۶۹۴ - آیتالله رئیسی: برخی خواص در اغتشاشات اخیر وظایف خود را انجام نداده و مردود شدند ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
آیتالله سیدابراهیم رئیسی صبح روز پنجشنبه در همایش ملی جهاد تبیین و اطلاعرسانی هنرمندانه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت جهاد تبیین، از همه کسانی که در جهت روشنگری، تبیین و تنویر افکار عمومی نقش دارند قدردانی کرد و گفت: کار جهادی یک معنا و مفهومی دارد و در مبانی ما با کار عادی فرق میکند.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به نقش مهم و اثرگذار شایعهپراکنان و دروغپردازان در گمراهسازی جامعه، تصریح کرد: این نقش مخرب تا اندازهای اثرگذار است که خدای متعال در قرآن کریم و در روایت جنگ احزاب آنان را با عنوان مُرجِفون در ردیف کفار، منافقین و مشرکین قرار داده است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه این جریان بهدنبال شکلدهی شناخت و ادراک جامعه براساس اهداف و منافع خود هستند، تصریح کرد: در چنین عرصهای که شایعهپراکنان و دروغپردازان تلاش دارند در ادراکات جامعه اختلال ایجاد کنند، خوب را بد، بد را خوب، نقاط ضعف را برجسته و نقاط قوت را کوچکنمایی کنند، نقش روابط عمومیها بسیار مهم و حائز اهمیت است.
امروز وضعیت آرایش نیروی انسانی و جهتگیری ما متناسب با جنگ پیچیده شناختی نیست
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز وضعیت آرایش نیروی انسانی، جهتگیری، اقدام به موقع و نفوذ در مخاطب ما، متناسب با این جنگ پیچیده نیست، تصریح کرد: امروز مسئله جهاد تبیین برگرفته از بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب از ضروریات جامعه است. در ۴۳ سال گذشته ایستادگی و مقاومت، اقدامات خلاقانه و ابتکاری و همچنین پیشرفتهای بسیار بزرگ و شگرفی که در حوزههای صنعتی، دفاعی و علم و فناوری حاصل شده، بهدرستی و در زمان خودش برای مردم تبیین نشده و لذا دشمن با سوءاستفاده از این خلأ به ایجاد شبهات و گرههای ذهنی در افکار عمومی جامعه اقدام کرده است.
روشنگری و بازکردن گرههای ذهنی افکار عمومی وظیفه افراد آگاه در روابط عمومیهاست
رئیسی با بیان اینکه این گرههای ذهنی به مرور زمان به ادراک نادرست، تصمیم ناصحیح و اعمال ناشایستی تبدیل شده که امروز در برخی نقاط کشور شاهدیم، تصریح کرد: امروز روشنگری و باز کردن این گرههای ذهنی از افکار عمومی جامعه، وظیفه افراد مطلع و آگاه در نهاد روابط عمومیهاست.
کار روابط عمومی در عین سختی، باید هنرمندانه همراه عقلانیت و عطوفت باشد
رئیسجمهور در ادامه نهاد روابط عمومی را پل ارتباطی میان مردم و مسئولین دانست و اظهار داشت: کار سخت روابط عمومی و اطلاعرسانی، هم پیشتازانه است، هم پیشگیرانه. هم دفاع است، هم تهاجم که باید با اطلاعرسانی هنرمندانه، عقلانیت و عطوفت همراه باشد تا بتواند برای مردم جاذبه ایجاد کند.
آیتالله رئیسی در ادامه با تأکید بر ضرورت تبیین اقدامات و دستاوردهای دولت از سوی روابط عمومیها، تصریح کرد: بارها اعلام کردهایم اقدامات دولت باید با پیوست رسانهای، اطلاعرسانی زمانشناسانه، هنرمندانه و متعهدانه همراه باشد تا برای افکار عمومی جامعه به خوبی تبیین شود.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت کار اقناعی از سوی روابط عمومیها، افزود: اقناع افکار عمومی صرفاً با صدور اطلاعیه و بیانیه میسر نیست و باید با اصلاح نقصها در روشها و برطرفسازی کمبود ابزارها و امکانات به شیوه درست و صحیح انجام شود.
روابطعمومیها باید اولین، جامعترین، گویاترین و قانعکنندهترین روایت را ارائه کنند
رئیسی در تشریح تفاوت میان کنشگری فعال و منفعلانه در حوزه روابط عمومی و اطلاعرسانی، گفت: روابط عمومیهای ما باید اولین، جامعترین، گویاترین و قانعکنندهترین روایت را درباره مسائل، ارائه کنند، در غیر این صورت کار برای اقناعسازی افکار عمومی سخت و منفعلانه خواهد شد.
به روابط عمومی بهعنوان کاری اهم نگاه شده و نیروهای کارآمد و هنرمند در آن جذب شوند
رئیسجمهور همه مدیران روابط عمومیها را به بهکارگیری نیروهای کارآمد، متعهد و هنرمند در بدنه دستگاههای اطلاعرسانی و همچنین پرهیز از جذب نیروهای ناکارآمد، بیانگیزه و غیرفعال، توصیه کرد و افزود: حقیقتاً باید به روابط عمومی بهعنوان کاری اهم نگاه شود چرا که در مقابل آنها افرادی قرار دارند که در تلاشند ضعفها را احصا و بزرگنمایی کنند و نقاط قوت را کم اهمیت جلوه دهند.
در برابر بمباران ثانیهای افکارعمومی از سوی دشمن زمانشناسی یکی از ضرورتهاست
رئیسی در ادامه ضرورت زمانشناسی در اطلاعرسانی، ادراکسازی و پاسخ تبیینی به شبهات را مورد تأکید قرار داد و گفت: در شرایطی که دشمن بهصورت دقیقهای و ثانیهای به بمباران فکری جامعه اقدام میکند، زمان و زبان مناسب در اقناعسازی یکی از ضرورتهاست که باید بهصورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود هماهنگی و همافزایی دستگاهها را در جلوگیری از متعارض و متناقض جلوه دادن بدنه دولت بسیار ضروری و مؤثر خواند و افزود: در این زمینه همفکری و همافزایی همه مدیران، مسئولین و وزرا، مورد تأکید جدی است.
رئیسجمهور نقش مدیر روابط عمومی را همسان و همتراز رئیس دفتر یک مدیر و مسئول دانست و گفت: نقش مدیران روابط عمومی از این جهت حائز اهمیت است که باید به هنگام خبر بگیرند و به هنگام خبر دهند و اگر میان روابط عمومی و مدیر فاصله باشد، بسیاری از مسائل مهم، در حوزه اطلاعرسانی با اختلال موجه خواهد شد.
برخورداری از روحیه جهادی در عرصه روابط عمومی موثرتر و مهمتر از بودجه و امکانات است
آیتالله رئیسی در ادامه «امیدآفرینی» و «روایت پیشرفتها» را از دیگر وظایف مهم و بااهمیت روابط عمومیها برشمرد و افزود: روابط عمومیها وظیفه دارند با بیان و روایت پیشرفتها و قوتها با سیاست خبیثانه و رذیلانه دشمن در ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه مقابله کنند.
رئیسجمهور در اختیار داشتن بودجه، امکانات و برنامهریزی را از شروط لازم، اما ناکافی در موفقیت امر روابط عمومی و اطلاعرسانی دانست و گفت: پیش از همه این موارد وجود یک مدیر پرتلاش، باانگیزه و با روحیه جهادی در راس مجموعه روابط عمومی مؤثر است و معطل گذاشتن امر اطلاعرسانی به بودجه و امکانات پذیرفتنی نیست.
رئیسی روابط عمومیها را به بیان حقایق با انگیزه و تلاش مضاعف بدون بزرگنمایی یا کوچکنمایی توصیه کرد و افزود: در طول یکسال گذشته بهرغم همه تلاشها و اقدامات صورت گرفته، برونداد اقدامات و دستاوردهای دولت متناسب با حجم فعالیتها نیست و در این زمینه نیاز به انگیزه و تلاش مضاعف داریم.
رئیسجمهور با اشاره به مطالبه قرار گرفتن فعالان حوزه روابط عمومی در زمره مشاغل سخت و زیانآور، افزود: حقیقتاً کار روابط عمومیها جزو کارهای سخت است، اما اقناع و تبیین سخت و زیانآور بودن این شغل با عملکردها و اقدامات انجام شده نیز به عهده خود روابط عمومیهاست.
برخی خواص در اغتشاشات اخیر وظایف خود را انجام نداده و مردود شدند
آیتالله رئیسی در این همایش همچنین عدم موضعگیری درباره اغتشاشات اخیر از سوی برخی خواص، چهرههای سیاسی، نخبگان و مدعیان روشنفکری را مورد انتقاد جدی قرار داد و گفت: بسیاری از این افراد در اغتشاشات اخیر، وظایف قانونی، شرعی و انسانی خود در تنویر افکار عمومی، بیان حقایق و محکومیت توطئه دشمن را انجام نداند و مردود شدند، چرا که از جوسازیها در فضای مجازی میترسند در حالی که خدای متعال به پیامبر(ص) فرمود: «اثرگذار در اندیشهها و افکار مردم من هستم.»
رئیسجمهور رصد و دیدهبانی و همچنین هشدار و اقدام به موقع را از ویژگیهای نخبگی و روشنفکری در جامعه توصیف کرد و گفت: نخبه و روشنفکر واقعی ما شهید سلیمانی و بسیجیان و نیروهای جانبرکفی هستند که امروز جان خود را برای امنیت کشور و مردم خود فدا کردند.