به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 19
بازدید دیروز: 2,468
بازدید هفته: 7,110
بازدید ماه: 19
بازدید کل: 25,866,765
افراد آنلاین: 8
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۳۱ فروردین ۱٤۰٤
Monday , 21 April 2025
الاثنين ، ۲۳ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
6061 - عارف در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر تاجیکستان: اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
عارف در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر تاجیکستان:
 اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد
۱۴۰۳/۱۱/۲۹

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد که اقتصاد ایران و تاجیکستان می‌تواند مکمل هم باشد و می‌توانیم نیازهای متقابل را تامین کنیم.
محمدرضا عارف در نشست خبری مشترک با «قاهر رسول‌زاده» نخست‌وزیر تاجیکستان ضمن خوشامدگویی به همتای تاجیکستانی خود، اظهار کرد: سفر نخست‌وزیر تاجیکستان با هدف حضور در همایش اقتصادی خزر و همچنین دیدارهای دوجانبه است. تاجیکستان مهمان ویژه همایش اقتصادی خزر است.
وی ادامه داد: امروز مذاکرات دو جانبه خوبی داشتیم. روابط سیاسی دو کشور در بهترین شرایط خود است. سفر رئیس‌جمهور کشورمان به تاجیکستان، سفری به یادماندنی بود که با استقبال خوب دولت تاجیکستان همراه شد.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: راهبرد توسعه همه‌جانبه  در آن سفر به تایید رسید و در جلسه امروز این راهبرد وارد مرحله عملیاتی شد. ما معتقدیم که اقتصاد دو کشور می‌تواند مکمل هم باشد و می‌توانیم نیازهای متقابل را تامین کنیم.
عارف خاطرنشان کرد: در این جلسه به مشارکت بخش خصوصی تاکید و بنا شد که دو دولت تسهیل‌گر فعالیت بخش خصوصی باشند. حذف روادید دو کشور، موجب افرایش رفت و آمدها می‌شود و به فعالیت بخش خصوصی کمک خواهد کرد. ما تاکید داریم همکاری‌ها را در زمینه  خدمات فنی مهندسی ادامه دهیم. دو دولت تاکید دارند که زمینه را برای همکاری بیشتر فراهم کنیم.
عارف همچین گفت: کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، طرح جامع راهبردی توسعه همکاری‌ها با هدف افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری به چند برابر را دنبال خواهد کرد. همچنین قرار شد فعالیت مشترک گردشگری در اولویت قرار گیرد. در ادامه نخست‌وزیر تاجیکستان نیز گفت: مذاکرات امروز  در فضای دوستانه برگزار و مسائل دوجانبه دو کشور بررسی شد. سفر رئیس جمهور ایران به تاجیکستان آغاز مرحله جدیدی در رشد روابط دو کشور بود. سندهای به امضاء رسیده منجر به گسترش روابط دو کشور خواهد شد. در ملاقات امروز مطرح شد روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله تجاری و فرهنگی  افزیش یابد. ما علاقه‌مندی خود را برای رشد سرمایه‌گذاری بین دو کشور را اعلام کردیم.
عارف: ترکمنستان جایگاه ویژه‌ای در راهبرد توسعه روابط سیاست خارجی همسایگی ایران دارد
محمدرضا عارف صبح (دوشنبه) و در حاشیه سومین همایش اقتصادی دریای خزر در دیدار با «خواجه مراد گلدی مراداف» معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان با اشاره به اولویت جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشورهای همسایه تاکید کرد: در این راهبرد ترکمنستان جایگاه ویژه‌ای دارد و بهترین تعبیر برای توسعه روابط تهران- عشق‌آباد را مقام معظم رهبری بیان کردند که ایران و ترکمنستان علاوه‌بر همسایگی، دو کشور خویشاوند هستند.
 عارف با اشاره به مراودات و رفت و آمدهای دیپلماتیک و سیاسی سران عالی دو کشور خاطرنشان کرد: محدودیتی برای ارتقاء روابط تهران- عشق‌آباد وجود ندارد و امیدواریم تفاهم‌نامه‌ها و مذاکرات انجام شده در سفر هیئت ترکمنستان به ایران هرچه سریع‌تر عملیاتی و نهائی شود.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: پیشنهاد می‌شود مراودات تجاری دو کشور گسترش یابد و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی با محوریت بخش خصوصی و تسهیل‌گری دولت‌های دو طرف در دستور کار قرار گیرد.
 عارف همچنین بر توسعه روابط در حوزه انرژی، حمل‌ونقل، ترانزیت و همچنین توسعه گردشگری با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور تأکید کرد و برگزاری اجلاس خزر را فرصتی بسیار مناسب و راهبردی برای گسترش روابط اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر و همچنین ارتقاء همکاری‌های دوجانبه برشمرد و گفت: در همایش اقتصادی دریای خزر در تهران توسعه روابط کشورهای حاشیه این دریا در زمینه‌های تجاری، اقتصادی، محیط زیست، گردشگری و سرمایه‌گذاری بررسی و عملیاتی خواهد شد. معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت برگزاری جلسات منظم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان تأکید کرد. «خواجه مراد گلدی مراداف» معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام‌های گرم و صمیمانه رهبر ملی و همچنین رئیس‌جمهور ترکمنستان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ‌ترین و بهترین کشورهای همسایه ترکمنستان است و اولویت جدی برای ارتقاء همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران قائل هستیم.
وی افزود: سفرهای دیپلماتیک بین مقامات دو کشور علاوه‌بر ایجاد فرصت‌های بزرگ به گسترش همکاری‌های صنعتی، تولیدی، سرمایه‌گذاری و تجاری کمک شایان توجه می‌کند.
معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان با اشاره به اهمیت افزایش گردش تجاری خوب و کنونی بین دو کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران شریک اقتصادی اولویت‌دار، راهبردی، بلندمدت و آینده‌نگر ترکمنستان است.
وی همچنین با قدردانی از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر ابراز امیدواری کرد، نتایج همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه در منطقه خزر به بهبود رفاه مردم کشورهای حاشیه دریای خزر منجر شود.
معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه: «هوش مصنوعی» از اولویت‌های دولت چهاردهم است
در ابتدای این جلسه «برنامه عملیاتی محرومیت‌زدایی با تأکید بر فقر چندبعدی و حکمرانی شواهد محور» ارائه شد که معاون اول رئیس‌جمهور بعد از شنیدن گزارش‌های دقیق آماری که بر پایه مطالعات کمی و کیفی در این حوزه تهیه شده بود، گفت: با گذشت چند دهه از آغاز برنامه‌های محرومیت‌زدایی در جمهوری اسلامی ایران، به دلیل نامشخص بودن متولی حوزه محرومیت‌زدایی، بخش زیادی از بودجه‌هایی که به این امر بسیار مهم و حیاتی اختصاص یافته، صرف امور جاری دستگاه‌ها و سازمان‌هایی که این بودجه‌ها را دریافت کرده‌اند شده است و آن اثرگذاری مورد انتظار را نداشته است و کسی هم پاسخگو نبوده است اما در این دولت تلاش خواهیم کرد که با ساماندهی تشکیلات کل دولت و حاکمیت و استان‌ها، تکلیف این بودجه‌ها را به طوری مشخص کنیم که متولی و پاسخگوی آن مشخص باشد و مطمئن باشیم که بودجه‌های مربوط به این حوزه در زمینه محرومیت‌زدایی صرف شده است.
تصویب کلیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی»
در بخش دوم این جلسه، کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی قانون برنامه هفتم پیشرفت تأکید شده است و بر اساس آن دولت مکلف شده است حداکثر ظرف شش ماه برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی را به اجرا بگذارد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت که کلیات آن به تصویب رسید.
 عارف با اشاره به تصویب کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی گفت: در دنیای‌، هیچ چاره‌ای جز اولویت دادن به هوش مصنوعی نداریم، باید دقت کنیم که این موضوع بسیار جدی است و ما باید با تلاش و سخت‌کوشی عقب‌ماندگی‌‌ چندساله در این حوزه را جبران کنیم و اگر این مسئله را جدی تلقی نکنیم آن وقت قدرت‌های برتر در این حوزه، آنچه را که ‌خودشان می‌خواهند به ما دیکته می‌کنند. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: نقطه امید ما در این حوزه، توانایی بالای متخصصان و دانشگاهیان ماست، با آن که موضوع هوش مصنوعی یک موضوع جدید تلقی می‌شود اما از دهه‌های گذشته، دانشگاه‌های ما درباره هوش مصنوعی کار کرده‌اند و اما مشکل در قسمت‌های دیگر زنجیره است. معاون اول رئیس‌جمهور با بیان آن که موضوع تولی‌گری هوش مصنوعی در شرایط کنونی کشور باعث همپوشانی در این بخش شود، گفت: باید هماهنگی و انسجام لازم در این بخش به وجود آید و این حوزه با دقت و بررسی عمیق، ساماندهی شود.
 عارف با اشاره به بودجه‌های میلیارد دلاری برخی کشورها در زمینه هوش مصنوعی گفت: با وجود آن که چنین بودجه‌هایی در کشور ما وجود ندارد اما ما باید عقب‌ماندگی‌های خود را با تلاش جبران کنیم و با تصویب عملیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی» کار با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.
عارف:کالاهای اساسی مردم به وفور و با قیمت مصوب تنظیم بازار تامین شده است
عارف شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار با تاکید بر اینکه راهبرد دولت چهاردهم و دغدغه رئیس‌جمهور حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است، افزود: در برنامه‌های اصلاح ساختار اقتصادی و نظارت بر روند قیمت‌ها معیشت مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر به خوبی دیده شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش وزارت جهاد کشاورزی درخصوص اقدامات و برنامه‌ریزی برای تامین و عرضه فرآورده‌های پروتئینی، کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: کالاهای اساسی مردم به وفور و با قیمت مصوب تنظیم بازار تامین شده است.
 عارف همچنین گفت: دبیرخانه ستاد تنظیم بازار با برگزاری جلسات کمیته‌های مختلف به طور جدی فعال شده است و باید ستاد تنظیم بازار به مرحله‌ای برسد که پس از ثبات قیمت‌ها و برخورد با محتکرین و سودجویان به سمت سیاست گذاری و تنظیم‌گری و ارائه راهکارهای حل مسائل بخش تولید و صنعت حرکت کند.
وی ادامه داد: نظارت بر بازار و مهار قیمت‌ها دو رکن اساسی ستاد تنظیم بازار است که در این راستا دولت ابزارها و ظرفیت‌های بسیار بالایی برای نظارت در بازار دارد و باید بیش از گذشته دستگاه‌ها فعال و هماهنگ شوند.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه محتکرین و برهم‌زنندگان بازار و دلالان و واسطه‌ها از مهم‌ترین عوامل برهم زدن آرامش بازار و سوداگری هستند، تصریح کرد: اقدامات جدی وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی برای اصلاح روند کنونی توزیع کالاهای مصرفی مردم برای حذف دلالان به ویژه در اقلام غذایی آغاز شده است و با جدیت در این دولت دنبال می‌ شود.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جلسه با اشاره به هماهنگی بالای دستگاه‌های نظارتی و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت برای نظارت و برخورد با محتکرین و سودجویان گفت: اجازه نمی‌دهیم عده‌ای سودجو به مردم، دولت و بازار فشاری وارد کنند و آرامش اقتصادی مردم را به هم بزنند و علاوه‌براین برخوردهای نظارتی به گونه‌ای برنامه‌ریزی و اقدام شده است که نیازها و کالاهای مصرفی مردم به ویژه محصولات پروتئینی و کشاورزی به بازار سرازیر شود.
در این جلسه که وزرای صنعت معدن تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و جهاد کشاورزی، رئیس کل بانک مرکزی، دبیر هیئت دولت و مسئولان دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند، مقرر شد به وزارت جهاد کشاورزی اختیارات لازم برای تسهیل واردات و ایجاد محدودیت در صادرات برخی اقلام کشاورزی که در روزهای اخیر افزایش قیمت داشته‌اند، تفویض شود.
در ادامه این جلسه پس از گزارش وزارتخانه‌های نفت، نیرو و صنعت و معدن و تجارت درخصوص چگونگی رفع مشکل ناترازی انرژی بخش تولید و همچنین عدم‌النفع‌های ناشی از محدودیت‌های گاز و برق صنعت در سال ۱۴۰۲ و پیش‌بینی‌های انجام شده برای سال جاری، یک بسته حمایتی به منظور کاهش خسارات و جبران عدم‌النفع صنایع در قالب محورهای مختلف ارائه شد.
همچنین در این جلسه که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، گزارش تامین و تدارک دارو در کشور توسط سازمان غذا و دارو ارائه شد و  عارف با اشاره به اهمیت بحث بهداشت درمان و سلامت مردم در دولت چهاردهم و تاکیدات رئیس‌جمهور در حوزه سلامت و درمان تاکید شد، تغییرات قیمت‌ها در حوزه دارو با جدیت مدیریت و مراقبت شود.