6060 - محمد عبدالسلام در دیدار با عراقچی: یمن در قبال هرگونه تحرک متجاوزان در آمادگی کامل است ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
محمد عبدالسلام در دیدار با عراقچی:
یمن در قبال هرگونه تحرک متجاوزان در آمادگی کامل است
۱۴۰۳/۱۱/۲۹
سخنگو و رئیس هیئت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن در دیدار با عراقچی با بیان اینکه روند اجرای توافق آتشبس را دنبال میکنیم، گفت: در قبال هرگونه تحرک متجاوزان در آمادگی کامل هستیم و اقدامات آتی یمن در حمایت از مردم فلسطین به میزان پایبندی طرف مقابل به اجرای کامل آتشبس بستگی دارد.
محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیئت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن صبح دوشنبه ۲۹ بهمنماه در مسقط با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در محل سفارت ایران در عمان دیدار کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار با تمجید از همبستگی شرافتمندانه دولت و مردم یمن با مردم مظلوم فلسطین در برابر اشغالگری و نسلکشی ۱۶ ماهه رژیم صهیونیستی در غزه، تأکید کرد که این پشتیبانی نقش مهمی در پیروزی مردم و مقاومت فلسطین و تحمیل آتشبس بر رژیم صهیونیستی داشت.
عراقچی همچنین بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یمن تأکید کرد و گفت: ثبات و امنیت در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه پایدار در کل منطقه دارد.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به سفر اخیر هانس گروندبرگ نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن به تهران، تداوم گفتوگوها و مسیر دیپلماسی را مفید و مؤثر خواند و بر تداوم حمایت ایران از دولت و مردم یمن تأکید کرد.
قدردانی از حمایتهای سیاسی و معنوی ایران از یمن
محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیئت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن نیز با ابراز خرسندی از تحمیل توافق آتشبس به رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: ما روند تحولات منطقه و اجرای توافق آتشبس را دنبال میکنیم و در قبال هرگونه تحرک متجاوزان در آمادگی کامل به سر میبریم و نحوه اقدامات آتی یمن در حمایت از مردم فلسطین به میزان پایبندی طرف مقابل به اجرای کامل آتشبس بستگی دارد.
وی همچنین با ارائه گزارشی از آخرین تحولات میدانی در یمن و تأکید بر انسجام و همبستگی ملی در بین مردم در این کشور، از حمایتهای سیاسی و معنوی جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم یمن در مقابل تجاوزهای دشمنان تقدیر کرد.
طرفین در این دیدار درخصوص برخی موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کردند.
عراقچی از آمادگی ایران برای اجرائیشدن توافقات و طرحهای مشترک با عمان خبر داد
عراقچی وزیر امور خارجه دوشنبه ۲۹ بهمنماه در حاشیه دومین روز از کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند در مسقط با سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار کرد.
وزیر امور خارجه ایران از دعوت و حسن میزبانی و برنامهریزی خوب و برگزاری موفق اجلاس مسقط تقدیر کرد و با اشاره موقعیت و نقش مهم ایران و عمان در منطقه خلیجفارس و اقیانوس هند ابراز امیدواری کرد مباحث و ایدههای سازنده مطرح شده در جلسات مختلف و متعدد اجلاس مسقط زمینهساز توسعه و گسترش همهجانبه روابط بین کشورهای شرکتکننده در این اجلاس به خصوص در جهت تقویت شراکت و همکاری در عرصه اقتصاد دریامحور باشد.
عراقچی با اشاره به روابط ممتاز ایران و عزم و اراده سران دو کشور برای ارتقای روابط، بر آمادگی کامل ایران برای اجرائیشدن توافقات و طرحهای مشترک فیمابین دو کشور در راستای گشایش عرصههای جدید همکاری به خصوص در زمینههای اقتصادی و تجاری و انرژی تاکید و از برگزاری موفق بیست و یکمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان در مسقط ابراز خرسندی کرد.
ظرفیتهای ایران برای کمک به تحقق برنامههای کشورهای حاشیه اقیانوس هند
وزیر امور خارجه عمان با قدردانی و ابراز خرسندی از حضور و مشارکت فعال وزیر امور خارجه ایران در هشتمین گردهمایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند، تاکید کرد: ایران از ظرفیتهای متنوع و متعددی در راستای کمک به تحقق اهداف و برنامههای کشورهای حاشیه اقیانوس هند برخوردار است و حضور ایران در این اجلاس برای ما بسیار حائز اهمیت است.
البوسعیدی همچنین بر اهتمام ویژه سلطان عمان به روابط تاریخی و دوستانه بین دو کشور همسایه تأکید و ابراز امیدواری کرد که روابط ممتاز بین دو کشور برای تحقق منافع و مصالح دو ملت و همچنین در راستای ثبات و توسعه منطقه بیش از پیش گسترش یابد.
وزرای امور خارجه ایران و عمان درخصوص طیف متنوع و متعددی از موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و بینالمللی گفتوگو و تبادلنظر کردند و عراقچی از مواضع حکیمانه و تلاشهای خیرخواهانه سلطان عمان در راستای کمک به صلح و ثبات در منطقه تقدیر کرد.
وزرای امور خارجه دو کشور با تأکید بر اهمیت روند تحولات در منطقه و جهان، تداوم رایزنی و مشورت بین ایران و عمان را ضروری و مهم دانستند.
دیدار نماینده سوئیس در امور خاورمیانه با عراقچی
ولفگانگ آمادئوس برولهارت نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، دوشنبه ۲۹ بهمنماه و در حاشیه هشتمین کنفرانس وزرای خارجه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در مسقط با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در حاشیه این اجلاس با وزرای خارجه عمان و نپال هم دیدار کرد.
هشتمین کنفرانس وزرای خارجه کشورهای حاشیه اقیانوس هند از روز گذشته به میزبانی مشترک عمان و هند در حال برگزاری است.
گفتوگوی عراقچی و وزیر خارجه نپال در عمان
عراقچی وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در هشتمین کنفرانس وزرای خارجه کشورهای حاشیه اقیانوس هند به مسقط سفر کرده بود، دوشنبه
۲۹ بهمنماه ۱۴۰۳ در حاشیه این کنفرانس با ارزو دانا دیویا وزیر امور خارجه نپال دیدار کرد. این کنفرانس از دیروز به میزبانی عمان و هند در مسقط
در حال برگزاری است.
سخنگوی وزارت خارجه: حضور ایران در مراسم تشییع شهید نصرالله در سطح عالی خواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام اینکه در سطح عالی در مراسم تشییع شهید نصرالله شرکت میکنیم، درباره مشکل پیش آمده در ارتباط با پرواز هواپیماهای ایرانی به بیروت گفت: گفتوگوها ادامه دارد و امیدواریم به راهحل معقول که منافع مردم ایران و لبنان را تأمین کند، برسیم.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، دوشنبه ۲۹ بهمنماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وی در ابتدا ضمن قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن به حضور عراقچی در کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند در مسقط اشاره کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین به سفر وزیر خارجه سودان به تهران و برگزاری سومین نشست اقتصادی خزر در تهران اشاره کرد.
اجلاس مسقط
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره سخنرانی وزیر امور خارجه در عمان و دیدارهای آن با تعدادی از همتایان و فراخوان این کشورها به تقویت همکاریهای منطقهای برای تقویت امنیت دریانوردی و موضوع توسعه مکران اظهار داشت: این اجلاس مهمی بود و فرصت و سکویی برای رایزنی درباره راههای تقویت تعاملات و روابط در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری بین کشورهای ساحلی اقیانوس هند است.
وی گفت: ما پنج هزار کیلومتر خط ساحلی در جنوب کشور داریم و این ساحل مهم به نوعی دروازه ورود ما به دنیاست و از هر حیث برای ما اهمیت است. در سالهای اخیر توجه ویژهای به توسعه منطقه مکران شده است.
بقایی بیان کرد: برای اینکه این اتفاق بیفتد نیازمند سرمایهگذاری داخلی و خارجی هستیم و از این رویدادها برای معرفی ظرفیت مکران و ضرورت تقویت امنیت منطقهای با حضور همه کشورهای دخیل در منطقه استفاده میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: بدون وجود امنیت برای همه کشورها امکان توسعه پایدار وجود نخواهد داشت. بازخوردهایی که داشتیم مثبت بوده است. عراقچی در حاشیه با همتایان خود از کشورهای دیگر گفتوگوهای خوبی داشته و امیدواریم این گام به عنوان تدابیری که دستگاه دیپلماسی برای گسترش روابط با کشورهای پیرامونی حتی خارج از منطقه به گسترش روابط کمک کند، کمک کند.
امیدواریم به راهحل معقولی درباره پروازها به بیروت برسیم
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت؛ در سطح عالی در مراسم تشییع شهید حسن نصرالله شرکت میکنیم.
وی درباره مباحث مربوط به پرواز هواپیمایی ایرانی به بیروت مطرح شد، گفت: ما مواضع خود را مطرح کردیم صحبتهای خوبی بین عراقچی و همتای لبنانی انجام و تأکید شد ایران و لبنان با توجه به سابقه روابط و منافع متقابل بهترین تصمیم را بگیرند و اجازه ندهند طرفهای ثالثی که خیر و صلاح دو کشور و منطقه را نمیخواهند تاثیرگذاری کنند. بقایی اضافه کرد: گفتوگوها ادامه دارد و امیدواریم به راهحل معقول که منافع مردم ایران و لبنان را تأمین کند، برسیم.
موضع بدون تغییر ایران درباره سوریه
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اظهارات محمدرضا رئوفشیبانی نماینده ویژه وزیر امور خارجه در امور سوریه درباره دریافت پیامهایی از سوی حاکمان سوریه گفت: درباره سوریه موضع ما بدون تغییر است. همواره گفتهایم سرنوشت مردم سوریه باید به دست خود مردم سوریه و بدون هرگونه دخالت مخرب خارجی تعیین شود.
بقایی تکرار کرد که سوریه با ثبات و امن و عاری از تروریسم و افراطگری خشن به نفع منطقه و همه کشورهای همسایه است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مباحث دوجانبه اضافه کرد: با دقت تحولات را رصد و رفتار و گفتار همه طرفها را پیگیری میکنیم، در عین حال تعجیلی نداریم و با توجه به عملکرد طرفهای مقابل درباره گامهایی که لازم است برداریم، تصمیمگیری میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره مفاد یادداشت اجرائی ترامپ درباره همکاریهای اقتصادی ایران و عراق بیان کرد: ایران به عنوان کشوری ریشهدار و استوار در غرب آسیا با اتکا به توانمندیهای خود و تکیه بر پیوندهای عمیق دوستی، تاریخی و فرهنگی با کشورهای همسایه از هر فرصتی برای تامین منافع ملی و ثبات و امنیت منطقه استفاده میکند.
بقایی تصریح کرد: قطعا اجازه نخواهیم داد شرارتهای طرفهای ثالث بر روابط خوب همسایگی بین ایران و کشورهای همسایه تأثیر بگذارد و مطمئنیم کشورهای همسایه حتما خیر و صلاح خود را بهتر از هر طرف ثالثی تشخیص میدهند.
هیچ سستی به خود راه نمیدهیم
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات مشاور امنیت ملی کاخ سفید که مذاکره بین دو کشور را به تعطیلی برنامه هستهای ایران مشروط کرده، تصریح کرد: این حرفها زده میشود ولی آنچه مهم است این است که جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه گذشته با جدیت حقوق و تعهدات خود را طبق ان.پی.تی و موافقتنامه پادمان مدنظر داشته و هر آنچه به عنوان برنامه هستهای صلحآمیز ایران در حال انجام است و در این سه دهه پیگیری شده، بر اساس حقوق غیرقابل تفکیک ایران به عنوان عضو ان.پی.تی انجام شده است.
بقایی تصریح کرد: در این مورد هیچ سستی به خودمان راه نخواهیم داد.
ریشه مشکلات در غرب آسیا
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی گفت: همه کسانی که دغدغه موضوع فلسطین را دارند و از ابتدا با نسل کشی در غزه مخالفت کردند در نهایت برایشان امنیت و ثبات در کل منطقه مهم است. وی افزود: همیشه گفتهایم اتهاماتی که در رابطه با بیثبات کردن منطقه به یمن و دیگران زده شده باطل است. ریشه مشکلات در غرب آسیا تداوم نسلکشی در فلسطین اشغالی است. با ارعاب میخواهند طرح خود را به پیش ببرند که با مخالفت کشورهای منطقه و بیشتر از همه با واکنش فلسطینیها روبهرو خواهد شد.
بقایی درباره گفتوگوی تلفنی پوتین و ترامپ و رایزنی درباره برنامه هستهای ایران اظهار داشت: ما با روسیه درباره موضوعات مختلف، به صورت مستمر در ارتباط و رایزنی هستیم و مشورتهای ادامهدار بین ما در جریان است. موضوع هستهای هم یکی از موضوعات است، به جهت اینکه روسیه بخشی از روند مذاکراتی منتهی به برجام بود و هم به عنوان کشوری که عضو دائم شورای امنیت است، این کشور در دستورکار گفتوگوها قرار داشته است. وی افزود: در این مورد خاص هم موضوع را با دوستان روس مطرح کرده و پیگیر هستیم و حتما درباره مباحث انجام شده با آنها در مشورت خواهیم بود و در جریان امر قرار خواهیم گرفت.
هیچ غلطی نمیتوانند بکنند
وی درباره اظهارات روز گذشته بنیامین نتانیاهو درباره برنامه هستهای ایران و تهدید ایران تصریح کرد: در یک دنیای ایدهآل که حاکمیت قانون مبنای عمل و برخورد جامعه بینالمللی باشد قاعدتا این نوع تهدیدها به منزله نقض فاحش اصول و اهداف منشور ملل متحد است و گوینده این سخنان و تهدیدات، باید در سطح بینالمللی مورد مواخذه قرار بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: تهدید دیگران هم نقض فاحش حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است و هم اینکه در رابطه با کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران پاسخش این است که هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
مدیرکل آژانس در چارچوب وظایفش نظر بدهد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اظهارات گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که گفته زمان برای رسیدن به توافقی به منظور مهار برنامه هستهای ایران رو به پایان است و احتمالا صدور گزارش جامع درباره برنامه هستهای ایران تا بعد از ماه مارس به تاخیر خواهد افتاد چرا که احتمالا موارد اندکی به این گزارش اضافه خواهد شد، گفت: تکرار میکنم که مدیرکل آژانس باید در چارچوب وظایف و مسئولیتهای این نهاد به عنوان یک نهاد فنی نظر بدهد و کنش داشته باشد.
بقایی بیان کرد: اظهارنظرهای سیاسی و التهابآفرینی قطعاً کمککننده نیست و فراتر از وظایف و مسئولیتهای مدیرکل آژانس تلقی میشود. امیدواریم در این مسیر تجدیدنظر صورت بگیرد و در چارچوبهایی که طبق اساسنامه آژانس و قوانین ذیربط اعطا شده، اعلام نظر کند.
اخراج تعدادی از اتباع ایرانی از آمریکا به پاناما
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره اخراج تعدادی از ایرانیان از آمریکا به پاناما اظهار داشت: درباره ایرانیانی که دچار مشکل شدند و با وضع نامناسبی به کشور دیگری در آمریکای لاتین اخراج شدند، در همان ابتدا موضع خود را بیان کردیم. دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن آمادگی خود را برای کمک به هموطنان اعلام کرد.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: هم از لحاظ بینالمللی این کار ناموجه و مردود است و هم از جهت انسانی برخوردی که با هموطنان ایرانی صورت گرفته، به هیچ عنوان شایسته و قابل توجیه نیست.
وی افزود: هم از طریق سفیر آکردیته ایران در پاناما که سفیر ایران در کلمبیاست و هم دفتر حفاظت منافع در واشنگتن پیگیر هستیم و امیدواریم هر کمکی از دستمان بربیاید بتوانیم انجام دهیم.
ترجیح میدهیم از بحث تقابل صحبت نکنیم
وی درباره لغو پروازهای ایران به لبنان و برخی تحلیلها مبنی بر تأثیر تحریمهای اروپا علیه بخش هوائی ایران بر این موضوع گفت: رابطه ما با لبنان دوستانه است و ترجیح میدهیم از بحث تقابل و اقدام متقابل صحبت نکنیم. تلاش داریم این موضوع را از طریق ارتباط خوبی که با دولت و ملت لبنان داریم حل کنیم.
بقایی ادامه داد: مباحثی که در رسانهها شنیدیم درباره دلایل توقف پروازها خیلی توجیهکننده نیست. تحریمهایی که اشاره شده اصلا ماهیت فراسرزمینی ندارد.
این دیپلمات ارشد ایرانی عنوان کرد: این پروازها بخشی از رابطه خوب و دیرینه دو ملت ایران و لبنان را تشکیل میدهد و برای هر دو کشور مهم است و در راستای منافع متقابل ایران و لبنان است و امیدواریم در تصمیمگیری نهائی راجع به این موضوع منافع و صلاح لبنان و هر دو کشور در نظر گرفته و بهترین تصمیم در این خصوص اتخاذ شود.
شرح وظایف مشاور وزیر امور خارجه در امور بانوان
وی در پاسخ به سؤالی گفت: یکی از وظایف وزارت خارجه تسهیل مراودات تجاری بین ایران و کشورهای همسایه است. دیپلماسی اقتصادی وظیفه خود میداند در این موارد هر کمکی میتواند انجام دهد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره شرح وظایف مشاور وزیر در امور بانوان گفت: خانم ساعی به عنوان مشاور وزیر در امور بانوان منصوب شد و نشانگر حضور فزاینده و پررنگ خانمها در حوزه اداری و رسته دیپلماتیک است.
بقایی افزود: شرح وظایف ایشان تسهیل حضور و اثرگذاری خانمها در دستگاه دیپلماسی است و رابط با سایر دستگاههای ذیربط است که به نوعی متولی موضوع ارتقای جایگاه خانمها در سطوح مدیریتی و دولتی در کشور هستند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره روابط اقتصادی با عربستان نسبت به تقویت مناسبات در این حوزه ابراز امیدواری کرد.
سفر امیر قطر به تهران
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره سفر امیر قطر به تهران و اینکه اروپاییها مدعی شدهاند که آمریکا به دنبال مذاکرات غیررسمی و محرمانه با ایران تا پیش از اکتبر است و اینکه آیا در شرایط کنونی پذیرای پیامها هستیم و آیا این سفر در این چارچوب خواهد بود یا خیر؟ گفت: خیر.
کنعانی: طرح ترامپ برای غزه زنگ هشداری برای کشورهای عربی و اسلامی است
سخنگوی سابق وزارت امور خارجه طرح ترامپ برای اخراج اهالی غزه را زنگ هشداری برای کشورهای عربی و اسلامی بهویژه آنهایی خواند که توافق سازش
با رژیم صهیونیستی را در سالهای دور و یا نزدیک امضا کرده و این رژیم را به رسمیت شناختهاند.
ناصر کنعانی، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، دوشنبه ۲۹ بهمنماه درباره طرح ترامپ برای کوچ اجباری ساکنان غزه عنوان کرد:
دونالد ترامپ با مطرح کردن طرح اخراج ساکنان غزه ثابت کرد که دولتهای آمریکا اعم از دموکرات یا جمهوریخواه نهتنها چندین دهه درباره اراده آمریکا برای حل بحران فلسطین از طریق راهحل دو دولتی دروغ گفتهاند، بلکه همراه تلآویو به دنبال حذف فلسطین و حل آن از حساب منطقه و همسایگان فلسطین بودهاند. وی با بیان اینکه ترامپ اخیرا بارها اعلام کرد که اسرائیل برای دفاع از خود بسیار کوچک است، به اظهارات مرشایمر اشاره کرد و افزود: مرشایمر دانشمند برجسته علوم سیاسی آمریکا میگوید که اسرائیلیها از همان نخستین روز به دنبال اسرائیل بزرگ بودند، راهکار دو دولتی افسانهای بیش نبود که ما رواج دادیم تا بتوانیم همه جوره از اسرائیل حمایت کنیم. این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین عنوان کرد: طرح ترامپ برای اخراج اهالی غزه زنگ هشداری برای کشورهای عربی و اسلامی بهویژه آنهایی است که توافق سازش با رژیم اسرائیل را در سالهای دور و یا نزدیک امضا کرده و این رژیم را به رسمیت شناختهاند. به گفته کنعانی، توسعهطلبی اسرائیل در غزه و کرانه، نه فقط فلسطینیها، بلکه امنیت منطقه را به چالش خواهد کشید. به گزارش فارس، دونالد ترامپ پس از آنکه طرحی درباره کوچ اجباری ساکنان غزه به اردن و مصر مطرح کرد، اخیراً در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو در واشنگتن گفت: نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن غزه باید به طور دائمی از این منطقه به خارج منتقل شوند تا آمریکا بتواند مالکیت غزه را برعهده بگیرد و آن را به منطقه ساحلی تفریحی (ریویرای خاورمیانه) تبدیل کند. او با بیان اینکه غزه بعد از ۱۵ ماه جنگ با اسرائیل به مخروبهای تبدیل شده که زندگی در آن خطرناک است، مصر، اردن یا کشورهای دیگر را «سرزمینهایی» خواند که میتواند محل اسکان ساکنان غزه باشد.
اسرائیل با فراغ بال مشغول تکرار نسلکشی در کرانه باختری
کنعانی همچنین بیان کرد: در حالیکه ترامپ با جنگ روانی و طرح کوچاندن ساکنان غزه، توجهات جهانی را به سمت غزه برده، اسرائیل با فراغ بال بیشتر مشغول تکرار نسلکُشی در کرانه باختری فلسطین است و در دور جدید حملات تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر را در کرانه آواره کرده است.
وی به اظهارات کمیسر کل آنروا اشاره کرد و افزود: کمیسر کل آنروا در کنفرانس امنیتی مونیخ زنگ خطر را بهصدا درآورده و میگوید که بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در نتیجه حملات جاری نظامیان اسرائیل مجبور به ترک خانههای خود در کرانه باختری شده که نشاندهنده تلاشهای نظاممند برای آواره کردن فلسطینیها است.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات دبیرکل حزبالله لبنان عنوان کرد: همانگونه که شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزبالله لبنان گفتند، طرح ترامپ برای غزه، مصداق نسلکُشی سیاسی فلسطینیها است.
وی ادامه داد: نسلکُشی سیاسی تداوم نسلکُشی جنائی اهالی غزه است و همان رأی دیوان دادگستری و دیوان کیفری بینالمللی علیه دولت و مقامات صهیونیستی در خصوص بانیان نسلکُشی سیاسی صادق است.
تختروانچی:تبادلنظر با عراق درباره موضوعات حیاتی ضروری است
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به رایزنیهای خود در بغداد تصریح کرد: تبادل نظر در مورد موضوعات حیاتی و مهم بین دو کشور همسایه صمیمی که اشتراکات فراوانی دارند، ضروری است.
مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران درخصوص رایزنیهای خود در بغداد در حساب رسمی در برنامه ایکس نوشت: در بغداد، من و برادر و دوستم محمد بحرالعلوم، معاون وزیر امور خارجه عراق، در هفتمین نشست رایزنیهای سیاسی بین دو کشور شرکت کردیم.
وی افزود: من همچنین با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق و محسن المندلاوی، معاون رئیس پارلمان عراق ملاقات کردم.
به گزارش تسنیم، تختروانچی تصریح کرد: در این دوران چالشبرانگیز برای غرب آسیا، تبادلنظر در مورد موضوعات حیاتی و مهم بین دو کشور همسایه صمیمی که اشتراکات فراوانی دارند، ضروری است.