به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 22,147
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 30,244
بازدید ماه: 169,416
بازدید کل: 25,156,315
افراد آنلاین: 106
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۲۰۴۲ - امیر ایرانی: امروز تجهیزات حرف اول را نمی‌زنند بلکه اراده، شجاعت، همت و تلاش، حرف اول را می‌زنند ۱۴۰۲/۱۰/۰۲
امیر ایرانی:
 امروز تجهیزات حرف اول را نمی‌زنند بلکه اراده،
شجاعت، همت و تلاش، حرف اول را می‌زنند
  ۱۴۰۲/۱۰/۰۲

واکنش فرمانده بلندپایه ارتش به تهدیدات اسرائیل برای حمله نظامی به ایران  /پیشرفته ترین تجهیزات نظامی ایران را بشناسید | دیدبان ایران

امیر دریادار، شهرام ایرانی اظهار داشت: ما تقریباً در این دوره در بحث حضور امنیت‌ساز در محورهای مواصلاتی و نزدیک به کشورمان از جمله اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سرخ در غرب و تنگه مالاکا در شرق و سواحل جنوبی یا شمالی اقیانوس هند بنا به نیاز، برای تأمین امنیت حضور داشتیم. یک زمانی ما فقط سومالیایی‌ها و کسانی که در آن محدوده حضور داشتند را به عنوان دزدان دریایی می‌شناختیم، البته آنها هم ذاتاً دزد نیستند بلکه به خاطر استعمار و استثماری که در موردشان انجام شده، برای تأمین زندگی‌شان به این مسیر هدایت شدند اما متأسفانه دزدان واقعی نظیر آمریکایی‌ها از اینجا سر در آوردند که به منافع ما نگاه داشتند و تعدی می‌کردند. وی افزود: زمانی که ناوگروه ۸۶ در مأموریت بود، ما به طور همزمان در غرب و شرق اقیانوس هند حضور جدی داشتیم؛ یعنی همزمان سه ناوگروه ما در حال تأمین امنیت و برقراری اسکورت و امنیت خطوط کشتیرانی و نفت‌کش‌ها بودند. عمده تجارت ما به‌ویژه در حوزه‌هایی مثل نفت از طریق دریا انجام می‌شود و اقتصاد داخل کشور، اگر دریا امنیت نداشته باشد، به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد؛ مثلاً کنجاله‌ها و دانه‌هایی که مصارف مختلف دارند و لازم است به کشور بیایند، با مشکل مواجه خواهند شد، یا تولیدات داخلی که مشتری‌های خارجی دارند، تحت تأثیرات منفی قرار می‌گیرند و قطعاً به مردم عزیز ایران، آسیب می‌رساند. فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره سیاست‌های کلی توسعه دریامحور که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شد، گفت: توسعه دریا‌محور، یکی از الزامات و واجباتی است که می‌تواند در جمیع اقتصاد کشور، نقش‌آفرینی مهمی داشته باشد. سیاست‌هایی که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده و ابلاغ شده، سه حوزه مهم را دربر می‌گیرد؛ یک بخش، آموزش است که دریانوردها آمادگی حضور موفق و فعالیت را داشته باشند؛ یک بخش، صنعت است که باید پای کار بیاید و در حوزه ساخت و تعمیر، ورود پیدا کند که خود این امر در کرانه، پس‌کرانه و پسا پس‌کرانه آورده دارد؛ محور مهم دیگر، امنیت دریایی است که برعهده ما است.
امیر ایرانی افزود: در حوزه اقتصادی، زمینه‌ها بسیار وسیع و گسترده هستند؛ حداقل آن بحث دریانوردی است که شامل عبور و مرور شناورها می‌شود؛ همان‌طور که می‌دانید ۹۰ درصد تجارت ما از طریق دریا انجام می‌شود؛ همچنین حوزه شیلات و تغذیه را نیز شامل می‌شود. در حوزه آموزش، تنوع بسیار بالاست؛ بخشی از آموزش در ساحل قابل استفاده است، بخشی حوزه فنی است و بخش مهم دیگر، حوزه دریانوردی است که نیاز به تربیت و آموزش دارد؛ بخش امنیتی که برعهده ما است، فراهم‌ کردن شرایط ایمن و دارای امنیت قابل قبول برای انجام فعالیت‌های اقتصادی، تحقیقاتی و اکتشافی است. این، مأموریتی است که برعهده ما به عنوان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گمارده شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: آنچه که مهم است این است که برای تحقق این سیاست‌ها باید بین دستگاه‌ها، همدلی و هم‌افزایی ایجاد شود. باید همه در کنار یکدیگر قرار بگیرند، دست به دست همدیگر بدهند و این سیاست‌ها را به منصه ظهور برسانند تا در عمل و در محیط دریا، قابل احصا باشد و بتواند مستقیماً در اقتصاد کشور اثر خود را بگذارد؛ علاوه‌بر این، می‌تواند به همسایه‌ها هم کمک‌رسانی کند. پس از ابلاغ این سیاست‌ها در یک فاصله زمانی کوتاه، ریاست‌جمهوری به دستگاه‌های دولتی ابلاغ کرد که برنامه‌هایشان را ارائه کنند و معاون اول محترم را هم مسئول کردند تا این هم‌افزایی انجام بشود.
فرمانده نیروی دریایی همچنین راجع به امنیت در دریا مطرح کرد: ما تقریباً در این دوره در بحث حضور امنیت‌ساز در محورهای مواصلاتی و نزدیک به کشورمان از جمله اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سرخ در غرب و تنگه مالاکا در شرق و سواحل جنوبی یا شمالی اقیانوس هند بنا به نیاز، برای تأمین امنیت حضور داشتیم. یک زمانی ما فقط سومالیایی‌ها و کسانی که در آن محدوده حضور داشتند را به عنوان دزدان دریایی می‌شناختیم؛ البته آنها هم ذاتاً دزد نیستند بلکه به خاطر استعمار و استثماری که در موردشان انجام شده، برای تأمین زندگی‌شان به این مسیر هدایت شدند اما متأسفانه دزدان واقعی نظیر آمریکایی‌ها، از اینجا‌ سر در آوردند که به منافع ما نگاه داشتند و تعدی می‌کردند.
وی درباره شناورهای بدون سرنشین اظهار کرد: در حوزه بدون سرنشین‌ها که شامل زیر سطح، سطح و پروازی یعنی پهپادها می‌شوند، ما به طور خاص در زمینه سطح، مدل‌های مختلف با مأموریت‌های متنوعی را تعریف کردیم، در اختیار داریم و از آن استفاده می‌کنیم چون یک بخش جمع‌آوری داده‌ها در سطح اقیانوس در حوزه‌های مختلف است که ما مستقیماً به ویژه برای پیش‌بینی شرایط جو اقیانوس، از آن استفاده می‌کنیم؛ همین حوزه در کنترل نظارت هم مورد استفاده است. علاوه‌بر آن، بحث رزمی را نیز داریم که الحمدلله امروز این توانمندی در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اختیار است، اما بنا به دلایلی هنوز رسانه‌ای نشده و فعلاً هم ضرورتی برای رسانه‌ای‌ شدن آنها نمی‌بینیم.
فرمانده نیروی دریایی با اشاره به ناو دیلمان بیان کرد: اولین تفاوت، شکل ظاهری این شناور است که یک تجربه جدید است؛ همه طراحی‌های آن داخلی است، یعنی در خود نیروی دریایی ارتش انجام شده و ساخت آن، توسط صنایع دفاعی کشور صورت گرفته است. از نظر تجهیزاتی با توجه به اینکه ما یک نگاه آموزشی به ناوشکن دیلمان داریم، سعی شده آخرین دستاوردها در حوزه‌های مختلف روی شناور سوار شود و شناور به آنها تجهیز شود، تا عزیزان در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و کاملاً به روز در ناوگان جنوب در مأموریت‌ها حاضر شوند. امیر ایرانی افزود: دیلمان با توجه به اینکه بالگردبَر است، در حوزه تأمین ایمنی شناورها در دریا از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که دریای خزر یک دریای مواج است و عمده شناورهایی که در آن تردد می‌کنند، خیلی بزرگ نیستند. علاوه‌بر این، هم شناورهای تجاری خود ما و هم صیادان عزیز که آنجا با شناورهای ماهیگیری نیمه سبک و قایق صیادی می‌کنند، نیاز به امدادرسانی دارند. دیلمان با توجه به اینکه بالگردبَر است، می‌تواند نقش بسیار مهم و مؤثری در این زمینه داشته باشد. وی با اشاره به سامانه‌های دفاعی و موشکی این ناو گفت: دیلمان از نظر توپخانه، سامانه‌های موشکی، اژدری، کشف و شناسایی، توانمندی‌های به روز دنیا را داراست اما نگاه ویژه ما به سمت آموزش کارکنان جوان است و این توانمندی‌ها بیشتر به این دلیل، روی شناور استقرار پیدا کرده است چرا که ناوگان جنوب ما، هر اتفاقی که در دیلمان افتاده عیناً در سایر سامانه‌ها همچون جماران، سهند و دنا انجام می‌شود.
فرمانده نیروی دریایی عنوان کرد: این حرف دل همه ما در عرصه دریا خطاب به مردم عزیز ایران اسلامی است؛ مردم عزیز ما بدانند که فرزندان و سربازان‌شان همان‌هایی هستند که با شجاعت هر چه تمام‌تر، با تجهیزاتی که همه دنیا می‌گفتند که امکان حضور در اقیانوس آرام را ندارند و رفتند و حضور پیدا کردند، طوفان‌های سهمگین را پشت سر گذاشتند و فقط به عشق مردم و به عشق نظام این مأموریت را با موفقیت انجام دادند. الحمدلله با همان روحیه جهادی و انقلابی و با عهدی که با شهدای عزیزمان بستیم، چون تعداد زیادی از شهدای ما بدن‌های مبارک‌شان در قعر آب‌هاست، حتماً امنیت‌شان را به‌ویژه امنیت اقتصادی‌شان در دریا را برقرار می‌کنیم؛ ما هیچ واهمه‌ای از هیچ تهدیدی نداریم. به گزارش مهر، امیر ایرانی در پایان اظهار داشت: امروز، تجهیزات، حرف اول را نمی‌زنند بلکه اراده، شجاعت، همت و تلاش، حرف اول را می‌زنند. مردم عزیز ایران بدانند که دشمنان به‌خوبی دریافت کرده‌اند که در حوزه دریا، هم نیروی دریایی ارتش و هم نیروی دریایی سپاه، با اقتدار با هرگونه تهدید برخورد قاطع خواهند کرد.