد کرد.
 پایان اشغالگری، توقف آپارتاید در فلسطین و آتش‌بس فوری در غزه پیش‌نیاز توسعه و صلح جهانی است.
جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با دیگر کشورها برای دستیابی به اهداف مشترک جهانی است.
آینده بهتر برای کشورهای اسلامی در گرو تلاش موفق برای ایجاد وحدت در میان ماست
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر خود به نیویورک، در دیدار آقای «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، با بیان اینکه باور دارم ما هم به اعتبار همسایگی و هم اعتقادات مشترک با یکدیگر برادریم، تصریح کرد: اگر ما به برادری خود پایبند باشیم، رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به چنین جنایاتی دست بزند؛ در حالی که رژیم صهیونیستی در مقابل چشمان جهانیان کودکان و زنان را به شهادت رسانده و مدارس، بیمارستان‌ها و پناهگاه‌ها را بمباران می‌کند، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز جنایات این رژیم را دفاع از خود توصیف کرده و عملا از او حمایت می‌کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها با ترکیه در همه زمینه‌ها به‌خصوص ارتقای امنیت منطقه است، افزود: بنده در دیدارها و گفت‌وگوهای خود با سران کشورهای منطقه و از جمله در سفر به عراق پیشنهاد ایجاد یک شبکه ارتباطی منطقه‌ای را مطرح کرد که پیش‌نیاز آن تمهید شرایط امنیتی لازم است؛ تحقق این پیشنهاد نیازمند منطقه‌ای عاری از تروریسم است.
«رجب طیب اردوغان» نیز در این دیدار ضمن تسلیت درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در حادثه معدن طبس، از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت: رژیم صهیونیستی با حمله سایبری اخیر تعریفی جدید از توحش و خشونت ارائه کرده است؛ امروز جهانیان شاهد هستند که نتانیاهو هیچ قصدی برای آتش‌بس در غزه و ایجاد ثبات در منطقه ندارد.
رئیس‌جمهور ترکیه بیش از 11 ماه نسل‌کشی مداوم در غزه را نشانه‌ای مبنی بر قصد رژیم صهیونیستی برای گسترش درگیری‌ها در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل زمستان و وضعیت انسانی وخیم در غزه، باید بدون از دست دادن هیچ زمانی مذاکرات را به نتیجه برسانیم. همچنین از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنیم و این رژیم باید دیر یا زود تاوان جنایات خود را در دادگاه‌های بین‌المللی بدهد.
 کشتار 40 هزار انسان بی‌گناه  در غزه و حمله به لبنان  فاجعه‌ای است که باید هر چه زودتر خاتمه یابد
در ادامه نیز پزشکیان در دیدار «الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند، رویکرد جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را تنش‌زدایی، تعامل سازنده با کشورهای دنیا و ایجاد صلح و ثبات و امنیت عنوان و تصریح کرد: ما بر ضرورت تعامل و گفت‌وگو به جای جنگ و درگیری در میان کشورهای جهان برای رسیدن به دیدگاه مشترک و همچنین چندجانبه‌گرایی در حل مسائل تاکید داریم.
وی با اشاره به اهمیت نقش سازمان ملل متحد در ایجاد همگرایی میان کشورها برای ایجاد صلح و جلوگیری از جنگ و اشغالگری در جهان گفت: معتقدیم صلح و امنیت جهانی محقق نخواهد شد مگر اینکه همه کشورهای به میثاق‌نامه‌های بین‌المللی پایبند بمانند و فارغ از قطب‌بندی‌های نظام بین‌الملل در صورت تعدی و تجاوز کشوری به کشور دیگری همه با هم در مقابل آن بایستند.
رئیس‌جمهور عمل به قوانین و مقررات بین‌المللی و پرهیز از رفتارهای دوگانه را راهکار حل و فصل بسیاری از مسائل و مشکلات جهان امروز عنوان کرد و با انتقاد از حمایت آمریکا و کشورهای غربی از جنایتگری رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار داشت: کشتار بیش از
40 هزار انسان بی‌گناه در غزه و حمله به لبنان آن هم در سایه سکوت مجامع بین‌المللی و حمایت‌های آمریکا و اروپا از این رژیم یک فاجعه است که باید هر چه زودتر خاتمه یابد.
رئیس‌جمهور فنلاند: معتقدیم جهان نسبت به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه در حال بیدار شدن است
«الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند نیز در این دیدار با تاکید بر علاقه‌مندی کشورش برای تقویت روابط با ایران، انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ملت ایران را فرصت مغتنمی برای رفع برخی مشکلات میان ایران و برخی کشورهای اروپایی دانست.
الکساندر اشتوب ضمن قدردانی از نقش ثبات‌آفرین جمهوری اسلامی ایران در منطقه تصریح کرد: ما حمایت مالی و تسلیحاتی از اسرائیل را مردود و اشتباه می‌دانیم و معتقدیم جهان نسبت به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه در حال بیدار شدن است، اگرچه به نفع برخی کشورها نخواهد بود که این جنگ خاتمه یابد.
روابط ایران و تاجیکستان متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی است
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، در دیدار آقای «امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان، روابط دو کشور را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف و تصریح کرد: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم.
وی در ادامه مسئله افغانستان را موضوع مشترک دو کشور دانست و بر ضرورت همگرایی و همکاری بیشتر تهران- دوشنبه برای کمک به این کشور در مسیر غلبه بر مشکلات و مسائل پیش رو تاکید کرد.
«امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تجلیل از مواضع دکتر پزشکیان در راستای ایجاد وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌رغم فشارها و تحریم‌های ظالمانه به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته است و ما خواستار استفاده از تجربیات ایران و همچنین تقویت و تعمیق روابط در همه زمینه‌ها هستیم.
رئیس‌جمهور تاجیکستان همچنین به قدمت تاریخی و باستانی فرهنگ و تمدن ایران اشاره کرد و اظهار داشت: ما خود را بخشی از این تمدن بزرگ و غنی می‌دانیم و برخلاف بدخواهان، پیشرفت و موفقیت ایران را پیشرفت و موفقیت خود می‌دانیم.
دیدار رئیس‌جمهور با دبیرکل سازمان ملل متحد
علاوه‌بر اینها، پزشکیان در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن قدردانی از ابراز همدردی وی برای درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست.
رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه شعار بنده در انتخابات ریاست جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست جمهوری بنده، اقدام به ترور «شهید هنیه» به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و در حالی که ما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها صبر پیشه کردیم، صهیونیست‌ها بعد از به شهادت رساندن حداقل 41 هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده و تعداد زیادی را به شهادت رسانده‌اند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم.
«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار با تبریک به دکتر پزشکیان برای کسب اعتماد مردم ایران و نیز ابراز همدردی با ملت ایران در واقعه جان باختن تعدادی از معدن‌کاران کشورمان، ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت چهاردهم در مسیر توسعه قرار گرفته و منطقه خاورمیانه نیز شاهد صلح، امنیت و آرامش باشد.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه توقف جنگ در غزه اولویت ماست، تصریح کرد: واقعه هفتم اکتبر به هیچ‌وجه توجیه‌گر جنایات و کشتار دسته‌جمعی فلسطینیان در غزه نیست. من بارها این نکته را تکرار کرده‌ام که حجم خسارت‌ها و جان‌باختگان بی‌سابقه بوده و باید حقوق فلسطینیان هم در غزه و هم در کرانه غربی، با توقف کشتار و همچنین توقف شهرک‌سازی استیفا شود. همچنین نباید اجازه دهیم لبنان به غزه دیگری تبدیل شود.

 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۷/۰٤، ۰۶:۲۱:۱۷       بازدیدها: 52