به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 410
بازدید دیروز: 2,468
بازدید هفته: 7,501
بازدید ماه: 410
بازدید کل: 25,867,156
افراد آنلاین: 13
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ اردیبهشت ۱٤۰٤
Monday , 21 April 2025
الاثنين ، ۲۳ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
6028 - روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۳/۱۱/۲۲

روزی نامه های غرب گدای ... 

۱۴۰۳/۱۱/۲۲
خبری که روزنامه‌های زنجیره‌ای سانسور کردند - مشرق نیوز

تقلای بی‌حاصل نوکران ترامپ برای بزک مذاکرات برده‌وار

در حالی که موضع نظام در نفی صریح مذاکره زیر سایه فشار و تهدید کاملاً روشن شده است، روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن تقلا می‌کند تا همچنان با تحریف و مغالطه، راهی برای مذاکره غیر‌شرافتمندانه باز کند!
این روزنامه روز یکشنبه، به قلم حمیدرضا جلایی‌پور (عضو حزب منحله مشارکت/ مدیر روزنامه توقیف شده جامعه) نوشت:
«آیا مذاکرات ایران و آمریکا بعد از شرایط جدید، باز قابل دفاع است؟ شرایط جدید به این معنا که از یک طرف ترامپ از موضع بالا با تشدید تحریم‌ها مذاکره را عملاً به سخره می‌گیرد و از طرف دیگر، مقام رهبری به‌درستی مذاکره را غیرقابل‌دفاع می‌دانند؛ لذا شرکت در مذاکره در فضای فشار حداکثری برای ایران مفید است؟ پاسخ اجمالی این است که کوشش دیپلماتیک و تلاش برای مذاکره عزتمندانه برای رفع تحریم‌ها با همه بازیگران جهانی و از جمله آمریکا نباید متوقف شود... عامه مردم و نخبگان کشور باید متوجه شوند که حاکمیت دارد برای رفع تحریم‌ها تلاش می‌کند... ایران با انجام چنین کنشی ضرر نمی‌کند؛ حتی اگر مانع‌تراشی‌های آمریکا-اسرائیل ادامه پیدا کند. من حتی موضع رهبری در سخنرانی اخیر در مخالفت با مذاکره با آمریکا را در چارچوب «دیپلماسی علنی» در برابر دولت ترامپ ارزیابی می‌کنم... دست حاکمیت در دیپلماسی علنی باز است؛ اما در محافل دیپلماتیک غیرعلنی دست دیپلمات‌های ما نباید بسته شود. اگر دست دیپلمات‌ها بسته نشود، سخنان مقام رهبری بخشی از کنشگری مذاکره/معامله است. ولی اگر دست دیپلمات‌ها بسته شود، ایران در آینده بیشتر زیر فشار می‌‌رود و با تأخیر و موضع ضعیف‌تر ناچار خواهد شد امتیاز بیشتری بدهد».
نویسنده در حالی مدعی مذاکره و معامله شده که اساساً رویکرد ترامپ، مذاکره به مفهوم تعامل محترمانه و برابر نیست. او به تصریح آقایان روحانی و ظریف، بر اساس شواهد تاریخی و همچنین عملکرد یاغی‌گرانه چند هفته اخیرش حتی در برابر متحدان، مذاکره‌پذیر و تعامل‌بردار نیست، بلکه می‌خواهد پای میز مذاکره، خواسته‌های زیاده خواهانه را دیکته کند. ذهن ملت ایران هم از تجارب یک دهه اخیر خالی نیست که دولت اوباما چگونه سنگ بنای دور زدن و نقض برجام را گذاشت و ترامپ چگونه تعهد آمریکا و قطعنامه 2231 شورای امنیت را نقض کرد و حالا هم حتی ادعای مالکیت ‌گرینلد و کانادا و کانال پاناما و نوار غزه را دارد. بنابراین مزدوران آمریکا، کسی در این توهم به سر نمی‌برد که رژیم آمریکا دنبال مذاکره و معامله برابر است و می‌خواهد حربه تحریم را در مذاکره کنار بگذارد. چه اینکه روند افزایش تحریم‌ها در سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن دائماً در دستور کار بود. ضمناً ایران با وجود دو برابر شدن تحریم‌ها پس از برجام توانست صادرات نفت خود و مبادلات تجاری را ظرف سه سال اخیر افزایش دهد و رشد اقتصادی پنج درصد را در سال گذشته تجربه کند. 
بر خلاف نوشته مغالطه‌آمیز «هم‌میهن»، آقای پزشکیان رئیس‌جمهور دیروز در راهپیمایی باشکوه 22 بهمن تأکید کرد: «ما هیچ‌وقت در مقابل بیگانگان 
سر خم نخواهیم کرد. دشمنان با هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب و با حضور ملت همیشه در صحنه و فداکار، تمام این خواب‌ها را به گور خواهند برد... آمریکا باید خواب به زانو درآوردن ما را ببیند. ترامپ می‌گوید بیاییم گفت‌وگو کنیم و همان لحظه یادداشت تمام توطئه‌های ممکن را علیه ایران امضا می‌کند. تو اگر اهل مذاکره بودی، چرا این غلط‌ها را می‌کردی!».
آقای عراقچی وزیر امور خارجه نیز در راهپیمایی ۲۲ بهمن در همدان خاطر نشان کرد: «فرمایشی که مقام معظم رهبری فرمودند بر اساس نظر کارشناسی و منطق است. منظور ترامپ از مذاکره، تسلیم شدن است. هیچ کشوری زیر فشار و زور مذاکره نمی‌کند، به خصوص که ما سابقه طولانی از بدعهدی‌های آمریکا داریم. ایران در آن توافق با حسن‌نیت مذاکره کرد، و با حسن‌نیت اجرا کرد؛ چه بود نتیجه غیر از اینکه به تعهدات خود عمل نکردند و نهایتاً از برجام خارج شدند؟ چه دلیلی الان وجود دارد که دوباره به آنها اعتماد بکنیم؟ مگر چه کار کردند که ملت ایران اعتماد بکند و مجدداً وارد مذاکره شود؟ کدام انسان آزاده‌ای قبول می‌کند تحت فشار و زور وارد مذاکره شود؟».
برای فهم تصور روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن از مذاکره، باید نوشته ذلیلانه سردبیر این روزنامه را در نشریه صدا به یاد آورد که شهریور ۱۳۹۹ با اشاره به تحقیر رئیس‌جمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره‌‌کننده می‌پسندد، این است: همچون برّه‌‌ای در مذبح و برده‌‌ای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي نشسته؛ اگر منافع چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟»!
یادآور می‌شود حمید‌رضا جلایی‌پور، مدیر روزنامه توقیف شده جامعه در دوره موسوم به اصلاحات است. عطاءالله مهاجرانی، وزیر وقت ارشاد، ابتدا در تحریریه این روزنامه برای حمایت حضور پیدا کرد اما پس از تحرکات گروهک‌های برانداز پشت ویترین این روزنامه، ششم دی ماه 1377 به روزنامه اخبار گفت: «روزنامه جامعه به چتر حمایتی گروه‌هایی تبدیل شده بود که برای تشکیل یک جبهه سیاسی از این روزنامه سود می‌بردند... به آنها درباره رعایت مبانی دینی تذکر داده و گفته بودم چه دلیلی دارد از کسانی که با نفس دین مسئله دارند دعوت به همکاری کنید؟ شاهد بودیم در این روزنامه گروه‌هایی که از سال 60 به هم پیوستند و در برابر انقلاب قرار گرفتند، تک‌تک داشتند در این رشته گرد می‌آمدند تا سامان یابند؛ مثل جبهه ملی و نهضت آزادی و حتی گروه‌های مارکسیست».
مهاجرانی چند هفته قبل هم در واکنش به اظهارات جلایی‌پور نوشت: «افزون بر بازدید از روزنامه جامعه، یک‌بار هم در دفتر سخنگوی دولت و بار سوم هم به صرف صبحانه تیم روزنامه جامعه را به خانه‌ام دعوت کردم وگفتم با این افراط و رادیکالیسم، جامعه و دیگر روزنامه‌ها تعطیل می‌شود... در شکست اصلاحات حتماً رادیکالیسم «جامعه» نقش داشته است. با توهّم گمان می‌کردند که می‌توانند تغییر ماهیت نظام را با فضا‌سازی مطبوعاتی تبلیغاتی انجام دهند. مرحوم بورقانی در تودیعش گفت: عمر معاونتم را مانند عمر چریک ۳ تا ۶ ماه می‌دانستم! گفتم: دوران چریک بازی تمام شد.»
این نکته هم گفتنی است که محمدرضا جلایی‌پور فرزند حمید‌رضا، از بازداشتی‌های فتنه سبز و فتنه صهیونیستی 1401 است؛ اما متأسفانه با وجود سوابق محکومیت امنیتی، از سوی محمد‌جواد ظریف به عنوان قائم‌مقام در معاونت راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد و قبل از آن عضو شورای راهبری کابینه بود.

 

«ترامپ غلط می‌کند» تیتر رسانه‌های معاند بیگانه

اظهارات مستدل و صریح و قاطع رئیس‌جمهور در راهپیمایی 22 بهمن مبنی بر اینکه ترامپ اگر اهل مذاکره است غلط می‌کند تهدید می‌کند، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های معاند بیگانه پیدا کرد.
وبسایت بی‌بی‌سی ذیل تیتر «پزشکیان خطاب به ترامپ: اگر اهل مذاکره هستی چرا این غلط‌ها را می‌کنی»، نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در جریان برگزاری ۴۶‌ اُمین سالگرد رسمی انقلاب، با دفاع سرسختانه از موضع آیت‌الله خامنه‌ای به‌شدت از دونالد ترامپ انتقاد کرد و گفت: «تو اگر اهل مذاکره بودی چرا این غلط‌ها را می‌کردی.» او آمریکا را متهم کرد که «با توطئه درصدد به زانو در آوردن ایران است». در سخنرانی دیگر در همدان، عباس عراقچی وزیر‌ خارجه ایران هم پیشنهاد ترامپ برای مذاکره را «فریبکاری» خواند.
مسعود پزشکیان درباره مذاکره با غرب گفت: «ترامپ اعلام می‌کند که می‌خواهد گفت‌وگو کند اما دستوری امضا می‌کند تا تمام توطئه‌های ممکن برای به زانو در آوردن انقلاب را به کار ببندد». پزشکیان گفته است که اظهارات رهبر ایران را «فصل‌الخطاب» می‌داند.
مسعود پزشکیان آمریکا و اسرائیل را متهم کرد که به دنبال ایجاد «چنددستگی» در ایران هستند و گفت: «آنها می‌گویند ایران منطقه را به هم زده است در حالی‌که این اسرائیل است که منطقه را به هم زده است» و «هر جا را می‌خواهد بمباران می‌کند».
وبسایت رادیو فرانسه هم در این باره نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران روز دوشنبه در جریان سخنرانی خود به مناسبت چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی، در واکنش به سخنان دونالد ترامپ در‌باره مذاکره گفت: «ترامپ اعلام می‌کند که بیایید گفت‌وگو کنیم ولی همزمان تمام توطئه‌های ممکن را امضا می‌کند». پزشکیان تأکید کرد که ایران «با تمام قدرت در برابر زورگویی‌ها و قلدری‌ها» ایستاده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران هم روز دوشنبه گفت: ما اجازه نخواهیم داد که کسی تلاش کند که اراده خود را چه از طریق تهدید چه از طریق تحریم بر مردم ایران تحمیل کند.
در همین حال دویچه وله آلمان در گزارشی نوشت: پزشکیان در واکنش به پیشنهاد مذاکره ترامپ گفت ترامپ می‌خواهد ایران را به زانو در آورد اما ما سر خم نمی‌کنیم. ترامپ از مذاکره حرف میزند اما همزمان سند تحریم و توطئه علیه ایران امضا می‌کند. آمریکا باید خواب به زانو درآوردن ما را ببیند. همزمان با پزشکیان، معاون اول او با صراحت بیشتری پیشنهاد مذاکره ترامپ را رد کرد و گفت: «آمریکا هیچ‌گاه مورد اعتماد نبوده و نیست. درخصوص معامله با آمریکا باید اشاره کرد که معامله دوجانبه است و هر دو طرف باید نفعی داشته باشند. امروز احساس نمی‌کنیم نفعی در معامله با آمریکا داشته باشیم. ترامپ نشان داده قابل اعتماد نبوده، مگر اینکه عوض شود که آن هم بعید است.»
وبسایت رادیو ‌فردا وابسته به سازمان سیا هم در گزارشی آورد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی سالگرد انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به اظهارات اخیر همتای آمریکایی واکنش نشان داد و گفت ترامپ می‌گوید می‌خواهد گفت‌وگو کند، بعد در همان زمان سند تمام توطئه‌های ممکن برای به زانو درآوردن انقلاب را امضا و اعلام می‌کند، بعد می‌گوید اهل گفت‌وگو هستیم. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، نیز با حمله به دونالد ترامپ گفت: «ترامپ نشان داده قابل اعتماد نبوده، مگر این‌که عوض شود که آن هم بعید است».
رادیو ‌فردا در ادامه با انکار و کتمان حضور ده‌ها میلیونی ملت ایران در جشن و راهپیمایی 22 بهمن نوشت: مراسم حکومتی پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس با شرکت «ده‌ها هزار» نفر از مردم پایتخت برگزار شد.
وبسایت شبکه صهیونیستی اینترنشنال هم در گزارشی نوشت: در راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن، مقامات جمهوری اسلامی به سخنان دونالد ترامپ درباره بمباران نشدن ایران در صورت مذاکره با آمریکا واکنش نشان دادند و برگزار‌کنندگان مراسم، پرچم اسرائیل، آمریکا و بریتانیا را بر تن حیوانات کردند. مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی، در سخنرانی خود در مراسم ۲۲ بهمن که سالگرد پیروزی انقلاب سال ۵۷ است، سخنان رهبر جمهوری اسلامی را «فصل‌الخطاب» خواند و گفت: «ترامپ می‌گوید بیایید گفت‌وگو کنیم ولی تمام توطئه‌های ممکن علیه ایران را امضا می‌کند.آمریکا باید خواب به زمین زدن ایران را با وجود همه نقشه‌ها و توطئه‌هایش، ببیند». پزشکیان، خطاب به ترامپ گفت: «مدعی مذاکره‌ای؟ پس این غلط‌ها چیست؟ می‌گوید من دلم نمی‌خواهد اما تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها می‌بندد، دارو، غذا و آب را؛ غافل از این‌که یک عمر است همین کارها را انجام داده‌اند.»