به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 392
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 24,870
بازدید ماه: 24,870
بازدید کل: 25,012,008
افراد آنلاین: 22
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۳۵۰ - رهبر انقلاب، زیبایی های ماه مبارک رمضان : عيد فطر؛ روز پاکی و تزكيه ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

 رهبر انقلاب، زیبایی های ماه مبارک رمضان :  

 عيد فطر؛ روز پاکی و تزكيه

  ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

توصیه رهبر انقلاب در ارتباط با سحرهای ماه مبارک رمضان - مشرق نیوز
  عيد فطر؛ روز پاکی و تزكيه
آن طورى كه از مجموع آنچه مربوط به عيد فطر و عيد قربان است، استفاده مى‌شود، اين روز شريف، روز طهارت و تزكيه و پاكى و پاكيزگى است.در يكى از اين دو سوره‌اى كه در نماز عيد خوانده مى‌شود، مى‌فرمايد: قد افلح من تزكّى. (اعلي، آيه‌ 14)يعنى آن كسى كه خود را پاكيزه كند و دامان و روح و دل خود را از آلودگي‌ها نجات دهد، از فلاح برخوردار است. فلاح، يعنى موفقيّت در ميدان زندگى و رسيدن به هدف آفرينش. در جای دیگر مى‌فرمايد: قد افلح من زكّيها (شمس، آيه‌ 9)؛ عيناً همان مضمون است. يعنى كسى كه بتواند جان خود را تزكيه و پاكسازى كند، به فلاح و رستگارى دست يافته است. در هر دو سوره، صحبت از تزكيه و طهارت و پاكيزگى است.
علاوه‌بر اينها، در اين روز، يك واجب مالى وجود دارد كه عبارت از اداى زكات فطر است. زكات هم آن تعبيه‌ مالى‌اى است كه موجب طهارت انسان مى‌شود: خذ من اموالهم صدقهًْ تطهّرهم و تزكّيهم بها(توبه، آيه‌ 103)، گرفتن اين واجب و اين صدقه‌‌ مالى از مردم، موجب طهارت روح و پاكسازى آنها از دنائت‌ها و لئامت‌ها و حرص و بخل و بقيه‌ آلودگي‌هاست.
پس، روز عيد فطر، روز طهارت و پاكيزگى است. ممكن است اين پاكيزگى، به خاطر آن باشد كه يك ماه روزه گرفته‌ايد، رياضت كشيده‌ايد و خود را از آلودگي‌ها پاك كرده‌ايد. ممكن است علاوه‌بر اين، به خاطر آن باشد كه در چنين روزى، با حضور در اين ميدان عبادت، به عبادت دسته جمعى روى آورده‌ايد. به‌هرحال، مسئله اين است كه انسانِ مسلمان بعد از ماه رمضان در روز عيد فطر، در عرصه‌ طهارت و تزكيه است.
شما خود را تطهير و تزكيه كرديد. اگر روزه‌ درست و نماز عيدِ درست به‌جا آورده باشيد ‌ اين طهارت و اين پاكى دامان و اين پاكيزگى روح را قدر بدانيد. آنچه يك انسان را نجات مى‌دهد، همين پاكيزگى است. آنچه انسانها را گرفتار مى‌كند، آلودگى است؛ آلودگي‌هاى اخلاقى، آلودگي‌هاى ناشى از شهوت و غضب، آلودگي‌هاى ناشى از حرص و بخل و ديگر ذمائم اخلاقى. انسانها و افرادى از بشر، با همين اخلاق پليد، دنيا را تيره و تار كرده، روى زمين را آلوده ساخته و نعمت‌هاى خدا را كفران نموده‌اند.
نياز همان بشريت امروز به پيام تطهير و تزكيه
در نظام جمهورى اسلامى ‌ـ كه نظام الهى و حكومت قرآنى است ‌ـ انسانها بهتر از ديگر نظامها مى‌توانند طهارت خود را تأمين كنند. اين را قدر بدانيد. امروز جهان بشريّت، به پيام تطهير و تزكيه‌ شما احتياج دارد. اين ظلم و زورگويى و تبعيضى كه در سطح جهان است، اين تيره روزى انسانها در بسيارى از كشورها، اين سردرگمى جوانان در كشورهاى پيشرفته‌ دنيا، اين روابط نامناسب زن و مرد، اين آلودگي‌هاى شهوانى، اين آلودگي‌هاى سياسى و اين آلودگي‌هاى مالى، بر اثر آن است كه انسانها در صدد تطهير و تزكيه‌ خود برنيامده‌اند. قرآن، نداى تزكيه مى‌دهد. پيامبر مقدّس اسلام، انسانها را تطهير مى‌كند؛ هم با نمازش، هم با زكاتش، هم با روزه گرفتنش و هم با عيد فطرش.
در نظام اسلامى، اين فرصت براى همه هست. جوانان عزيز من! پسران و دخترانى كه دوران پاكيزگى و نورانيّت دلها و جانها را مى‌گذرانيد! شما بيش از ديگران بايد قدردان اين طهارت باشيد و آن را حفظ كنيد. كشور شما به فضل پروردگار و به بركت همين طهارت است كه آباد و آزاد خواهد شد، توسعه پيدا خواهد كرد، ويرانيهايش از بين خواهد رفت و فقر و تبعيض و بدبختى و ناملايم‌هاى گوناگون زندگى در آن محو خواهد شد.
همه بايد به سمت خدا حركت كنند، دست را به سوى خدا دراز كنند، از او كمك بخواهند، سعى كنند كه دامان خود را پاك نگهدارند و از آلودگيها پرهيز نمايند. آن كسانى كه در مسائل مالى‌اشتغال دارند، در خطر آلودگى مالى هستند. آن كسانى كه در كارهاى سياسى و اجتماعى مشغول كارند، در خطر آلودگيهاى آنچنانى هستند.آن كسانى كه در معرض شهوات قرار دارند، در خطر آلودگي‌هاى جنسى و شهوانى هستند. آن كسانى كه زيردستانى دارند، در خطر آلودگى به ظلم و ستم هستند. آن كسانى كه كارى در دست آنهاست، در خطر آلودگى به خيانت در كار هستند.
همه بايد مراقب باشند. همه بايد مواظب اعمال خود باشند و اين مراقبت، همان تقواست كه در نماز عيد فطر، ما مأمور شده‌ايم كه خودمان و مستمعمان را امر به تقوا كنيم.
بیانات در ديدار با كارگزاران نظام ـ‌21/11/1375