به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,459
بازدید دیروز: 3,381
بازدید هفته: 23,380
بازدید ماه: 136,614
بازدید کل: 25,123,526
افراد آنلاین: 13
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۱ دی ۱٤۰۳
Friday , 10 January 2025
الجمعة ، ۱۰ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۴۲۸ -دریادار حسین خانزادی: پایان رزمایشی که چالش مستقیم برای نفوذ آمریکا در منطقه بود ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
پایان رزمایشی که چالش مستقیم برای نفوذ آمریکا در منطقه بود
 
  ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
Image result for ‫امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش‬‎
Image result for ‫پایان رزمایشی که چالش مستقیم برای نفوذ آمریکا در منطقه بود‬‎
رزمایش دریایی مقتدرانه ایران، چین و روسیه روز گذشته در حالی با موفقیت به اتمام رسید که رسانه‌های غربی آن را چالشی مستقیم برای نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا و بیانگر همکاری فزاینده دو قدرت بزرگ رقیب آمریکا با ایران که تحت تحریم‌های شدید واشنگتن قرار دارد، توصیف کردند.
رزمایش سه‌جانبه ایران، روسیه و چین دیروز (یک‌شنبه) با برگزاری رژه یگان‌های شرکت‌کننده در منطقه شمال اقیانوس هند پایان یافت.
در رژه پایانی ناوشکن‌های ایرانی البرز و بایندر، ناو موشک‌انداز نیزه، فریگت روسی «یاروسلو مودری»، ناوشکن چینی «شینینگ»، سوخت‌رسان روسی «یلنیا»، یدک‌کش روسی، شناور تندر و شناورهای شهید ناظری و شهید ناصری‌نژاد نیروی دریایی سپاه از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران سهند رژه رفتند.
در این مراسم امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، سردار سرتیپ پاسدار مهدی ربانی معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح و جمع دیگری از فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح حضور داشتند.
همچنین علاوه‌بر یگان‌های سطحی، بالگردهای SH- 3 و AB- 212 نیروی دریایی ارتش و بالگرد Mi- 17 نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در رژه پایانی شرکت کردند.
مهم‌ترین دستاورد رزمایش: ایران منزوی شدنی نیست
پایگاه خبری «فایننشال تایمز» در گزارشی درباره رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین نوشت: ایران، روسیه و چین نخستین رزمایش مشترک خود را که چالشی مستقیم علیه نفوذ آمریکا در غرب آسیا است برگزار کردند؛ اقدامی که موجب افزایش سطح همکاری‌های دو رقیب آمریکا در جهان و جمهوری اسلامی ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، شده است.
این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: این رزمایش دریایی با انتقاد شدید آمریکا مواجه شده است، طوری که یک مقام وزارت خارجه آمریکا به فایننشال تایمز گفت: «ایران باید درباره برگزاری رزمایش‌های مشترک دریایی دوباره فکر کند» و هشدار داد که «این اقدامات باید همه کشورهایی که منافعشان در آزادی دریانوردی در منطقه است را نگران کند.»
این گزارش افزود: «خلیج [فارس] به یک نقطه رویارویی میان ایران و آمریکا تبدیل شده است، به‌ویژه بعد از خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و بازاعمال تحریم‌ها در مه ۲۰۱۸ و ساقط کردن یک هواپیمای بدون‌سرنشین آمریکایی در ژوئن ۲۰۱۹ از سوی پدافند هوایی ایران و همچنین توقیف یک نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز.»
«جاناتا ایال» از محققان ارشد موسسه «رویال یونایتد» می‌گوید، «رزمایش‌های دریایی مشترک توسط این سه کشور به‌صورت هماهنگ و به‌منظور ارسال این پیام است که نفوذ آمریکا در منطقه به پایان رسیده است...»
ایران می‌تواند ادعا کند که به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده
وی در ادامه افزود: «این رزمایش با دقت محاسبه شده است که در آن سه کشور ایران، چین و روسیه برنده هستند؛ ایران می‌تواند ادعا کند که به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده است، روسیه نقش کلیدی خود را در منطقه غرب آسیا ثابت می‌کند و چین نیز می‌تواند نشان دهد که به یک قدرت دریایی جهانی تبدیل شده است.» این محقق غربی تأکید کرد: «پیام اصلی این رزمایش سه‌جانبه نیز این است که ما رویدادهای منطقه را شکل می‌دهیم.»
در ادامه این گزارش آمده است، ایران مکرراً با حضور نیروهای خارجی در منطقه مخالفت کرده و تهدید کرده است که اگر جریان نفت این کشور مسدود شود، مسیر انتقال نفت برای دیگران نیز با مشکل مواجه خواهد شد. روسیه نیز در ارتباط با برگزاری این رزمایش تأکید کرده است که برگزاری این رزمایش قانونی است و بر تضمین ثبات منطقه‌ای متمرکز است. «ماریا زاخاروا» سخنگوی سیاست خارجی روسیه گفت: «اقداما ما با صلح و ثبات، امنیت و جنگ علیه ‌تروریسم مرتبط است. این همکاری و تعامل بر پایه اصول دوجانبه و چندجانبه استوار است و پایه مبانی قانونی است.»
وزارت دفاع و وزارت خارجه چین نیز این رزمایش را در قالب همکاری‌های عادی میان ارتش‌های کشورها خوانده است و تأکید کرده است لزوما این رزمایش با شرایط منطقه‌ای مرتبط نیست.
«سین رابرتسون» یک مقام پنتاگون در واکنش به این رزمایش گفته است که «آمریکا این رزمایش مشترک را رصد می‌کند و به همکاری با شرکا و متحدان خود برای تضمین آزادی دریانوردی و آزادی جریان تجاری در آب‌های بین‌المللی ادامه خواهد داد.»
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین، بیانیه سیاسی برای آمریکا
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم هم در گزارش درباره این رزمایش تأکید کرد: «این رزمایش نظامی ‌بیشتر شبیه به بیانیه سیاسی است که پیام‌های ایران را به آمریکا منتقل می‌کند.»
این شبکه تلویزیونی با‌ اشاره به اینکه «همکاری بین ایران، کشور‌های منطقه و ابرقدرت‌ها نشان می‌دهد ایران واقعاً هدفی مبنی بر مقابله با اقدامات ویرانگر آمریکا به‌ویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ‌ترامپ دارد» افزود: «نمی‌توان رزمایش ایران، روسیه و چین را بدون توجه به تحولات منطقه تحلیل کرد. ایران که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت تحریم قرار گرفته است، می‌خواهد بگوید دوستان بزرگی دارد که در شرایط دشوار از آن حمایت می‌کنند.»