به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,075
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 31,553
بازدید ماه: 31,553
بازدید کل: 25,018,692
افراد آنلاین: 15
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۸۳۰ - ابوترابی فرد خطیب جمعه تهران: همکاری ایران، روسیه و چین می‌تواند توازن قدرت را به نفع آسیا تغییر دهد ۱۴۰۰/۱۱/۰۱
ابوترابی فرد خطیب جمعه تهران:
 
همکاری ایران، روسیه و چین می‌تواند
 
توازن قدرت را به نفع آسیا تغییر دهد
 
  ۱۴۰۰/۱۱/۰۱
ابوترابی فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت امروز این جمهوری اسلامی است که در چارچوب منافع ملی خویش، نقشه راه همکاری خود را بر مبنای منافع ملی با دیگران طراحی می‌کند.

حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه دیروز تهران، در ادامه تبیین عهدنامه امام علی(ع) خطاب به مالک ‌اشتر گفت: این نامه، منشور حکمرانی صحیح و عاقلانه در جامعه اسلامی است و جامعه را به‌ تراز یک جامعه قرآنی تبدیل می‌کند. براساس این عهدنامه، دو هدف برای تشکیل حکومت اسلامی در نظر گرفته شده که عبارت است از، اصلاح و ‌تربیت جامعه و عمرانی و آبادی بلاد.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: برای دستیابی به این دو هدف، دو ابزار مهم تعریف شده که شامل نظام مالی و بودجه‌ای مبتنی بر تولید و نیز قدرت دفاعی بازدارنده می‌شود.
ابوترابی فرد اظهار داشت: در ادامه این سند مهم، به ویژگی‌های دولت اسلامی و دولتمردان پرداخته شده و تمام ابعاد و زوایای نظریه «دولت» در اندیشه سیاسی اسلام تشریح شده و اگر حاکمان به آن توجه کنند، با یک تحول عظیم در همه عرصه‌ها رو‌به‌رو خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از ابعاد مهم جامعه اسلامی، موضوع فرهنگ است؛ براساس نگاه امام علی(ع) رابطه معناداری بین اخلاق و معنویت با قدرت سیاسی وجود دارد. جدایی اقتصاد و سیاست از فرهنگ و معنویت در اعصار مختلف تاریخ، سیاست و قدرت را به ابزاری برای مطامع جریانات قدرت تبدیل کرده است تا برای مصادره منافع ملت‌ها به نفع خویش بهره ببرند.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: انسان همیشه در معرض خطر است و اگر در قله‌های تقوی و ایمان هم باشد، باز در معرض آسیب است و اگر این انسان به قدرت سیاسی دست یافت، این خطر جدی‌تر می‌شود، لذا امام علی(ع) بر خودسازی و کنترل بر خویشتن به‌عنوان یک اصل ضروری برای اداره جامعه انسانی تأکید می‌کند. اگر مسئولان، خودسازی را سرلوحه حرکت خویش قرار ندهند، نمی‌توانند در اصلاح جامعه گام موفقی بردارند.
هزاره سوم متعلق به آسیاست
امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های دوم نماز جمعه دیروز تهران، به سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)‌ اشاره کرد و گفت: اگر همه اقشار جامعه به‌ویژه بانوان به آموزه‌های ایشان توجه داشته باشند، با یک تحول عظیم رو‌به‌رو خواهیم شد. حراست از گوهر حجاب و عفاف نیز، یکی از این درس‌های بزرگ است که برای حفظ سلامت جامعه و بنیان خانواده اهمیتی اساسی دارد.
ابوترابی‌فرد در ادامه به سفر رئیس‌جمهور به روسیه و نیز برگزاری مانور مشترک دریایی نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین‌ اشاره کرد و اظهار داشت: این رویدادهای نشانه تحولات مهمی در آینده منطقه است.
وی ادامه داد: هزاره سوم از نگاه نظریه‌پردازان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، هزاره آسیاست. قاره آسیا با داشتن بالاترین جمعیت در کره خاکی از جایگاه ممتاز و برجسته‌ای برخوردار است. سازمان ملل پیش‌بینی کرده که جمعیت مسلمانان تا سال 2050 از جمعیت سایر پیروان ادیان و مکاتب پیشی می‌گیرد و ثانیا آسیا، مهد تولد ادیان آسمانی است و آن را به‌عنوان ارزش‌های انسانی می‌شناسند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه دو جنگ جهانی اول و دوم را اروپا بر آسیا تحمیل کرد، گفت: آسیا همواره برای جهان پیام‌آور معنویت و اخلاق بوده است.
ابوترابی‌فرد همچنین به ظرفیت‌های انرژی در منطقه آسیا‌ اشاره کرد و اظهار داشت: امروز این قاره به‌عنوان قطب تولید مصرف انرژی در جهان، جایگاه تعیین‌کننده‌ای دارد. سهم آسیا در تولید ناخالص داخلی در دنیا بر مبنای برابری قدرت خرید، در سال 2000 میلادی برابر با 32 درصد بوده است و در 2017 میلادی این عدد به 42 درصد افزایش یافته و تا 2040 از مرز 52 درصد فراتر می‌رود، یعنی آسیا به تنهایی بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای دنیا را بر عهده خواهد داشت. همچنین تا سال 2040 بیش از 40 درصد مصرف دنیا در قاره آسیا خواهد بود.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: سهم سرمایه‌گذاری جهان در آسیا، در بازه زمانی 2000 تا 2017 از 13 درصد به 23 درصد ارتقاء یافته است و پیش‌بینی این است که سهم سرمایه‌گذری در آسیا تا سال 2040 به بیش از 35 درصد در دنیا افزایش یابد. بنابراین به دلایل مختلف، ایران باید رابطه خود را با کشورهای آسیایی تقویت و توسعه دهد. وی افزود: روسیه همسایه ماست، تحکیم روابط در چارچوب مصالح و منافع ملی برای کشور ایران که امروز در جایگاه قدرت است و چهار دهه مقابل زورگویان ایستاده است، می‌تواند در ارتقاء امنیت منطقه نیز ایفای نقش کند.
ابوترابی فرد تصریح کرد: مانور مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه با دو کشور چین و روسیه، می‌تواند در ارتقای سطح امنیت منطقه نقش ایفا کند. امروز این جمهوری اسلامی است که در چارچوب منافع ملی خویش، نقشه راه همکاری خود را بر مبنای منافع ملی با دیگران طراحی می‌کند. تجربه مقابله ایران با سلطه آمریکا، می‌تواند پشتوانه همکاری این سه کشور برای ارتقای امنیت آسیا باشد.